Kmet2 Objavljeno Oktober 26, 2014 Deli Objavljeno Oktober 26, 2014 .... stari, vidm da si hotu v enem dnevu narest več kilometrov kot eni v celi sezoni ... :) Ne jaz -ica DAMI34, DXR16 in pik1 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava dondule Objavljeno Oktober 26, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 26, 2014 Popoldansko uživanje Keiko, SuNa, vencel in 9 others 12 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Motocaster Objavljeno Oktober 26, 2014 Deli Objavljeno Oktober 26, 2014 (popravljeno) Danes popoldne ob 14h (15h po ta stari uri) pičil mimo mejnega prehoda Jelšane, preko Reke, Novega Vinodolskega do Senja pa nazaj. Ne vem ali ste že konzervirali motorje samo sem na celi poti videl cca 5 motorjev:) Drugače pa ja, je že malo mraz...pa pihalo je tudi pošteno od Reke dol Popravljeno Oktober 26, 2014. Popravil Motocaster ringo5 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gsxf750 Objavljeno Oktober 26, 2014 Deli Objavljeno Oktober 26, 2014 Danes popoldne ob 14h (15h po ta stari uri) pičil mimo mejnega prehoda Jelšane, preko Reke, Novega Vinodolskega do Senja pa nazaj. Ne vem ali ste že konzervirali motorje samo sem na celi poti videl cca 5 motorjev Drugače pa ja, je že malo mraz...pa pihalo je tudi pošteno od Reke dol Cesta je uradno zaprta za motorje že ene dva dni. Pa še tja do četrtka kaže da bo tud. Taplavi vzamejo za to 1000kn in pošljejo te na mraz v Liko. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Motocaster Objavljeno Oktober 26, 2014 Deli Objavljeno Oktober 26, 2014 (popravljeno) Upsss...sem sedaj preveril...res je zaprta! Nisem vedel...sploh nisem niti pomislil da obstaja ta možnost, se mi je pa zdelo čudno ker tistih par motoristov sem srečal do Reke, naprej pa več nikogar. Ravno zato sem tukaj napisal ker je blo res prav malo skeri;) Dobro, je bil pa dober trening v lovljenju motorja po cesti ob nenadnih sunkih burje;) Popravljeno Oktober 26, 2014. Popravil Motocaster Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava kaca1 Objavljeno Oktober 26, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 26, 2014 (popravljeno) ringo5 je rekel... ...., potem pa sva se šla "poslavljat" (vsaj načeloma, ker se pri "bikerjih" nikoli ne ve ) od ..... Ja, nikol se ne ve! Mi smo se šli poslavljat od severnega Jadrana... Taprvi "čajstop" na OMVju ( v Postojni, kje pa drugje!), sledi kontrola vetra pod Nanosom.... Je vse OK - propeler deluje! ...pol pa naprej na slovensko Azurno obalo ...se mal posončit. (je pasal ko....cigotu šamar :yes: ) Na Obali nekateri opremljeni z bundami in škornji, pa še jih, po videzu sodeč, zebe, drugi pa... ...še za dolge hlače pa ene teniske nimajo Za vsak slučaj, gremo preverit, kako je s tole "zimo" še v Trst. Vmes na hiter en pri Norvežanki , pol pa res v Trst, kjer, vidim, da tako, kot pri nas - v hribih, tudi že kurijo Kar se tiče bund pa kratkih pa dolgih hlač itn, niso nič drugačni, kot pri nas! Še več!!! iz same foušije, so tudi Taljani parkiral eno lepotico čist zraven ceste, tako kot v Kopru!!! :grim Skozi tale tunel... (enga tacga, samo mal manjšega, imamo tudi mi - pod Soriško planino!) ...nadaljujemo proti Tržiču in pod temi velbi ...do Manzana, kjer so postavli podoben stol, kot ga imajo Avstrijci v Spitalu Pa kaj je s temi Ital'jani?! Samo kopirat znajo!!! Vznožje gora okrog Pušje vasi počasi začenja prekrivati senca, iz kilometra v kilometer pa raste tudi "svežina"! :unsure: Počasi so le še "izbranci" obsijani s soncem Pri treh stopinjah v Ratečah pogledamo na našo stran meje in že v mraku dosežemo drugi "čajstop" (ta je šele pasal!!! :yes: ), iz kufrov potegnemo še zadnje zaloge dodatnih cunj in........ Pa še ruta: Popravljeno Oktober 26, 2014. Popravil kaca1 Scarlett, dondule, Zivnorc in 25 others 28 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Danilo D Objavljeno Oktober 27, 2014 Deli Objavljeno Oktober 27, 2014 gsxf750 ........ kako se to sploh obvešča da je zapora jadranke za motoriste? Kje kaki svetlobni napisi, table, ali zgolj prek poročil oz. vremenske napovedi? Pol je res jeben če so obvestila prek medijev, pa tega ne spremlaš. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gsxf750 Objavljeno Oktober 27, 2014 Deli Objavljeno Oktober 27, 2014 (popravljeno) gsxf750 ........ kako se to sploh obvešča da je zapora jadranke za motoriste? Kje kaki svetlobni napisi, table, ali zgolj prek poročil oz. vremenske napovedi? Pol je res jeben če so obvestila prek medijev, pa tega ne spremlaš. fizično obveščanje na kraju samem za odsek, kjer se trenutno nahajaš, je kovinska tabla z lučjo. Utripajoča luč (rumena in menda tudi rdeča) pomeni aktiviranje zapore. Na tablo pa postavijo oznako kategorije vozil za katero/e to trenutno velja. tabla je videna na primeru izhoda iz Senja v smeri Karlobaga tu: https://www.youtube.com/watch?v=eAkP2d7I3LY#t=29 pri času 0:10 tabla je na desni in desno od rampe javno obveščanje: policija in prek neta na: http://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/ po mojih izkušnjah prično ceste zapirat pri burji večji/enaki od ca 10m/s. vidno na vremenski za aktualno stanje: http://www.meteo-info.hr/aktualno-vrijeme Popravljeno Oktober 27, 2014. Popravil gsxf750 DAMI34, Kmet2, Keiko in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Danilo D Objavljeno Oktober 27, 2014 Deli Objavljeno Oktober 27, 2014 Hvala za izčrpen odgovor gsxf750 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Danilo D Objavljeno Oktober 27, 2014 Deli Objavljeno Oktober 27, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=l9yTZ6QhLSg https://www.youtube.com/watch?v=R0O3wkTWETA Kmet2, Schultz, DXR16 in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Toncek Objavljeno Oktober 27, 2014 Deli Objavljeno Oktober 27, 2014 ...do Manzana, kjer so postavli podoben stol, kot ga imajo Avstrijci v Spitalu IMG_0973.jpg Pa kaj je s temi Ital'jani?! Samo kopirat znajo!!! Stol v Manzanu je bil že davno prej postavljen, kot tisti v Spittalu pred trgovino XXL. Manzano je italijanska "prestolnica" izdelave stolov in miz. Srečno Tonček DAMI34, Kmet2, Keiko in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kaca1 Objavljeno Oktober 27, 2014 Deli Objavljeno Oktober 27, 2014 ...do Manzana, kjer so postavli podoben stol, kot ga imajo Avstrijci v Spitalu IMG_0973.jpg Pa kaj je s temi Ital'jani?! Samo kopirat znajo!!! Stol v Manzanu je bil že davno prej postavljen, kot tisti v Spittalu pred trgovino XXL. Manzano je italijanska "prestolnica" izdelave stolov in miz. Srečno Tonček no ja,....al pa obratno Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava RobiRoberto Objavljeno Oktober 27, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 27, 2014 Pred odhodom od doma je danes hladometer na balkonu kazal 11 oC, po vrnitvi nazaj domov pa še eno stopinjo manj ... dondule, Maximus, DXR16 in 15 others 18 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Scarlett Objavljeno Oktober 27, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 27, 2014 Vceri. Skor se mi je zanohtal.. vencel, DXR16, ringo5 in 10 others 13 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Whiskey Objavljeno Oktober 27, 2014 Deli Objavljeno Oktober 27, 2014 Res ni najbl vroče. Al drug moto, al pa gretje ... bajkr88 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarlett Objavljeno Oktober 27, 2014 Deli Objavljeno Oktober 27, 2014 Sparat za drug let Mogoc kak km vseeno se naredim.. bajkr88 