Skoči na vsebino

Migrantsko/teroristična kriza

I30

Priporočene objave

pred 2 urami, Kmet2 pravi:

Delujem po načeli zob za zob ,oko za oko ,če bom spoštovan bom to tudi vrnil ! 

Na PST v ljubljani že šetajo prosto po prešernu v skupinicah ,ko bodo mojo ženo prvič ozmerjali ali se kakorkoli v njo spotaknili ,ker tam vsak dan sprehaja psičko ,boste brali in poslušali o meni na 24 ur ....v takem primeru že imamo formirano skupino "krokodilčki"  ne bom dovolil ustrahovanja mene ali mojih bližnjih ,če bodo normalni ljudje ki si želijo resnične pomoči in integracije v družbo katero smo navajeni ,dobrodošli . 

pri takem sem tudi jaz zdraven, če če mislijo da so močnejši nekoga strahovat, potem pa .....  :bum:

res nekak izgleda :doze:  da začnemo primitivni bit   

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

copy/paste

Strah je grozna reč. Še posebej zato, ker ga je običajno težko opredeliti. Včasih nas je zgolj strah. ne vemo točno zakaj, a prežema nas nek čuden, neprijeten občutek. Lahko se mmu prepustimo. Lahko se z njim spopademo. Kako? Ne da se ga "ubiti", ker ne obstaja v fizični obliki. Ne da se ga odstraniti, ker teme ne moreš prijeti. Pošasti iz omare se najlažje znebiš tako, da odpreš omaro in pogledaš vanjo. In ugotoviš, da razen cunj tam ni ničesar. In te običajno neha biti strah.

"Strah pred tujci je eden prvih očitnih znakov strahu pri dojenčku. Dojenček je sposoben ločiti med tujci in starši že pri starosti štiri do šest tednov, strah pred tujci pa se pojavi pri petih, osmih in dvanajstih mesecih. V tem obdobju gre za postopno zavest o tem, kaj počnejo drugi in tem, kako se zmorejo sami odzvati nanje. Otroku je potrebno dati priložnost, da tujca spozna in iz izkušenj se nauči, kako obvladati srečanja z neznanci in neznanimi okoliščinami. Med tretjim in šestim letom otroci praviloma doživljajo strahove in se učijo njihovega obvladovanja." (Vir:vrtecandersen.si/)

Kar hočem v resnici napisati (pa se opravičujem, ker res več ne zmorem tolerance) - vsi ki vas je strah...OPRAVITE S SVOJIMI STRAHOVI in nehajte zganjat paniko. Poglejte v svojo klinčevo omaro in se soočite s kupom cunj. Če vas je strah teme odprite luč, če se bojite ljudi pa je najboljši način da se strahu znebite ta, da se soočite z njimi. Jih spoznate in se na lastne oči prepričate, da stari rek drži: strah je tnotraj votel, okrog pa ga nič ni!.
Če vas je še vedno strah, potem imate anksiozno motnjo. Pojdite s k svojemu zdravniku in se naročite pri psihiatru. Predpisal vam bo zdravila in počutili se boste bolje. Še sreča, da še imamo javno zdravstvo in si zdravila in pregled lahko privoščite!

Za učitelje, ki se bojijo šestih begunskih mladoletnih otrok: Nujno na pregled. Imate resne težave, ki jih morate odpraviti. Strah pred otroci je za učitelje resna stvar. NUJNO!

Za vse skupaj pa: Ste kdaj pomislili, da bi bil strah lahko tudi pod posteljo? Se res bojite resničnega strahu ali se vam to samo zdi?

vir:nekdo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, sayo pravi:

Ko so v 90ih prihajali k nam naši bratje, ki so bežali pred grozotami vojne ni noben protestiral, kaj je iz nas naredila politika razdvajanja občutimo in vidimo zdaj,

tudi danes neb, sm 75% sigurn v to:D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 12 urami, Ferrarist pravi:

Haha.... v Šenčurju je bilo kar velika, velika večina DOMOLJUBOV, ki jih je UPRAVIČENO strah posledic delovanja slo. politike oz. vlade. So vihrali s Slovenskimi zastavami in igrali Slovenske pesmi, za razliko od simbolov totalitarizma na "vsejugoslovanskem" F21 prevzemanju oblasti :slap:

Je pa lepo videt, da je oblastnike ZELO strah, saj po režimskih medijih (in od njihovih ovac) poslušamo samo še to, da smo neofašisti, neonacisti, ni da ni, vse, samo ljudje ne.....če jih kdo tako močno hoče ob sebi, lahko gre za prostovoljca na mejo. Jih poznam kar nekaj, ki so grozno na hitro spremenili mnenje, ko so uvideli kaj se v resnici dogaja.....

