vandrovec Objavljeno April 22, 2016 Opozori Objavljeno April 22, 2016 pred 4 minutami, RobiRoberto pravi: Ker sem imel tokrat s sabo tudi "satelitsko navigacijo na papirju" , nisem zgrešil načrtovane poti nikjer. Makadama sploh nisem pričakoval, toliko kakor ga je bilo, pa tudi slučajno ne, tako da sedaj resnično dvomim, da sem to pot že kdaj prevozil celotno ??? Slik je veeeliko = ne morem da ne bi ... Malo si šel po bližnjici iz Čepovana do Postaje, namesto v Lokovec, Kal nad Kanalom, Kanalski Lom, Tolminski lom, Most na Soči? RobiRoberto in UnionJack 2
Popularna objava Zivnorc Objavljeno April 22, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno April 22, 2016 pred 8 urami, Belaglava pravi: Ena s poslužbenih 80 km. Se mi zdi, da je bil Bukov vrh plac postanka s fotke. ... ti pa nehaj srat s takimi tule... ...pa pojdi nabijat v temo "Ful lepe fotke" ...zelo lepa fotka...pa čeprav z Bukovega vrha.. UnionJack, SuNa, SEBA33 in 7 others 10
Popularna objava DAMI34 Objavljeno April 22, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno April 22, 2016 Spet sem vtiskal.... vandrovec, MPeco, sunnygirl in 22 others 25
Slow Objavljeno April 22, 2016 Opozori Objavljeno April 22, 2016 9 hours ago, Kawl said: Ene dve od včeraj Pa še mapa trase.. eni detajli niso čist vredu ker me je google maps jezil.... A to si naredil v enem dnevu? sohen 1
RobiRoberto Objavljeno April 22, 2016 Opozori Objavljeno April 22, 2016 (popravljeno) pred 1 uro, vandrovec pravi: Malo si šel po bližnjici iz Čepovana do Postaje, namesto v Lokovec, Kal nad Kanalom, Kanalski Lom, Tolminski lom, Most na Soči? V Kalu nad Kanalom sem že bil nekoč z nasprotne smeri, ker je od tam moja soseda, vendar ga danes nisem videl, ker očitno ni bilo nikjer smerokaza proti njemu ... Popravljeno April 22, 2016. Popravil RobiRoberto Zivnorc in vandrovec 2
Igi Pop Objavljeno April 22, 2016 Opozori Objavljeno April 22, 2016 Enkrat sem šel iz Čepovana v Trebušo. Ozka cesta, slab makadam, prepadeno, brez ograje.
Popularna objava Janezs Objavljeno April 22, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno April 22, 2016 Fuf je blo fino. Čist pozabu, da so me v šihtu razpizdil. Ena lepših kratkih krožnih tur za popoldne al pa za dopoldne. LP DAMI34, builder, Slow in 27 others 30
Popularna objava jskrablin Objavljeno April 22, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno April 22, 2016 Štart bolj ob desetih kot ob devetih iz Lj proti Kočevju. Prometa do Kočevja nekaj, cesta ponekod preplastena, tempo bolj ST. Od Kočevja proti Petrini je šlo bolj LS, dokler nisem naletel na "fino popravljene" razpoke v asfaltu... pri prvi sem mislil, da je nekdo po tleh razlil sod nafte, se je še lih sonce s pravega kota postavilo. Mamu jim cestarsko, to je "popravljena" cesta Drugič naj rajši pustijo luknje, tam vsaj veš kaj se zgodi, ko zapelješ prek. Naprej je šlo bolj u easy, cesta je na parih mestih z brega dol precej načeta, pa tista dva, trije 'prelomi' v asfaltu so vsako leto globji. Občasno se pojavijo madeži, kot da so asfalt polivali z nečim - popravljanje po slovensko. Prefarbaj da zgleda kot novo? Pavza in dolivanje bencina na Petrini, naprej na Delnice. Za mano sta šla še dva motorja (kdo od tu?) - očitno smo imeli podoben tempo, ker me nista prehitela. Na Delnicah sta zavila na bencinsko, jaz pa naprej