izibajker Objavljeno April 10, 2017 Deli Objavljeno April 10, 2017 Ob 10. 4. 2017 ob 13:53, protector pravi: .Insula Aurea ... žuta tabla, čarobna trećina i baščanski sinjali ...Daleko najbolji ulazak u Rijeku oduvijek mi je bio završetkom stare Lujzijane ... @protector, ali si pred leti (poleg vodiča Pogled s ceste - Slovenija) na forumu objavil tudi svoj pdf vodič (potopis) štirih starih cest (Karolina, Jozefina, Lujzijana, Rudolfina) na relaciji Karlovac - Jadran. Sedaj pa iščem in ne najdem več. A lahko prosim še enkrat tule objaviš, bi morda še koga zanimalo... Hvala. Za knjižno verzijo vem da obstaja http://www.libricon.hr/Starim-cestama-do-mora_b263.aspx Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava GO_Tomi Objavljeno April 10, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 10, 2017 Iz Gorice čez Črni vrh na Klinični, pa še tri moto štacune v Lj. Čez Podkraj nazaj. Dva miliona ovinkov, 222 km. Preživel Zaloško sunnygirl, MiNa, RobiRoberto in 14 others 17 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Haki Objavljeno April 10, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 10, 2017 No še nadaljevanje dons hehe..mal po Bovški dolini pol pa štart...Žaga, Kobarid, Tolmin, Cerkno, smučišce Cerkno po davči do Šk.Loke, Gorenja Vas, Logatec in domov..skupaj mal čez 500km nasmejanih kilometrov jutr pa naprej a79, skategrizzly, ALEŠ M in 29 others 32 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Tjažo Objavljeno April 10, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 10, 2017 Včeraj zjutraj sem takoj po zajtrku opral moped, ker je bil že tako prašen in umazan od insektov, da mi je bilo že kar malo nerodno. Po pranju pa seveda izvedel kontrolni B-L-O-G (po Gustinčiču)! Še kavico je bilo potrebno popiti, in na pot! Že med tednom, ko sem bil na službeni poti v BY, sem planiral turo, kjer ne bi bilo preveč prometa in da bi človek lahko užival v potovanju skozi naravo. Prvi cilj na poti je bil Predjamski grad. Ker se mi več ne da "vlačit" po stari cesti iz Ljubljane do Vrhnike, sem ta del hitro odvozil po avtocesti. Iz Vrhnike se pa že začne "uživacija", seveda vedno ob misli na to, kje te čakajo "inkasanti z radarjem". Že znana fotografija v tej temi ..... Od Predjamskega gradu sem se usmeril skozi Bukovje proti Podkraju. Ko sem planiral ruto, mi seveda "frdamani računalnik" ni pokazal makadamskih cest . Takoj po navdušejočem začetku poti iz Bukovja sem prišel do makadama. Presenečen sem ustavil, preveril pot na telefonski navigaciji in vse je bilo pravilno. Vračati se nisem hotel, stisnil sem zobe in "pučas pa z andahtjo" peljal naprej. Moped ni ravno za makadam, gume pa še manj. Šlo je počasi, skozi ovinke pa še malo bolj počasi. Nekako sem se pririnil do Podkraja, zaprašil motor, da je bil še bolj umazan, kot je bil pred jutranjim pranjem in potem užival na prekrasni panoramski cesti skozi Col in naprej do Ajdovščine. Ker nisem vedel, kaj vse me še čaka v nadaljevanju, sem natočil gorivo in nadaljeval pot skozi Lokavec po zelo lepo speljani cesti do Predmeje. Spet čista uživancija! Je bilo pa malo slabše nadaljevanje!! Moja osnovna ideja je bila, da se vračam domov po Baški grapi, torej sem se moral skozi Trnovski gozd nekako prebiti skozi Lokve in Čepovan do Mosta na Soči. Na relaciji od Predmeje do Čepovana je praktično samo makadam. Na nekaterih mestih precej neugoden, ker je narinjeno veliko peska. Cesta je pa vsekakor zanimiva za enduro motorje. Od Čepovana do mosta na Soči naprej pa spet zanimiva cesta, predvsem pa spust v dolino Idrijce. Na nekaterih delih sicer precej razbita, vsekakor pa boljše kot prej makadam. Ker je bil že čas za kosilo, sem se hotel ustaviti v piceriji v Mostu na