motom Objavljeno Avgust 30, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2015 Se bojim, da niste šlo do vrha... in drugič je ceneje, če si prišparal karto
vandrovec Objavljeno Avgust 30, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2015 Joooj spet sem u neke route rinil....slikal bolj malo, ker sem se izogibal makedamu, ampak: palačinke so padle v Idriji žlikrofi in golaž v Cerknem več pa ne povem To je bilo včeraj - sobota, smo se celo srečali MiNa, RobiRoberto, Schultz in 5 others 8
UnionJack Objavljeno Avgust 30, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2015 kam do vrha. od tm k je una garaza je blo sam se za hodt. mal nizi pri kroziscu bi mogl it..... karto sm pa zarad dodatne teze takoj stran vrgu!
Popularna objava Keiko Objavljeno Avgust 30, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 30, 2015 V petek zvečer in v tudi v soboto zjutraj se nikakor nisem mogla odločit kam bi šla. Ker je bila proti Primorski gneča, sem malo pred pol enajsto (sem spet preveč sanjala zjuraj ) štartala z Vrhnike. Po AC do Jesenic, prebijanje mimo kolone proti Avstriji. Vmes ugotovim, da sem zmeda doma pozabla karto :oops: Super - se bom lahko sproti zmišljevala kam it V Kranjski Gori še tankat in čez mejo v Italijo, tam si zaželim prelaza, ki ga že dolgo nisem vidla - Naßfeld Pass / Passo di Pramollo. Čez Tarvisio do Pontebbe, tam pa na sever. Cesta je ponekod obupna, je bla pa dokaj prazna ... Naßfeld Pass / Passo di Pramollo - lepo je gor! Malo nižje ... ... in še malo nižje dol, kjer sem naredila krajšo pavzo da sem malo pila (je blo kar vroče) ... Potem pa sem se spustila v dolino do Tröpolacha, tam pa levo - na zahod do Kötschach-Mauthen, kjer sem ugotovila da je še prezgodaj za zavit v Italijo. Spomnila sem se na eno lušno cesto in zato nadaljevala še naprej na zahod - čez ... kjer mi je padlo v oči tole drevo In še naprej - lepi razgledi vse naokrog Moto selfie Na zahod vse do Obertilliacha ... Od tu do Silliana, kjer sem šla tankat (da ne bi blo treba v Italiji). Ker je bila ura že skoraj tri sem se odločla za krajšo varianto do doma (danes je zmanjkalo časa za Dolomite ). Zato sem v S. Candidu zavila na jugovzhod - čez Sesto ... Kjer sem se spomnila da sem tudi že bila. Vidla tablo za Monte Croce di Comelico in se odločla da grem tam čez ker se mi je tudi zdel nekam znan. Približno se mi je dozdevalo v katero smer grem, mi je pa vsekakor manjkala karta ker sem navajena gledat kje se vozim.Cesta do tja je prav lušna Gor pa seveda lepo! Že nižje dol - na poti ... ... do S. Stefano di Cadore, kjer sem zavila levo na vzhod - in nadaljevala do ... Od Sappade čez Ovaro do Amara in še naprej na vzhod, na poti sem se odločla da se vračam po primorski strani. Zato sem v Chiusaforte zavila desno in ob reki Raccolani nadaljevala do ...... Sella Nevee Od tam mimo Rabeljskega jezera čez Predel in mimo Bovca... ... od tam pa čez Idrijo (še tankat) in čez Hotedršico ... do doma. Vsega skupaj cca 640 km. Sem čisto brez kondicije letos ugotavljam Je blo pa lušno se malo spet potepat, sploh tako - brez vnaprej določenega cilja! :yes: maj08, DXR16, ponikipo in 46 others 49
DAMI34 Objavljeno Avgust 31, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2015 To je bilo včeraj - sobota, smo se celo srečali A si bil med Partizani?
