Popularna objava HyperJack Objavljeno Julij 18, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 18, 2013 18.07.2013 Vas zanima kako se dva Z.jevca odpravita iskat ovinke? Tak da pogledata kje google maps pokaže dolgo zavito cesto....kako in pa po čem pridt do te dolge ovinkaste ceste, je pa zgodba zase No ja, Gerovo sem planiral že 2leti nazaj, obiskat sem jo hotel povsem iz zanimanja, kaj to sploh je, še ene ride, ali pač še ena cesta?...na koncu sem ugotovil, da ne eno ne drugo . Škoda je prletu do mene domov tko da smo mal ohladil glavo in preden bi reku keks, smo bli že na cesti proti Brodu na Kolpi Skoda je vklopil POLICE-KIFEL-POLICAJ detektor s katerim postanemo nevidni...a vidni samo kameri... ...Štefanovemu ovinku se nisva mogla upreti, zato sva ga ene 2x pokolenčkala, potem je blo treba it lepo naprej...čez mejo do Delnic, spet eno jajcanje po tistih flikah...v delnicah malo offroada, ker rihtajo križišče. Pred koncem slediva tabli Crni Lug, Gerovo...cesta iz prve ruske...balkanski pridih prve klase, luknja tu luknja tam, še dobro da smo še mladi pubeci polni energije, odvozili slalom med zrito cesto, kot to počne Tina Maze med količki ...pokrajina se spreminja, hribi levo hribi desno, svež zrak piha iz pod čelade , čeprav še vseeno na vsake toliko zavoham že dodobra utečene nove rokavice . Bolj kot gledam hiše-koče bolj se mi zdi, kot da smo v enem gorskem raju. Cena je in je ni, še tam kjer so bli lepi ovinki, je blo vse polito od BMW kardanskega olja :grrr Gerovo je mimo, ko "slavnih" ovinkov še vedno ni...se peljemo lepo čez gozd, kjer z svojim sokolovimi očmi opazim novo Evropsko normativo na hrvaških tleh , Bio, Eko povsem na novo postavljene odbojne ograje :grrr Skoda je naredil A-test omenjenih ograj... ....in preveril, če ustrezajo poletnim normativom.... Vse je štimalo, zato smo šli naprej, ker so nas Hrvati mal čudno gledali :grrr čez mejo nazaj v Slovenijo...mimo Babnega polja, kjer je za spremembo kazalec za temperaturo kazal + stopinje, Lož, Nova vas kjer sva se odločila, da kafe na Volčjem jezeru preskočiva in greva na tanartabulšo morsko pizzo v Sodražico Motorju privoščim samo najboljše :grim , senčko :grim Kje je slika pizze? Kaj se hecate, sem bil tako lačen, da nisem ni pomislil na to da bi jo slikal :grrr Tko da blo je fajn , v treh popoldanskih furcah sem lepo nabral nekaj čez 400km :grim krucymucy, Gasperr, hajoktejn in 17 others 20
krucymucy Objavljeno Julij 18, 2013 Opozori Objavljeno Julij 18, 2013 Tista cesta od Smrecja do Trsc sploh ni slaba, je pa najbrz precej peska po voziscu. Najbrz pa tudi asfalt kaze posledice dolgih in hudih zim.
