cedevita Objavljeno Julij 30, 2013 Opozori Objavljeno Julij 30, 2013 Če je to spljoh dnevna vožnja. Zjutraj sem zlezel v še vlažen kombinezon po včerajšnjem 40km pranju, sem pa imel čeveljce lepše kot Pepelka. V Tolmin na šiht, potem pa po Baški grapi čez Petrovo Brdo v Škofjo Loko. Razen kratkih, normalnih delov ceste, je na tem odseku potrebnega precej potrpljenja. Vsevprek je polno lukenj, vegaste in razpokane podlage, to ni cesta-asfalt, kamennja in peska tudi ne primankuje. Za par domačinov ceste že ne bodo popravili, se ne izplače, pa še BDP-ja ne dvigne. Pazite, če boste tam okrog. Po Škofji Loki sem zavil desno za Radeče, čez Katarino, gostilna na prelepi točki je zaprta do 18. avgusta, V Krajnji vasi levo za Horjul-Vrhnika, ter na Ride pogledat, kva dogaja. S Krokarjem Grego sva malo popočkala, pojedla par `rmulinov (marelice), ter se poslovila. Razen norega strica na črni Hondi CBR RR 1000 RR, so na Ridah prevladovali Lahi brez talijanskih jajc, sta pa dva vozila gor in dol kot pr norcih. Goriziani. Na poti domov, mi je nizko zahajajoče sonce bilo naravnost v oči, sem šel raje od Razdrtega naprej kar po AC. Pa je bilo 250km pod ta zadnjo zelo razgibanih. Fotk ni, me je preveč treslo. Kmetica2, krucymucy, Zivnorc in 5 others 8
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Avgust 1, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 1, 2013 No da ne bodo samo kave pa rogljički in moteči osebni albumi še nekaj utrinkov iz vtisov ....... :evilgrin: Ker se nismo želeli voziti po glavnih prometnih žilah smo občasno z Damijem34 naletela tudi na take makedamske odseke. Jaz imam motor narejen za takšne poti,primerno obut. O Kawi SX pa presodite sami,je blo kar zanimiv spljoh za šoferja Kawe No zdel se mi je kar vesel.... :blink: Bojni posvet kako naprej in kje,Kmetica pa v elementu dvigovanja morale Kawa menu Končno pridemo spet na asvalt in pičimo za Bjelino (Stanešiči) Ljudje prijazni ,topli in patriotski Po nekaj več kot 600km prispemo v Etno selo in si privoščimo udobno prenočišče .) Še par slikic iz pravljičnega sela Ja veselje je bilo po hrani še večje,Dami se zadržuje,kasneje je skočil iz mosta in od radosti zaplaval Nasledni dan smo odrinili naprej,destinacija Đerdap(Tekija) DAMI34, wix, Schultz in 20 others 23
pajkica Objavljeno Avgust 1, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2013 za kave in rogljičke je tale tema, za potovanja in nage riti pa kakšna druga
Snečer Objavljeno Avgust 1, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2013 kmet2@ motor imaš za teren ja, samo ne za dve osebi+prtljaga. Naredi potopis tako kot se šika, da bo kaj koristnega tudi za druge.
Kmet2 Objavljeno Avgust 1, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2013 za kave in rogljičke je tale tema, za potovanja in nage riti pa kakšna druga
Kmet2 Objavljeno Avgust 1, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2013 kmet2@ motor imaš za teren ja, samo ne za dve osebi+prtljaga. Naredi potopis tako kot se šika, da bo kaj koristnega tudi za druge. Sneci ,izlušči koristne informacije ..... BMWRIDER, Zivnorc, DAMI34 in 2 others 5
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Avgust 1, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 1, 2013 Zumo je v nadaljevanju spet našel prelepe ceste proti Đerdapu.... :surrender: No cesta je začela počasi terjat davek od Kawasaki mena........Kawa je bila popolnoma v redu toda Dami34 je slišal vsemogoče šume in zvončklanja,nisem mu povedal toda to je bil KTM Bosanci so znani vsepovsod :hooray: Počasi se prebijemo do Donave,na drugi strani Romunija in vetrne elektrarne.... Cesta zanimiva razgibana,promet urejen,ljudje v Srbiji se držijo strogo omejitev,kazni so visoke.Policaji imajo radarje,ki ko izmerijo prekoračeno brzino avtomatsko pošljejo zaznamek v terminal,se pravi nema više cenkanja,zato pazljivo!!! Tu je reka Donava na njeni poti najožja... prespali smo v Tekiji pri prijateljih,ostali smo 2dni.Pokazali so nam znamenitosti in nas zapeljali z čolnom po reki. Baba Rada je gostila seljaka Miki je bil naš skiper,Dami34 je bil navigator,lepši polovici pa animatorke..... Še iz Rimskih časov.......vse sem vedu,pa sem pozabu,njihova šljiva deluje amnezično In še na Romunski strani..... In še najožji del Donave iz druge strani .) In še za Pajkico in Snecerja vpogled odlomka na snemanju Titanik III Tako se je avantura na Đerdapu končala,zgodaj zjutraj smo krenli proti Romunski meji......Lp cedevita, Mia, Fantocci in 19 others 22
