ataIBA Objavljeno Avgust 20, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2009 Serbus, zanimivo, torej je oring med ploščicami na strani verige. Dobra slika! Dobro se vidi, da ploščice narazen držijo O rinki, ki hkrati zadržujejo mast okoli sornika. Z mazanjem verige torej mažeš pločice, da ne poškodujejo O ringa pri suhem vrtenju in obročke, ki nalegajo na zobnika. Torej, mazattttt. LP
Igorr Objavljeno Avgust 20, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2009 Igor: Vidim, da imaš še vedno VFR 800. Kako si uredil z izpitom in blokado? 28.7. me je razveselila tale okrožnica: 2180-207/2009/6 (1332-02) 27. 7. 2009 VSEM AVTOŠOLAM VSEM UPRAVNIM ENOTAM ZADEVA: UVELJAVITEV DOLOČB ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O VARNOSTI CESTNEGA PROMETA (ZVCP-1E) – SPREMEMBA POJASNIL Obveščamo vas, da so zaradi uveljavitve nekaterih določb ZVCP-1 (Uradni list RS, št. 56/08 – uradno prečiščeno besedilo) z dne 13.7.2009 pojavile dileme in vprašanja glede pridobitve nekaterih kategorij vozniškega dovoljenja ter uporabe predpisa, ko se je kandidat za voznika že pričel usposabljati v avtošoli. Ministrstvo za notranje zadeve je ponovno preučilo ureditev prehodnih določb ZVCP-1E, predvsem iz načela varovanja pravnih koristi strank. Ministrstvo za notranje zadeve je z dopisom št. 2180-207/2009/2 (1331-03) z dne 3.7.2009 na vprašanja posameznih avtošol, kateri predpis se uporabi v primeru, ko je posamezni kandidat že pričel z usposabljanjem v avtošoli in se je tudi priglasil k vozniškemu izpitu po določbah "starega" zakona, pa so v času izdaje vozniškega dovoljenja začele veljati določbe novejšega zakona glede starostnih pogojev (npr. kategorije H oz. AM, A, C, CE, D, DE in F) že pripravilo pojasnilo, ki ga spreminjamo: Kandidati za voznike, ki so pričeli z usposabljanjem v avtošoli ali se prvič priglasili k vozniškemu izpitu pred uveljavitvijo določb o novih predpisanih starostih (pred 13. 7. 2009) bodo lahko opravljali vozniški izpit ter pridobili vozniško dovoljenje po starostnih pogojih, kot jih je določal ZVCP-1 (Uradni list RS, št. 133/06 –uradno prečiščeno besedilo), torej po določbah zakona, ki so veljale v času pričetka usposabljanja oz. prve priglasitve k vozniškemu izpitu. Upravne enote ali izpitni centri ugotovijo podatek o pričetku usposabljanja kandidata v avtošoli iz evidenčnega kartona vožnja. Ministrstvo za notranje zadeve spreminja tudi pojasnilo št. 2180-207/2009/4 (1331-03) z dne 8.7.2009 v poglavju "3.1. Kategorije dvo- in trokolesnih motornih vozil" v delu, ki se nanaša na postopno pridobivanje vozniškega dovoljenja za vožnjo dvo- in trokolesnih motornih vozil na način: Rok za pridobitev vozniškega dovoljenja za kategoriji A2 in A (brez omejitve) pod pogoji iz ZVCP-1 (Uradni list RS, št. 133/06 –uradno prečiščeno besedilo) se podaljša s 13.7.2009 na 1.10.2009 - skrajni rok določen v 106. členu ZVCP-1 (Uradni list RS, št. 37/08). To pomeni, da lahko vsi imetniki vozniškega dovoljenja kategorije A1 ali A (z omejitvijo do 25 KW ≤ 0,16 kW/kg), ki bodo do 1.10.2009 vložili vlogo in izpolnili pogoje določene v ZVCP-1 (Uradni list RS, št. 133/06 –uradno prečiščeno besedilo) za pridobitev kategorije A2 ali A (brez omejitve), lahko vozniško dovoljenje s temi kategorijami pridobijo po predpisih, ki so veljali pred uveljavitvijo ZVCP-1E (tj. brez opravljanja praktičnega dela vozniškega izpita, zdravniškega spričevala, po izpolnitvi starostnega pogoja 18 oz. 21 let ter posedovanje vozniškega dovoljenja nižje kategorije več kot dve leti, pri čemer se vozniške izkušnje A1 ali A z omejitvijo seštevajo). Vse avtošole in upravne enote prosimo, da vso zainteresirano javnost o tem obvestijo na krajevno običajen način, stranke, ki so v tem času želele uveljaviti pravico po prejšnjem predpisu, pa o spremembah tudi osebno obvestijo. S spoštovanjem! Dušan VUČKO GENERALNI DIREKTOR DIREKTORATA ZA UPRAVNE NOTRANJE ZADEVE POSLANO: 1. naslovnikom, 2. inz.mnz@gov.si, 3. gp.policija@policija.si 4. zbirki dok. gradiva. Izpit torej je in vozim se tudi.
