Jump to content

Predelava električnega skuterja GOVECS


krucefiks

Recommended Posts

Sem lastnik električnega skuterja GOVECS 1.2. Skuter omejuje maksimalno hitrost tako, da nenehno nekaj bremza - zavira. To se odraža kot stalno trokiranje - cukanje motorja, kar me blazno moti. Ali je slučajno kdo izvedel že kako predelavo in se te lastnosti skuterja znebil ?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Similar Content

  • Vvacovni
   By Vvacovni
   Lep pozdrav imam skuter lonigja grido 50ccm 2t.na skuteru sem menjal avspuh valjče ki so zdaj 5.2g.športni filter in dizo 72.(vrjetno je prevelika)|skuter ima na polovici gasa hitrost 45kmh ko pa dodam gas pa ga zacne dušit.kaj naj naredim da povečam hitrost in da ga nebo več dušilo.hvala za odgovore
  • trojan69
   By trojan69
   No sem se odločil oziroma našel čas, da odprem temo v kateri bom nekak objavljal potek predelave, ki sem se jo lotil. Vsi predlogi, nasveti ter konstruktivne kritike močno zaželjeni!
   Skratka motor je gsx-r 1100 letnik 96. Mehansko je v dobrem stanju-menjal lamele sklopke ter vzemeti, alternator, nastavitve ventilov, svečke, olje, filtre, zapirala fergov, sčistil ferge, tank itd. itd. pač vse navadno potrebne stvari pri tok starih motorjih.
   Z predelavo sem sicer nekaj časa odlašal vendar pa sem pač butl kot sem zbil luč pa sprednjo masko-kar je bil dober povod za začetek dela. V načrtu imam narest eno dobro predelavo, pri kateri ne mislim sklepat preveč kompromisov ter čimbolj držati predvidenega načrta (katerega sem kar dobro premislil).
   Predelave:
   -opletene zavorne cevi
   -superbike krmilo (verjetno se bom odločil za krmilo standardne debeline namesto fat bara)
   -maska po možnosti od firme bimbo fighters-če bodo finance dopuščale
   -elektronski instrumenti (razmišljam v smeri Vapor Trailtech ali pa Koso)
   -kakšen bug spojler (se še nisem čisto odločil če ga bom uporabil)
   -kovinske opletene cevi hladilne tekočine (čist zaradi šminke)
   -ekspanzijska posoda na boku (po možnosti iz pleksija-tudi čist zaradi šminke)
   -tipičen v luft štrleč streetfighter zadek
   -kovinska plata za sedež (mogoče prevlečena z neoprenom ali pa čist aluminij z kakšno gravuro)
   -led zadnja luč ter žmigavci
   -polirano/barvana platišča
   -crash padi-jih že imam-zlo domiselno narjeni :)
   -odprti lonci, cevi bom poskusil ukrivit malo bolj pod navpično, pemišljeval sem tudi da bi lonce skrajšal za npr. tretjino pa sem se zaradi očitnih razlogov (sosedi z baklami pa vilami v rokah) premislil
   -barva črna po možnosti po možnosti bo kakšna tema iz Hellraiser filmov, pinhead ali pa kaj podobnega verjetno narejeno z folijo
   -alarm že od prej
   -odločam se med kakšnimi alu ročkami kombiniranimi z gumo ali pa si bom privoščil malo udobja ter montiral ogrevane ročke
   No to je nekak v grobem načrt moje predelave, zagotovo sem pa še kaj pozabil, pa kje bom mogel verjetno sklenit tudi kakšen kompromis.

   No zaenkrat sem motor slekel, delno že predelal nosilec zica ter prilagodil sedež obliki tanka z poliestrom. V roku tega tedna bom upam končal predelavo nosilca+izdelavo ˝pladnjev˝ za instrumente. Po praznikih bom pa nesel nosilce še nekomu zvarit montiral sedež ter vse kar paše pod zadnjo plastiko in se lotil sprednjega dela-ki bo tudi največji finančni zalogaj.


  • timi121
   By timi121
   Zdravo! 
   Zanimam se za nakup skuterja, ker bom ravnokar opravil izpit za kategotija A1, ampak binrad zacel z necim malo manjsim kot je skuter ali moped, ampak mi klasicen izgled skuterja ni vsec, zato bi rad nekaj bol sportnega kot je Gillera DNA ali Aprillia RS, pa me zanima ce veste mogoce za se kak podoben skuter z sportnim izgledom? 
  • smasher
   By smasher
   Torej nekaj je bilo sicer omenjenega že v drugih temah glede legalnosti, ampak glede na to da povsod sedaj napadajo s temi oglasi za električne skiroje se mi je zazdelo da bi lahko imeli svojo temo. 
   Sedaj izbira je pestra, pogon spredaj, pogom zadaj, akumularorji v prednji štangi ali v podvozju. 
   Problematično po mojem mnenji nastane ko omenimo moč, torej po mojem mnennu bi se lahko električni skiro v prometu obravnaval isto kot električno kolo, težava nastane ko skiro prekorači mahičnih 250W moči kar je zakonska meja za elekteično kolo (če se prav spomnem)... 
   Najbolj kar me trenutno muči je cena, zakaj so cene takk brutalno visoke? Hoverbord z 2x350W motorji košta nekje polovico cene skiroja zakaj? Ima več elektronike in dva motorja (ok ponavadi manj kapacitete v baterijah). 
   Električni skiroji se mi zdijo res nekaj takega kar bi pripomoglo k izboljšanju javnega transporta, vsi vemo da je največja težava razseljenost ampak do 5km na skiroju pa na bus ali vlak je še kar sprejemljiva opcija. In ko prideš iz vlaka/busa lahko prišpara prestopanje in druge povezave. 
   Iščem razlog da bi si kupil električni skiro pa ga še nisem našel. 
   Če administrator meni da spada tema v elektroniko naj jo kar premakne, jaz sem jo dal sem, ker se mi je zdelo da bi lahko vrgli električne skiroje v podobni koš kot 25 skuterje. 
    
  • motosvet.com
   By motosvet.com

Motosvet Chat

Motosvet Chat

  You don't have permission to chat.
  ×
  ×
  • Create New...

  Important Information

  By using this site, you agree to our Privacy terms and use of cookies!