:lol1::lol1:Domoljuuuboooovvv:lol1:pa še boldanih:lol1:
Bili so večinoma švabobranci, potomci in pristaši quizlingov, narodnih izdajalcev in nacifašističnih kolaborantov.
In tako kot so to storili v drugi svetovni vojni, bodo tudi v primeru, da islam preplavi evropo ravno ti domoljubi golonogi obrnjeni proti Meki žlobudrali molitve iz korana. 

In ker se ravno zaradi tega zaostrovanja in političnih barabskih igric gre v konflikt ne pa reševanje problema.Ker to ravno tistim, ki te domoljube kratkopametne lepo žejne čez vodo vozijo še kako paše. Ker ravno taki kot si ti to še razpihujejo in verjamejo, bo konflikt nedvomno eskaliral. 

Potem bomo pa videli!

pred 11 urami, tomash pravi:

Na tem naslovu je nekaj malega teksta, ki ni tako težko razumljiv..

https://sl.wikipedia.org/wiki/Ksenofobija

Je pač lastnost človek in če se je zaveda, potem je lažje. Za vse.

Tomash, ne bo držalo!
Ti naši "domoljubi" tujce še kako radi sprejemajo. A selektivno. Švabi, makaroni, farški odposlanci so bili pri njih vedno toplo sprejeti! Tu gre za čisti rasizem in paranojo križano z vakumom v piskrih!

pred 11 urami, Kmet2 pravi:

Delujem po načeli zob za zob ,oko za oko ,če bom spoštovan bom to tudi vrnil ! 

Na PST v ljubljani že šetajo prosto po prešernu v skupinicah ,ko bodo mojo ženo prvič ozmerjali ali se kakorkoli v njo spotaknili ,ker tam vsak dan sprehaja psičko ,boste brali in poslušali o meni na 24 ur ....v takem primeru že imamo formirano skupino "krokodilčki"  ne bom dovolil ustrahovanja mene ali mojih bližnjih ,če bodo normalni ljudje ki si želijo resnične pomoči in integracije v družbo katero smo navajeni ,dobrodošli . 

Saj v tem je pravzaprav bistvo sobivanja.
Spoštovanje sočloveka in recipročnost odnosov. 
Tudi koran nekje uči tako. Da se dobro povrne z dobrim, zlo z zlom.

Moderna "demokracija", tista liberalna, tolerantna do nesprejemljivega in s pozitivno diskriminacijo je ustvarila pogoje, kjer se netolerantni in izkoriščajoči osebki dvigujejo nad ostale, tiste, ki jim to obnašanje pravzaprav omogočajo.
Ko gledamo posnetke kako turški smrkavec obkrožen s sonarodnjaki maltretira nemškega, se večina odzove z "fej prasci turški, vse pobit!" Jaz pravim, da če turški sovrstniki niso sposobni in pripravljeni spraviti v red svojo barabo, mora za to poskrbeti država. Ker vemo, da se bo ravno zaradi zgoraj že zapisanega le tenko usrala, moramo za to poskrbeti državljani. A ne po načelu "vse turke potolčt," temveč po načelu da kazen doleti zgolj krivca in da postane vzgojna. Poleg palice mora biti tudi korenček in uporabljati je potrebno oba! Države evrope s svojo blesavo politiko pa so ponujale samo korenček, palico se pa še sedaj bojijo pokazati.

V naši državi, prej širši, sedaj ožji (nekateri pravijo, da ožja kot je boljša je - ergo je kot peechka) smo imeli izkušnje z "bosanci" kot smo rekli vsem prišlekom z juga. Njihovo obnašanje je bilo identično kot je sedaj onašanje nekaterih prišlekov - migrantov. Pohajanje v kupinah, tako so se počutili močni, posamezniki so bežali. Tudi s cigani je podobno vsaj kar se tiče izkoriščanja pozitivne diskriminacije.
Že definicija pozitivne diskriminacije, ki naj bi poskušala zmanjšati neenakopravnost je zgrešena, dejanja okoli nje pa še posebej. Enakopravnost je enostavna, je ni potrebno nič komplicirati.
In po mojem mnenju se enakost povsem ujema z recipročnostjo. Torej tudi zob za zob spada v to kategorijo.
Žal se naši ljubi slovenci, večinoma "domoljubi" niso sposobni upreti pritiskom, če niso v ovčji čredi vodeni s kakšno farško ali nacionalistično politično pokveko. 