Darko3g Objavljeno Avgust 20, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2009 Krasno. Veliko sreče! Pa vseeno priznaj, da pogrešaš MZ. Vsaj neki evropski produkt, ne pa rižota
Igorr Objavljeno Avgust 20, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2009 Krasno. Veliko sreče! Pa vseeno priznaj, da pogrešaš MZ. Vsaj neki evropski produkt, ne pa rižota Guilty as charged. Sicer pa MZ zdaj nabira kilometre po vašem koncu.
Marvin2 Objavljeno Avgust 20, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2009 Guilty as charged. Sicer pa MZ zdaj nabira kilometre po vašem koncu. Super, torej je malo sreče na strani pogumnih
Mutika Objavljeno Avgust 20, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2009 Kaj si ti ja nor 40.000 z eno ketno ! To bi mogo že zdavnaj mejat Meni je ketna crnkila pri cca. 30.000 km ... ! No, bolj natančno, mojemu Kwaku ... @Igor! @darko 3Q O:-) , kdaj bojo te tebi gume crknle?
maus Objavljeno Avgust 20, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2009 Meni je ketna crnkila pri cca. 30.000 km ... ! No, bolj natančno, mojemu Kwaku ... @Igor! @darko 3Q O:-) , kdaj bojo te tebi gume crknle? Mutika, treba je ketno šparat, ne pa se po zadnjem vozit in delat črto čez križišče
Darko3g Objavljeno Avgust 20, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2009 @darko 3Q O:-) , kdaj bojo te tebi gume crknle? Iskreno upam, da prej kot jaz (nisem jaz kriv, če sem tako nežen .) ). Sicer pa sprednja še ni stara dve leti (vsaj na platišču) in jo mislim potrošit še preden bo stara 3 leta, tako da staranje ne bi smel bit problem. Zadnjo pa imam tako ali tako novo (manj kot 10.000 km ). Motoriranje pač ni seks in ni treba vse na silo - lahko tudi z občutkom. P.S. Si predstavljate, da bi pri seksu guma držala tako dolgo
vuk76 Objavljeno Avgust 20, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2009 Iskreno upam, da prej kot jaz (nisem jaz kriv, če sem tako nežen .) ). Sicer pa sprednja še ni stara dve leti (vsaj na platišču) in jo mislim potrošit še preden bo stara 3 leta, tako da staranje ne bi smel bit problem. Zadnjo pa imam tako ali tako novo (manj kot 10.000 km ). Motoriranje pač ni seks in ni treba vse na silo - lahko tudi z občutkom. P.S. Si predstavljate, da bi pri seksu guma držala tako dolgo Z gumo seksat...
Vanga Objavljeno Avgust 20, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2009 (popravljeno) Z gumo seksat... ...lih tak ko da bi z gas masko vijolice vohal. Popravljeno Avgust 20, 2009. Popravil Vanga
vuk76 Objavljeno Avgust 20, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2009 ...lih tak ko da bi z gas masko vijolice vohal. Kaj si ze probal?? Mislim z gas masko vijolice vohat...;-)
Vanga Objavljeno Avgust 20, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2009 Kaj si ze probal?? Mislim z gas masko vijolice vohat...;-) Ja,smo se v vojski nekaj trudli :naughty:
ataIBA Objavljeno Avgust 20, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2009 ...lih tak ko da bi z gas masko vijolice vohal. ... ali če bi se htel med prsti počohat skozi planinske šuhe :evilgrin: .
riderrgirl Objavljeno Avgust 20, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2009 (popravljeno) Mutika, treba je ketno šparat, ne pa se po zadnjem vozit in delat črto čez križišče Muti te ga pa nisem vedla,da si tolk divja.... :evilgrin: ... ali če bi se htel med prsti počohat skozi planinske šuhe :evilgrin: . ali..kot da bi lizal sladoled čez šipo.... :evilgrin: Popravljeno Avgust 20, 2009. Popravil riderrgirl
BremzPenzl Objavljeno Avgust 20, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2009 P.S. Si predstavljate, da bi pri seksu guma držala tako dolgo Guma ne... ...ketna pa pa še dalj :evilgrin:
Mutika Objavljeno Avgust 21, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 21, 2009 Kaj zaj, šalabajzeri??? :evilgrin: :evilgrin: Kake ketne, gume in podobna šara ... naravna zaščita je the best! Po furi ketno lepo pogledat, pa je. @mausi, po zadnji koli se vedno vozim! @rajdi, jaz sem roba še iz prejšnjega tisočletja, te pa smo bolj vzdržljivi ... .
