elbarto Objavljeno Oktober 23, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2003 mislim da 4. Oba mata prav, vendar: (copy/paste iz http://www.zrs-tk.si/ ) V kolikšnem času telo nadomesti odvzeto količino krvi? Že med samim odvzemom krvi pride do prerazporeditve krvi v krvnem obtoku, zato krvni tlak ne pade. V nekaj urah po odvzemu se volumen krvi normalizira s prehodom tekočine iz tkiv v žilje, kri pa se pri tem razredči. V tem času je pomembno, da krvodajalec popije dovolj tekočine. Plazemske beljakovine se obnovijo v nekaj dneh, krvne celice pa se obnovijo deloma takoj s sproščanjem iz notranjih zalog in deloma s pospešenim nastajanjem novih celic v kostnem mozgu. Krvne ploščice se tako nadomestijo v nekaj dneh, rdeče krvničke pa v dveh do treh tednih. Najdlje se pri rednem dajanju krvi (večkrat letno) obnavljajo zaloge železa. Prav zaradi tega dajanje krvi ne sme biti pogosteje kot vsake 3 mesece za moške in 4 mesece za ženske. Dragi Johan, moram ti povedat, da se nisi zlizal :naughty: :naughty: :naughty: LP, El B.
elbarto Objavljeno Oktober 23, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2003 hehe... pol more bit pa v cajtngah: (mariborski) motoristi darovali 5 litrof krvi! :D hehehe... no to je pa že nekaj.. 5 litrov- za celega franknštajna :yea2: LP -matej ps: ki pa se ju3 dobimo? Hja, ti jih imaš mogoče res še kakih 5, odrasel Moški bi jih naj imel, vsaj tako so nas učuli v OŠ, 6-7 litrov krvi v tokokrogu svojega trupla.
Windsurf Objavljeno Oktober 23, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 23, 2003 V petek se dobimo ob 20.00 pri ML, verjetno bo "Party soba" zasedena, ampak se bomo že znašli, ne? LP Windsurf
Rocky Objavljeno Oktober 24, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 24, 2003 Folk! V današnjem Večeru je kratka novica o krvodajalski akciji, s strani motoristov združenih preko foruma Motosveta. V sestavku sta zajeta obe akciji, tako v MB kot v LJ. Torej Večer str. 015. :OK: Pozdrav izpod vinogradov! ROCKY B)
uti Objavljeno Oktober 24, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 24, 2003 Folk! V današnjem Večeru je kratka novica o krvodajalski akciji, s strani motoristov združenih preko foruma Motosveta. V sestavku sta zajeta obe akciji, tako v MB kot v LJ. Torej Večer str. 015. :OK: Pozdrav izpod vinogradov! ROCKY B) Evo.....iz Večerove internetne strani.... :OK: :yea2: :OK: :notworthy: :) "Motoristi - krvodajalci Mariborski motoristi so se odzvali pozivu Rdečega križa Slovenije ob pomanjkanju transfuzijske krvi v slovenskih bolnišnicah in prek foruma spletne strani http://www.motosvet.com vabijo h krvodajalski akciji vse slovenske motoriste. Prvi termin za krvodajalsko akcijo motoristov v Mariboru bo v torek, 28. oktobra, med 15. in 18. uro v stolpnici Splošne bolnišnice Maribor, v Ljubljani pa v četrtek, 30. oktobra, ob 13. uri v Kliničnem centru. Akcijo je pozdravil tudi Zavod RS za transfuzijsko medicino. Senka Dreu "
bauca Objavljeno Oktober 24, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 24, 2003 Kaj zaj se gleda danes film al kdaj ? :unsure:
Windsurf Objavljeno Oktober 24, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 24, 2003 @Bauca: danes, danes... Govoril sem z Danetom (S57CQ), ki je potrdil svoj prihod v torek! Najprej se dobimo na krvodajalski akciji, potem na pijačo, zvečer pa k ML, kjer bomo postavili platno in projektor, da nas bo Dane odpeljal v daljne dežele... LP Marko
elbarto Objavljeno Oktober 24, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 24, 2003 Kaj zaj se gleda danes film al kdaj ? :unsure: Zbor ob 2000,sledi priprava tehnikalij, do 2015 še lahko naročite hrano in pijačo v sobi, ob 2015 vgasnemo luči in predstava se prične. Karte lahko dobite pol ure pred predstavo na Sončni upravi, Pot v Nebesa 22, 3211 PEKEL LP, El B.
