cedevita Objavljeno Junij 22, 2013 Opozori Objavljeno Junij 22, 2013 Pa je le vikend in malo več časa za uživancijo V četrtek pobezam MiDge-a če je za furo, se dogovoriva da sva na vezi. Tokrat mi ni blo treba gledat karte kam bi šla, ker je ruto določil on. Dobila sva se ob 10h na Viču, se nekako prebila do AC proti Gorenjski, se odpeljala do Jesenic in potem v Ratečah tankat in nabavt malco. Hihi ^_^ prijazni prodajalec se me je spomnil še od lani ko sva en dan skupaj bentila nad Italijani, zaradi katerih je bila cela bencinska polita z bencinom :grrr Je povedal da se je že začelo "delo" z njimi... Tam se z MiDge-om zmeniva da obrneva smer najine rute in jo najprej štartava v Avstrijo. Prva destinacija je bila Beljak in obisk pri stricu Lojzu, potem pa sva hitro pobegnila iz tistega kotla - se malo ofrišat na Villacher Alpenstraße SAI 003.jpg SAI 007.jpg SAI 008.jpg SAI 014.jpg Gor sva pomalcala in se potem po hitrem postopku odpravla naprej ker se je v smeri proti zahodu že pošteno pooblačilo. Je pa po tisti vročini v Beljaku prav pasala ohladitev! SAI 016.jpg SAI 019.jpg Mimo Beljaka in naprej na zahod proti Šmohorju (Hermagor), na poti je začel padat dež, zato sva se ustavla in si oblekla zgornje dele dežjakov, ma potem je že čez ene 15 min nehalo padat, zato sva jih z veseljem spet slekla Tole je bil pogled nazaj od koder sva prišla... SAI 028.jpg Tole pa v smeri kamor sva vozila (so meli na Il meteo prav da ne bo dežja ) ... SAI 030.jpg V Koče-Muta (Kötschach-Mauthen) sva šla dotočit bencin (še pred italijansko mejo in njihovimi vratolomnimi cenami bencina) in si privoščla še (drago) kafe. Skulptura na bencinski... SAI 032.jpg Od tam pa na jug in čez Passo Monte Croce Carnico ... SAI 035.jpg v Italijo - čez Timau in Arte terme do Tolmeča (Tolmezzo), kjer mi je spet uspelo najti "moj" ... SAI 046.jpg Od tam pa čez Amaro in Kluže (Chiusaforte), tam pa na vzhod do Na Žlebeh (Sella Nevea), kjer sva mela eno kratko pavzo, od tam pa v dolino mimo Rabeljskega jezera (Lago di Predil), kjer sva se odločila da se vračava vsak po svoji strani. MiDge čez Gorenjsko po AC, meni pa se ni dalo spet na AC, zato sem se raje vrnila domov po drugi strani... SAI 054.jpg čez... SAI 055.jpg SAI 058.jpg in čez Log pod Mangartom... SAI 061.jpg Kobarid in Tolmin do Idrije, kjer sem šla tankat, potem pa odvijugala čez Hotedršico in Logatec do doma. Vsega skupaj dobrih 530 km. Prijetno utrujena in z nasmehom na obrazu Pasalo! Ma pr ošti, bi se mogli pa srečat, po podobnih koncih smo vandrali.
