sayo Objavljeno Marec 27, 2013 Opozori Objavljeno Marec 27, 2013 MAČEHA EVROPA nam hoče PO TIHO PRIVATIZIRATI VODO, KI JE OSNOVNA ŽIVLJENSKA POTREBA zato bi si bilo dobro tole prebrati in podpisati tudi peticijo http://www.val202.si/2013/02/smo-na-pragu-privatizacije-vode/ PETICIJA: https://signature.right2water.eu/oct-web-public/signup.do daneb in Zajcica600 2
Kmet2 Objavljeno Marec 27, 2013 Opozori Objavljeno Marec 27, 2013 To res ne smemo dovolit... daneb in Efendi 2
c00L3r Objavljeno Marec 27, 2013 Opozori Objavljeno Marec 27, 2013 Veliko je političnih, gospodarskih in družbenih tem, kjer je težko gledat na njih kot črno in belo. Tukaj pa mislim, da ni dvoma. 100% proti privatizaciji!!! Voda je dejansko osnovna življenjska dobrina. Skoraj vsa živa bitja so večji del sestavljena iz vode. Prav tako izkušnje iz tujine kažejo, da je povsod, kjer so vodo privatizirali cena šla samo gor. Odjemalci niso od tega imeli nič, profilirati pa so seveda lastniki vodnih podjetjih. Treba se je zavedat, da tukaj ne gre samo za neko regulacijo, kdo bo vzdrževal vodno omrežje. Če se voda privatizira, se privatizira VSA voda. Kar pomeni, če zbiraš deževnico, bi ti zaračunali vodo, ko si jo iz zraka "ukradel" vodnemu podjetju. Kmet2 in sayo 2
papez47 Objavljeno Marec 27, 2013 Opozori Objavljeno Marec 27, 2013 Jest vode ne rabm ...................... mam oljno zračno hlajenje.
sayo Objavljeno Marec 27, 2013 Avtor Opozori Objavljeno Marec 27, 2013 Kmal se bodo spomnili da nam bodo še ZRAK ZARAČUNAVAL, BANDA POKVARJENA POHLEPNA daneb 1
muki Objavljeno Marec 27, 2013 Opozori Objavljeno Marec 27, 2013 podpisal, mislm, kaj se pa grejo sayo 1
gusar Objavljeno Marec 27, 2013 Opozori Objavljeno Marec 27, 2013 Veliko je političnih, gospodarskih in družbenih tem, kjer je težko gledat na njih kot črno in belo. Tukaj pa mislim, da ni dvoma. 100% proti privatizaciji!!! Voda je dejansko osnovna življenjska dobrina. Skoraj vsa živa bitja so večji del sestavljena iz vode. Prav tako izkušnje iz tujine kažejo, da je povsod, kjer so vodo privatizirali cena šla samo gor. Odjemalci niso od tega imeli nič, profilirati pa so seveda lastniki vodnih podjetjih. Treba se je zavedat, da tukaj ne gre samo za neko regulacijo, kdo bo vzdrževal vodno omrežje. Če se voda privatizira, se privatizira VSA voda. Kar pomeni, če zbiraš deževnico, bi ti zaračunali vodo, ko si jo iz zraka "ukradel" vodnemu podjetju. V CELJU ŽE PLAČUJEJO DEŽEVNICO! IN TO OD POVRŠINE STREHE
sayo Objavljeno Marec 27, 2013 Avtor Opozori Objavljeno Marec 27, 2013 V CELJU ŽE PLAČUJEJO DEŽEVNICO! IN TO OD POVRŠINE STREHE To ni to kar hoče Evropa, to je zaradi kanalščine ali nekaj podobnega, ker se po ta novem deževnica ne bo več smela stekati v kanalizacijske cevi
gusar Objavljeno Marec 28, 2013 Opozori Objavljeno Marec 28, 2013 Sej to hočem povedat v Sloveniji bomo plačevali dotok in odtok deževnice.Skrbi me kolk bojo kmetje plačeval deževnico k majo ene 50000 hektarov?
c00L3r Objavljeno Marec 29, 2013 Opozori Objavljeno Marec 29, 2013 Eno je plačevanje deževnice, ki se odteka v kanalizacijo. Kolikor vem, gre za to v Celju. Ker kanalizacija lahko prenesene samo omejeno količino vode. Novogradnje pa morajo tako ali tako že imet deževnico odvedeno posebej. Lahko tudi zbiraš deževnico in jo imaš npr. za zalivanje. V teh primer nimaš kaj za plačevat, saj ne odvajaš deževnice v kanalizacijo. Kar pa bi ta privatizacija prinesla, pa je to, da če tudi bi ti zbiral vodo iz deževnice, bi moral za njo plačat. Saj bi bila voda, ki je padla v obliki dežja last zasebnega podjetja.
Cufa Objavljeno Marec 29, 2013 Opozori Objavljeno Marec 29, 2013 A to pomeni, da bi lahko za primeru suše tožil podjetje, ker ne izpolnjuje svojega dela pogodbe? Ali bi lahko šel k drugemu ponudniku? A bi to pomenilo da se moraš preselit , ker bi potem na tvoje ozemlje padal dež napačnega ponudnika vode? Koga bi lahko tožil, če bi se utopil v rek? Koga če bi ti voda zalila stanovanje?