Popularna objava trebor Objavljeno Julij 20, 2013 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 20, 2013 Včeraj sem se prvič letos "opogumil" in šel proti Paklenici . Od doma sem šel do Ivančne gorice, nato pa desno proti Črnomlju, kjer je bil postanek za kofetek, ter nato nadaljeval proti Vinici. Po opravljenem prestopu nove evropske meje sem se skozi Bosiljevo odpeljal do Generalskega stola do Josipdola in potem naprej proti Kapeli. Tam je cesta prava za Uživanje z veliko začetnico, široka z grobim asfaltom in ravno prav hitrimi ovinki. Sledil je postanek na prelazu Vratnik nad Senjem, da sem malo užival v pogledu na morje, nato pa sem se spustil do obale. Kmalu po Senju se je nad Velebitom prikazal lep črn oblak, ki me je z dežjem dodobra namočil. Tuširanje je bilo temeljito, trajalo je pa kakšnih 20 km. Do Karlobaga sem se že posušil pri temperaturi okoli 30 stopinj. Ker sem tankal že v Karlobagu, sem se pred Paklenico ustavil ob morju in se šel namakat do petih popoldne, ko je bil že skrajni čas, da se odkotalim proti domu. Na črpalki sem se spet ustavil, da sem si nabavil hladno pijačo in se po trenutnem preblisku odločil, da ne grem po jadranki gor, ampak proti Gospiću. Potem sem šel pogledat, če je Otočac še tam, kjer je bil in nadaljeval proti proti Žuti lokvi in ponovno čez Kapelo. Ko se je že mračilo sem šel v Ogulin tankat, ker je bila črpalka v Josipdolu zaprta, nato pa sem po neki ozki cestici nadaljeval skozi Trošmarija do Bosiljevega in nato iz njihove lepe v našo lepšo pri Vinici :yes: . V Črnomlju sem se še ustavil na večerni kavici in nato prav počasi skozi Semič, Sotesko in Muljavo odkruzal do AC, kjer je povprečna hitrost zopet malo narastla. Naklepal sem novih 725 km in komaj 3000 letos, grrr. LP Robert 1.) nad Senjem 2.) nad Karlobagom igorkr, krucymucy, Gasperr in 17 others 20
-PrL3k- Objavljeno Julij 20, 2013 Opozori Objavljeno Julij 20, 2013 Včeraj sem se prvič letos "opogumil" in šel proti Paklenici . Od doma sem šel do Ivančne gorice, nato pa desno proti Črnomlju, kjer je bil postanek za kofetek, ter nato nadaljeval proti Vinici. Po opravljenem prestopu nove evropske meje sem se skozi Bosiljevo odpeljal do Generalskega stola do Josipdola in potem naprej proti Kapeli. Tam je cesta prava za Uživanje z veliko začetnico, široka z grobim asfaltom in ravno prav hitrimi ovinki. Sledil je postanek na prelazu Vratnik nad Senjem, da sem malo užival v pogledu na morje, nato pa sem se spustil do obale. Kmalu po Senju se je nad Velebitom prikazal lep črn oblak, ki me je z dežjem dodobra namočil. Tuširanje je bilo temeljito, trajalo je pa kakšnih 20 km. Do Karlobaga sem se že posušil pri temperaturi okoli 30 stopinj. Ker sem tankal že v Karlobagu, sem se pred Paklenico ustavil ob morju in se šel namakat do petih popoldne, ko je bil že skrajni čas, da se odkotalim proti domu. Na črpalki sem se spet ustavil, da sem si nabavil hladno pijačo in se po trenutnem preblisku odločil, da ne grem po jadranki gor, ampak proti Gospiću. Potem sem šel pogledat, če je Otočac še tam, kjer je bil in nadaljeval proti proti Žuti lokvi in ponovno čez Kapelo. Ko se je že mračilo sem šel v Ogulin tankat, ker je bila črpalka v Josipdolu zaprta, nato pa sem po neki ozki cestici nadaljeval skozi Trošmarija do Bosiljevega in nato iz njihove lepe v našo lepšo pri Vinici :yes: . V Črnomlju sem se še ustavil na večerni kavici in nato prav počasi skozi Semič, Sotesko in Muljavo odkruzal do AC, kjer je povprečna hitrost zopet malo narastla. Naklepal sem novih 725 km in komaj 3000 letos, grrr. LP Robert 1.) nad Senjem 2.) nad Karlobagom Lepa tura. Jaz se odpravljam zjutraj po identični poti, vendar z razliko da štartam iz Ljutomera pa do Pakoštane. Se pravi dol in nazaj cca 1000 klm. Upam da me zdrži moped in moja rit trebor 1