cedevita Objavljeno Junij 22, 2013 Opozori Objavljeno Junij 22, 2013 Vam bom kar na hitro povedal, oz. napisal. V petek smo samo segreli olje, do Rude v Italiji smo skočili, malo poparlali in šli domu. Ob 1h parkiral. Včeraj, v soboto, pa smo zgodaj popoldan vžgali proti A, v Bovcu smo napolnili rezervoarje , panorama pa tudi ni kar tako. S SandiGulje sva vrgla par besed, on na levo, mi pa na desno, čez Predil proti Spittalu, na motosrečanje kluba Rolling Skulls, črnograditelji so nemudoma poiskali lukje v avstrjiski zakonodaji o nezahtevnih objektih, ter pričeli z delom. Pa še ena za strast. Po krajši pavzi sem se obrnil proti domu, Villah-Tarvisio-Predil-NG. Ja, lepih cca 400 km, po 22h, torej s temo, ter velike verjetnosti srečanja z divjadjo, sem postal mnogo previdnejši. Ciao. Schultz, a79, DAMI34 in 4 others 7
a79 Objavljeno Junij 23, 2013 Opozori Objavljeno Junij 23, 2013 Mal pogledam radarsko sliko padavin, mal okol v nebo in se odlocm, da se grem peljat za kaksno urco... Cel se namontiram, zajaham in po 2 km ze prve kapljice.. Ah, to nebo nc, se peljem dalje in me po 6 km orng namoci. Ne obracam, peljem naprej, ampk se odlocim da nardim krozno do doma... 15 km fure, najkrajsa fura v celotni opremi do sedaj.. Slikc ni!!! BinaBana, krucymucy in cedevita 3
Popularna objava SharpNinja Objavljeno Junij 23, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 23, 2013 (popravljeno) Dns sva se odpravla pa k men domov mal pogledat pa na južno, po bližnjici seveda :grim , kljub čudni napovedi sva iz Domžal štartala v soncu, vroče je blo že preden sem se spravla v usnje, potem pa čez Škofljico, LAvrico, Lašče do Ribnice, tam je že kazalo na dež oziroma je blo konkretno videt, da proti Kočevju ščije na fertik, najs . Ustavla na pumpi, ko naju je ujel naliv, ko sva čekirala radarsko in čakala, da se zlije sva šla pogledat enga luštnga medija, bi ga človk mel kr doma hahahahah :krneki: . Potem pa po mokrem dalje, Kočevje-Dvor je odnesla voda, ker sva se peljala k po jajcih :angry: , celi 4je ovinki so bli suhi. ko sva že misla, da je najhujš mim se je mal od Dvora spet zlilo, in sva spet vedrila na avtobusni, pridružil se nama je še en sotrpin na modri CBF (na poti na kopanje v Dolenjske, sm ne vem kaj bi človk hodu v bazen, če smo bli pa že itak mokri, k bi iz bazena pršli ) . Ko je kao nehalo sva letela naprej, žal neuspešno, ker v Straži je bil spet tuš, sam druzga kt peljat dalje ni melo veze, ker sva bla že blizu, do mene prišla kot dve politi miši, motorja pa taka :blink: .Za nazaj sva jo užgala kar po AC takoj k je radarska pokazala, da kao ne lije, pa še naju je zmočilo, again, v Domžalah pa sonce in 30 stopinj, pol se pa pejt :angry: ....se pravi 200 v 90% mokrih km.... Popravljeno Junij 23, 2013. Popravil SharpNinja gsxf750, DAMI34, igorkr in 7 others 10
Ninč Objavljeno Junij 23, 2013 Opozori Objavljeno Junij 23, 2013 Šarpi, praviš da si groma pod tuš pelala SharpNinja 1
