Popularna objava jany Objavljeno Junij 28, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 28, 2015 Včeraj na rakitno in nazaj z kolegom... Danes je prvo bil plan nekam ob sočo kasneje po poti sem plan spremenil in zavil na Rabac... žal brez kopalk ker sva morala biti z bolšo polovico do 17:00 nazaj doma.. Naslednji ponedeljek obvezno jadranka Zivnorc, Efendi, maus in 26 others 29
Popularna objava Tačka Objavljeno Junij 28, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 28, 2015 Tudi mi smo se za moj rojsn dan v petek odpravili po Jadranki... moja prva daljša fura (650km) z nočitvijo... Res, res noro Postanek pri kapitanovem Harleyu... Mal fočkanja s starimi mački... Pol pa kar k Juretu na fiiinooo papico Pa mal romantike... In špon naprej !wanna do it again! Schultz, ciciban, Joker in 31 others 34
Popularna objava Gasperr Objavljeno Junij 28, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 28, 2015 Direction: Austria, destination: unknown Nekaj takega je bil plan, ki je nastal v petek zvečer, ko sem se v dvoje vračal z Umaga. Morja sem v teh 14 dneh videl že precej, Avstrije pa od začetka sezone še prav nikoli. Originalni plan je bil, da se odpravim v soboto zjutraj, pa sem na srečo prej preveril vremensko napoved in po hitrem postopku vse skupaj prestavil na nedeljo - res ne bi rad avstrijskih ovinkov zapravil zaradi dežja Torej štart v nedeljo zjutraj, ob 7:30, ko je bila cela Ljubljana zavita v konkretno debelo meglo. Sem jo že navajen, ma vseeno totalna beda, vse tja do Tržiča, kjer so se že začeli kazati prvi sončni žarki in končno malo višje temperature - čeprav sprva skeptičen sem na tej točki videl da bo gRRRReat day . Na ta mejni prehod v Avstrijo skozi Podljubelj se nisem še nikoli peljal in nisem imel pojma kakšno cesto naj pričakujem - v Tržiču sem nekako nekje - nimam pojma kako in kje - narobe zavil in se vozil po neki 1m široki cesti - si mislim, pa ja sej normalno, je že nek čudn mejni prehod in pač, taka cesta....potem pa na svoji desni zagledam regionalno cesto na kateri je en pas širok 2m in kjer ga nek model s KTMom konkretno tišči....pa se prebudi otroški trmast glas v men "js bi tut tam vozuuuu" No sem le našel uvoz in tudi jaz bil na tej lepši cesti tja do meje. Torej kočno v Avstriji, na res prelepih cestah (no tja do Ferlacha sem se nekajkrat vseeno počutil "kot doma", glede na nekaj odsekov cest -.- ), kjer se prvič zgubim v Ferlachu, drugič v Miklauzhofu - no tu sem kmalu opazil, da grem narobe, pa sem kar nadaljeval par kilometrov po ovinkasti in prelepi cesti, ki vodi do Eisenkappel (se kawasaki ni hotel ustavit) - tretjič v Eibiswaldu....pa verjetno še n-krat nekje vmes. Sem ugotovil, da ko se pelješ čez vas in ljudje gledajo motor, kot, da ga prvič vidijo, je čas, da pogledaš na karto in najdeš pot nazaj, ker si ziher nekje narobe zavil.....in se še en lep čas peljal Ampak vseeno, pokrajina enostavno čudovita, vasi že kičasto lepe, a vseeno preproste, ceste ovinkaste, asfalt zaupanja vreden, omejitve razumske... Res sem imel večino poti nasmeh krepko do ušes. No kot rečeno, skozi Bleiburg sem odšel v Lavamund pa potem na zloglasno Route 69, kjer je motoristov konkretno primanjkovalo (verjetno prezgodaj, okoli 10:30)..nadaljeval do Eibiswalda pa potem proti Ehrenhausen, kjer sem se nekje ob nekem res lepo urejenem jezeru desno pod cesto ustavil, ker sem bil že konkretno v pomanjkanju hrane. No tam po motoristično mimo rampe, parkiram, čakam, da me pride kdo nagnat ven....po neuspešnem čakanju postavim "kamp" in si odprem sendvič ter ob zvokih narave (in otrok :mellow: ) pojem zjutraj pripravljeno hrano. Ura je bila šele nekje 