Skoči na vsebino

Ideje za predelavo skuterjev

vuca77

Priporočene objave

1. sem predlagan za eno štipendijo 8)

2. kekšen kandidat :roll:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

amm... ...js mam 34 mm frgazar... ...180+ km/h... ...zre 6 litrov... :D BTW, ni ravn skuter...:D

men se zdi d so skuterji za svoj denar velik premal zabavni, se prestavlat ne mors, stroski so pa enaki ko s kakimi 125cc cestniki... ...moje osebno mnenje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

men se zdi d so skuterji za svoj denar velik premal zabavni, se prestavlat ne mors, stroski so pa enaki ko s kakimi 125cc cestniki... ...moje osebno mnenje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ze samo je v skutrjih posebn čar ki ga v 125 cestakih ni. Da pa ne bom krivicen moram omenit da je tudi v 125 cestakih svoj čar :D .

Samo skuter vozis pri 14h, 125 pa pri 16h... pa nej bo vzdrzevanje tako al pa drugacno :roll: :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kok kilometrov pa zdrzijo kaj takole predelani skuterji?? k ce 125 cc cestaka se kej fajn predelas (kit + spuscena glava + izpuh + dize v uplinjacu, itd.) ti ne bo sou vec ko 4000 km... :P vsaj ce ga gonis ne...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Men gre tm nek pr 105-110 km/h po stevcu, zejle pr 34.000km. K sm pa menov cilindr iz 50 v 70 + ostale zadeve ki sodijo zraven (to je blo nek pr 13.000km pomoje) je pa su 120 po stevcu

Lavfa kar uredu samo usako leto gre ene par kilometrov man :cry: :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kak fajn jaz sem tud 16 :)

jaz bi tud du+irkal z skuterom :) aeroxa mam.

Zanioma me kaj si ta nasplošno spremenil. Glede variomata , fergazer,........ kr vse mi povej če hočeš!

Jaz sem trenutno naredil sledeče:

POLINI Corsa 70ccm KIT

POLINI For Race Avspuh

Dell'Orto 19mm fergazer

Primarni in sekundrni prenosi POLINI

POLINI valjčki,fedrce,fedra za sklopko velika,jermen EVO(vse polini)

LP Vsem

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Športna sklopka je za reguliranje pospeškov variator pa je za kakovost ter vzdržnost nič od teh ti ne da speed OK

LP Vsem

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj pa mu mora kar fajn delat mašinca, če ma vse to not :twisted:

Rakete pa tud ne morš nared iz skuterja. Po moje še imej toto sklopko, kak dolgo bo šlo, pol pa daj not Polinijevo ono dvočeljustno nastavljivo al kaj je že. Baje je ful dobra.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kako lahko rečeš da variator ne vpliva na hitrost!!Veš sploh kako deluje in zakaj bi ti povečal hitrost??!!

Športni variatorji kot Polini,Malossi....imajo drugačen "kot" kar prevedeno pomeni da ti jermen pošljejo bolj navzven.To deluje tako kot bri menjalniku od kolesa kjer za pridobit hitrost se verigo prestavi na večji zobnik vspredaj in manjši vzadaj....zdaj razumaš???Pri tvojijem skuterju bi bilo to nujno!!

Športna sklopka je ojačana sklopka katera ti dopusti da lahko motor štarta pri večjih obratih kjer bi originalna sklopka trpela .......

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kako lahko rečeš da variator ne vpliva na hitrost!!Veš sploh kako deluje in zakaj bi ti povečal hitrost??!!

Športni variatorji kot Polini,Malossi....imajo drugačen "kot" kar prevedeno pomeni da ti jermen pošljejo bolj navzven.To deluje tako kot bri menjalniku od kolesa kjer za pridobit hitrost se verigo prestavi na večji zobnik vspredaj in manjši vzadaj....zdaj razumaš???Pri tvojijem skuterju bi bilo to nujno!!

Športna sklopka je ojačana sklopka katera ti dopusti da lahko motor štarta pri večjih obratih kjer bi originalna sklopka trpela .......

OK res je to kar si napisal, samo to so zelo majnhne razlike!!!!Za 5km/h ne bom daval 15 jurijev za variator pa sklopko 22k raje počakam da vidim kako dela normalno pol pa bomo videli kako dalje.

LP Vsem

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

o da nebo tema izumrla morem nekaj napisat

Bi kdo znal naredit podlogo za moj skuter Aerox 2002 l. podlogo ko kaže hitrost do 100km/h al pa še več???

LP Vsem

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

o da nebo tema izumrla morem nekaj napisat

Bi kdo znal naredit podlogo za moj skuter Aerox 2002 l. podlogo ko kaže hitrost do 100km/h al pa še več???

LP Vsem

No tole sm jest zdele skup spacal v 5min. Vem da ni lih lepo, bom še popravu kdaj drugič - tiste črtice bodo ravne pa to.

Drgač je pa tist 'lok' števca od 80 d0 100km/h narjen 100% natančno, tko da bi mogu isto kazat ...

yamaha.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hehe, ql... :P se kak potovaln "čarunalnik" 8) lahk dodas... :D :D :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

prozorna samolepilna folija?? pa d bi pol na aluminijasto plocevino nalepu...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!