BinaBana Objavljeno Julij 20, 2013 Opozori Objavljeno Julij 20, 2013 pot do Klenovice- zakon!! sploh k te prcakajo leskovacki cevapi nazaj grede mal manj zakon, ker se je mudil in sm mogla po AC- na HR strani se je LJ blizala in oddaljevala (kot da se premika za nekih 5+km blizje in dlje ), na sreco sm se izognila poceni pnevmatiki na cestiscu na SLO AC in avtomatsko pokazala z roko dol kje je, ceprou za mano ni blo motoristov.. ha ha ha v glavnem TOP!! nardila pa nekih 364 km.. Kmetica2 1
Popularna objava SharpNinja Objavljeno Julij 21, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 21, 2013 Včer sva šla pa tud midva slavne Medvedje ride iskat, ampak fejst po ovinkih :grim , da vidim to velehvaljeno čudo.....štart iz Domžal, do Trojan, Zagorja,Zidanga mostu, Boštanja, Krškega do Brežic na masažo....mmmmm je pasal se mal zmehčat . POtem pa dalje Kostanjevica na Krki, Šentjernej, Novo mesto, čez VAhto v Metliko pogledat avionček.....sva ležala neki časa k dve krave pod njim v senci in malcala bananino čežano v olupku (jih je v kufru mal prešejkal) . Na avionu vidne sledi žab :grim . Po vzletu pa Črnomelj, čez ene jahovce s polno peska po ovinkih do Livolda in potem do Kočevja tankat, ker res nisem mela želje v kakšnih rovtah brez benza ostat glede na to kakšen je bil plan dela za naprej. Iz firbca sva šla še na en sladoled kočevski med k Medotu (za silo je no, ni pa za dol past, Cacao je le CAcao, razvajena pač :grim ). Torej iskat Medvedje Ride nazaj do Livolda in mal naprej do odcepa za Kočevsko Reko, kjer je navigator bluznu (itak nobene table v Kočevski Reki kam it), jz pa za njim namest d bi povedala, d morva v drugo stran namest proti Gotenici :evilgrin: , ampak ker je bla fajn cesta pa hladno sm se lepo peljala za njim do ceste Kočevje -Ribnica pol sm pa povedala, d bi mogla it v drugo stran hahahah , tko d ponovi vajo v drugo stran nazaj do KOčevske Reke. Tm sva pol le našla tablo skrito nek sred vasi. Se pravi čez Borovec na Medvedje ride....na gor je še kr šlo, če odmislim usuto cesto in pesek po ovinkih, tiste serpentine na dol pa niso glih "my cup of tea" :grrr , ampak razgled je bil pa lep. V Osilnici sva spet mal bluznila z navigacijo, tko da sva na glavnem trgu gledala info table in ugibala kam točno se obrnit pa kje it čez mejo, tako da nazadnje sva dala dela dvema policajema, ki sta mirno počivala v senci na maloobmejnem prehodu :evilgrin: , cel velepomemben postopek s prepustnico glih tok d se nisva mogla čist slečt :blink: .NAdaljevala do Čabra, mislim plačaš d greš loh na drugo stran pa se po gradbišču kao ceste vozš, totaln offroad , moja hrbtenička je globoko hvaležna trdoti ohlinsov jeeeej , sm do Babnega Polja sva pa le prilezla pol pa spet na našo stran, do Bloške police in na Cerkniško jezero še mal offroadat, k ni blo vode. Spet mal senčkanja potem pa čez RAkek do Logatca in Vrhnike na AC in domov, bliz 500km je pa vseen blo po 12 urah motorja SLVR, Schultz, Kmetica2 in 15 others 18