po stari cesti v smeri Rijeke. Skoz hoste je kr pihalo, malo je bilo hladno. Asfalt je isto razsut kot vedno, prometa minimalno. V križišču nad Bakrom/v smeri Bakra? sem zavil na spust v smeri Crikvenice. Ob cesti je stal policijski kombi s precej zdolgočaseno posadko. V prvem sklopu resnih ovinkov (za znakom z omejitvijo 30) je bilo malo drame, ko me sredi ovinka streslo pa motor prestavilo za kake pol metra proti sredinski črti. Zgleda je asfalt v ovinku precej narebren, vsaj občutek je bil tak. Naprej skoz par smotanih ovinkov je šlo b.p., z malo nižjo hitrostjo, del spusta za odcepom z/na AC je šal običajno hitro, ker se tudi ovinki bolj odprejo. AC proti Krku še vedno nekaj popravljajo in je ves promet preusmerjen na staro cesto pri Hreljinu in nato naprej skoz Križišće, Šmriko na magistralo. Par policistov je skrbelo za izgubljene turiste, drugače pa ni bilo policije na spregled nikjer. V Novem kofe pavza, potem naprej do Senja. V Senju sem zavil nazaj v hribe... ni mi blo za peglati obalne ceste, pa še sprednja guma je precej zdelana. Cesta v klanec je na začetku super. Pol pa se začnejo serpentine, ki so skor vse sfrezane. Če česa ne maram, je to poplesovanje motorja preko sfrezanega asfalta. Še tolko manj, če gre malo po svoje v 180 stopinjskem ovinku. Meh. Po poti prehitim eno kolonico, nekdo je peljal 2 holcerja na prikolici. Preko palca sta bila EXC 250/300 2T... dobro se bojo meli V prvem resnem križišču za AC zavijem v smeri Josipdola, zgledalo je kot smer približno nazaj proti Sloveniji. Cesta je vseskozi zelo prazna in precej lepa, ovinki na ovinke na ovinke. Na žalost se med 'plezanjem' na Kapelo spet občasno pojavlja sfrezan asfalt, niso pa ovinki preveč zaprti, pa kr gre. Pri spuščanju v ravnino naletim na počivališče s pitno vodo (slikca spoda) in se ustavim. Vreme lepo, sončno, lih prava temperatura za vozit. Naprej je še nekaj kilometrov spusta, pol pa... določasna ravnina skozi dolga naselja do Ogulina. Tam naprej zabluzim nekam po svoje, se obrnem in grem na AC. Na Bosiljevem ven, do Vinice preko meje. V Vinici je vroče bolj kot na obali sledi par minut pavze na bencinski. Od Vinice naprej je šlo spet bolj LS, prometa malo. Tempo so vmes motila samo naselja in ena dva traktorja. Vzpon na/mimo Semiča je super, tistih par avtov je takoj zadaj. Partizanka prazna, malo več prometa se pojavi po Žužemberku. Očitno je tempo pasal tudi CB-jki - na bencinski v Ivančni Gorici je bilo na dnevnem števcu od zadnjega tankanja 305 kilometrov in še ni tečnarila z rezervo. Ponavadi je rezerva kakih 20 km prej... V Ivančni sem zavil na AC do doma. Dnevni števec pravi 436 kilometrov, iz tega je pa cel prosti spis ratal NumLock, sohen, Slow in 26 others 29
Kawl Objavljeno April 22, 2016 Opozori Objavljeno April 22, 2016 pred 4 urami, Slow pravi: A to si naredil v enem dnevu? Ja. Štartal okol 10ih končal nekaj čez 19-to. S tem da sem v Kamniku pri Mami spil kavo pojedel kosilo, eno kavo v kobaridu, vmes še nekaj vode da ne dihidriram in da potem ne boli glava, na trojanah pa eno veliko kremšnito da sem zdržal do doma. Fajn se je po hribih vozit Na kolovratu dušilec ven iz izpuha pol pa poka po celih hribih treba mal ovce pa volke zbudit.... Zivnorc in Slow 2