Kako se bo razvilo, bomo videli in čutili, a to kar počne na eni strani politika na drugi klerofašistični švabobranski "domoljubi" nikakor ne pelje k rešitvi. To kar počno eni in drugi so kretenske in zapoznele poteze obsojene na neuspeh ali pa vsaj dolgo avenij.

Zato Rdečepluznovc, ne mislit, da je tu kaj dosti budal, ki nasedajo tvoji butasti propagandi. Pojdi te plakate lepit v štalo teličkom, kajti le tja spadaš! Pa upam da te :kmet: nazaj priveže in itep slame vrže, da boš dal en čas mir s tem mukanjem!

Se opravičujem za nekaj pravopisnih napak. Avenij = agonijo ipd.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

moje osebno mnenje je , da prevelika odprtost naše države in državljanov ni ravno najboljša v primeru migrantov... tudi muslimanske države niso - oz. desetletja nazaj - bile najbolj odprte do prišlekov iz kakršnegakoli vzroka ali namena .. omejitve pitja alkohola , hrane - svinjine , oblačenja , enakopravnosti in še marsičesa drugega veljajo še danes - ponekod v še veliko skrajnejši obliki kot 30 let nazaj ..

če gre nekdo tja kot turist ali delavec se jim mora brezkompromisno podrediti ali pa ima vse možnosti , da bo represiran po njihovih državnih in verskih zakonih .. zanimivo je , da tam tujca zakoni ne ščitijo pred "pravico in sojenjem" ulice ter ljudi kot  navadnih nepooblaščenih osebkov..

torej predlagam hitro sprejetje zakona o migrantih , v katerem bo pisalo , da so krivi za svoja tudi nenamerna škodljiva dejanja že samo s svojo prisotnosjo v naši državi (btw - v marsikateri državi iz katere prihajajo je že to , da si tam tvoja krivda in si s tem avtomatsko kriv - tudi če se nekdo zaleti v tvoj avto ..ker če tebe nebi bilo potem se on nebi imel kam zaleteti !!)

če bi se naša država postavila v taki luči že na meji , potem se tudi v notranjosti evrope nebi dogajale zoprne stvari... taki masi prišlekov je treba najprej pokazati palico ..šele nato korenček..treba je prilagoditi zakone njihovim potrebam saj naših ne razumejo..in ravno to tudi vzklikajo torej jim je treba usteči po njihovo..

ali naj bodo tiho in pridni ali pa sledijo hude sankcije..že s tem , da so prišli v evropo ilegalno brez dokumentov je huda kršitev zakonov - več njih..se nihče ne spomni raznih posamičnih ilegalnih prebežnikov izpred 5,10 ali 15 let ? ma dejte no - direktna deportacija je sledila ..

razen njih par , ki so res lahko dokazali - in zato imeli dokaze - , da so politični prosilci za azil so res veliko večino poslali nazaj ...

kje je upoštevanje vseh naših veljavnih zakonov? zakaj za nas veljajo za njih pa ne ? zakaj , zakaj ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, thumper pravi:

...

kje je upoštevanje vseh naših veljavnih zakonov? zakaj za nas veljajo za njih pa ne ? zakaj , zakaj ?

Zakaj neki?
In sedaj se povprašaj, kdo je temu kriv!
Bo šlo?
Potem boš tudi prišel do vira težav in ugotovil kaj je potrebno popraviti, kdo so tisti, katerim bi morale biti namenjene grožnje, ki jih nestrpneži in naciji tako veselo pišejo po spletu. In po potrebi tudi ukrepi.

Ne bit ovce in ne bit krvoločni brezglavci!

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zato Rdečepluznovc, ne mislit, da je tu kaj dosti budal, ki nasedajo tvoji butasti propagandi. Pojdi te plakate lepit v štalo teličkom, kajti le tja spadaš! Pa upam da te :kmet: nazaj priveže in itep slame vrže, da boš dal en čas mir s tem mukanjem!