Popularna objava Schultz Objavljeno Julij 21, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 21, 2013 (popravljeno) Včeraj je padla tura, ketere cilj je bil osvojiti GrossGlockner in se vračati preko Obertauerna proti domu. Tako da sem jo navse zgodaj zjutraj ob 06.00 odpeketal proti Avstriji. Do Tolmezza je pela AC. Tu sem po državni cesti nadaljeval proti prelazu Monte Croce Carnico. Ker sem si zaželel še en mali ovinek sem v naselju Cedarchis zavil desno in nadaljeval proti vasici Paularo. Paularo: Tu sem zavil za Paluzza, kjer sem se ponovno priključil na glavno cesto za prelaz "Monte Croce Carnico". Ura je bila za eno čik pavzo in kofetek, tako da sem se na vrhu ustavil. Utrinki s prelaza: Po dobrih 20 minutah sem odpeketal v dolino in jo ucvrl proti GG-ju. Pred Heiligenblutom na Agipu sem moral napojit konja (cenejši bencin kot pri nas) in potem je sledila uživancija, kjer so nastali naslednji utrinki. Na GG-ju je bilo na splošno bolj malo ljudi (ali ni še feragošto s taljani ali pa ljudje nimajo več ojrotov). V dolino sem prepeketal za 12.00 in si v eni oštariji malo pred Zell am See privošču kosilo (se ne spomnem imena oštarije) . Po slabi uri sem nadaljeval po glavni cesti za Sveti Johan in Radstadt. Tu sem zavil za Obertauern. Utrinki: Po eni kofi pavzi sem nadaljeval za Turacherhohe, ter čez dobro uro tudi prispel. Na vrhu se je vreme kar naenkrat skisalo in je pričelo deževati. Navleku sem si dežni goldon in po polžje nadaljeval v dolino, ker je bila cesta spolzka ku led. Nameraval sem zaviti tudi na Nockalmstrasse, samo sem zaradi slabega vremena odpeketal kar proti Celovcu, ker ne mislim plačevat ceste, kjer še slikat ne moreš zaradi dežja, pa še vožnja je kot po jajcih....praktično sploh ne uživaš. V Celovcu sem napojil konja in po 30 minutni pavzi jo udarniško brez postankov mahnil proti domu, kjer sem prispel ob 19.43. Padlo je lepih 727 km. Zahvaliti se moram motoristu in kasneje avtomobilistu, ki sta me opozorila na radarsko zasedo (obakrat bi me cepili s 110km/h kjer je omejitev 80). Ne vem kolko bi blo....verjetno ena dobra žrnada bi šla. Popravljeno Julij 21, 2013. Popravil Schultz krucymucy, AnCy85, BMWRIDER in 20 others 23
JONI 46 Objavljeno Julij 21, 2013 Opozori Objavljeno Julij 21, 2013 Najlepsi vtis danes dozivel nekje na dolenskem, se po zemljevidu ne najdem poti... Skratka, najlepse je ko se v nasi precudoviti dezeli zgubis, se vozis in se vozis, na koncu pa prides ven nekje pri sosedih in se to ne ves, dokler ne srecas hrvaskih policistov .. Po posvetu mi svetujejo lepo ovinkasto cesto do Vinice ... slikic ni, ker sem prevec uzival z praznem tankom in mislijo kje za hu... bom srecal kaksno crpalko !!! Skoda da je ena zadnjih tur letos !!... SLVR in igorkr 2
Popularna objava Keiko Objavljeno Julij 21, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 21, 2013 Ker vreme že par vikendov dela po svoje mi do danes še ni uspelo prit do Dolomitov ali vsaj v uno smer. Ker mi že manjka Italija, sem si jo privoščla vsaj malo - te ta bližnje ^_^ Dopoldne (spet ni ratalo prej ) štart čez Logatec in Kalce do Idrije, pa naprej do Tolmina (Metalcamp se je že začel je blo vse v črnem) in naprej... čez Kobarid, tam tankat in nabavt malco, nato pa naprej do Žage kjer sem zavila za Učjo. Cesta fajn - še vedno v delu tam kot lani, edino na italijanski strani je kar dosti odkrušenega