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Avgust 1, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 1, 2013 (popravljeno) kmet2@ motor imaš za teren ja, samo ne za dve osebi+prtljaga. Naredi potopis tako kot se šika, da bo kaj koristnega tudi za druge. Koristno za druge (lastnike gt al pa cestakov): prvih 50 km po makedamu je bl tako tako, naslednjih 50 se ti pa že jebe p.s. pozabu, še ena koristna info: Popravljeno Avgust 1, 2013. Popravil DAMI34 Kmetica2, krucymucy, Kmet2 in 7 others 10
pajkica Objavljeno Avgust 1, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2013 kmet 2, tis fukjen .... ampak res BMWRIDER in rumenicestak 2
TakeALookAround Objavljeno Avgust 1, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2013 Ampak v dobrem smislu rumenicestak, DAMI34, krucymucy in 3 others 6
Marcel-F Objavljeno Avgust 1, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2013 A spal ste pa kr v hotelu s sedmimi zvezdicami? Pa niste vi kr neki! :OK: DAMI34 in Kmet2 2
Popularna objava basbas Objavljeno Avgust 1, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 1, 2013 Čez Stari Vrh in Soriško Planino do ... Rio fredo. kako pa ta voda ohladi. ribe. pa odlična papica v Rupi. To je vse kar sm rabu danes .... som, Damy, trebor in 13 others 16
Kmet2 Objavljeno Avgust 1, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2013 kmet 2, tis fukjen .... ampak res Tud jaz te mam rad BMWRIDER, DAMI34, igorkr in 4 others 7
Popularna objava krucymucy Objavljeno Avgust 1, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 1, 2013 Motozajebant je klical, nej pridem pozno popoldne na OMV, da bo za kofe dal. Pa je res. Sam nimam fotke. Pol smo sli na Ride, pa tudi nimam nobene fotke. Ima kmet2 se mi zdi. Pol smo sli na Rakitno, nima nihce fotke. Potem so sli pa Zabarji domov, jst pa tudi, ampak v kontra stran. Od tukaj pa imam fotko. Zahvaljujoc superiornim zavoram na Wehrmacht expressu divjacinskega golaza ne bo! Sej ni cudno da je toliko divjadi povozene. Se ko gre cez cesto v kontra stran gleda. BelaStrela, trebor, BMWRIDER in 10 others 13
motozajebant Objavljeno Avgust 1, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2013 Motozajebant je klical, nej pridem pozno popoldne na OMV, da bo za kofe dal. Pa je res. Sam nimam fotke. Pol smo sli na Ride, pa tudi nimam nobene fotke. Ima kmet2 se mi zdi. Pol smo sli na Rakitno, nima nihce fotke. Potem so sli pa Zabarji domov, jst pa tudi, ampak v kontra stran. Od tukaj pa imam fotko. Zahvaljujoc superiornim zavoram na Wehrmacht expressu divjacinskega golaza ne bo! 2013-08-01 19.13.38.jpg Sej ni cudno da je toliko divjadi povozene. Se ko gre cez cesto v kontra stran gleda. prjatu, dans pa tut za en kufe nisem dal malo si zabrbljao stvari drugače pa, Kmet in Zivnorc.... Na rakitni sem obrnil in preplašil enga kužka ki je kar stal na sredi voznega pasu... nočem si predstavljati kaj bi bilo, če bi tisti cucek tam ostal.... sicer pa, super vtisi iz dnevne vožnje, slikc žal ni
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Avgust 1, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 1, 2013 Pot nas je vodila čez Donavo na Romunsko stran,kjer je kot v Bosni to čisto običajna slika.... ob cesti parkirani BMW fahrerji Ker smo izbirali poti izven prometnih žil je bil to pogost promet na cestah.Moraš bit izredno pazljiv ,sploh v kakšnih nepreglednih ovinkih in ozkih cestah,živali na cesti so nekaj običajnega Drugače pa imajo Romuni poštimane ceste,vsaj glavne magistralke,vsak vzpon ,klančina se razširi v dvojni pas,da lahko prehitiš tovorni promet itd,dobro je imeti sabo tudi kaj gotovine,saj plačilni promet z bančnimi karticami ponekod ne poznajo Prispemo v Pitesti,kjer spimo v solidnem hotelu,se osvežimo......no nekateri se grejo tudi supermena :lol: Romunke so okupirale moj motor,riža tud pogledale niso