Kölm Objavljeno Marec 29, 2013 Opozori Objavljeno Marec 29, 2013 Jebeš vodo, itak rajš pijem pir. No resno: Sem podpisal že lani in oznanil znancem pa me ni noben kaj prida resno jemal.
I30 Objavljeno Marec 29, 2013 Opozori Objavljeno Marec 29, 2013 Jebeš vodo, itak rajš pijem pir. No resno: Sem podpisal že lani in oznanil znancem pa me ni noben kaj prida resno jemal. To bo tud pir podražilo. Rabjo vodo za pir delat, a veš! Ja žalostno je, da morajo mediji frko narediti preden se večina folka zmiga mal pomislit. Moj podpis je tudi že daleč na dnu.
sayo Objavljeno Marec 29, 2013 Avtor Opozori Objavljeno Marec 29, 2013 RAJE PODPISUJTE in NAPREJ POSREDUJTE Ne se pričkat daneb in Andrej.d 2
MARE 65 Objavljeno Marec 29, 2013 Opozori Objavljeno Marec 29, 2013 Podpisal že nekaj časa nazaj, upam, da bo kaj iz tega, da ne bomo spet počepnili pod butastimi idejami tako opevane evrope. Kar se pa tiče zaračunavanja deževnice, kot vse ostalo tudi to področje rešuje naša država na način udri folk po žepu, kar pa nekako v tem primeru poskušam razumet, saj na tak način hočjo folk prepričat, da naj se deževnica zbira oz. ponika, ne pa da se jo spušča v kanalizacijo. Je pa res, da bi bil že čas, da pri nas poskušamo reševat take zadeve s kakšno stimulacijo, npr. zmanjšana taksa na položnici za tistega, ki to upošteva, samo tega žal pa še ne znamo, znamo pač samo cuzat denar od ljudstva sayo 1
motofrik Objavljeno Marec 30, 2013 Opozori Objavljeno Marec 30, 2013 A niso naši bruseljski osli že podpisali, da se strinjajo s tem, da se voda privatizira...?
MARE 65 Objavljeno Marec 30, 2013 Opozori Objavljeno Marec 30, 2013 Normalno, če jih je pa rit srbela, pa so se pustili spet malo guzit. I30 in sayo 2
I30 Objavljeno April 2, 2013 Opozori Objavljeno April 2, 2013 (popravljeno) .., saj na tak način hočjo folk prepričat, da naj se deževnica zbira oz. ponika, ne pa da se jo spušča v kanalizacijo. ... Čakaj malo, tole mi pa razloži! Kolikor mi je jasno, je namen zaračunavanja po površini streh in tlakovanih površin. Ali iz strehe teče v tla ali kanalizacijo pa nihče ne vpraša. Se motim? Popravljeno April 2, 2013. Popravil I30
KeC Objavljeno April 2, 2013 Opozori Objavljeno April 2, 2013 (popravljeno) Čakaj malo, tole mi pa razloži! Kolikor mi je jasno, je namen zaračunavanja po površini streh in tlakovanih površin. Ali iz strehe teče v tla ali kanalizacijo pa nihče ne vpraša. Se motim? Se motiš, zaračunava se samo odvajanje v javno kanalizacijo. Strošek se odmeri glede na površino strehe in utrjenih površin. V kolikor je urejeno ponikanje (če je to geološko možno) tega ne plačuješ. Sam zbiralnik deževnice ne pomaga, v kolikor se vode kljub temu odvajajo v javno kanalizacijo. Popravljeno April 2, 2013. Popravil KeC
sayo Objavljeno April 2, 2013 Avtor Opozori Objavljeno April 2, 2013 TOLE SI PREBERITE IN POŠLJITE PO MAILIH ŠE DRUGIM : http://markom.watoc.org/2013/03/22/nemcija-napovedala-sloveniji-totalno-vojno-za-vodne-vire/
MARE 65 Objavljeno April 2, 2013 Opozori Objavljeno April 2, 2013 TOLE SI PREBERITE IN POŠLJITE PO MAILIH ŠE DRUGIM : http://markom.watoc.org/2013/03/22/nemcija-napovedala-sloveniji-totalno-vojno-za-vodne-vire/ I30 mišljeno je bilo to kar ti je napisal KeC. Bolj me pa skrbi tole, kar je posredoval sayo, ravno prebral in če je v tem pol resnice, potem je vrag odnesel šalo, glih včeraj sem rekel, da je merklova drugi hitler, saj sploh ne moreš verjet, da se to dogaja. Pa še en link: http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/eu/80626-sumrak-covjecanstva-bundestag-izglasao-da-pravo-na-vodu-nije-ljudsko-pravo.html daneb 1
I30 Objavljeno April 3, 2013 Opozori Objavljeno April 3, 2013 (popravljeno) Izgleda, da so jih 1945 premal fasal. Bo treba ponovit lekcijo! BojanV zaenkrat izvzet, ima še šanso izbrati stran, da ne bo jokcal, ker je vode škoda! Zanima me še, ali je kdo takrat to zasledil v naših medijih? Mislim konkretno to zanikanje človekove pravice do vode! Popravljeno April 3, 2013. Popravil I30 daneb 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se