kamenja. Ma je vseeno pasalo se vozit ker je bila skoraj čisto prazna cesta... Tam se je nekaj oblačilo, ma dežja ni bilo, oz. sem očitno mogla bit kakšno urco za dežjem tam, saj so se ceste spodaj v dolini že sušile. Dimniki, ki jih občudujem vsakič ko se peljem čez Njivico (Vedronza)... Od tam naprej seveda mimo Čente (Tarcento) čez Attimis in Čedad (Cividale del Friuli), kjer sem zavila nazaj na sever čez Podbonesec (Pulfero) in čez mejo nazaj v Slovenijo. Pogled proti Sužidu... Kako je pasalo se malo shladit med vožnjo pod drevoredom proti Kobaridu... Iz Kobarida nazaj čez Idrsko, potem pa na jug in ob Soči čez Doblar, do Nove Gorice, od tam naprej do Mirna in v Lokvici dol do meje in spet čez v Italijo in mimo Doberdobskega jezera. Potem mi je zmedi uspelo falit in se odpeljat do Trbiža (Monfalcone), od tam pa do obalne ceste (uživat v vonju po borovcih in morju), do Sesljana in čez Trst, tam pa na obvoznico do Slovenije, po AC do Dekanov, tam ven in čez Črni Kal, mimo Divače in potem kmalu za tem pavza za malco (je bil že čas da malo pretegnem krake)... Po martinčkanju naprej čez Senožeče in ena hitra pavza pri mojih, potem pa tankat v Postojno in do Rid, kjer smo rekli par besed, nato pa nazaj do doma. Dobrih 440 km. Res da ni isto kot it v Dolomite - ma dobro - za prvo silo bo Schultz, SLVR, ebony in 12 others 15
kaca1 Objavljeno Julij 21, 2013 Opozori Objavljeno Julij 21, 2013 Ker vreme že par vikendov dela po svoje mi do danes še ni uspelo prit do Dolomitov ali vsaj v uno smer. Ker mi že manjka Italija, sem si jo privoščla vsaj malo - te ta bližnje ^_^ Dopoldne (spet ni ratalo prej ) štart čez Logatec in Kalce do Idrije, pa naprej do Tolmina (Metalcamp se je že začel je blo vse v črnem) in naprej... SI 003.jpg čez Kobarid, tam tankat in nabavt malco, nato pa naprej do Žage kjer sem zavila za Učjo. Cesta fajn - še vedno v delu tam kot lani, edino na italijanski strani je kar dosti odkrušenega kamenja. Ma je vseeno pasalo se vozit ker je bila skoraj čisto prazna cesta... SI 005.jpg Tam se je nekaj oblačilo, ma dežja ni bilo, oz. sem očitno mogla bit kakšno urco za dežjem tam, saj so se ceste spodaj v dolini že sušile. Dimniki, ki jih občudujem vsakič ko se peljem čez Njivico (Vedronza)... SI 007.jpg Od tam naprej seveda mimo Čente (Tarcento) čez Attimis in Čedad (Cividale del Friuli), kjer sem zavila nazaj na sever čez Podbonesec (Pulfero) in čez mejo nazaj v Slovenijo. Pogled proti Sužidu... SI 013.jpg Kako je pasalo se malo shladit med vožnjo pod drevoredom proti Kobaridu... SI 018.jpg Iz Kobarida nazaj čez Idrsko, potem pa na jug in ob Soči čez Doblar, do Nove Gorice, od tam naprej do Mirna in v Lokvici dol do meje in spet čez v Italijo in mimo Doberdobskega jezera. Potem mi je zmedi uspelo falit in se odpeljat do Trbiža"TRŽIČA", si mislila najbrž? (Monfalcone), od tam pa do obalne ceste (uživat v vonju po borovcih in morju), do Sesljana in čez Trst, tam pa na obvoznico do Slovenije, po AC do Dekanov, tam ven in čez Črni Kal, mimo Divače in potem kmalu za tem pavza za malco (je bil že čas da malo pretegnem krake)... SI 025.jpg Po martinčkanju naprej čez Senožeče in ena hitra pavza pri mojih, potem pa tankat v Postojno in do Rid, kjer smo rekli par besed, nato pa nazaj do doma. Dobrih 440 km. Res da ni isto kot it v Dolomite - ma dobro - za prvo silo bo Saj vem, da si prav mislila - vsak se lohk zmot!
