Skoči na vsebino

Tehnika vožnje - nagib v ovinkih, speljevanje, uporabe zavor.. itd

Priporočene objave

Objavljeno

Smo že plesali čez te zalivke, v skupini, sredi največje poletne vročine, vsak z drugimi gumami.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 4 minutami, DAMI34 pravi:

recimo proti jadranki/na jadranki med Crikvenico in Senje in nekaj po Senju je cestišče dobesedno prekrito z njimi, in ve tem primeru pač in druge, kot požret slino, pa mal znižat in ciljat praznine. Če si pa ornk hitr, boš tut na drugo stran odletu.

je dosti takih cest, prvih par ovinkov iz golice jih je toliko, da lahko iščeš asfalt med zalivkami :lol1: 

bo treba inštruktorje malo angažirat, da organizirajo kak tečaj dinamične vožnje čez zalivke :hmm:

• Haha 2
Objavljeno
Pravkar, KARMEN1 pravi:

Smo že plesali čez te zalivke, v skupini, sredi največje poletne vročine, vsak z drugimi gumami.

vročina naredi debele zalivke kot čigumi, plesanje pri temp pri 20C pa je bolj značilno za nekatere "trše " gume

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

vročina naredi debele zalivke kot čigumi, plesanje pri temp pri 20C pa je bolj značilno za nekatere "trše " gume

no, ampak mitas sportforce bi naj veljala za mehkejšo gumo, torej to ne bi smel biti nek problem? :book:

Objavljeno
pred 13 minutami, ligenjček pravi:

no, ampak mitas sportforce bi naj veljala za mehkejšo gumo, torej to ne bi smel biti nek problem? :book:

ni problema, tof ustvarja problem, tut 2x večji kot sf+

Objavljeno
pred 5 urami, ligenjček pravi:

Čaki čaki malo... zdaj ko ste jo tolk prehvalili da sem si kupil 2 kompleta na zalogo mi praviš da mitasko zjebejo zalivke :O

malo podrsi, nič posebnega

Objavljeno (popravljeno)
pred 6 urami, DAMI34 pravi:

ti kr povej, kar še ne vem :P in ko bom v dvomu kaj naj stisnem te bom povprašal :D

Mal je stvari, ki jih ti ne veš ? bomo našli še kakšno tekom leta ;)

Sicer oa, ne spraševat... ti samo stiskaj, brez zadnje. Ker za drugega kot za korigirat ni :)

Popravljeno . Popravil motozajebant
Objavljeno

Noro kva to tecaj dela. ?✌️

Objavljeno (popravljeno)

Ja, tečaj je dober. Tam ti povejo, da je zadnja neuporabna. Pejt pogledat kdaj, se lahk kaj naučiš ;)

Popravljeno . Popravil motozajebant
Objavljeno
pred 23 minutami, motozajebant pravi:

Ja, tečaj je dober. Tam ti povejo, da je zadnja neuporabna. Pejt pogledat kdaj, se lahk kaj naučiš ;)

Sploh pri motornih kolesih, ki imajo integralne zavore :) npr. Honda

Zadnjo zavoro koristim vedno pri zaviranju, v kombinaciji s prvo, pri zaviranju v ovinku, če je treba "popravljat" in pri kakšnih spustih po makadamu.

Na tečaju se mi zdi, da se je vadilo zaviranje z ABS sistemom :) verjetno se je nastavljal računalnik

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 15 minutami, Snečer pravi:

Sploh pri motornih kolesih, ki imajo integralne zavore :) npr. Honda

Zadnjo zavoro koristim vedno pri zaviranju, v kombinaciji s prvo, pri zaviranju v ovinku, če je treba "popravljat" in pri kakšnih spustih po makadamu.

Na tečaju se mi zdi, da se je vadilo zaviranje z ABS sistemom :) verjetno se je nastavljal računalnik

Ne boš verjel, jaz jo tudi koristim. V kombinaciji s prvo in po kakih serpentinah. 

Na tečaju se je vadilo tudi brez abs (ker so bili tudi motorji brez abs-a). 

Ja, windovse mi je borči nastavil in še ene par stvari :D

Objavljeno

Na tvojem so intergalne zavore, zato imaš zadnje pakne že znucane, ker ti vedno zavira z zadnjo zavoro... :)

Jaz pred Hoferjem vadim brez ABS, da pakne osušim po pranju. Kako sicer vadiš z ABS mi še ni čisto jasno. Po moje je keč samo v tem, al upaš pritisnit do konca ali ne.

Tečaj bi moral učiti, kako se zavira z motorjem.

Objavljeno
pred 6 minutami, Snečer pravi:

Na tvojem so intergalne zavore, zato imaš zadnje pakne že znucane, ker ti vedno zavira z zadnjo zavoro... :)

Jaz pred Hoferjem vadim brez ABS, da pakne osušim po pranju. Kako sicer vadiš z ABS mi še ni čisto jasno. Po moje je keč samo v tem, al upaš pritisnit do konca ali ne.

Tečaj bi moral učiti, kako se zavira z motorjem.

Pa sak to sem ti jaz povedal, da so integralne, se spomnis? :) kljub temu tudi zadnjo stiskam. Če ne drugega, zmanjšaš obremenitev na roke.