BinaBana Objavljeno Junij 23, 2013 Opozori Objavljeno Junij 23, 2013 huh, vceri lahko recem samo da je blo ful dobr!! nardila 336km z mesano druzbo definitivno ponovim to pot, ker je fantasticna (road 69) dans pa neplaniranih cca. 160 km, k ne bi bli nc posebnga, ce me ne bi presenetil desni ovink pri vstopu na AC v logateku, kjer se se dodatno zalomi (ker tam nikoli ne vozim, tega nism pricakovala) in je blo pod celado slisat samo FAK FAK, v mislih prepricevanje desne roke naj ji niti slucajno ne pade na pamet za rocko potegnit, hkrati pa se nagnit se bolj desno dol in upat na najboljse.. par, ki je peljal za mano, je rekel, da je zgledalo kot da sm hotla to narest, men je pa srce skor u hlace padu huh dobr sm jo odnesla vesela k radio!! krucymucy, cedevita in Kmetica2 3
ludiluka Objavljeno Junij 23, 2013 Opozori Objavljeno Junij 23, 2013 In kaj je nauk te zgodbe MOTOR NI ZA AC krucymucy, cedevita, trebor in 1 other 4
cedevita Objavljeno Junij 23, 2013 Opozori Objavljeno Junij 23, 2013 huh, vceri lahko recem samo da je blo ful dobr!! nardila 336km z mesano druzbo definitivno ponovim to pot, ker je fantasticna (road 69) dans pa neplaniranih cca. 160 km, k ne bi bli nc posebnga, ce me ne bi presenetil desni ovink pri vstopu na AC v logateku, kjer se se dodatno zalomi (ker tam nikoli ne vozim, tega nism pricakovala) in je blo pod celado slisat samo FAK FAK, v mislih prepricevanje desne roke naj ji niti slucajno ne pade na pamet za rocko potegnit, hkrati pa se nagnit se bolj desno dol in upat na najboljse.. par, ki je peljal za mano, je rekel, da je zgledalo kot da sm hotla to narest, men je pa srce skor u hlace padu huh dobr sm jo odnesla vesela k radio!! BB, le da si cela. V UKC ne dela klima, bolje na mopedu kot pa tamkaj. Po četrt stoletja staleža, se tudi meni kdaj . Nč bat, le po pameti. BinaBana 1
BinaBana Objavljeno Junij 23, 2013 Opozori Objavljeno Junij 23, 2013 In kaj je nauk te zgodbe MOTOR NI ZA AC jah klinc, tm cez logateske "crnogorske policaje" in medvrhniskobrezoviske nesmiselne omejitve, je res zoprno vozit, pa smo se hoteli izognit.. men je AC itak aktualna samo v primeru, da je ze tema al pa mrzlo al pa kdaj k hocim na hitr mim cesa prit..
tintin Objavljeno Junij 23, 2013 Opozori Objavljeno Junij 23, 2013 tist priklop u logatcu je mal opasan ja če ga nisi vajen... Je tud mene enkrt mal zafrknu.. Sam da sm bil z autom... Gume cvilile kot še nikol no sam da je blo po sreči
Bubu25 Objavljeno Junij 24, 2013 Opozori Objavljeno Junij 24, 2013 Veselje pa tako...:-D po mescu in pol biu na mopedu.....blo je fantasticno.....od Kopra čez kras do Gorice malo natankat nazaj do štanjela,tam zaviu proti vipavi,od tam pa proti postojni in proti domu.....k ženi na koslilo pa se malo na plazo....prijetnih nevem kolko km blo pa je super cedevita, spaceback in BinaBana 3
Kmet2 Objavljeno Junij 24, 2013 Opozori Objavljeno Junij 24, 2013 Po Krku gor pa dol in tako 10 dni zapored ,dokler dones ne pridem domov spet v dež cedevita, trebor in igorkr 3
DAMI34 Objavljeno Junij 24, 2013 Opozori Objavljeno Junij 24, 2013 tole sva vtisnila včeraj na potepu po Istri, nadaljevanje sledi..... Keiko, krucymucy, Kmet2 in 5 others 8
motozajebant Objavljeno Junij 24, 2013 Opozori Objavljeno Junij 24, 2013 tole sva vtisnila včeraj na potepu po Istri, nadaljevanje sledi..... 23062013684.jpg tudi jaz sem se včeraj potepal po Istri DAMI34 1
Vito23 Objavljeno Junij 24, 2013 Opozori Objavljeno Junij 24, 2013 Vceraj startal proti bledu...se ustavu pri prjatlu potem pa nazaj pa pogledat mal k avseniku pa proti vrbi cez rovte in potem nazaj proti domu. Luštnih 120km. jutr pa spet ce bo lep vreme.