kaca1 Objavljeno Julij 21, 2013 Opozori Objavljeno Julij 21, 2013 Padlo je lepih 727 km. Zahvaliti se moram motoristu in kasneje avtomobilistu, ki sta me opozorila na radarsko zasedo (obakrat bi me cepili s 110km/h kjer je omejitev 80). Ne vem kolko bi blo....verjetno ena dobra žrnada bi šla. Včer so imeli sosedje akcijo....lovili MOTORISTE! Eni s(m)o se ujeli takoj za mejo (Korensko sedlo), kjer je na tanarbl strmemu spustu omejitev 30!!! A koga zanima, za kolk laži se peleš od tanajbl zavitga ovinka naprej? . . . . . ...za 27 brzinskih kilometrov viška sem shujšal za 25 ojrou :naughty: ...- Z RAČUNOM!!! Mhmmm...še dobr da to ni blo na drugi strani meje :grim !!! Sem pa vprašal strica z belo kapco, če račun velja tudi za naprej, in ga pustim kar v prometni shibby 1
kaca1 Objavljeno Julij 21, 2013 Opozori Objavljeno Julij 21, 2013 Včer so imeli sosedje akcijo....lovili MOTORISTE! Eni s(m)o se ujeli takoj za mejo (Korensko sedlo), kjer je na tanarbl strmemu spustu omejitev 30!!! A koga zanima, za kolk laži se peleš od tanajbl zavitga ovinka naprej? . . . . . ...za 27 brzinskih kilometrov viška sem shujšal za 25 ojrou :naughty: ...- Z RAČUNOM!!! Mhmmm...še dobr da to ni blo na drugi strani meje :grim !!! Sem pa vprašal strica z belo kapco, če račun velja tudi za naprej, in ga pustim kar v prometni Saj to ni , a ne? Po moje je to tudi VTIS!
Popularna objava Fazer03 Objavljeno Julij 22, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 22, 2013 Več fotk še sledi predvidevam? ^_^ Se pravi: sobota: Ta passo je tudi manjkal na osebnem popisu, pa se je zato znašel na poti: sicer sam po sebi nič posebnega, nekaj ceste tudi v slabem stanju, ampak tako pač je ... na vrhu pa itaq klasika: malo snega in malo krav; je bilo pa vreme zato lepo. Hallstatt z jezerom: vreden postanka in ogleda. Lepa panoramsko-razgledna cesta na 1000 m. n. v. je tudi L 219 (Filzmooser Landesstrasse): na koncu pa serpentinast spust do Schladminga. Pogorje Dachstein - aparthotel - Schladming: V nedeljo pa čez (verjetno) vedno hladen in vetroven Obertauern in Katschberg in ob Millstater see-ju domov. Prvi dan malo več, drugi dan pa malo manj kilometrov, skupaj pa točno Odlično so nam služili: en Kawasaki, dve Hondi in dve Yamahi: Odlično smo se zabavali in navozili pri severnih sosedih: On, Une2 in Mi2. LP aders, Kmetica2, igorkr in 9 others 12
Keiko Objavljeno Julij 22, 2013 Opozori Objavljeno Julij 22, 2013 Saj vem, da si prav mislila - vsak se lohk zmot! Če si zmeda pišeš nesmisle .... Seveda - šla sem čez Tržič (Monfalcone) (in ne Trbiž). Hvala za popravek! Se pravi: .......... Lepo, hvala za tole foto "poročanje"!
