Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih voženj 2014


trebor

Priporočene objave

V večernih urah na vročo obalo in mrzlo pivo ter koncert PERPETUUM JAZZILE..Ob polnoči pa nazaj po prazni magistrali..Zdej mi je tud jasn kaj pomenjo vsi ti zajčki in ježki na cesti.. Ugotovila,da mam tko grd motor ,da se ga vse gozdne žvali že na dalč izogibajo vključno z divjimi svinjami.. :) :) :)

Klima za vozit je pa perfektna..

Še je upanje zate  :whistle:  :D

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj en mali krogec do Ilirske Bistrica preko Knežaka v Postojno OMW na kavo kjer srečamo letečmena ki je utekaval novo masino za policijo :D

10534433_1443689135890623_82298665064598

 

Če dobro pogledaš, vidiš kamero. Je pa neka nasina zadeva  :jezik: .

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

postojna pit stop logatec idrija, pot nazaj je v hotedršici zaprta, in obvoz čez Žibrše, vmes je nekaj križišč, kjer seveda izberem napačno makadamsko pot, vendarle najdem logatec in v Planini me napade lastna neumnost. Rešim. Ride, klepet in domow.

 

mega izlet je trajal 5 ur.  

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za včeraj sem mela namen končno spet skočit do Dolomitov, v petek zvečer že vsa vesela spišem sms tistemu, s katerim bi mogla it na potepanje že zadnjič,  ko se spomnim, da bi blo verjetno dobro prej pogledat vremensko. Seveda – dež. OK, to torej odpade. Me mine vse, pogledam še Avstrijo – nevihte :grrr  Maaah OK – če bom pri volji se jutri premaknem na jug...

 

Zvečer se zmenim za jutranje kafe s kolegom. Nekaj pred deveto štartava z Vrhnike, čez Ride in Postojno do Kozine na še eno kafe. Že na poti do tja si ogledujem črne oblake nad morjem. Pogledava radarsko – nič ne kaže da bi padalo proti jugu, nekaj se kuha nad našim morjem. OK :D Spijeva in greva vsak na svoje konec – jaz do Podgrada, na poti me je vseeno malo zalilo, ma hujšega ni blo - sem se kmalu posušila. Pred mejo še tankat. Nikakor se nisem mogla odločit kam in kje bi sploh šla, ker sem pričakovala da bo gneča. Na poti do meje ugotovim, da sploh ni hujšega  :OK:  in odpeljem klasično varianto mimo Reke, za Bakar ven in lepo od obali na jug. Cesta pravzaprav sploh ni bila tako hudo okupirana. Si mislim - grem pogledat do Senja, pa potem na mojo plažo lovit sončne žarke :)

 

Po Senju je bila cesta še bolj prazna, zato sem šla še malo naprej – sem si mislila da bom malo nižje naprej obrnila. Pa sem nekako podaljšala kar do Karlobaga. Ma je blo lušno!  :kva1:  Bi bil greh se ustavt - ker sem bla že ravno v elementu, sem šla še malo naprej. Si mislim – mogoče pa najdem kakšno novo plažo zase. Pa sem mi kar ni dalo ustavljat in sem kar naenkrat prišla do Paklenice :P  Je bil spet čas za tankat. Uni prijazni stric za blagajno se mi smeji in mi pravi da me pozna, da se me spomni od lani :D Hehe se smejim nazaj in si mislim ma saj tolikokrat pa lani spet nisem bla tam dol … :whistle:

 

Potem sem res mislila it pogledat samo še malo naprej, najt kakšno lepo plažo, pa sem na koncu obrnila na Masleničkem mostu. Malo poslikala …

 

attachicon.gifw-DSCN1880.jpg  attachicon.gifw-DSCN1882.jpg

 

attachicon.gifw-DSCN1883.jpg  attachicon.gifw-DSCN1889.jpg

 

 

Potem sem obrnila in se med potjo odločla da grem na pavzo kar lepo do svoje plaže. Torej nazaj čez Paklenico, proti Karlobagu …

 

attachicon.gifw-DSCN1893.jpg  attachicon.gifw-DSCN1897.jpg

 

attachicon.gifw-DSCN1904.jpg  attachicon.gifw-DSCN1907.jpg

 

 