Soči, pa je bilo polno italijanskih in avstrijskih motoristov, zato sem nadaljeval pot proti Tolminu. Malo pred galerijo, kjer je omejitev 50 km/h sta me s hitrostjo 90 do 100 km/h prehitela dva jodlarja na GS-ih, ki so jih očitno "s ketne spustil". Sem prepričan, da na domačih cestah tako grobo ne kršijo cestnih predpisov, kot si jih upajo pri nas (čeprav so naše kazni višje od njihovih?!). Počitek z malico sem si privoščil na Labrci ob Soči (kjer je bila parkirana lepa zbirka Ducatijev), potem pa nazaj do Mosta na Soči in skozi Baško grapo, Železnike, Škofjo Loko do Ljubljane. Spet lepi razgledi in malo prometa! Skratka lep in zanimiv dan! tura-2017-04-09.kml P.S.: nekako mi ne uspe prilepit kratkega filmčka! Pa drugič! fishy, DXR16, BIF in 18 others 21 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava andrejsx Objavljeno April 10, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 10, 2017 Dobrih 300km Maribor, Zidani Most, Mirna Peč, Kostanjevica na Krki, Brežice, Bistrica ob Sotli ,pa domov v lepe Ruše. sayo, MiNa, Quest in 20 others 23 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava protector Objavljeno April 10, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 10, 2017 pred 22 urami, izibajker pravi: @protector, ali si pred leti (poleg vodiča Pogled s ceste - Slovenija) na forumu objavil tudi svoj pdf vodič (potopis) štirih starih cest (Karolina, Jozefina, Lujzijana, Rudolfina) na relaciji Karlovac - Jadran. Sedaj pa iščem in ne najdem več. A lahko prosim še enkrat tule objaviš, bi morda še koga zanimalo... Hvala. Za knjižno verzijo vem da obstaja http://www.libricon.hr/Starim-cestama-do-mora_b263.aspx Bok O tim cestama koje spominješ nisam ništa radio u PDF-u ... bila je samo serija tekstova na forumu motori.hr. Sve to počinje negdje na ovoj stranici ... http://www.motori.hr/forum/index.php?topic=227537.600 U PDF-u sam napravio 4 knjige: Slovenija, Srbija, Rumunjska, Koruška i Furlanija. Za online čitanje dostupne su ovdje: https://www.scribd.com/user/301635612/kateembaya Prve 3 moguće je i skinuti u PDF formatu: Slovenija: https://jumboiskon.tportal.hr/dl/b842aef4-c615-41d8-bb65-1ef084ea8fba Srbija: https://jumboiskon.tportal.hr/dl/f064c390-7c0d-4a5f-89ac-d2cd0d6e4146 Rumunjska: https://jumboiskon.tportal.hr/dl/214af706-3f66-4c73-b2e7-e48abb3637cc izibajker, C eagle, DAMI34 in 21 others 24 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava hitrii Objavljeno April 10, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 10, 2017 malo do Cresa - Lošinja - Krka in nazadnje ob Kolpi na ribico in domov mladench, ALEŠ M, Tjažo in 31 others 34 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Schultz Objavljeno April 11, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 11, 2017 V soboto sva se z ženo zapeljala najprej do Mosta na Soči na eno kofe in vtisnila tole... Nato pa lagano turistički do Idrije k Škafarju na idrijske žlikrofe...njami. Potem pa s polnimi želodci domov. Padlo je 191 laganih, sončnih in sproščenih km. gsxf750, andrejsx, Tjažo in 22 others 25 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Xebec Objavljeno April 12, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 12, 2017 Krstna vožnja uspela. Nad biciklom zadovoljen 200%. En krog čez LJ-Trzin-Domžale-Kamnik-Vodice-(2x zašel ker delajo cesto skoz Vodice)-Grad Strmol (postanek, prvič tukaj, mir da bi zadremal, pa še luštna kelnarca*, tko da sm se kr zasedu za ene pol ure pa gledu kk se je sklanjala čez mize )-obredel potem praktično vse vasi okoli Kranja in domov. Glede na to da mam izpit od lani (naredil mogoče 1500km), sem si vzel, ko da sem prvič ever na motorju. Počasi in na izi. Ene 2x umes v ler fuknu ponesreč, tko