maus Objavljeno Avgust 31, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2015 mam super ftise builder, DAMI34 in Efendi 3
NejcZ Objavljeno Avgust 31, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2015 Opozoril bi uporabnico Keiko, da tvoja ketna nujno potrebuje vzdrževanje če ne kar menjave. Že na daleč izgleda nevarno, zato ti predlagam da pred nadaljno vožnjo to urediš. c3c, Keiko, bojc84 in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno Avgust 31, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2015 Danes je zadnji dan letošnjega avgusta ... bobi1001, skalar36, SuNa in 6 others 9
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Avgust 31, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 31, 2015 Vikend je šel ,zadnji vikend preden se spet vrnem v službo Praznovanje okroglih obletnic je vedno čar in 2 dni tigra :grim Zjutraj zajahava z ženo motor in gas na slovensko obalo kjer se zadržujem le zaradi kakšnih obveznosti ali povabil ,drugače pa naj jo imajo ,obnašanje osebja ,ljudi itd..... ne vem jaz nea grem če le ni treba a povabilo na 40 okrogle se ne zavrne :grrr Naš človek motorist in model za kupače kostime Piran iz morja še dobro se vidi slika oz. fotografija ker tukaj je že blo bolj megleno ..... ^_^ A ženski del populacije se je kar držal Pogled na galebe v vodi ..... Panorama ko pobegneš Ne bom zahajal v podrobnosti bila je polna luna in jutranje ure ko počasi odrinem iz obale proti apartmanu in zgleda da ni trkala samo men po buči temveč tudi taxistu povem mu naslov ,garmin mu ne najde naslova potem pa mene reveža sprašuje kje imam apartma :lol: ja no za mal da nisva pr jorasu v Dragonji pristala nekako najdeva vilo Formo ki je na zelo luštnem platzu nad morjem ,preko bukinga kar ugodna varijanta za to našo mlakužo v kateri imajo cene kot da imamo veliki koralni greben namesto pogleda na Koprsko svinjarijo -_- Pogled iz apartmanov ,zjutraj Pa še zajterk in kava s prelepim pogledom Smo bolj plavali kot vozili a vseno lepih 300km preden jutri sedem v novo pisarno po 21 letih terena a sezone še ni konec ,38 dni dopusta bo še pasalo do začetka nove sezone tako da se zdaj začne Jadrančkanje do nezavesti lp pik1, Ivana, RobiRoberto in 22 others 25
Popularna objava Schultz Objavljeno Avgust 31, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 31, 2015 (popravljeno) No, da dodam še včerajšnji vtis. Po dežurstvu se počasi zrihtam,....rabu sem en malo več kofet, da sem normalno zalaufal. Nato dvajset minut pred enajsto dopoldne pa gas in na moto. Tako sem jo od doma ubral proti Učji. Vmes pa je bil čas samo za ta dva utrinka. Učja Po Učji sem jo ubral za Pontebbo, nato pa za passo Pramollo. Cesta, kot je že napisala Keiko, je ponekod že zdelana. Saj jo popravljajo, samo po taljansko.....zlahka v ridoti. Vendar ne glede na to sem maximalno užival. Na vrhu sem si privoščil eno pavzo....želodec se je oglašal že vse od Rezije. Tako da se je prilegla ena pizza in rančata in na koncu še eno dobro . Utrinki passo Pramollo: V dolini sem zavil za Hermagor, tu pa za Belo jezero(Weisensee). Cesta od Weisbriacha do vrha je fenomenalna. Brez kakršnih zalivk. Asfalt perfekten, ti samo vijugaš. Skratka super . Natem zavil za desno za Belo jezero. Šel sem ga samo poslikat in se nato vrnil do križišča, da sem nadaljeval za Nockalmstrasse. Belo jezero Po Spittalu sem moral napojit konja....so pa cene padle...1,17 za 95-ko. No tu sem naredil še eno čik pavzo. Nato pa nadaljeval za cilj tega dneva....Nockalm. Nockalmstrasse: tukaj ni kaj dosti za govorit....v redu. Cesta ima ponekod malo zalivk. Jo pa poravljajo. Cestnina je 10 evrov. So pa dali rampo tudi na južno stran. Pred dvemi leti je ni bilo še. Lahko si se špilal balkanca in si naskakoval Nockalmstrasse iz Ebbene Reichenau do par ovinkov pred rampo v Innerkremsu. Po spustu je sledilo en malo nižinske monotone vožnje do Celovca, nato pa proti domu. pogled na avtstrijski strani proti prelazu Ljubelj Skratka, v desetih urah in pol dolgi turi se je nabralo lepih, sončnih 576km. Popravljeno Avgust 31, 2015. Popravil Schultz MPeco, KyoKon, igorkr in 26 others 29
Keiko Objavljeno Avgust 31, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2015 Opozoril bi uporabnico Keiko, da tvoja ketna nujno potrebuje vzdrževanje če ne kar menjave. Že na daleč izgleda nevarno, zato ti predlagam da pred nadaljno vožnjo to urediš. Ni še za menjat, smo jo pa danes zategnili (sem vedla, ma verjetno bi spet pozabla do naslednje daljše fure, tako da je prišlo prav tole opozorilo ). Vzdržujem pa jo, po vsaki daljši furi je namazana No, da dodam še včerajšnji vtis. Skratka, v desetih urah in pol dolgi turi se je nabralo lepih, sončnih 576km. Lepa furca!
