Skoči na vsebino

Bosna

Priporočene objave

Objavljeno
I tako napravimo iz bureka burko :yes:

A od jufke napravimo, šta?? :naughty:

Objavljeno (popravljeno)
A od jufke napravimo, šta?? :naughty:

Burek ili pitu bolan ... a može i baklavu

Popravljeno . Popravil Vale
Objavljeno
Burek ili pitu bolan ... a može i baklavu

Pa to mi radi vještice... :naughty:

Objavljeno

Nema se tu šta prigovorit.... :worship: Mater zaj pa bi eno baklavo, tak fajn mrzlo........ :whistle:

Objavljeno

Evo za sve Bosnoljubce......napravio sam :naughty:

post-6744-1214996325.jpg

Objavljeno
Vsaka vas in mesto imata svojo poimenovanje hrane, zato je nakladanje o tem kaj je prav in kaj ne brezpredmetno. Lahko pa, če vam je dolgčas, začnemo razpredati o frkanemu, polaganemu, zlaganemu in nevemšekakšnem bureku, pa piti zeljarici, pa o tem a se burek zaliva z oljem ali z maslom, pa o tem kakšna je razlika med lepinjo in somunom, kaj je vezirska muhmadija, ali je Muhmadija žensko ime ali samo telečji medaljon ... :rolleyes:

Ima u Bosni kava, kafa i kahva :evilgrin: . Ko sem naročal dve kafi, mi pravi kelner, da se "kaže kahva". Na mojo pripombo, da je to isto, mi je rekel:" Da li ti je isto ako ti ja ženu povalim ili pohvalim?" Rekel sem samo:"Daj dve kahvi!"

In mimogrede. Njih jezik je mehko izgovorljiv, tako da je po celi Bosni burek v izgovorjavi s k, saj bureg niti ni lepo izgovorljiv, niti ne sede v uho. Zaj pa mo nehali bit bureki :evilgrin: ?

Objavljeno
Ima u Bosni kava, kafa i kahva :evilgrin: . Ko sem naročal dve kafi, mi pravi kelner, da se "kaže kahva". Na mojo pripombo, da je to isto, mi je rekel:" Da li ti je isto ako ti ja ženu povalim ili pohvalim?" Rekel sem samo:"Daj dve kahvi!"

In mimogrede. Njih jezik je mehko izgovorljiv, tako da je po celi Bosni burek v izgovorjavi s k, saj bureg niti ni lepo izgovorljiv, niti ne sede v uho. Zaj pa mo nehali bit bureki :evilgrin: ?

Ti Ata slabo vidiš ali pa ne znaš brat. Nihče ni rekel, da je kje burek bureg in že zdavnaj si :topic: Nalij si rakijo, pojej ratluk in spij čez kahvu.

Objavljeno (popravljeno)

Čisti merak.......... :whistle: :worship: Velja za zadnji stavek...........

Popravljeno . Popravil xr800
Objavljeno
Ti Ata slabo vidiš ali pa ne znaš brat. Nihče ni rekel, da je kje burek bureg in že zdavnaj si :topic: Nalij si rakijo, pojej ratluk in spij čez kahvu.

Aja, pol pa še 3x zapored čim hitreje izgovori škafičkafnjak :grim

Objavljeno

Glede bureka:..tisti pravi burek je samo z mesom, burek z krompirjem je krompiruša, burek s sirom je sirnica.

Objavljeno

Glede bureka:..tisti pravi burek je samo z mesom, burek z krompirjem je krompiruša, burek s sirom je sirnica.

Objavljeno

sem že tudi slišal da pravijo sirovemu bureku pita.

Sicer pa od vseh burekov imam najrajši:

post-18360-1215026437_thumb.jpg

Objavljeno

jap, al pa še rajši izpod sača :naughty:

Objavljeno

Bosne sem dal že kar nekaj skozi... sicer z avtom, vendar vam vseeno lahko dam kakšen podatek glede prenočišč.

Kar se Banjaluke tiče je stvar sledeča:

MOTEL GRAND

Nahaja se ob Banjalučki obvoznici (dvopasovnici)... takoj ko vstopis v Banja Luka (iz smeri Gradiške, Laktašov), na prvem semaforju zaviješ z dvopasovnice desno in nato na prvem odcepu levo in že si pri motelu Grand. Je izredno urejen, pa tudi cene so dosti ugodne, sploh če vas je v sobi več. Cena apartmaja je siicer 120 KM (60 €), vendar ima kapaciteto 6 ležišč, tko da je v primeru polne sobe cena po glavi 10 €, tle pa je vštet tudi zajtrk.

LINK: http://www.motelgrand.com

ACTROS

Actros je men ena zlo fensi zadevca in tam se za kakšen dan skoraj vsakič ustavim. Nahaja se 30 km (cca 15-20 minut) od Banjaluke v smeri proti Gradiški... to velja za popotnike, ki hodijo v Bosno po avtocesti (Zagreb - Okučani - Gradiška - Banjaluka). Actros je nekakšen sklop bazena - pizzerije - prenočišča, zraven pa imaš tudi avtopralnico kjer poskrbijo za tvojega jeklenega konjička.