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Junij 24, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 24, 2013 (popravljeno) Kot sm reku, če te nekdo povabi na papico, ne smeš reči ne....zato sva jo lepo u nedeljo odkurila preko Kozine proti MMP Starodu (nobene gneče, sama, luksuz na2) ob obali do AC Medveja glavni izgovor za najin izletek...naslednje povabilo: počakava, da mine nekaj dežja, podreva kupček in jo mahneva preko hriba, po zgornji cesti (odcep Moščenice) do Brestove, kjer sledi fotosešn nato jo užgeva do Pazina in preko seoskih puteva, do jezera Butoniga valda čez Buzet do Vikija pa na sladoljed skor pred domačim pragom in prijetnih 300km je spet več na števcu Popravljeno Junij 24, 2013. Popravil DAMI34 Kmetica2, basbas, maus in 20 others 23
Popularna objava igorkr Objavljeno Junij 24, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 24, 2013 (popravljeno) Vse se je začelo že pred par tedni, ko me kmet2 pokliče in pravi, da bosta s kmetico2 na Krku na dopustu in da sem lepo povabljen, da pridem čez vikend dol. Ja itak, da pridem. Pismu pole pa vikend 15., 16. junij ne morem. Pa mi reče, da sta še naslednji vikend dole tako, da smo se lepo uskladili. Komaj čakal, da grem. Vmes me kmet2 še parkrat po SMS podraži, da je doli zelo lepo in da me čakata. Neč, petek si vzamem dopust in že zjutraj z zamudo letim dol proti Krku. Vročina sekala že odkar sem štartal. Pridem Kamp Njivice, kmet2 pa nedosegljiv. Čakam ene pol ure, pole pa kličem Dami34. Dami34 hvala. Pri kmetovih pa me že čaka ledeno hladna piva. Kako je teknila ... Še Hemingway ne bi znal tega opisat ... No, da je tej sledila še ena brezveze zgubljat besed. Skratka, fajn družba, morje, večerjica pole pa ugotovimo, da sta si jozexj6 in gasperX rezervirala hotel pod zvezdami ravno zraven kmetovih . Neverjetno naključje. V soboto se zapeljali še malo po Krku, vmes malo stestiral GS-a od kmetice2 (kmetica2 se veš ne ... ) Super je bilo. Dan pa zaključili z večerjico ob morju. V nedeljo pa via nazaj domov. Kmetica2 je vmes zbila ego še enemu "švicarskemu" Mercedesu in domačinu na motorju Malo nas je opralo, nato pa smo se do konca posušili še na kafetu na OMW Postojna. Jah, ni minilo pol ure kar sem domov prišal, me že prijatu sprovocira, da sem šel še do Kopra na tortico in pa pogledat morje še do Portoroža, ker ga že dolgo nisem videl. Sledil še leteči POČK in dan ter vikend s kratkim izjemno lepim mini dopustom se je zaključil. Kmetu2 in Kmetici2 še enkrat hvala za povabilo. Možgani so se spraznili, telo pa regeneriralo Popravljeno Junij 24, 2013. Popravil igorkr DAMI34, TOMCAT, spaceback in 16 others 19
Popularna objava pik1 Objavljeno Junij 24, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 24, 2013 .... no, končno spet ena mal daljša ... mal bolj resna fura .... .... odpravil sem se že dopoldne .... .... iz Valkanele v Vrsar ... .... in čez urco al dve .... nazaj .... .... prijetnih 6 kilometrov .... :hooray: ... Vtisi ???? .... ja vtisov se je pa dons nabral skor za celo vrečo .... BREITNER, BMWRIDER, Kmetica2 in 13 others 16
Popularna objava PURPLE Objavljeno Junij 25, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 25, 2013 Nekaj slik na poti do Nizozemske. Kaj vec pa sledi ob koncu ture. aders, basbas, BelaStrela in 29 others 32