Mutika Objavljeno Avgust 21, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 21, 2009 Toteki in ostali, če jutri nimate kaj početi, na Letališču Maribor bo jutri, v soboto, 22. avgusta od 8h dalje, preko celega dne velik AVTO TUNING SHOW, v organizaciji Scorpion Tuning Cluba. Vsega bo - od tekmovanja v predelanih avtomobilov, avtoakustike, carwasha (al kak se temu že reče) , do DJ-jev in plesalk. V glavnem - vse, kar spada zraven na taki show ... vreme ni ovira!
tom Objavljeno Avgust 22, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 22, 2009 Hojla toteki! Gre kdo jutri (ups, že danes) na kakšno furo ali pa kaj do Novega Marofa pogledat?
ataIBA Objavljeno Avgust 23, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2009 Hojla toteki! Gre kdo jutri (ups, že danes) na kakšno furo ali pa kaj do Novega Marofa pogledat? Rekreacijska fura okoli Velebita? Čez dobre pol ure krenem...
Barracuda Objavljeno Avgust 23, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2009 Rekreacijska fura okoli Velebita? Čez dobre pol ure krenem... Si pa šel že zgodaj... Boš lahko šel dvakarat okoi
ataIBA Objavljeno Avgust 23, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2009 Si pa šel že zgodaj... Boš lahko šel dvakarat okoi V trenutku so se plani podrli . Sem moral najprej na dobrourni sprehod z 2 x 4 tace, tak da sem krenil šele ob 8,30. Z BMW Dakarčkom . Klasika za Brežice - čez Plešivico za Jastrebarsko - Karlovac - Slunj - Gračac - Starigrad Paklenica (zna se - Dinko) - pod Velebitom zaprta cesta zaradi burje (dobro, da sem navajen vetra ) - Crikvenica - Delnice - Kočevje - Dvor - Trebnje - čez Brunk - Celje - Frankolovo - dom. Prišel ob 19,30. Zaj pa padne travarica .
Mohorko Objavljeno Avgust 23, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2009 Prvo poročilo po zaplembi žolča .. he he Dragi Toteki, osmi dan po operaciji sem (za)mahnil eno solo turico proti istri .. Nisem vedel, kako se bo obneslo zdravje, pa sem jo rajši potithoma mahnil sam, da ne bi bil komu v breme. Torej, štart zjutraj ob 5.00 iz Skok, potem malo kombiniral magistralko in AC (negla in vlaga - drek !), skozi Kačje ride pa do Kopra, Prvi zaresen postanek v Poreču (tam so otroci na letovanju in jim je zmanjkalo 'perja' ..), pa lahna kopel v Limskem kanalu, potem do Vodnjana, nato obrnil nazaj proti Poreču in po nadvse lepi cesti proti Pazinu, nato s sklonjenu glavo pod Učko, kafetek v Opatiji, pa do Ilirske Bistrice, še enkrat skozi Kačje ride in počasi po magistralki proti Skokam. 12 ur, 812 kilometrov - ni nevemkaki dosežek, imam pa dober občutek, da sem brez žolča še hitrejši, he he .. Upam, da ste se tudi vi imeli 'hitro' ..
Mohorko Objavljeno Avgust 23, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2009 .. no samo to bi še dodal: danes sem prvič z mopedom obdelal te znamenite Kačje ride in se mi niso zdele nič posebnega. Se mi zdi, da več užitka in adrenalina ponudi popoldanski brzinki izlet iz Hoč na Belvi.
Mutika Objavljeno Avgust 23, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2009 Ojlaalalalaaa, toteki! :winkiss: Kaj mamo tule ... neka čudna nova oblika? Me prav zanima, zakaj je bilo treba, ampak, tudi novega se bomo navadili ... upam. Med drugim sem opazila neko novo zadevo v profilu in sicer "Ugled". Meni je krepko padel (no ja, sicer pa pojma nimam, če sem ga prej sploh že kaj imela?) oziroma, je čista nula. Le kaj, hudiča, naj pomeni ta kategorija? Glih si bom na nekem forumu ugled nabirala, ja ... sicer pa, danes sem si v lastnih očeh totalno (vsaj Gody me je fejst pohvalil) dvignila ugled, ker sem uspela po eni srednje dolgi moto-furci (z Godyjem sva se malce po Avstriji potepala - Tom, oprosti, sploh nisem videla tvoje objave) prekolesariti še 22 km - včeraj pa jih je bilo dobrih 38. Skupaj na vikend kakšnih 60 km - zame ogromen dosežek! Gody je rekel, da sem postala picikl-fanatik ... jaz bi pa temu rekla "prav izbrano darilo za rojstni dan"! Zaj pa padne travarica . Na zdravje! Prvo poročilo po zaplembi žolča .. he he 12 ur, 812 kilometrov - ni nevemkaki dosežek ... Kaj pa je potem zate dosežek? En velik Bravo!, sploh po operaciji ...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se