MARE 65 Objavljeno Julij 22, 2013 Opozori Objavljeno Julij 22, 2013 Moj današnji vtis. Sicer nima veze z motorji in vožnjo z njim. Skoraj me je povozil čoln in to zadnji dan dopusta. Šlo je dobesedno za desetinke in to okoli 10 metrov od obale. Pa pravijo, da je motociklizem nevaren, hoj. Sem moral kr enga ruknit, da sem se umiril. Scarabeo Ti to ne razumeš, če ne bi šel tolk blizu obale ne bi noben videl kakšen čoln ima. So pa slovenci ta glavni v tem, žal
Popularna objava Schultz Objavljeno Julij 23, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 23, 2013 (popravljeno) Včeraj sem si zaželel ponovno en malo ovinkov. Na kratko: Piancavallo-Barcis-Andreis-forcella Pala Barzana-Poffabro-Tramonti di sotto/mezzo/sopra-passo Rest-Moggio Udinese-sella Cereschiatis-passo Pramolo(Mokrine)-Villacher Alpenstrasse-Korensko sedlo-Vršič. Na dolgo: Štartal sem zjutraj že ob 06.30 in jo po nabavi vode zase (napoved vročine) in napojitvi konja ucvrl po AC do izvoza za naselje Porcia pri Pordenonu. Že takoj po Devinu me je oblil prvi val jutranje sopare. Wauu..., danes bo pa sauuuna. Po AC sem jo udarniško pičil do vrha Piancavalla, kjer sem si privoščil eno čik pavzo in kofetek. . Utrinki: Po cca. 30 minutni pavzi sem jo odpeketal do Barcisa, kjer je še v jutranjem miru počivalo jezoro Barcis. Nato sem nadaljeval za vasico Andreis (pred vstopom je tabla....leta 1996 je vas praznovala 1000 let obstoja), tu sem samo naredu en giro po ozkih uličicah in sem se vnil do križišča ter zavil za prelazek Pala Barzana. Cesta je ponekod rahlo uničena, vendar normalno prevozna. Po spustu sem prispel na cesto, ki pelje preko prelaza Rest v Medis. Pred napadom na prelaz sem poslikal še jezero Tramonti.... .... ter nadaljeval čez prelaz Rest, kjer so nastali naslednji utrinki. Po prihodu s prelaza, preden sem prečkal reko Tagliamento, sem naredu eno pavzo. Ker je bil mehur malo poln, sem se hotel olajšat v Dixi-ju, ki je bil levo od spodnje slike. Ko pa sem odprl vrata WC-ja.....hmmmm.....me ni tiščalo več. Pogled na to, bi odvrnil še brezdomca, ki je že 30 let na cesti. Skratka...za .Kasneje sem videl 20m bolj levo še en stacionaren WC, ki je bil....zglancan v nulo (vsaj napram Dixiju). V glavnem po pavzici in hlajenju v prijetni senčki sem odpeketal dalje ter se v Villa Santina ustavil in pojedel kosilo. Ura je bila 12.30, ko sem ponovno osedlal konja in nadaljeval za Moggio Udinese, kjer sem preko sedla Cereschiatis prišel v Pontebbo. Tu sem napojil konja in nadaljeval na vrh prelaza Pramolo, kjer sem si v senci privošču eno čika pavzo. Po spustu sem nadaljeval za Hermagor in v naselju St. Stefan im Gail zavil levo in nadaljeval po cesti za Bad Bleiberg v Villach. Tu sem se povzpel na zloglasno Alpenstrasse. Cesta bi bila perfektna, če ne bi imela zalivk (parkrat me je pošteno odneslo.) Tudi pri Fritzih so začeli šparat...katranasta zalivka in omejitev 70...pa je (verjetno smo jim za vzgled). :grim Po kofi in čik pavzi sem ob 16.10 nadaljeval v dolino. Tu sem po cesti 83 nadaljeval za Korensko sedlo. Po prihodu v SLO sem jo ucvrl čez Vršič. Zelo me je razočarala cesta čez Vršič (severna stran). Take pogrebščine od ceste še nisem videl nikjer po tujini, še pri nas najbolj skozlana cesta je boljša od tega . Včasih sem imel občutek, da vozim po cross progi. Orco ladro, če želiš uničit