Popularna objava motozajebant Objavljeno Junij 25, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 25, 2013 Torej, včeraj sem se odločil da danes ne grem nikamor z motorjem, zato sem celo dopoldne preležal v postelji in gledal tv (vreme je ravno pravšnje).... okoli 13ih zazvoni telefon in glej ga zlomka, kolega me prepričuje da greva v garažo motorje spucat.... no, pa naj mu bo... Prideva do garaže in se skoraj istočasno odločiiva, da je treba najprej še malo olje premešat... smer???? OMW Postojna :grim seveda je treba iti po bližnjici in jo mahneva proti Rakitni.... na poti tja ugotoviva da je vremensko stanje bolj švoh (čudni oblaki), zato v vasici Jezero kreneva proti Ig-u, od tam do Turjaka in še malo naprej, potem pa levo proti Vidmu... cesta je super, vreme kar drži, oolica čudovita, nasmešek na obrazu ogromen... temu sva uspešno ubežala kratek postanek v Hočevju odločiva se da greva do Ivančne in naprej skozi Šentvid pri Stični do Litije.... tam sledi krajši postanek za kavo in težko delo (kam pa sedaj, levo proti domo uali desno proti Zagorju).... glede na oblake, sva se odličila odlično in jo mahnila proti domu, kajti na mostu skozi Litjio pogled v desno ni bil glih lep, vse črno in dež..... naredm kratkih a sladkih 120km.... kaj sem danes ugotovil? Da sem se včeraj slabo odličil da ne bom vsaj del dneva preživel na motorju :grim igorkr, BREITNER, Kmetica2 in 8 others 11
Fantocci Objavljeno Junij 26, 2013 Opozori Objavljeno Junij 26, 2013 ...... v Italijo - čez Timau in Arte terme do Tolmeča (Tolmezzo), kjer mi je spet uspelo najti "moj" ... SAI 046.jpg ....... Zanimiv frčoplan, F104 Starfighter. Nemci so v nesrečah izgubili 300 komadov od skupaj 900, zato so ga poimenovali "Widow maker" https://en.wikipedia.org/wiki/Lockheed_F-104_Starfighter (ponavadi je imel na koncih kril še rezervoarje)
OrangePower Objavljeno Junij 26, 2013 Opozori Objavljeno Junij 26, 2013 OffTopic: Kaj so se nemci pokosili The wing's leading-edges were so thin (0.016 in/0.41 mm) and sharp that they presented a hazard to ground crews Tole mi deluje nekako kot čmrlj, ne glede na vse čudne dimenzije zadeva še vedno leti... Samo so pa tele stare krave res zanimive.....
cedevita Objavljeno Junij 26, 2013 Opozori Objavljeno Junij 26, 2013 Kot sm reku, če te nekdo povabi na papico, ne smeš reči ne....zato sva jo lepo u nedeljo odkurila preko Kozine proti MMP Starodu (nobene gneče, sama, luksuz na2) 23062013676_tonemapped.jpg ob obali do AC Medveja 23062013679.jpg glavni izgovor za najin izletek...naslednje povabilo: 23062013680.jpg počakava, da mine nekaj dežja, podreva kupček in jo mahneva preko hriba, po zgornji cesti (odcep Moščenice) do Brestove, kjer sledi fotosešn 23062013681.jpg 23062013683.jpg nato jo užgeva do Pazina in preko seoskih puteva, do jezera Butoniga 23062013685.jpg 23062013688.jpg 23062013690.jpg 23062013691.jpg 23062013693.jpg valda čez Buzet do Vikija 23062013694.jpg pa na sladoljed skor pred domačim pragom 23062013695.jpg in prijetnih 300km je spet več na števcu Tudi lepo dodelane fotke. Kreativno. DAMI34 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se