11:30, jaz pa sem bil vsaj že na polovici poti, ker sem imel začrtano, da grem iz Vogau-a dol na mejni prehod in v MB. To ne bo vredu, si rečem in hitro podaljšam pot po Avstriji do mejnega prehoda v Gornji Radgoni. Od tam potem po stari cesti do Maribora ter Slovenjske Bistrice, kjer se v Gamsu ustavim, ker po 350+km že konkretno boli rit. No po kavi in 20min sedenja na oblazinjenih stolih se tudi to izboljša in že sem ko nov na poti do Velenja. Tam me vsi kolegi zatajijo, zato tokrat tradicionalno postojanko pri sladoledarju Ohrid opustim in se raje ustavim doma, poberem nekaj stvari, ki jih rabim za v Ljubljano...se ustavim še pri punci na ražnjičih in tortici ter nato odrinem nazaj proti Ljubljani. Ker ura še ni bila noč, naredim še en izven-načrtovanja-določen ovinek skozi tohinjsko dolino in se čez Kamnik in Mengeš vrnem v Rožno......števec se ustavi na 512 kilometrih. Sem ugotovil, da ne rabim ravno morja, da se sprostim - je lepa zelena pokrajina prav tako (še bolj? ) ekstatična. ^_^ Schultz, Scarlett, Zivnorc in 19 others 22
Popularna objava Scarlett Objavljeno Junij 28, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 28, 2015 Končno spet na motorju, po dolgi pavzi. Komenda - Petrovo Brdo - Tolmin - Vršič - Kr.Gora - Komenda (še obisk pri starših), 260 zavitih km. Prvič s svojim na Vršiču - vtis: ni glih nek hud užitek, je pa odličen trening in še ena must-go destinacija obkljukana Petrovo Brdo Vršič skalaprava, jany, Kmet2 in 20 others 23
motozajebant Objavljeno Junij 28, 2015 Opozori Objavljeno Junij 28, 2015 Včeraj na rakitno in nazaj z kolegom... Danes je prvo bil plan nekam ob sočo kasneje po poti sem plan spremenil in zavil na Rabac... žal brez kopalk ker sva morala biti z bolšo polovico do 17:00 nazaj doma.. Naslednji ponedeljek obvezno jadranka Mam občutek da sem te narelaciji Plomin-Mootovun-Piran nekje srečal... nisem čist ziher... tam med 12.30-15.00
maus Objavljeno Junij 29, 2015 Opozori Objavljeno Junij 29, 2015 vtisi so bli ... opralo me pa ni builder, gsxf750, DAMI34 in 4 others 7
Popularna objava motozajebant Objavljeno Junij 29, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 29, 2015 Sobota zjutraj, plan je bil napadet jadranko, vse tja do Paklenice in Kmeta olupit za eno pijačo. Že takoj zjutraj vse propade!!! Kot je zame značilno, prespim vse tri budilke. Ah, pa kaj čem se sekirat, grem pa samo do Crikvenice do prijateljev, pa se bom že v nedeljo nazaj grede malo več vozil. Predno se s prijatelji uskaldimo kje in kdaj se dobimo, jaz spijem že tri kave, od doma do Škofljice pa sem porabil točno dve uri (vmes sem še malo grosuplja obdelal) Ker so selfiji popularni, enga stisnem kar med vožnjo Pot do Crikvenice je bila bolj nezanimiva in dolgočasna, ker sem se peljal lagano turistično za kolegi v avtomobilih, k sreči imam priključen mp3 in se lahko med vožnjo derem in pačim pod čelado ko se razpakiramo, sledi doping z imenom Tepkovec.... in še druga porcija dopinga z imenom, bilo kuda Ćevapi svuda... Po neprespani noči in jutranjem bujenju otrok že ob 07:00 se namesto na plažo, spravim v kombinezon in zajaham svoje kljuse.... gremo na Plominko :grim Stisnem še fotko Krka vmes... Zgrešim odcep in pristanem v centru Rijeke, pa dobro, ni gužve, bom že preživel.... prvič vidim stadion Kantrida, moram rečt da kar dobro zgleda takole ob morju... od moščeničke drage naprej pa oviiiiiinki, vse do oštarije na vrhu pred Plominom... med pitjem kave, spoznam žensko kateri smo se smejali prejšnji dan zvečer, ko je glancala svojo črno Ninjo... jup, v Crikvenici smo bili sosedje.... pogled na cres Od Plomina, zavijem desno proti Pazinu in Motovun.... cesta prazna, sem ter tja se pripelje kakšen avto, to je pa tudi vse... Skozi Plovanijo do Pirana, kjer s kolegico spijeva pijačo, pomalicam kalamare in zviz domov.... Kljub temu, da nisem uspel do Paklenice, se je vseeno nabralo luštnih, prijetnih in s soncem obsijanih 470km. lp,mz Fantocci, DAMI34, SuNa in 16 others 19