Popularna objava HyperJack Objavljeno September 1, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno September 1, 2015 Piše se petek 28.08.2015 Ko moja epic zgodba le dobi konec =), celo sezono sem začel preživet "dopust" v dolomitih. A zaradi takšnih in drugačnih obveznostih so se Dolomiti oddaljevali od najinega plana. Potem pa pride zadnji teden avgusta, napoved za zadnji vikend v avgustu je napovedan tak kot si bi ga lahko želel samo v sanjah! (za osnovo vzamem od Tadeja routo =) ) Ker sva proti hribom želela šibati čim prej, sem v petek rezerviral sobo v gostiče pri Žerjavu v Ratečah! So me presenetili zelo saj so nama namesto sobe dala apartma! Zakaj se mi kaj takega ne zgodi večkrat =). Vse pohvale, jih priporočam! Dnevna soba! Prekontroliral svetilko! ...poklicna deformacija jaz temu pravim V soboto po zajtrku zakurblam GPS...prvič v lajfu dejansko nimam mape v žepu! Sem že kar malo zbegan, čeprav mi gospa v kokpitu vse na izi razlaga kam moram zaviti =). V Trbiču pičiva na avtocesto in do Tolmezzota plačava celih 5 € za par kilometrov avtoceste! NIkoli več, do Tolmezzota od zdaj naprej samo še po stari cesti =) - Villa SAntina - Ampezzo - Forni di Sotto ... ne mi zamerit, vse prelaze sem si zapolnil samo po tem, da se začnejo na passo Prvi postanek, da se oddžejamo kar neposredno iz narave =) "slavni" kokpit Vlažen selfi Vmes postanem lačen....logično lačen full drugačen, razum odpove...in ne vem v kerem mestu srečam kombi odrešitve Prvinski nagon se vključi Žena sam da zalaga ovinke, pa je vsa srečna =) Kamnite gmote kmalu ratujejo vedno večje =)...narava in okolica kot iz filma =) Da ne rečem prelazi...fuf noro, ne veš al bi gledal naokoli ali na cesto :grim Gardena Gužwa pa tolikšna, da nimaš kje parkirat...na sreči biciklistov ni bilo, bajkerjov pa toliko da jih slovenija toliko ne premore :grrr Pol se pa zadeve malo zakoplicirajo....blo je prelepo da bi bilo res. V Cortina d'Ampezzo sva želela spat, pa zvečer spit kak Aperol... ...vse polno! Vprašava najmanj deset hotelov.. najdeva frej sobo 60 € po glavi, ma ni šans da dam toliko...sej ne da sam škrt, sam v zjebanem hotelu pa res ne dam toliko dnarja, če sem prejšni dan spal v apartmaju za 27 € V naslednjih vaseh bijemo bitko z Italjani...vsak bi rad eno sobo...se parkirava pred tablo room free, še ne stopimo z motorja, že dva italjana in dva poljaka uletita po želji po frej sobi...ni variante da spimo kmalu ... se nadaljuje.. DAMI34, SLVR, Fazer03 in 21 others 24
Popularna objava HyperJack Objavljeno September 1, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno September 1, 2015 .. dan se prevesi v mrak, gospa v daljni vasici se naju usmili in prekliče celo mesto in celo v sosednjo vas....glej ga zlomka...dobra novica, da naju 4 km naprej čaka frej sobica...najdeva ta "bar" TOBOLO...Naj povem, da znam natanko 3 besede italjansko, ko sem kelnarci rekel room frei, se ona zadere porkodijo , ajme, se le nekak zmenimo, da je gospa klicala za najo...pol je pa sledilo samo še si si si si si si si si.....si kar si... hiša stara jaz nevem 200 let? ambient, kot bi se vrnu točno za 200 let nazaj.. Sobo mava zdraven celotne familije k spi v tej bajti...meni žena pravi kam si me to peljal, men je blo na koncu že kr vseeno, važno da je soba...postelja...Wc.ja pa res ne bi blo treba montirat v sobo...tole je res fail...nekak se že navadiš na vonj starega pohištva...posteljnina je dišala...to je važno. Na večerji kelnarci povem, da no italiano...se pravi da sm se za sobo tako dobro zmeni, da ji sploh ni kapnilo da no italiano...haha...pa mi da jedilnik...v italijanščini in kako vraga naj jaz kj naročim za jest...prevajalnik ni razumel nobene besede...