Popularna objava Slow Objavljeno April 22, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno April 22, 2016 Danasnji (vcerajsnji) vtisi. Motoriral celo popoldne in se ponoci. Glede na casovni interval sem naredil relativno malo kilometrov, ampak sem od tega skoraj 2 uri prezivel na poligonu, kjer sem srecal prijaznega Stromarja (tistega, ki ima na YT precej posnetkov voznje s poligona Barje, kjer dela razne figure). Sva se kar zaklepetala, saj je imel ze tri Strome - jaz pa ogromno vprasaj. Fural sem osmico, U-turn, slalom in veleslalom, pocasno voznjo, izogib oviri, zaviranje v sili (bolj malo, ker se mi smilijo zavore), speljevanje v klanec,..., malo mesano na zaru. Potem sem vozil, vozil, vozil... ko se kar naenkrat spusti noc in me pritisne scat. Evo slika moje makine v temi. In ker ste prisli do sem, si zasluzite nagrado - EKSKLUZIVNO - samo za vas video posnetek s super zvocno spremljavo. Posneto s telefonom na pol v zepu oz. za zadrgo zracnika moto jakne. Z motorjem sva zmenjena, da je v postelji do 22 ure. A je lahko malo podaljsal, ker je petek. DAMI34, Janezs, Scarabeo 500 in 24 others 27
pik1 Objavljeno April 23, 2016 Opozori Objavljeno April 23, 2016 pred 8 urami, Slow pravi: . .... stari, všeč mi je tvoj posnetek ... ... predvsem pevski vložek ... .... pravi virtuoz ... Slow, Igi Pop, sohen in 2 others 5
Popularna objava deki28 Objavljeno April 23, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno April 23, 2016 iz Ljubljane čez Opatijo do Pule UnionJack, Janezs, Zivnorc in 16 others 19
Popularna objava NumLock Objavljeno April 23, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno April 23, 2016 Midva z mojo drago sva peljala končno malo svoje motorje na sonce in brezveterje. Malo sva se predajala ..... soncu. Zaradi dopoldanskih obveznosti se je nabralo samo 53km. Bolje to, ko kamen v hrbet. DAMI34, builder, skategrizzly in 20 others 23
Popularna objava Big Py Objavljeno April 23, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno April 23, 2016 Na easy 90 km. K Halerju na pol kile mešanega. DXR16, Efendi, MPeco in 14 others 17
Popularna objava vandrovec Objavljeno April 23, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno April 23, 2016 Registrska tablica spominja na podobnost z našim forumašem Kmet2, HyperJack, bojc84 in 20 others 23
u-r-o-s Objavljeno April 24, 2016 Opozori Objavljeno April 24, 2016 Sam "naš" je Kmet2 Efendi, Kmet2, DAMI34 in 2 others 5
Popularna objava NumLock Objavljeno April 24, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno April 24, 2016 Dve fotki včerajšnjega vtisa .... RobiRoberto, notranc, MiNa in 12 others 15
Popularna objava Kmet2 Objavljeno April 24, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno April 24, 2016 pred 2 urami, u-r-o-s pravi: Sam "naš" je Kmet2 To je fotr Kor13, notranc, BMWflar in 12 others 15
Popularna objava RobiRoberto Objavljeno April 25, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno April 25, 2016 Danes sva se od doma odpeljala ob 07.15 in se po prevoženih 153 km vrnila nazaj domov čez 15 min manj kakor 8 h ... Današnja izkušnja: Zaradi pomanjkanja smerokazov v križiščih , sem enkrat vprašal in dvakrat ugibal = naprej po enakem asfaltu kakor do tam in še vedno navzgor ... Domov sem se vrnil s polhnim rezervarjem in "rezervo" in s praznim trebuhom ... Keiko, robot, sohen in 25 others 28