Kmet2 Objavljeno Junij 29, 2015 Opozori Objavljeno Junij 29, 2015 Motojebač,maš srečo da nis pršu,jz sm še dones slab :grim DAMI34, builder, motozajebant in 2 others 5
SLVR Objavljeno Junij 29, 2015 Opozori Objavljeno Junij 29, 2015 Kaj ga trese tale KTM! igorkr, UnionJack, pik1 in 2 others 5
Zivnorc Objavljeno Junij 29, 2015 Opozori Objavljeno Junij 29, 2015 ...jest bi sicer zelo rad napisal vtis z dnevne vožnje.... vendar je vožnja trjala dva dni.... maus in builder 2
DAMI34 Objavljeno Junij 29, 2015 Opozori Objavljeno Junij 29, 2015 ...jest bi sicer zelo rad napisal vtis z dnevne vožnje.... vendar je vožnja trjala dva dni.... napiš 2 vtisa z dnevne vožnje, če si pa ponoč vozil, odpri novo temo: vtisi z nočnih voženj maus, pik1, Kmet2 in 3 others 6
Popularna objava builder Objavljeno Junij 29, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 29, 2015 (popravljeno) naju je pa 3x opralo, še z vaške gostilne sva morala pohitet, ker bi bilo 4x :grim vse skupaj nekaj čez 500km se je nabralo, v četrtek 670km, tedenska norma izpolnjena Popravljeno Junij 29, 2015. Popravil builder DAMI34, Schultz, pik1 in 17 others 20
Kmet2 Objavljeno Junij 29, 2015 Opozori Objavljeno Junij 29, 2015 Sem te v Pivki uočio šele ob 14 h .....do kje si piču builder 1
builder Objavljeno Junij 29, 2015 Opozori Objavljeno Junij 29, 2015 (popravljeno) ja, mahala sva si :grim , šla sva v Ilirsko pa čez hrib proti morju do Izole na "večerjo" , vlko sva se ustavljala(ženski mehur in vremenske razmere ), dežjaka pa sva imela na varnem doma :grim , vglavnem teralo nas je do morja in proti domu in pralo na vsake toliko časa Popravljeno Junij 29, 2015. Popravil builder Kmet2 1
Popularna objava HyperJack Objavljeno Junij 29, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 29, 2015 Piše se dan D dne 25.06.2015, ko zakurblam svoj delovni stroj in se v želji po bosanskih čevapih odpravim na BOSNA trip II 2015, ki se razlikuje od BOSNA trip I po smeri poti in po dejanskem iskanju dobrih čevapov ! V Metliki počakamo SLVR.ja in njegovo lepšo polovico. Na bencinski sem mogel kupit papirnat GPS. Pot je bila za moj matični spomin prevelika, da bi na pamet naštudiral komplet pot. V Metliki prestopimo mejo, sonček sije, temperature se dvigajo. Po stranskih cestah Ozalj - Karlovac spomenik/muzej na prostem V Karlovcu prvič malo zabluzim, kjer mi moja ruta na matičnem spominu zašteka... po reset gumbu nadaljujemo Brezova glava - Glina - Dragotina - po delnih vukojebinah polnih divjih ljudi aka "ciganči" do Dvora kjer prestopimo mejo na Bosansko stran - Novi Grad, po glavni cesti do Bosanske krupe, kjer naredimo postanek, obhodimo obzidje, naredimo sceno v centru z škripajočimi škornji, ljudje so nas gledali kot astronavte. Se sprehodimo nekaj metrov do obzidja na vrhu hribčka, ob zvokih muslimanskih molitvah začnemo pristno doživljat Bosno... utrdba Prva malca...Bonsanski čepavi - checked Se spomnim iz prejšne bosanske ture, "šta imate svi slovenci motor"?? očitno res: Iz Krupe med hribčki in dolinami do Sanskega mosta - Vrh polje - Ključ - Mrkonjić Grad do Plivskega jezera na zasluženo kavico nekje vmes mi un.dipl.inž gradbeništva na zadnjem zicu reče da moram nujno ustavit! :grim Pa je pala ena slikca dveh delovnih strojev :grim Za ogled Jajca ni bilo časa, saj je bilo sonce že nizko mi pa smo še vseeno mogli prit do Livnega, kjer smo planirali spanje . Vmes lepa pokrajina, lepe ceste, v kolikor nisi mel pred seboj kakšnega kamiona je bilo še toliko lepše =) nadaljevanje... Joker, markII, Zivnorc in 26 others 29