Vglavnem spiš v bungalovih. Kapaciteta bungalova pa je za 3 ljudi (3 postelje). Cena bungalova na dan znaša 74 KM / cca 39 € - brez zajtrka oz. 48 € z zajtrkom, kar nanese 13-16 € po glavi. Za 2 osebi je cena cca. 30-35 € / dan, če pa si sam, pa je cena 30 - 27 € / dan. Vglavnem točne cene imate na njihovi spletni strani (Link spodaj). Na ceniku so cene nočitve z zajtrkom, če pa zajtrka ne želite, pa to povete na recepciji in od tiste cene vam odbije 7 KM po osebi. Če si gost bungalova imaš brezplačen vstop na bazen in tudi brezplačno uporabo ležalnikov. Bungalovi se nahajajo v obzidju, tko da svoj motorje ali avtomobile, parkiraš znotraj obzidja in so celo noč varovani (na vhodu je varnostnik). Bungalovi so bogato opremljeni - klima, TV, nova kopalnica, telefon, napolnjen mini bar, vse je sveže in čisto, pizzerija pa dela neprestano 24ur in če te ob 3h zjutri stisne lakota na telefončku samo zavrtiš št. 0, poveš številko bungalova in naročiš hrano ali pijačo (ceniki so tudi v bungalovih) in natakarica, ti v parih minutah naročeno dostavi na vrata bungalova. Plačaš vse ob odhodu, na recepciji, ko se odjaviš. Skratka, zelo fensi zadevca in kdor potuje tle mimo naj se ustavi... ne bo mu žal. Če ne drugega priporočam usput na kakšno pizzo ali lazanjo!!! tle imate še link, tko da boste vidli fotke, pa mal bolj detalno vam piše o vsem.

LINK: http://www.actros-pizzeria.com/

Drugače je v centru Banjaluke še nekaj hotelov (Bosna, Firenza, Vidovič...) vendar so tam cene nočitve vsaj duplo dražje!!!

V Jajcu priporočam nočitev v Motelu "Plivsko jezero", ki se nahaja kakšne 3 km iz Jajca, v smeri proti Mrkonjič Gradu. Tud tam so sobe zelo urejene, mini bar, pred samim objektom pa je jezero, malo niže še mlini... res ena zelo lepa zadeva v zelo mirnem kraju.

LINK: http://www.plivsko-jezero.com

Ewo, nekaj na kratko, če pa vas kaj zanima pa sam vprašte! LP!!!

Drugač je pa v Bosni burek - burek (mesni). Vse ostalo pa so "pite" in sicer sirnica (skuta), krompiruša (krompir), zeljanica (špinača), kljukuša (piščančje meso), maslenica (z kajmakom ali jogurtom), masirača oz. tikva pita (bučke)... itd!

btw: (muslimani - kahva), (srbi - kafa), (hrvati - kava)!!!

Ajdeee, LP!!!

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Mene pa bolj zanima,če se res da z osebno v Bosno.Ker eni pravijo,da ja ,drugi da ne.Vem da so podpisali sporazum z Evropsko skupnostjo.

Objavljeno

DA!! Preverjeno na dan, ki je zapisan na sliki.

post-7865-1217014902_thumb.jpg

Objavljeno
Mene pa bolj zanima,če se res da z osebno v Bosno.Ker eni pravijo,da ja ,drugi da ne.Vem da so podpisali sporazum z Evropsko skupnostjo.

Brez problema. Smo jo s familijo ( v avtu ) prevozil konec Junija. Če boš šel v Sarajevo, se na Čaršiji obvezno ustavi pri Hodžiču. Čevapi in ostale mesne zmesi 1A.

Objavljeno (popravljeno)
Moto klub "DRAGON" iz Kladnja vabi na 1.moto susret 23.-24.08.

Ko smo potovali preko Bosne smo v Kladnju srečali DRAGON-se.Povabili so nas v svoj klub in nas počastili z večerjo in pivom ter uredili sobe v domačem hotelu.Res so super fantje in si želijo čim večjo udeležbo na zboru. Obljubljajo presplačno spanje in pivo po 75 centov.

e-naslov: masici@aafes.com

tel;0038761138972post-2665-1212054430_thumb.jpg

Ali gdo planira obiskat naše prijatelje v Kladanju? :beer2:

Popravljeno . Popravil PERO58
Objavljeno
DA!! Preverjeno na dan, ki je zapisan na sliki.

A je tole Banzai na slikci ??

Objavljeno

DA!!!

Z 1. majem 2008 se lahko vstopi v BiH z osebno!!! Preverjeno!!!

Objavljeno

Fantje in dekleta ter vsa motosvetska Slovenija. A kdo mogoče ve za kakšen apartma v Livnem, seveda za ta vikend, torej 1.-3. avgust?

Objavljeno (popravljeno)
DA!!!

Žal ne drž :trance_33_sleep: i .......mislim da že od 12/2007 o čemer smo se že razpisal-malo nazaj....Danes ponovno preverjeno in še vedno velja.....Glavno, da si že kr nekaj Bosne dal skoz :evilgrin: :whistle: :naughty:

Objavljeno (popravljeno)
DA!!!

Objavljeno

A na Ilidži pri Sarajevu je še kamp?

Objavljeno

najbrž misliš Oazo :grim

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!