Lepo. Prides z motorjem brez abs in stisnes toliko, da ti ne zablokira :)

ko se moraš kaki oviri izognit, ni časa za zaviranje z motorjem. Drugače pa ja, se strinjam. 

Objavljeno
pred 1 minuto, motozajebant pravi:

Pa sak to sem ti jaz povedal, da so integralne, se spomnis? :) kljub temu tudi zadnjo stiskam. Če ne drugega, zmanjšaš obremenitev na roke.

Lepo. Prides z motorjem brez abs in stisnes toliko, da ti ne zablokira :)

ko se moraš kaki oviri izognit, ni časa za zaviranje z motorjem. Drugače pa ja, se strinjam. 

Da, to je razlaga, zakaj so pakne "pobrane". Za npr. Varadero sem vedel, da ima, za tvojega ne. Pakne sem pa videl in te opozoril :) in mi je bilo čudno...

Objavljeno
pred 8 minutami, Snečer pravi:

Da, to je razlaga, zakaj so pakne "pobrane". Za npr. Varadero sem vedel, da ima, za tvojega ne. Pakne sem pa videl in te opozoril :) in mi je bilo čudno...

Vem in hvala seveda :)

Objavljeno
pred 14 urami, motozajebant pravi:

Mal je stvari, ki jih ti ne veš ? bomo našli še kakšno tekom leta ;)

Sicer oa, ne spraševat... ti samo stiskaj, brez zadnje. Ker za drugega kot za korigirat ni :)

mi je všeč, ker tok veš o meni, a mi slediš tut na instagramu?

Objavljeno
pred 2 urami, DAMI34 pravi:

mi je všeč, ker tok veš o meni, a mi slediš tut na instagramu?

Vem o tebi tisto, kar vidim in preberem  na MSju. Ostalo me ne zanima. 

A imaš IG? Povej username, da se ga izognem ?

Objavljeno
pred 1 minuto, motozajebant pravi:

Vem o tebi tisto, kar vidim in preberem  na MSju. Ostalo me ne zanima. 

A imaš IG? Povej username, da se ga izognem ?

sam sprašujem, ker si tok seznanjen s tem kaj, kako in s katero zaviram, pa se nisva še skupaj peljala. Vsaj men na misel ne pride, da bi ocenjeval tvojo vožnjo, če pa ti mojo iz napisanega, ti pa res polagam na srce, da se malo bolj poglobiš in skoncentriraš o čem se je pisalo. 

To je to od mene, se mi ne da več nabijat.

Objavljeno
Pravkar, DAMI34 pravi:

sam sprašujem, ker si tok seznanjen s tem kaj, kako in s katero zaviram, pa se nisva še skupaj peljala. Vsaj men na misel ne pride, da bi ocenjeval tvojo vožnjo, če pa ti mojo iz napisanega, ti pa res polagam na srce, da se malo bolj poglobiš in skoncentriraš o čem se je pisalo. 

To je to od mene, se mi ne da več nabijat.

Dami, nisem ocenjeval tvoje vožnje, ne polagaj besed v usta. 

Komentiral sem tisto, kar je bilo zapisano. In to je, da zadnja zavora sluzi samo korigiranju, drugemu pač ne. To sem komentiral. In ne tvoje vožnje. 

Če pa želiš, ti pa povem, da sem o tebi slišal, da voziš dobro. In tvoje vožnje nisem nikoli in nikdar komentiral. 

Ajde dost, ne smetit več. Velja tudi zate MZ. 

Objavljeno
Pravkar, motozajebant pravi:

Dami, nisem ocenjeval tvoje vožnje, ne polagaj besed v usta. 

Komentiral sem tisto, kar je bilo zapisano. In to je, da zadnja zavora sluzi samo korigiranju, drugemu pač ne. To sem komentiral. In ne tvoje vožnje. 

Če pa želiš, ti pa povem, da sem o tebi slišal, da voziš dobro. In tvoje vožnje nisem nikoli in nikdar komentiral. 

Ajde dost, ne smetit več. Velja tudi zate MZ. 

pol pa preber mal več kot sam en post nazaj. Namreč posti so bili premaknjeni iz teme o SXu in govora o cornering absu.

Objavljeno
pred 2 minutami, DAMI34 pravi:

pol pa preber mal več kot sam en post nazaj. Namreč posti so bili premaknjeni iz teme o SXu in govora o cornering absu.

Maš prav šef. Hvala za nasvet. Naslednjič se potrudim. 

Zdaj pa prosim zbriši nepotrebno nabijanje, da ne težim z zvončki

Objavljeno
pred 7 minutami, motozajebant pravi:

Maš prav šef. Hvala za nasvet. Naslednjič se potrudim. 

Zdaj pa prosim zbriši nepotrebno nabijanje, da ne težim z zvončki

od kje dalje brišem?

Objavljeno
pred 26 minutami, DAMI34 pravi:

od kje dalje brišem?

Po želji :)

Objavljeno
pred 14 minutami, motozajebant pravi:

Po želji :)

cela drama :P

Objavljeno

Sej je fino it na kaksen tecaj se mal pohecat vrjetn, al pa Vransko.... Sam na tistmu asfaltu se men zdi da... Everything goes... Tm si lahko velik upas.... Pol bos pa isto na enmu zlizanmu asfaltu delu, ti pa nau jasn zakva je letel po tleh.... 

• Všeč mi je 2

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!