Popularna objava HyperJack Objavljeno Junij 29, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 29, 2015 V centru hotel DINARA itak prazno, žiwe duše nikjer, kjer nas receptor lepo povabi notri, pokaže "uradni" cenik, obrne list na prazno stran in pravi, čemo se mi dogovoriti. Po barantanju mu le pustimo 20 € po glavi na noč z zajtrkom. Gazda hotela nam celo ponudi zaklenjen prostor, kamor z SLVR.jem shraniva mopede. Soba solidna za prespat. Le škoda ker okna niso bolj tesnila. Ob pol enajstih gostu glih ne pašejo muslimanske molitve, čeprav sem prav lepo zaspal po njih . Zajtrk kot si ga le lahko želiš. Osebje prijazno, se vidi, da so veseli vsakega gosta. Cajti pomojem niso glih rožnati, čeprav Bosna izgleda prav solidno razvita. Razgled iz balkona: Po okrepčilnem zajtrku komaj zapnem kombinezon se skobacamo na motor in odrinemo proti Mostarju. Cel čas nekaj razpihuje vročino, me je na delih poti kar zeblo . Mostar - mesto kot mesto, gužwa, vročina. K sreči hitro najdemo stari most in staro jedro. Pregledamo stojnice "bosanske" robe = kitajske robe, spijemo kavico in odrinemo proti Čitluku. Shranjevanje nadaljnje poti v matični spomin...pri meni ne obstaja verzije obrnite kjer je mogočo :grrr V centru me mali prosi za drobiž, valda ga mam nekje v torbi, pa se ne bi dokopal do njega do zelene luči na semaforju, sem mu dal da je ne parkrat navil gas na motorju, ma je bil vesel pomojem bolj kot sladoleda . Na vrhu hriba pofotkamo kar je za pofotkat in pičimo dalje. Cesta prometna, tudi podlaga vedno bolj slaba = drseč asfalt, verjetno kot posledica masovnega prometa. Ljubuški - Klobuk in nato pred CRO mejo še v gostilno, da sprašimo ostale marke. Jemo res dobro in ugodno. V Bosno se verjetno še vrnemo z Bosna trip III epizodo, ampak verjetno čez kakšno leto ali dve..za en čas jo imamo/imam dovolj. Imotski - Trilj - Sinj in povsem v neznano do izvira Cetine. Sam z eno besedo BJUTIFUL!! Škoda za pozno popoldne drugače bi se namočil Preko Vrlike po bližnjici do Drniša - Skradin - Benkovac - Biograd na Moru...spanje, izležavanje in hrana + pijača 1 dan =), le majhen skok do Murterja in nato do razgledne točke, valda Kmet stajl, takoj na makedam...s tem, da sem mel zadaj še lepšo polovico, do pol hriba sem še prlezu z cestnimi gumami, za nadaljno pot mi je blo škoda motorja...me je počakal v senčki, naprej pa peš odstranjevanje kamnov iz pod gum: Betina staro jedro V nedeljo se vračamo za Zadar na Jadranko , ovinki njam njam, pred Karlobagom pa spet izpadanje :grim Še zadnje kosilo 4 dnevnega dopusta v OK.ju in vračanje domov Senj - Brinje - Jezerane - Ogulin in po "bližnjici" do Bosiljevega, kjer žena zagleda Bosiljev dvorec, naredimo še fotko in preko vinice domov. Padlo je vrhunskih 1421 km :grim, srce kr igra, ko voziš po cestah katere si gledal samo po zemljevidu. Končno dobil tudi "sliko" kako dejansko Bosna izgleda.....še se vrnemo. Srečno! Fantocci, KilleRBee, markII in 36 others 39
DAMI34 Objavljeno Junij 29, 2015 Opozori Objavljeno Junij 29, 2015 (popravljeno) Ha, zgleda, da nas je ferarija pol motosveta videlo včeraj Popravljeno Junij 29, 2015. Popravil DAMI34 Kmet2, Fazer03, SLVR in 1 other 4
gsxf750 Objavljeno Junij 29, 2015 Opozori Objavljeno Junij 29, 2015 Ha, zgleda, da nas je ferarija pol motosveta videlo včeraj in noben imel srečanja z njim. Scarlett, builder, MiNa in 2 others 5