A si ti u redu ?  Sam nimam nobene propagande in če bi prebral in razumel bi videl da sem dokaj odprt za prišleke ,toda vse v mejah normale  !  Hvala za komplimente ,zelo nazorno pokažeš vse kar očitaš drugače mislečim !

In ne ti men Rdečeplužnovc  sem veliko bolj politično neopredeljen kot ti !!! 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 37 minutami, Kmet2 pravi:

A si ti u redu ?  Sam nimam nobene propagande in če bi prebral in razumel bi videl da sem dokaj odprt za prišleke ,toda vse v mejah normale  !  Hvala za komplimente ,zelo nazorno pokažeš vse kar očitaš drugače mislečim !

In ne ti men Rdečeplužnovc  sem veliko bolj politično neopredeljen kot ti !!! 

A morjo teb nova očala predpisat?:eek:
Al pa se mrbet ti, ergo :kmet:2 podpisuješ s ferrarist (rdeče pluzne)?!

Popravljeno . Popravil I30
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar, maus pravi:

še tlele se ne razumete.... kako se boste z unimi k arabsk govorijo :lol1:

Z rokam bomo mahal. Simpl...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, I30 pravi:

Z rokam bomo mahal. Simpl...

Se opravičujem,ker si pisal pod moj post sem tako razumel,a vseno sem mislim da se da mnenja izmenjat brez žaljenja,ja pa res poden da moderatorji to celo podpirajo in se izražajo na ta način tudi sami ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 16 minutami, Kmet2 pravi:

Se opravičujem,ker si pisal pod moj post sem tako razumel,a vseno sem mislim da se da mnenja izmenjat brez žaljenja,ja pa res poden da moderatorji to celo podpirajo in se izražajo na ta način tudi sami ...

To tu niso več mnenja, so že trenja. IN tako kot ti ne misliš popuščati grožnjam na PST, tudi jaz ne mislim popuščati hujskanju SDSovskih steklinarjev!

Popravljeno . Popravil I30
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sj politiki samo podpihujejo te nestrpnosti ... zdaj opozicija to počne ... in če bi bili v koaliciji, bi se tut zgražal nad opozicijo in bi sedanja koalicija, če bi bila opozicija, pluvala čez vsako dejanje koalicije ...

sploh ni tok zapleten :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 17 minutami, I30 pravi:

To tu niso več mnenja, so že trenja. IN tako kot ti ne misliš popuščati grožnjam na PST, tudi jaz ne mislim popuščati hujskanju SDSovskih steklinarjev!

Prou.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 minutami, maus pravi:

sj politiki samo podpihujejo te nestrpnosti ... zdaj opozicija to počne ... in če bi bili v koaliciji, bi se tut zgražal nad opozicijo in bi sedanja koalicija, če bi bila opozicija, pluvala čez vsako dejanje koalicije ...

sploh ni tok zapleten :P

Ni, sam za ene ovce je ful zapleten in sam pravlce verjamejo in nasedajo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nj se ta ga. Sonja pokaže v živo .... uzadi je pa spisu ta tekst kakšn desni poslanec

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 minutami, maus pravi:

nj se ta ga. Sonja pokaže v živo .... uzadi je pa spisu ta tekst kakšn desni poslanec

Ja ,vrjetno so vsi vljudni in prisrčni ubogi ljudje .....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar, Kmet2 pravi:

vsi verjetn ne ... sj na MS-ju sva midva in še dami najboljši ljudje na svetu ... no ja .. js sm mau pred vama :P

če bi bli še v Jugi, se to ne bi zgodlo :P

ta ima traume še od JNA vojske, ker vojački .. daleč od doma, gledali skozi okno ... nepremično, ker so pogrešali domače.

vem, ker sem bil jaz tudi v JLA, pa sem tudi kdaj pogrešal dom, ovinke, motorček, družbo in čajno salamo.

;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar, maus pravi:

vsi verjetn ne ... sj na MS-ju sva midva in še dami najboljši ljudje na svetu ... no ja .. js sm mau pred vama :P

če bi bli še v Jugi, se to ne bi zgodlo :P

ta ima traume še od JNA vojske, ker vojački .. daleč od doma, gledali skozi okno ... nepremično, ker so pogrešali domače.

vem, ker sem bil jaz tudi v JLA, pa sem tudi kdaj pogrešal dom, ovinke, motorček, družbo in čajno salamo.