In naprej v smeri proti Senju … Ob pol štirih sem se končno ustavla na plaži, se razpakirala, pojedla, napila … in potem je bil čas za možgane na off in martinkčanje :D Ležala sem ene 15 minut ko iz morja zaslišim ene čudne zvoke – kot bi nekdo snorklal zraven mene. Ker je pihalo in so bli valovi, sem si mislila da se pač sliši od valov. Ker zvok ni prenehal le pogledam dol v morje in spodaj zagledam eno glavo z masko, ki kuka iz vode – me je skoraj kap :P OK si mislim nek ata verjetno, ki raziskuje obalo, bo že šel. Ma ni in ni šel stran. Še parkrat pogledam kaj dela tam spodaj, on gleda mene, potem pa le da dol masko in me vpraša da če sem motoristka. Zagledam tiste lepe zelene oke – opa to pa ni ata :blush:  Mu odgovorim, pa pravi da naj počakam da mora dat čepke iz ušes... Se zagovoriva, pove da je bil včasih tudi on motorist - dokler ni imel nesreče, zaradi katere je čez čas ostal brez stopala – dvigne nogo iz vode češ da to je ostalo od nje… Brez besed -_-  Mi pravi, da naj pazim, vozim po pameti, njemu je žal da ni... Ma tipo ves pozitiven, nasmejan, pove da je Tomo, da živi v Senju in da tam ob obali lovi – dvigne iz vode hobotnico in se mi smeji češ glej kako velika je :OK:

 

V tistem nad nama ob cesti in ob mojem motorju zaslišim še en glas, se začneta menit in še ta drugi pride dol. Se mi smeji, mi da roko, se predstavi da je Božo in da tisti v vodi da je njegov brat. Vau – si mislim – v katerem filmu sem jaz ^_^  M-m-m sta mi polepšala dan! Na to plažo bom še prišla :D

 

Se začvekava z njim, vmes Tomo v škaf, ki mu je ga prinesel Božo naloži hobotnico in tri ribice in se gre naprej potapljat, z Božotom imava fotosešn na plaži …

 

attachicon.gifw-DSCN1918.jpg attachicon.gifw-DSCN1922.jpg

 

 

Mi pove, da imajo doma v Senju apartmaje in da sem lepo vabljena na dopust in da naj povabim še svoje moto prijatelje. Imajo dva apartmaja – enega za 4 in enega za 7 ljudi – če koga zanima je tu kontakt:

 

Božo 00385/955-391-852

 

En apartma ima on, drugega njegova mama.

 

Vmes dobim sms od mami da naj pridem na večerjo – sardelice v marinadi mmm! :) Zato se počasi spravim nazaj v opremo, vmes čvekava, Tomo je bil takrat že na drugi strani zalivčka. Božo mi pravi, da ga po navadi pelje z avtom višje gor, ga pusti za kakšno urco, potem pride z avtom do njega da pobere kar je ulovil, pa spet kasneje se dobita še nižje dol ob obali … To, kar je na slikah zgoraj je nalovil v eni urci (ena hobotnica mu je ušla).

 

Potem se povzpneva gor – jaz do motorja, on do avta, se posloviva in ker je bila ura že proti peti sem šibala nazaj proti meji, čez Rupo, potem Ilirsko Bistrico in Pivko, v Prestranku pa po bližnjici do mojih na večerjo.

 

Od tam pa do Postojne tankat in čez Ride domov. Vsega skupaj se je nabralo cca 640 lepih in sončnih morskih kilometrov in vtisov :D

Vse lepo in prou . . . . . sam očala si boš morala kupit!

Smo se sečal, te pozdravu . . . . pa nič ne vidiš . . . . 

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

moji včerajšni vtisi.... luuuušntoooo, razn neke kolesarske dirke :BUA:

 

sonce me zbudilo že ob 7.30, jah nič, zajtrk in na motor. Prvo do medvod, dražt potencialnega novega člana med motoristi (haha, se je že pozanimal, kdaj in h kateri avtošoli bo šel izpit delat  :devil:). No dalje do strica v Vodice, če se gre peljat, ampak je že odšel (brez mene :huh: ).

 

Kam pa zdaj?! na jugovzhod ne, na morje ne, idealno bi bilo Logarska dolina, čez pavličovo sedlo v avstrijo in čez jezersk nazaj jeeeeej.

Vse lepo in prav do Ljubnega. Tam me ustavi policaj in pravi zapora ceste zaradi kolesarske dirke :fyou: ... pravi grejo lih "dol". Kolik časa za počakat? "...do 12.30 bo konec", ura pa 11.15. Ah fakof, grem pa v Mozirje na kavico in štrudl :spider: . Sedim, jem, pijem, ura pa se nikamor ne premakne. Nič gremo na jug. Pa pičim do Celja proti Trebnjem, ko pred laškim srečam nasproti vozečo črnostrelo, ki se je obesila nekemu čoperistu na rit :lol: (prav, da se ji "penzič" ni in ni hotel umaknit :D ).

 

Pavzica v Trebnjem, Ice cafe, pa čez Bogenšperk v Litijo, pozdravt kolega... ki pa ga tudi ni bilo doma, šel kolesarti. Pfa pa nič, grem pa dam.