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Nearrain Objavljeno Oktober 27, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 27, 2014 Danasnje srecanje koze s kozlom v Polhograjskih dolomitih. Jutri pa nadaljevanje po asfaltu. igor0203, hajoktejn, vencel in 13 others 16 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Danilo D Objavljeno Oktober 27, 2014 Deli Objavljeno Oktober 27, 2014 No js sm se pa v soboto razpelu skoz po stari cesti do Dornave, sploh tist del od Slovenske Bistrce proti Ptuju je zanimiv, sploh prvi del k so taki dolgi ovinki, potem pa kr neskončna ravnina,, je nazaj gredoč kr oreng šlo po ravnem, bla čist prazna cesta . No nazaj proti domu sem se pa vračal preko Stranic in Doliča, skozi hudo lukno do velenja, nabralo pa se je 185km. Na vrhu Doliča pa je kazal 6,4 stopinje hladu . Danes po šihtu pa zajahu picikl do veleja, zajaham mator in pičm proti Drešinji vasi nabavt gretje ročk, tk da upam, da v bodoče ne bo več zebl . Sm v štacuni prklopl tak da lučke so gorele, upam da bo grel tud :grim. Drugače pa danes slabih 60km . Pa še ena včerajšnja iz vrha Doliča .... al kk se ži štole gr sploh reče :grrr RobiRoberto, skalar36, Schultz in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava skalaprava Objavljeno Oktober 27, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 27, 2014 Danes sem se prvič letos zavedel, da je pa res že malo zahladilo na motorju! Veste po čem sem prišel do tega sklepa? .................... ........... ...... Če ste pomislili, da zaradi mrzlih konic prstov, ste se zelo zmotili :grim Da je postalo mrzlo, ugotavljam po temu, da traja celo večnost, preden vse odpnem in s sebe zmečem vso navlako in potem......aaaaaaahhhhhhhh......luluuuuuu........in potem še dlje traja, da to spet vse nazaj zbašem, zadrgnem, zapnem in končno odpeljem novim zgodbam naproti Evo, edina današnja fotka je bila posneta šele, ko je bilo že vse varno pospravljeno na svoje mesto :naughty:, zapeto, zadrgnjeno,.....ready to ride! P.S. Ne, ni bilo tako svetlo ob pol šestih, ampak sem pozabil uro na fotiču prestaviti. ringo5, skalar36, stromar-aly in 10 others 13 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarlett Objavljeno Oktober 27, 2014 Deli Objavljeno Oktober 27, 2014 (popravljeno) Danes sem se prvič letos zavedel, da je pa res že malo zahladilo na motorju! Veste po čem sem prišel do tega sklepa? .................... ........... ...... Če ste pomislili, da zaradi mrzlih konic prstov, ste se zelo zmotili :grim Da je postalo mrzlo, ugotavljam po temu, da traja celo večnost, preden vse odpnem in s sebe zmečem vso navlako in potem......aaaaaaahhhhhhhh......luluuuuuu........in potem še dlje traja, da to spet vse nazaj zbašem, zadrgnem, zapnem in končno odpeljem novim zgodbam naproti Evo, edina današnja fotka je bila posneta šele, ko je bilo že vse varno pospravljeno na svoje mesto :naughty:, zapeto, zadrgnjeno,.....ready to ride! IMG_3509.JPG P.S. Ne, ni bilo tako svetlo ob pol šestih, ampak sem pozabil uro na fotiču prestaviti. Hahahaha, poznano... Na "domači" pumpi sem samo vizir dvignila in šla plačat.. pa me črpalkar gleda mal čudno, jst se pa sam opravičim, da sem pustila čelado na glavi, sam mi je res ni dol za jemat.. Pa leder je trd v mrazu.. ajme.. Popravljeno Oktober 27, 2014. Popravil Scarlett skalaprava 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Danilo D Objavljeno Oktober 28, 2014 Deli Objavljeno Oktober 28, 2014 sm šele zdele opazu, da enga videja zadnč nisem naložu :grrr https://www.youtube.com/watch?v=vj5rEdJTxWA&feature=youtu.be Keiko, DAMI34, Schultz in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava stromar-aly Objavljeno Oktober 28, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 