Pitesi je znan po zelo lepih fontanah Čas za spanec,jutri je nov dan noč pred hotelom ima svojo moč.. Zjutraj nadaljujemo proti cesti Transfaragasan....ob poti polno gradov....zapuščenih...... Kakšne slike so malo bolj slabe zaradi slikanja med vožnjo,zato se opravičujem pot nadaljujemo mimo jezera Vidraru.... Pokraina je lepa,nedotaknjena narava,svež zrak...... Spremljajo nas spet domače živali Tako nekak zgleda vzpon na vrh Na vrhu si privoščimo pauzico za kosilo ob prelepem jezeru in najbolj znano sliko te znane ceste .) Ko se spustimo v dolino poiščemo prenočišče in :zzz: TakeALookAround, Keiko, MarkoR in 32 others 35
Keiko Objavljeno Avgust 2, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 2, 2013 (popravljeno) Dobra fura, še sploh dobro, da se imaš čas fotkat! Vsaka čast. ... Izberem fotkanje namesto siceršnjega ustavljanja, tako da se časovno na koncu dneva kar izide .) .................................. Kmet2 - super potopis Čakam nadaljevanje! Popravljeno Avgust 2, 2013. Popravil Keiko DAMI34 in Kmetica2 2
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Avgust 2, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 2, 2013 (popravljeno) Da ne bojo Kmetovi potopisi tok suhoparni, dodajam nekaj "koristnih informacij" : polno naloženi krampek ob Donavi po dveh RAKIAH in dobrem kosilu po več kot dveh RAKIAH titanic III, 2. del titanic III. 3. del na vrhu transfagarsana obvezno slikanje s pogledom v dolino 1. del obvezno slikanje s pogledom v dolino 2. del Izvleček: 1. RAKIA connecting people 2. Titanika še niso nehali snemat 3. v dolino se je potrebno slikat Popravljeno Avgust 2, 2013. Popravil DAMI34 Kmet2, SLVR, Keiko in 16 others 19
Kmet2 Objavljeno Avgust 2, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 2, 2013 Dami34 iz tvojega potopisa sem izluščil prepotrebne informacije......in sicer......z Snecerjem,Pajkico in Saladinom bomo moral spit kakšen litrček rakije BMWRIDER, Kmetica2, DAMI34 in 5 others 8
motozajebant Objavljeno Avgust 2, 2013 Opozori Objavljeno Avgust 2, 2013 Dami34 iz tvojega potopisa sem izluščil prepotrebne informacije......in sicer......z Snecerjem,Pajkico in Saladinom bomo moral spit kakšen litrček rakije :grrr ka pol jim bo pa ratalo še tebe prepričat, zakaj nebi imel BMWja
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Avgust 2, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 2, 2013 Ko se zbudimo standardna procedura,sranje,mečkanje,pranje in popravljanje BMW škornjev,ja tud z njih odpada..... :grim Če smo že v Transilvaniji pa gremo pogledat še grad grofa Drakule. V resnici je ta grad turistična atrakcija in ni pravi grad Grofa.Pravi grad je drugje in do njega vodi mnogo,mnogo stopnic,za mene prehud napor Na žalost je bil grad zaprt,a mi ne bi bili mi seljaki če ne bi mal čez ograjo poskakal in naživciral tamkajšnjega varnostnika.Ampak prijazen pogled po skoraj 2kkm in topla beseda omehča še tako trdega Romuna Do teh vrat smo prišli naprej ni šlo Mestece je malo z tržnico toda toplo,prav tako ljudje prijazni Prespali tu v mestecu,motelčki okrog 35€ za dva z zajtrkom vred in zjutraj po posvetu hiteli v Turdo(rudnik soli) .Naš glavni navigator Dami34 je spet izbral čudovite poti za KTM za Ninjo pa malo manj ali celo neprimerne.Moram mu priznat ,da je po vseh teh luknjah in makedamih zvozil odlično :notworthy: :notworthy: Takle motelček je za 35€...zajtrk postrežen na na vrtu....činči okii je blo za mene :grim pa luknje v asvaltu so bile res nevarne,zato vsi ki zavijate v Romuniji na stran poti bodite izredno pozorni,luknje so do 15cm globoke iz z ostrimi robovi,če jo zadeneš se avantura kaj hitro konča Ob poti do Turde polno pravljičnih gradičev in gradov Tudi pogrebna služba je zelo zanimiva Počitek za želodček.Priporočam pasulj,golaž to obvladajo in je zelo njami.Po Romuniji smo v globalu zelo dobro jedli,seveda če smo se lahko sporazumeli,če ne si enostavno rešil z pizzo,to vsi razumejo No v tem postu je malo manj znamenitosti in malo bolj pridiha prave Romunije :yes: Naslednjič objavim rudnik soli v Turdi in Transalpino trebor, pik1, Zivnorc in 15 others 18
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se