Nata Objavljeno Oktober 24, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 24, 2003 :yea2: upam, da ne bom zamudila ... O:-) ...kot ponavadi ... BANDA ... še tole ... jaz vas malo posnamem za prispevek na radiu ... tak da pričakujem, da boste zgovorni ;) se vidimo ... :rolleyes:
Teya Objavljeno Oktober 25, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 25, 2003 Hvala, hvala, hvala!!!! Film je bil :lol1: Vi ste itak :wub: Se še kaj vidimo!!!! :010
Gregs Objavljeno Oktober 25, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 25, 2003 Film ze super, samo na pico sva pa predolgo cakala... smrk, smrk... moje obpasne mišice so prav nesramno jokale... :lol1: :naughty: :OK:
Windsurf Objavljeno Oktober 26, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2003 ...moje obpasne mišice so prav nesramno jokale... Saj so moje iz solidarnosti trpele s tvojimi... :lol1: LP W.
Hanzi Objavljeno Oktober 27, 2003 Opozori Objavljeno Oktober 27, 2003 A bi kdo jutri nama delal družbo na poti v MB iz ljubljane. Odhod predvidevam enkrat za okoli pol dveh ali po dogovoru. Bi vam delal moralno podporo pri špikanju, ker jaz sem špikanja navajen in se prav nič ne bojim. Če je kdo iz lj ali okolice naj me pokliče ali pm
dave the wave Objavljeno November 4, 2003 Opozori Objavljeno November 4, 2003 Danes bomo v ML pili čaj mladih lip, mater bomo zadeti :yea2:
quota Objavljeno November 4, 2003 Opozori Objavljeno November 4, 2003 Danes bomo v ML pili čaj mladih lip, mater bomo zadeti :yea2: upsss....to pomeni da se DTW vrača v svoje staro gnezdo...... :notworthy: .......there is one big reason to be there :OK: ....ampak čaja pea ne bova pila.... :hmm: ...se vidimo...
dave the wave Objavljeno November 5, 2003 Opozori Objavljeno November 5, 2003 Včeraj nam je pri lipi Windsurf skuhal kokice na 1000+1 način, hvala mu :notworthy:
Hanzi Objavljeno November 5, 2003 Opozori Objavljeno November 5, 2003 Včeraj nam je pri lipi Windsurf skuhal kokice na 1000+1 način, hvala mu :notworthy: skuhal?? Bom jaz enkar pečene prinesel s te strani trojan :devil:
uti Objavljeno November 5, 2003 Opozori Objavljeno November 5, 2003 Eeeeeeeee...v torek je Martinovo....a gremo kam??? na trgu Svobode bo spet luštno (invsepijanopress :lol1: ) :beer2: :grupni:
Windsurf Objavljeno November 5, 2003 Opozori Objavljeno November 5, 2003 Sem močno za!!! (mačekvsredobopočasitradicijaPRESS) LP Windsurf
CrashOver Objavljeno November 5, 2003 Opozori Objavljeno November 5, 2003 ja gremo nekam ja :D .... LP -matej
quota Objavljeno November 7, 2003 Opozori Objavljeno November 7, 2003 Kar hrabro v borbo z Martinom...... :D ...jaz sem pa tako ali tako spet v nočni...spiranje želodca je na ta dan đabe.... :devil:
CrashOver Objavljeno November 8, 2003 Opozori Objavljeno November 8, 2003 če oš kaj na tereno, pa se oglasi kaj! a ja.. kam pa gremo?je že zmenjeno?.. predlogi? LP -matej
Windsurf Objavljeno November 8, 2003 Opozori Objavljeno November 8, 2003 Jaz bi jo kar na trg svobodr obodel, potem pa dalje po navdihu... LP Windsurf
CrashOver Objavljeno November 9, 2003 Opozori Objavljeno November 9, 2003 potem pa dalje po navdihu... to to.. :D ... dobil sem pa neouradno informacijo, da baje v pernici bojo vino zastonj točli :yea2: res da bo verjetno to tako vino da oš mogo met že nekaj podlage... no pa sej ni problema :D ... bi pa blo za pogledat!... če še bo komu LP -matej
Hanzi Objavljeno November 10, 2003 Opozori Objavljeno November 10, 2003 Sporočam da me jutri ne bo na Trg svobode, saj moram na zagovor k uzzyju :huh: Upam da ne bo prehudo, pa da me bo Lucky malo branil pred obtožbami :rolleyes: se vidimo kdaj drugič
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se