še dobro da špageti al ragu obstajajo...blo je smešno morm rečt...po dveh aperolih mi je blo že lepše :grim zjutraj pa pogled ko v kakšnem filmu =) ja lej odtočt je tudi treba....wc speljan v oddok od ljaka! Ajme so še bolj iznajdljivi kot bosanci te taljani zajtrk je bil prva liga...vštet v ceno :grim Gostitelji so bili prijazni, nobene pripombe.. Štart proti domu je bil kar zgodnji in to pri 13 stopinjah, Hvala bogi za zimske rokavice in dolge gate =) Kamel bag polneva kjer je to mogoče NAsmeh na obrazu pove vse... za domov je cesta malo slabša bolj počasna a zato nič manj zanimiva...Lago di Sauris Potem pa je kot vsake zgodbe enkrat počasi konec, vračava se proti Trbižu in čez Predil v našo republiko Banano :grim V Bovcu pa še na kosilo v gostilno Pod Lipco...prvič zadnjič in nikoli več...hrana OK, samo odnos zaposlenih...ko dvakrat prosiš za račun in čakaš 15 min, na koncu ti pa ata v faco reče kaj bi rad...konec finito...me ne vidijo več... Ok razen zadnjega pripetljaja, je bil vikend eden lepših moto turc v moji karieri. Res se ni za hvalit o količini prevoženih kilometrov, pa tudi še kar nekaj daljnih dolomitov sem si pustil za drugo leto, ampak za dvodnevni trip si več ne bi mogel želeti. Skupaj 900 km, sončnih in to brez oblačka...blo je nepozabno :grim MPeco, SuNa, skalar36 in 27 others 30
vandrovec Objavljeno September 1, 2015 Opozori Objavljeno September 1, 2015 (popravljeno) A si bil med Partizani? Ne, ti si slep ali pa prehitro voziš. nisem bil prepričan, dokler nisi objavil vtise, ...čelade so se mi zdele sumljive in sopotnica zadaj za eno glavo višja Med Želinom in Cerknem, sem obrnil in šel na črpalko po 2 pira, ravno na mostiču smo se srečali...nisi pa vozil počasi, to se spomnim :yes: Popravljeno September 1, 2015. Popravil vandrovec
Popularna objava RobiRoberto Objavljeno September 1, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno September 1, 2015 Ker se je vreme včerajšnjega zadnjega avgustovskega dneva podaljšalo tudi v današnji prvi septembrski dan, ... :notworthy: ..., sem takoj po fizioterapiji in kosilu: SMER IDRIJSKA BELA ... Fantocci, Kmet2, Keiko in 8 others 11
DAMI34 Objavljeno September 1, 2015 Opozori Objavljeno September 1, 2015 Ne, ti si slep ali pa prehitro voziš. nisem bil prepričan, dokler nisi objavil vtise, ...čelade so se mi zdele sumljive in sopotnica zadaj za eno glavo višja Med Želinom in Cerknem, sem obrnil in šel na črpalko po 2 pira, ravno na mostiču smo se srečali...nisi pa vozil počasi, to se spomnim :yes: Nism bil jaz, zanikam, se ne spomnim Partizane sm pa srečal na Oblakovem vrhu, so imeli neki pohod Kmet2 in vandrovec 2
Popularna objava skalar36 Objavljeno September 1, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno September 1, 2015 Izlet na Pokljuko, da malo osvežim spomin na vojaške dni. Po dolgem času motoriranja, sem bil vesel, da me je na motorju malo zeblo. Jutranje temperature so bile kar nizke. Kras, otim, DXR16 in 10 others 13
luxsa Objavljeno September 1, 2015 Opozori Objavljeno September 1, 2015 Danes do Dinkota na snicl in nazaj,vreme solidno vroce,prometa presenetljivo veliko,matoristov ne prevec,za slike ni blo cajta,nazaj grede na OMV srecal deklco dirkacico k ji je muca jezicka pojedla,tko da revca ne more pozdravt,zna si pa fajn cigarete zvit,sparouno. UnionJack, DAMI34, DXR16 in 4 others 7