28, 2014 (popravljeno) Včeraj 6:45 po mraku na šiht. Potem en krog do Jesenic, žlahto pozdravit in svečo prkurit. Tale bližnjica čez Savo se mi najbolj dopade. Po tem jezu zgoraj in spodaj smo se kot mulci igrali celo poletje. Globina je kar impresivna... Zadaj je most od avtoceste. Smo bili zraven, ko so ga gradili. Kar dolgo časa so bila servisna vrata odklenjena in smo se mulci sprehajali po notranjosti mostu. Z baterijami seveda. Zanimiva gradnja. Vse je votlo. Noge, na katerih stoji, so tudi votle in so samo železni klini od podna do gor - če upaš plezat. Strašljivo. Še lokacija, če koga zanima obisk: https://www.google.com/maps/@46.4089776,14.1276201,860m/data=!3m1!1e3 Nazaj pa po temi. Rokavice se da fino pogret, če jih pustiš na ščitniku od auspuha med postankom Popravljeno Oktober 28, 2014. Popravil stromar-aly Fantocci, Kmet2, skalaprava in 12 others 15 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava stromar-aly Objavljeno Oktober 28, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 28, 2014 (popravljeno) Čez vikend pa sem imel to čast in priliko, da sem lahko vozil GPE14 Smo med sponzorji, pa so povabili. V to temo pišem, ker ima agregat od KTM-a in recimo da paše sem To je formula, ki jo vsako leto sami izdelajo študenti Mariborske strojne fakultete. Specifikacije GPE14: Leto izdelave: 2014 Masa: 167 kg Največja moč: 40 kW Okvir: Monococque Motor: KTM 450 SX-F Menjalnik: Sekvenčni s časom prestavljanja 75 ms Kolesa: Carbon 10" Pospešek 0-100 km/h: 3,7 s Formula je res impresivna. Koliko truda in znanja je vloženega v to... Vsa čast študentom. p.s. Išče se nov uradni voznik (še 2 dni za prijave) Prednost je lokacija blizu MB, odlični rezultati na gokardu in dosti prostega časa. Več informacij: http://formula.fs.uni-mb.si/ https://www.facebook.com/pages/UNI-Maribor-Grand-Prix-Engineering/187390534622168 Izgleda zelo enostavno za vozit, ampak je daleč od tega. Reflekse moraš imeti napiljene do konca. Popravljeno Oktober 28, 2014. Popravil stromar-aly igorkr, n_majk, Scarlett in 12 others 15 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fazer03 Objavljeno Oktober 28, 2014 Deli Objavljeno Oktober 28, 2014 (popravljeno) " Zanimiva gradnja. Vse je votlo. Noge, na katerih stoji, so tudi votle in so samo železni klini od podna do gor - če upaš plezat." Malo off: "noge" so stebri in so t.i. škatlastega prečnega prereza. Sama prekladna konstrukcija pa je ali prostokonzolne gradnje (se zabetonira prvo steber, nato pa po segmentih levo in desno od steba istočasno opaži in betonira posamezne dele razpetine in na koncu se spojijo na sredini razpetine) ali pa se gradi po potisni metodi (v opažu dolžine (je lociran na bregu), ki je dolg kot razdalja med dvemi stebri, se zabetonira in prednapne z jeklenimi kabli en takt (fazo) in se ga potem, ko je končan, s hidravliko vodoravno potisne do prvega stebra, za njim pa se potem dobetonira drugi takt (ni dilatacij - le na zacetku in koncu mostu oz. viadukta) in se nato oba rine čez stebre naprej in tako do drugega brega - na koncu se praktično potiska cel most). Popravljeno Oktober 28, 2014. Popravil Fazer03 igorkr, Fantocci in stromar-aly 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava n_majk Objavljeno Oktober 28, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 28, 2014 (popravljeno) Ena zadnjih voženj letos... se mi ne da zmrzavat.. sam ok, kak res kratek krog pa še skočim.. dva dni nazaj mal do Lipice, krožišče v Sežani ima novo pridobitev se pa bojim da je sam vprasanje casa kdaj mu bo kdo narisal/prilepil Ferrari znak Popravljeno Oktober 28, 2014. Popravil Neno DAMI34, igorkr, Schultz in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se