 

Luštno je blo, slike mi je pa telefon požru :) motoristov pa ogromno :OK:

 

140706_zps7ecea268.png

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes mimo Ribnce, Kočevja do Delnic in po šortkatih do Ogulina, čez Malo Kapelo do Jezeran, Otočca in Gospiča, čez Velebit do Karlobaga, do Jureta na Oradico in po obali nazaj do Reke, Postojne in Paviljona.

 

Whiskey, back in action  :OK:  :D

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včerajšnji vtis je bil vroč za pop.... Destinacija je bila smer Zagreb, natančneje Jarunsko jezero. Seveda kot ponavadi na tak vroč sončni dan spet pozabu kopalke doma :BUA: . Slik tokrat ni ker mi je baterije zmanjkalo :BUA: .  Svaka čast spet njihovim policajem, da mi je odmaknu radar pištolo in stran pogledu :whistle: , ker sem bil prepričan da je blo tam 90km/h ampak sm šele po 500 m zagledu konec 50 km/h :blush: .  Zgleda , da imam še vedno problem po hrvaških vaških cestah ker še zmeri ne vem kok bi se vozu, sploh ker nimajo znakov za konec naselja :glare: .

Trasa je bla spet razgibana blo pa je neki manj kot 300 km.

post-38230-0-33450900-1404714500_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj je bila na vrsti furca proti Brestanici, točneje k gostilni Ribnik na kalamare. Od doma sva jo mahnila čez razburkano morje Rebrnic do Postojne, kjer sva napojila konjenico, potem pa proti Cerknici in naprej v Kočevje, kjer je bil prvi :kava: postanek. Moj mopedek je imel priliko malo poklepetat s svojo naked različico, upam da je bil street triple kaj bolj zgovorn kot njegov lastnik, ki je samo nekaj pokimal  :BUA:

post-23082-0-81820200-1404718746_thumb.jpgpost-23082-0-73251400-1404718784_thumb.jpg

 

Osveženi smo uživali na poti do Novega mesta, potem pa je sledilo cjazenje po vasicah vse do Brestanice. Kljub veliki gneči v gostilni in moji veiki tečnobi, sva le dočakala prosto mizo (z normalnimi stoli), pojedla zelo mehke kalamare in se odpočila v prijetni senci. 

post-23082-0-62463400-1404718826_thumb.jpg

 

Za pot proti domu, sva izbrala tisto čez Trebnje in odločitev je bila več kot odlična. Vozila sva se po res lepih cesticah, med ravnokar požetimi polji, pokošenimi travniki in idiličnimi vasicami. Škoda da se nisva nič ustavila in naredila kakšne slikice.

 

Od Trebnjega sva potem nadaljevala do Ivančne gorice, od tam pa v Muljavo in proti Velikim Laščam. Malo so naju sicer motile table, ki vedno označujejo zgolj naslednjo vasico, tako da še dobro da so pametni telefoni vedno pri roki. 

post-23082-0-02756900-1404718898_thumb.jpg

 

Se je pa vreme začelo kisati, tako da naju je potem pred Cerknico že kar močilo in sva nato ždela na bencinski, v družbi dveh goricjanov s transalpko in kle-jem. Malo smo poklepetali in dočakali sonček. Tako nama je ostalo samo še, da sva odpeljala proti sončnemu zahodu domov.

 

Naredila sva 357km.

post-23082-0-15930600-1404718909_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

p.s. in okol 19 ure sta pila kavico v Podnanosu :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

p.s. in okol 19 ure sta pila kavico v Podnanosu :P

ja sva se ustavla kr v butefu na pici, da ni blo treba doma kuhat.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vtisi ... u soboto me je opral ... v nedeljo me je opral .. za en krc vtisi :glare:

 

noja .. vozu in piw sm kawo .. to pa tut neki šteje :010

 

:krneki:

Popravljeno . Popravil maus
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vtisi ... u soboto me je opral ... v nedeljo me je opral .. za en krc vtisi :glare:

 

noja .. vozu in piw sm kawo .. to pa tut neki šteje :010

 

:krneki:

Zamisli si da greš na trip do Budve in te bolj ali manj skozi pere/mokra cesta, kakšen vtis bi še potem dobil ? :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sem se 6 dni vozu po Romuniji, od tega 5 dni full dž ... in kaj zdj .. ko si na poti se gre pač na motor .. soboto in nedeljo ni bil napovedan dž .. edino v severni sloveniji ... v soboto me je pralo na kalu in postojni ... včeraj pa v planini .. pa še spucu sem moped v soboto .. sem ga moral še v nedeljo...

 

v enem dnevi me je največ pralo cca 700 km od skupnih 1100 km, kolikor smo jih naredili tisti dan ... temperature okoli 13 stopinj ...

 

veliko sem se prevozil v džju ... celo po toči sem vozu .. 2 x tudi sneg fasu, s športnimi gumami je to super užitek .. ampak letos mam že dost tega mokrega sranja.

 

 

skratka ... krc :krneki:

Popravljeno . Popravil maus
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!