Whiskey Objavljeno Junij 2, 2014 Opozori Objavljeno Junij 2, 2014 Dami, ti si pri fotkah bolj kreativen. Ali kaj slikaš tudi za HDR ali pa slika/sliko? Učeri sem preveč saturiral barve. Tale se mi zdi, da je bolj korektno zložena. Zivnorc, Kmet2, DAMI34 in 2 others 5
DAMI34 Objavljeno Junij 2, 2014 Opozori Objavljeno Junij 2, 2014 Dami, ti si pri fotkah bolj kreativen. Ali kaj slikaš tudi za HDR ali pa slika/sliko? Učeri sem preveč saturiral barve. Tale se mi zdi, da je bolj korektno zložena. Dobra fotka, čeprav tudi prejšnja mi ni slaba, predvsem zaradi naravnih in mehkih barv. Haha....škljocam s teljefonom.........sm ga nalašč zarad fotk kupil, in kar takoj obdelam. Tkole bom rekel: HDR je dober za razglednice, pa za kako fotko poudarit, vse obdelat je pa že mal tumač, oziroma bom drgač povedal 10 lepih bejb na kupu ni nič posebnega, ena dobra bejba med povprečnimi pa kr zasije. včasih uporabim program Photomatix (simulira HDR) za kakšno sliko popravit, HDRja pa še nisem delal (če prav vem je HDR združitev 3 slik z različno osvetlitvijo) Načeloma se pa držim še stare ČB šole (ja tut jest mam že leta) če je dobra kompozicija, pravilen kot osvetlitve, bo fotka že sama po sebi dobra.....par detajlov še popraviš in to je to.
DAMI34 Objavljeno Junij 2, 2014 Opozori Objavljeno Junij 2, 2014 (popravljeno) evo dva primera: uporabljena nastavitev na telefonu-filter in photomatix simulacija hdr seveda, ne moreva debatirati o kvaliteti, kajti zadeve so telefonske fotke. s pravim aparatom, bi pa lahko delal čudeže Popravljeno Junij 2, 2014. Popravil DAMI34 maus, Zivnorc, Whiskey in 2 others 5
Zivnorc Objavljeno Junij 2, 2014 Opozori Objavljeno Junij 2, 2014 ...jest pa zadnje cajte bolj take fotke delam... ..pa tkole... ..pa tkole... ...pa tkole... ... za slikat pa uporabljam fotoaparat... Kmet2, gsxf750, igorkr in 4 others 7
DAMI34 Objavljeno Junij 2, 2014 Opozori Objavljeno Junij 2, 2014 Ma slikaš ti marskej, sam ni za objavo Zivnorc, gsxf750 in pik1 3
Whiskey Objavljeno Junij 3, 2014 Opozori Objavljeno Junij 3, 2014 Dobra fotka, čeprav tudi prejšnja mi ni slaba, predvsem zaradi naravnih in mehkih barv. Haha....škljocam s teljefonom.........sm ga nalašč zarad fotk kupil, in kar takoj obdelam. Tkole bom rekel: HDR je dober za razglednice, pa za kako fotko poudarit, vse obdelat je pa že mal tumač, oziroma bom drgač povedal 10 lepih bejb na kupu ni nič posebnega, ena dobra bejba med povprečnimi pa kr zasije. včasih uporabim program Photomatix (simulira HDR) za kakšno sliko popravit, HDRja pa še nisem delal (če prav vem je HDR združitev 3 slik z različno osvetlitvijo) Načeloma se pa držim še stare ČB šole (ja tut jest mam že leta) če je dobra kompozicija, pravilen kot osvetlitve, bo fotka že sama po sebi dobra.....par detajlov še popraviš in to je to. Dobr ti tole škljocaš s telefonom. Ja, jest sm tale konc tedna probaval s serijami po 5 fotk z različnimi ekspoziturami. S stativa. Problem sem imel z vremenom, ker je bilo zvečer zelo spremenljivo vreme. Samo v soboto sem uspel na hitro naredit 3 nezanimive kadre. Združil sem jih enako v Photomatixu. Po moje eden najboljših za HDR. Ostril in še malo popravljal pa v Photoshop plug-inu Nik Collection software. Za prvo sliko sem brez potrebe spreminjal temperaturo fotk. Zato pa je ratala tako