DAMI34 Objavljeno Junij 29, 2015 Opozori Objavljeno Junij 29, 2015 in noben imel srečanja z njim. kako bi ga sreču, če sm ga pa prehitu SLVR, pik1, gsxf750 in 1 other 4
mladench Objavljeno Junij 29, 2015 Opozori Objavljeno Junij 29, 2015 kako lepi vtisi... mene se pa smola drži zadnji mesec, da se mi sploh ne da pisat. Od totalke z avtom pa do ose v čeladi (pičla v obrv med vožnjo) :wacko:
DAMI34 Objavljeno Junij 29, 2015 Opozori Objavljeno Junij 29, 2015 kako lepi vtisi... mene se pa smola drži zadnji mesec, da se mi sploh ne da pisat. Od totalke z avtom pa do ose v čeladi (pičla v obrv med vožnjo) :wacko: nisi prvi nisi zadnji...mislm za ose in čebele...preverjeno (ampakčelavceboljbolidaveš) mladench 1
igorkr Objavljeno Junij 29, 2015 Opozori Objavljeno Junij 29, 2015 (popravljeno) V nedeljo se vračamo za Zadar na Jadranko , ovinki njam njam, pred Karlobagom pa spet izpadanje :grim In sem mu v soboto lepo povedal, da rdeč Itailjan gor ali dol, Ferrari ni Ducati pa da nima Sava/Mitas gum in da naj ne dela neumnosti. Evo ni me poslušal ... Mogoče pa me je poslušal in napačne Sava gume zmontiral ... Popravljeno Junij 29, 2015. Popravil igorkr Zivnorc, DAMI34, gsxf750 in 1 other 4
Popularna objava Nearrain Objavljeno Junij 29, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 29, 2015 Napad na Romunijo se je izjalovil zaradi strasnih vremenskih neprilika u Karpatima in namesto tega smo se raje prikljucili gurmanski Srbski turneji. Med degustiranjem zdravih mesnin in mocnih alkoholnih supstanc se je medtem pod gumami odsvaljkalo slabih 1900 kilometrckov. Srbija je pokazala takoj po prehodu meje sve svoje cari u wet ediciji . . . ...tako i onako . . . ...po kratkem kulturno zgodovinskem vlozku . . . ...je sledil dolg gurmanski predah . . . btw: poudarek je bil predvsem na ZDRAVI prehrani !!! . . . ne pa ribe in kalamari neki . . .ono nece ni vuk da jede ...ker je bratstvo i jedinstvo se vedno zivo smo prinesli nove lopatice za HE Đerdap . . . jedan i dva...da se razume... ...dok je bila HE Đerdap u remontu napunio se dobro i Mali Kazan... ...i zbog toga otvorilo se nebo . . . . .vise puta . . ...tako da je i Romunski kameni Štrumf dosao da pogleda sta se desava... ...zakamuflirana lokacija gde se jos uvek moze da nabavi crveni Malboro u mekom pakovanju . . . ...mnogo je vazna ta lokacija tako, da je moraju cuvat Transformerji licno ... . . . nasli i cuveno mesto gdje Dunav ljubi nebo . . . ...i na kraju . . . kasika Vegete i malo secera za dijabeticare . . . Kmet2, HyperJack, MiNa in 42 others 45
Popularna objava Tedybear Objavljeno Junij 29, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 29, 2015 Za 4 dni v Pirovac, da so bili slapovi Krke na dosegu. Ob najemu apartmaja spoznam, da so ključi od stranskih kovčkov ostali ali v Senju, ali na klopci v Karlobagu, ali pa nekje na Jadranki. Rezervni pa tokrat doma na varnem. S pomočjo spretnega rokodelca iz sosednjega apartmaja, sva kovčke le odprla in to brez škode. Od sedaj naprej. znam odpreti svoje, in tudi vaše Rešitev je bila v nakupu poceni klešč in vezic. Za NP Krka ni priporočljivo, da si ga ogleduješ v moto opremi. 2 km hoje je le preveč. Omaric za začasno deponiranje opreme pa seveda ni. Nekaj slik.... Kras, ciciban, pik1 in 25 others 28
stenc55 Objavljeno Junij 29, 2015 Opozori Objavljeno Junij 29, 2015 Za NP Krka ni priporočljivo, da si ga ogleduješ v moto opremi. 2 km hoje je le preveč. Omaric za začasno deponiranje opreme pa seveda ni. Daš robo ven iz kufrov kjer pač spiš, butneš not kratke hlače pa batke, preoblečeš se na parkplacu une gostilne koj na vhodu v vas, moto opremo tacajt zbašeš v kufre, gre, sprobano.... maj08 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se