Popularna objava mladench Objavljeno September 1, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno September 1, 2015 Vtise črne gore se ni ne ljubi pisat ampak današnjega pa bom... Nekam sem moral it in včeraj sem dobil kar nekaj idej, od jadranke pa do kakšnega severnega prelaza. No ni blo nit eno nit drugo... kolega me je klical, prideš do mene v Litijo in greva na pico? Yeeaaa why not pa sem šel... hja no, na "direkt" je prebliz Ljubljana - Ljubelj - Borovlje - Golica (soboth) - toti Maribor - Zreče - Rogla - Celje - Marija Reka - Litija (picaaa) - Ljubljana Sonnegger see... Stausee Soboth... pavza za navihane v Tepanjah "fočk" na Rogli... prelepo! luštno je blo... 441km ^_^ Kras, SLVR, builder in 22 others 25
Popularna objava otim Objavljeno September 1, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno September 1, 2015 (popravljeno) Včeraj test novega mitas kompleta na Jezerskem - gume so zakon, drži v nagibu na ravni motogp Popravljeno September 1, 2015. Popravil otim jany, builder, Nearrain in 16 others 19
Kmet2 Objavljeno September 1, 2015 Opozori Objavljeno September 1, 2015 Ne, ti si slep ali pa prehitro voziš. nisem bil prepričan, dokler nisi objavil vtise, ...čelade so se mi zdele sumljive in sopotnica zadaj za eno glavo višja Med Želinom in Cerknem, sem obrnil in šel na črpalko po 2 pira, ravno na mostiču smo se srečali...nisi pa vozil počasi, to se spomnim :yes: Ma ti povem skoz me tera ispred sebe pol mam pa zajčke za večerjo DAMI34 in vandrovec 2
Popularna objava MiNa Objavljeno September 1, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno September 1, 2015 Nedeljski vtis.... Ponedeljkov vtis... Torkov (današnji) vtis... V treh dneh cel kup morskih vtisov in 1500km. Fantocci, otim, DXR16 in 21 others 24
Popularna objava kaca1 Objavljeno September 2, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno September 2, 2015 Včer popoldne do Rima pa nazaj... No, nisem šel direkt, ampak sem šel obrnt do tele trdnjave od koder je fajn razgled na eno, vsem znano mesto, kjer ponavadi slovenski "kolenčkarji" nasproti pomola, pijejo kafe ...no,...kafu Pol naprej pa.......direkt v RIM, kamor sem prletu s tako brzino, da sem komaj ujel še tole tablo (dokaz, da sem bil res v Rimu ) Kljub temu, da na tabli tko piše... , nikjer nisem nobenga vidu, zato sem jo odkuru nazaj na Gorensk, da vidm kakšn bo sončen zahod Mater je blo fajn! :grim A si mi kej fouš? :naughty: pik1, RobiRoberto, Kmet2 in 18 others 21
Popularna objava RobiRoberto Objavljeno September 2, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno September 2, 2015 Ob sredah je fizioterapija popoldne, katere sem zaradi tistih, ki zraven fizioterapje še zmeraj hodijo tudi v službo :notworthy:, jaz oproščen, zato sem se zaradi današnje popoldanske vremenske napovedi, že takoj po zajtrku odpeljal proti Idrijski Beli, pri 17 oC ... Kras, MiNa, Janezs in 7 others 10
DAMI34 Objavljeno September 2, 2015 Opozori Objavljeno September 2, 2015 Vtise črne gore se ni ne ljubi pisat ampak današnjega pa bom... Ah, dej potrudi se mal, pa v temo ČG prilepi kako slikco, da bom končno en lep moped gledu, ne pa tiste endure polne železja Kmet2 in Haki 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se