kičasta. Še ena zadeva je zelo zanimiva. Slika na sliko. Na primer, slikaš osebo ob lepem sončnem zahodu. Najprej jo posnameš dosvetljeno s flešem, nato pa jo umakneš in z istega mesta narediš še eno fotko nastavljeno samo za lep sončni zahod. V Photoshopu naložiš fotko s flešem na tisto sončnega zahoda in pobrišeš z brushem samo del kjer je sončni zahod. Končni izdelek je tak kot je treba. Zakaj si ne kupiš magari kakšen Fuji APS-C? Odlični fotoaparati, nova tehnologija naprednejša od Canona in Nikona, odlično ostrenje, ... Cena je nekje od 500 € pa na gor. Od tvojih telefonskih je dobro izpadla tista druga. A je s Krasa ali iz Črne Gore (Njeguši)? Une kao HDR pa niso izpadle tolk dobr. Poskusi narediti iz ene fotke 3. Rečmo eno s korekcijo svetlobe +2 in še eno kopijo z -2. Združiš vse 3 v Photomatixu, pol pa se malo poigraj s korekcijami. DAMI34 1
DAMI34 Objavljeno Junij 3, 2014 Opozori Objavljeno Junij 3, 2014 Haha...zdj bi morala že svojo temo odpret: fotkanje tiste fotke kao hdr, so še s 5mp Nokio posnete, mam tut par boljših. Aparata ne kupim, ker ga neb izkoristil, oziroma nimam placa s sabo, da bi še to vlekel. Telefon pa mam vedno s sabo, poleg tega, sem kot sem rekel, pristaš stare šole, ko smo še v temnici razvijali čb fotke, ko še ni bilo računalnikov, smo isto iz dveh fotk čarali eno itd.... Druga fotka, je tik nad Ajdovščino, fužine proti izviru Hublja se gre. Uporabljen je pa samo filter-delne barve, seveda telefon, tu se pozna, ker je slabša ostrina.......so pa fotke trenutka, z minimalno korekcijo evo še par Kmet2, Whiskey, igorkr in 3 others 6
Whiskey Objavljeno Junij 3, 2014 Opozori Objavljeno Junij 3, 2014 Ja fino. Z malo kreativnosti, se da marsikaj narest. Treba se je samo usest za računalnik. Prilagam dve obdelani fotki kolega Joe-a aka Prometheus Rising-a z ADV foruma igorkr, HyperJack, DAMI34 in 6 others 9
DAMI34 Objavljeno Junij 3, 2014 Opozori Objavljeno Junij 3, 2014 Fantastčne slike, ampak kot pravim HDR je za vsake toliko eno fotko v nulo obdelat. To je pa to, drgač je vse preveč pravljično evo dve od kolega: trebor, Kmet2, gsxf750 in 5 others 8
BMWflar Objavljeno Junij 3, 2014 Opozori Objavljeno Junij 3, 2014 (popravljeno) Fantastčne slike, ampak kot pravim HDR je za vsake toliko eno fotko v nulo obdelat. To je pa to, drgač je vse preveč pravljično evo dve od kolega: U tej sobi pa ponoc ziher straši,kje je to ?Jst bi sam se Bmflna noter dau pol pa sliku. Popravljeno Junij 3, 2014. Popravil kucin Kmet2 1
DAMI34 Objavljeno Junij 3, 2014 Opozori Objavljeno Junij 3, 2014 U tej sobi pa ponoc ziher straši,kje je to ?Jst bi sam se Bmflna noter dau pol pa sliku. Okolica Kamnika, slikal pa je Sam Samo
Whiskey Objavljeno Junij 3, 2014 Opozori Objavljeno Junij 3, 2014 Ufff, dobre, res dobre. Še posebej kompozicija. Najprej diagonala vode, potem te tiri zapeljejo k cerkvi in na koncu v centru razsuti oltar. Za take fotke se porabi ogromno časa. Tega pa mi nimamo, ker se sam okol fjakamo trebor, nejcgs in DAMI34 3
DAMI34 Objavljeno Junij 3, 2014 Opozori Objavljeno Junij 3, 2014 Tkole bom reku, ne rabiš nič mislt, če maš uč...če loviš moment Hotel sem pa tole povedati, vsaka fotka zase je čist fajn, ko jih pa skupej daš nastane zarad HDrja prevelka (barvna in ostrinska) nasičenost in se kaj kmalu naveličaš gledat.