motor se samo vozakaš gor in dol po severni strani. Južna stran je malo popravila vtis....samo tisti grenak priokus v ustih še vedno ostane. Tako Gorenjci...ko ga boste popravli...mi javte, da bom šel stestirat to čudo. Nadaljeval sem skozi dolino Trente proti Kobaridu. Pred prihodom v naselje Trnovo ob Soči so me vozniki blendali...sem takoj vedu, da je nekaj bilo. Dva avta sta fejst počla. Verjetno ni blo nobenbu nič resnega, ker so bili vsi zunaj. Po vijuganju skozi razbitine, sem nadaljeval v Kobarid. Ko pa sem bil cca. 100 m od nesreče je ena baba s focusom prehitevala kolono vozil v škarje. Jst sem se stisnu, kar se je dalo :xx: , kot tudi prvo vozilo v koloni, da je ta kokoš imela plac. Itak je potem zlajfala, da je komaj ustavla...kak dober meter od razbitin prvega avta. Po tem sem res nadaljeval proti Kobaridu in tam kjer je še ozko (pred Kobaridom), sem ahtal, da me ne bodo Gasilci nasadili na kamjon. V Kobaridu sem si privošču eno kofi in čik pavzo ter sem še napojil konja ker na hlape glih ne gre. Nadaljeval sem ob 18.45, tako da sem domov prispel čez eno uro. Bilo je sončno in super brez policajev in nabralo se je 602 km, četudi mi je una baba s focusom popestrila trenutek mojega življenja, grenak priokus Vršiča je še vedno prisoten. Popravljeno Julij 23, 2013. Popravil Schultz Damy, Moody, Keiko in 16 others 19
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Julij 23, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 23, 2013 evo en vtis iz romunije, ko voziš prehitro, dobiš kak dan zapora (ampak hrana je pa dobra) BIZIXXX, BREITNER, Keiko in 12 others 15
igorkr Objavljeno Julij 23, 2013 Opozori Objavljeno Julij 23, 2013 evo en vtis iz romunije, ko voziš prehitro, dobiš kak dan zapora (ampak hrana je pa dobra)23072013715.jpg Bošček ... malakai 1
basbas Objavljeno Julij 23, 2013 Opozori Objavljeno Julij 23, 2013 evo en vtis iz romunije, ko voziš prehitro, dobiš kak dan zapora (ampak hrana je pa dobra)23072013715.jpg Gotof je! Mavti 1
Whiskey Objavljeno Julij 24, 2013 Opozori Objavljeno Julij 24, 2013 Sam ma VIP celico s klimo trebor in Kmetica2 2
pik1 Objavljeno Julij 24, 2013 Opozori Objavljeno Julij 24, 2013 evo en vtis iz romunije, ko voziš prehitro, dobiš kak dan zapora (ampak hrana je pa dobra)23072013715.jpg ..... no, tale zapor ni rečen, da je glih od kšne prehitre vožnje ..... .... strai, da nisi tud romunskim pandurjem kšnga fakiča kazu, pa niso imel zadost razumevanja za take štose .... Kmet2 1
HyperJack Objavljeno Julij 24, 2013 Opozori Objavljeno Julij 24, 2013 Bošček ... Pa sicer če ga ne bi bilo toliko skupaj bi lahko šel kar med rešetkami in pobegnil, hahaha DAMI34 in BMWRIDER 2
motozajebant Objavljeno Julij 24, 2013 Opozori Objavljeno Julij 24, 2013 Pa sicer če ga ne bi bilo toliko skupaj bi lahko šel kar med rešetkami in pobegnil, hahaha prednost zame BMWRIDER 1
Kmet2 Objavljeno Julij 24, 2013 Opozori Objavljeno Julij 24, 2013 hyper, edin Dami je pobegnu, jaz sm šeu čuzi pa zdj zbirajo denar za odkupnino
igorkr Objavljeno Julij 24, 2013 Opozori Objavljeno Julij 24, 2013 Pa sicer če ga ne bi bilo toliko skupaj bi lahko šel kar med rešetkami in pobegnil, hahaha Tiste prekle pa ja niso nek problem za kmeta, da jih ne bi malo preoblikoval .... mogoče se tega ni domislil
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se