;)

Prov ,upam da imate vsi ki jih zagovarjate prav ,resnično si to želim !!! Namreč tudi sam ne vrjamem raznim ali pa sploh nobenemu mediju ,vem pa da veliko prikrivajo ,prikrivajo dejansko stanje.... Komu bo to koristilo ne vem ,vem pa da nekomu sigurno! Sam še nisem imel slabih izkušenj z migranti pa naj bodo iz Bosne ali Afganistana itd....sem pa govoril z policaji ,ki so na meji in ostalimi prijatelji ki so v njihovi bližini ..........nekateri migranti  se res obnašajo kot iz kamene dobe.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 6 minutami, Kmet2 pravi:

Prov ,upam da imate vsi ki jih zagovarjate prav ,resnično si to želim !!! Namreč tudi sam ne vrjamem raznim ali pa sploh nobenemu mediju ,vem pa da veliko prikrivajo ,prikrivajo dejansko stanje.... Komu bo to koristilo ne vem ,vem pa da nekomu sigurno! Sam še nisem imel slabih izkušenj z migranti pa naj bodo iz Bosne ali Afganistana itd....sem pa govoril z policaji ,ki so na meji in ostalimi prijatelji ki so v njihovi bližini ..........nekateri migranti  se res obnašajo kot iz kamene dobe.

jaz tudi upam, da imam prav in poskušam razumeti stisko ljudi, saj se lahko tudi sami znajdemo v taki situaciji ... se pa vedno najdejo barabe ... tudi med župniki so taki (štekaš)

jaz sem že kdaj rekel, da bi se moralo vse ustaviti na makedonski meji, saj je Grčija prva evropska država v katero so prišli.

je pa zapleteno in razumem strah med ljudmi .... je pa tebi tut neprijetno, ko prideš v lokal, kjer so sami fini ljudi, ti pa prideš... tak neobrit bajker, umazan, poun muh in brazgotin, pa še "dišiš" ... kaj si mislijo .. zdj bo use posilu, prefuku in vso hrano pojedu ... štekaš

(tut js sm bajker :P )

NINĐA PAWAAAAA :ninja: 

Popravljeno . Popravil maus
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sej sem te že prvič razumel :P sej mi ni treba trikrat ponavljat ....:dry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

32 minutes ago, Kmet2 said:

Men so ukradli avto, fotru so ga parkat spucali pol se ukradli, enkat so nam spucali trgovino/delavnco, ene 3x so nam spucali izlozbe...frendu so u par letih ukradli skor 3000l nafte, dec si pise......pa noben ni biu migrant/azilant, ceprav mamo tak dom v Postojni ze ene 15 let. Lopovi majo lepe, avtohtone priimke....in ve se kdo so....Zdej pa nej se bojim kako se bodo obnasali ljudje s culami? Slabsi ne bodo. 

Kranjskega kravala zaradi 6ih sirot brez spremstva, mlajsih od 15, me je sram. Ni druge besede. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vse kar je reku kmet je res, točno tko in nč drugače...

cartman ne se tolažit s takimi izjavami da tud sloveci kradejo itd... brez pomena... ko  bojo naši zarad slabih razmer še bolj kradli + migranti iz vsepovsod pol boš vidu boga... pa ne jutri... to gre za leta v naprej gledati! ko bo prepozno bo joj... ko se bojo namnožil in udomačil ter naredl mulce itd bo jeba... že zdej k vprašajo novinarji begunce zakaj sploh tišite glih v nemčijo?.. vsak odgovori , ja ker mam tm brata, sestro, mamco... ja lej fajn.. evropo bojo zjebal ni kej

že tko je vse u pizd.... pol pa še dobiš na pleča ljudi s katerimi so sami stroški in problemi... nebo šlo, pa bodte še tolk ljudski in se naj vam smilijo... nakonc bomo pa sami taki reveži in bomo bežal, ker smo neumni! bomo vidl takrat kdo bo nas sprejemu pa nas futru in  govoril bogi slovenčki pridite... Noben

itak je pa nemčija oz una baba vse zajebala k jih je gor vabila... zdej pa jamra da jih  mormo vsi imet... svašta

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!