Whiskey Objavljeno Junij 3, 2014 Opozori Objavljeno Junij 3, 2014 Dami, res se naveličaš gledat barvno navite fotke. Sem pa opazil nekaj pri HDR. Če končni izdelek minimalno ali nič spreminjaš, dobiš na enostaven način vso paleto barv. Kar fotografijo sigurno poživi. Tudi kontrast se lažje obdela. Skratka, če se ne pretirava se dobi ven zelo gledljiva fotka narejena tudi v zelo slabih pogojih. Mogoče si jutri vzamem čas in naredim eno slika na sliko in objavim vse tri. DAMI34 1
DAMI34 Objavljeno Junij 3, 2014 Opozori Objavljeno Junij 3, 2014 Se strnjam. Jz mam full uča sploh k kej spiješ al pa pokadiš Kmet2, gsxf750 in pik1 3
Whiskey Objavljeno Junij 4, 2014 Opozori Objavljeno Junij 4, 2014 (popravljeno) No, pa sem nekaj na brzino skup spackal. Tole je končni izdelek Osnova je tole Katere kopiji sem dvignil ekspozituro Najprej sem odprl ta svetlo preko katere sem paste-al ta temno. In zbrušal obok. Popravljeno Junij 4, 2014. Popravil Whiskey DAMI34 in igorkr 2
Whiskey Objavljeno Junij 4, 2014 Opozori Objavljeno Junij 4, 2014 Sem razmnožil in postem naredil še HDR varianto DAMI34 in igorkr 2
DAMI34 Objavljeno Junij 4, 2014 Opozori Objavljeno Junij 4, 2014 V bistvu, če si sam opazil, hdr je in ni fajn oziroma leplenje (kombiniranje) je in ni dobro...poglej prvo sliko in boš videl, da je sicer zlo zanimiva, vendar deluje kot kolaž. Zgubi se prostor. Deluje 2 dimenzijsko, kot leplenjka. Zato bom reku da čimmanj uporabljam vse te programe. Kajti v resnici je takole: bolj kot je predmet oddaljen, več ostrine izgubi, izgubi intenzivnost barve itd, tako naši možgani zaznavajo prostor. Drgač je pa fajn tole kar si naredil, če objavljaš za kako revijo, delaš plakat itd, kje moraš izpostavit obok.
Whiskey Objavljeno Junij 4, 2014 Opozori Objavljeno Junij 4, 2014 Ja, zmerni HDR je naredil fotko bolj gledljivo. S prvim primerom sem samo hotel pokazat način kako se da tudi kaj skupaj sestavit. Primer ni najbolj posrečen. Zase sem uporabljal kombinacijo portreta in npr. sončnega zahoda. V primeru korektne osvetlitve portreta, sončni zahod zgubi svojo dramatičnost. Mogoče bi se dalo s HDR kaj več naredit. Ne vem. Moram enkrat probat. Da ne smetim v tej temi, ti pošljem enkrat primerjavo. DAMI34 1
Whiskey Objavljeno Junij 4, 2014 Opozori Objavljeno Junij 4, 2014 Dami, ne objavljam za nobeno revijo. Sem čisti hobi fotograf. Tudi samouk kar se tiče obdelave. Obdelam približno tako kot se mi zdi tisti trenutek fajn. Mogoče slikam malo več, da mi ostanejo kaki spomini, ko me bo začel dajat Alcheimer DAMI34 1
pik1 Objavljeno Avgust 1, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2014 .... papki , a smo zmešani al nismo ... .... .ps. ... zase se brigi ... :) . . ..... no, a ti znaš tud kadit skoz rit ????? :) .... papki , a smo zmešani al nismo ... .... .ps. ... zase se brigi ... :) . . ..... no, a ti znaš tud kadit skoz rit ????? :) .... papki , a smo zmešani al nismo ... .... .ps. ... zase se brigi ... :) . . ..... no, a ti znaš tud kadit skoz rit ????? :) .... papki , a smo zmešani al nismo ... .... .ps. ... zase se brigi ... :) . . ..... no, a ti znaš tud kadit skoz rit ????? :) Kmet2, maus, DAMI34 in 2 others 5
maus Objavljeno Avgust 1, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2014 kwa si storu Kmet2, DAMI34 in Zivnorc 3
pik1 Objavljeno Avgust 1, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2014 kwa si storu .... joooj, mi je parkrat ušlo ... :) trebor, maus, DAMI34 in 4 others 7
DAMI34 Objavljeno Avgust 1, 2014 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2014 ojej, ojej, s kom se jst to družm maus, DAMI34, trebor in 3 others 6
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se