tonystx Objavljeno April 27, 2016 Opozori Objavljeno April 27, 2016 A današnjih utisov na žegnanju ni pa noben slikal ? Je blo fajn. Še moker nisem bil fajn. Zivnorc, UnionJack, Efendi in 1 other 4
Popularna objava Snečer Objavljeno April 28, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno April 28, 2016 Evo vtisof od včeraj Fantocci, skalaprava, pik1 in 25 others 28
Popularna objava jskrablin Objavljeno April 28, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno April 28, 2016 Sicer je bil vtis z avtom sam ajd, kot zanimivost. Poreč, enkrat popoldan in Postojna malo pred osmo zvečer. Hvala DARS-u in Policiji, ker so vestno izločevali kamijone, ha ha ha. Okoli 23h je na vrhniškem klancu v smeri Obale vse stalo, ker se ni izločilo kamijonov. Kdaj so oni prišli naprej... enkrat danes verjetno. Pot Črni Kal - Lj je trajala > 4 ure, začelo se je z dežjem in kr divjo burjo na Črnem Kalu, pol pa je ratovalo skoz bolj 'zabavno'. Do Postojne je še nekak šlo, od Unca naprej pa koma total. Stara cesta je bila z letnimi gumami neprevozna, AC pa ena sama pretežno stoječa kolona. Kmet2, builder, Slow in 12 others 15
Popularna objava Zivnorc Objavljeno April 28, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno April 28, 2016 ...evo....jest sem bil na žegnjanju ...najbolj sem pa si zapomnu dilemo nazaj grede...kam zdaj? ...k ženi...al k lubici.. ...pa sm šu kr raj naravnost.. P.s. Sicer je ta tabla že stara fora...ampak mmi je še zmer ful všeč... UnionJack, Tedybear, Kmet2 in 14 others 17
Gaunar Jokl Objavljeno April 28, 2016 Opozori Objavljeno April 28, 2016 Ob 17. 4. 2016 at 8:47, jskrablin pravi: V petek je bil dan za MX. Moj prvi obisk proge na Brniku... in temu primerno je šlo 'bolj na easy' kot je komentiral en gledalec, s katerim sem čvekal med odmori. Okoli proge se še nisem odločil, tisti skoki so precej za prebavit za začetnika (vsega skupaj imam ~ 20 - 25 ur offroad izkušenj), ovinki pa bi v kolikor za njimi ne bi čepeli skoki, šli bistveno hitreje (peglanje osnovne tehnike na Rabu se zelo pozna). Nasvet upravitelja proge - "lepo počasi, nima se smisla zaganjat in polomit na kakem skoku, sezona je dolga." Sem z veseljem upoševal nasvet. V nekaj obrokih se je nabralo za 1 uro vožnje, več kot 4 - 5 krogov naenkrat ne gre, ker mi zateguje roke na polno. Se bo treba manj oklepati krmila. Vsaj en del gre po daljši ravnini takoj za lepo bando, v "luknjo" za hosto, skok vmes je minimalen - tam pa se je dalo stistnit v 3. do amena (bi šla tud 4., sam rajši kdaj drugič)... čisto snet je ta 2T stroj ko se zavrti Pa ker je en dan prej deževalo, je bilo v "luknji" blatno, pa ena konkretna luža čez progo. Ker greš skoz blato v drugo smer kot skoz vodo, je bil levi škorenj komplet blaten, desni pa komplet opran Doma pa pol pranje mopeda, sebe, opreme... sam s krivine resonance je šla vsaj kaka kila blata Lahko prosim poveš kakšen je "protokol" na Brniku. Komu se javiš, se moraš kje vpisat, cena/uro, etc... Tnx
compaq Objavljeno April 28, 2016 Opozori Objavljeno April 28, 2016 pred 3 urami, Gaunar Jokl pravi: Lahko prosim poveš kakšen je "protokol" na Brniku. Komu se javiš, se moraš kje vpisat, cena/uro, etc... Tnx Najlazje je, da spremljas fb skupino: motocross proga brnik. Tam dobis vse informacije, kdaj je proga odprta. Cena je 15€/obisk, za dekleta zastonj. Gaunar Jokl 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se