da je motor mal tulu in folk mal čudn gledu . Pa kakšen se je kje mal posmejal, ker čez ovinke sem pa res po jajcih vozu. Ampak BMK, men se je smejalo. Srečal ene par, nobenga poznal. *Slike bojo naslednjič če bo hotla pozirat. GoBobi, Kmet2, DXR16 in 20 others 23 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lucif3rka Objavljeno April 12, 2017 Deli Objavljeno April 12, 2017 7 minutes ago, Xebec said: Krstna vožnja uspela. Nad biciklom zadovoljen 200%. En krog čez LJ-Trzin-Domžale-Kamnik-Vodice-(2x zašel ker delajo cesto skoz Vodice)-Grad Strmol (postanek, prvič tukaj, mir da bi zadremal, pa še luštna kelnarca*, tko da sm se kr zasedu za ene pol ure pa gledu kk se je sklanjala čez mize )-obredel potem praktično vse vasi okoli Kranja in domov. Glede na to da mam izpit od lani (naredil mogoče 1500km), sem si vzel, ko da sem prvič ever na motorju. Počasi in na izi. Ene 2x umes v ler fuknu ponesreč, tko da je motor mal tulu in folk mal čudn gledu . Pa kakšen se je kje mal posmejal, ker čez ovinke sem pa res po jajcih vozu. Ampak BMK, men se je smejalo. Srečal ene par, nobenga poznal. *Slike bojo naslednjič če bo hotla pozirat. Se oboje dogaja tudi po 7000km ALEŠ M, ...., sunnygirl in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Haki Objavljeno April 12, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 12, 2017 Danes mi je uspelo skočit čez Unec, Cerknico, Rakitna, Ig, skozi Ljubljano do Elise v Domžale po mal drobnarije in smer nadaljeval skozi Kamnik do Kamniške Bistrce na krajši oddih ter par fotk Ker do Kranja ni daleč sem skočil še na obisk do prijatelja po poti pa sem še nekaj kolovratil sem in tja Ker mi je ostalo še nekaj ur svetlobe sem se vračal na primorsko čez Škofjo Loko po Poljanski dolini čez Žiri in Logatec proti domu. Nabralo se jih je kar čez 300km. Jutr je pa nou dan RobiRoberto, Janezs, vuk76 in 22 others 25 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava HyperJack Objavljeno April 13, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 13, 2017 V nedeljo sva naredil en izi plan, ki je spra hotel bil gurmanski, pa sva na koncu komaj našla kaj za jest Kočevje - Cerknica - Kalce - Idrija Se vidi kdo je na LCHF, jaz se pa še malo šlepam na dieti z macchiatom =) - Most na Soči - Avče - Kanal - Plave - Via Goriška brda (to je bil glavni cilj) - Gonjače (na hrano bi čakala 45 min, hvala lepa) Triglav? - Šmartno - Dobrovo - Giasbana - Valerisce - San Floriano - Hum - Podsabotin - Solkan - Nova Gorica kjer sva pod Hrastom mislila nekaj pojest. Kuhinja maks zasedena čakanje najmanj eno uro...spet hvala lepa. Če sva že do tukaj brez hrane, greva pa v pizzerijo Grad, kjer vedno jemo ko smo v teh koncih =) Ker je bila za Šempasom prometna nesreča z popolno zaporo ceste sva obrnila in šla v smeri Vogrsko - Branik - Štanjel. Prideš na kras, na katerem brez pršuta enostavno ne gre. Zato sva šla v Q-Komel sva se usedla pod na 27 mesecov staran, 39 mesecev staran pršut in goveji pršut...mmm za prste obliznit. Nad ovčjim in kozinim sirom staranem v senu nisem bil preveč navdušen. Mora pa človek vsega po malem provati. Ura je bila že kaj hitro 19:00 in temperatura je padla. Lepo domov preko Postojne in Rid. Sem pršu glih pravočano na moto GP. Super ruta, Goriška brda so me prijetno presenetila. Še pridemo. Srečno! Kmet2, Haki, Ćale in 28 others 31 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava RobiRoberto Objavljeno April 13, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 13, 2017 Hyr y em ageyn ... Preden se bom z MMV zopet odpeljal proti Bohinju in od tam z nihajko na kavo na Vogel, sem danes še enkrat preizkusil delovanje MMVe po minulem "veeelikem servisu" in sedaj deluje popolnoma BP. HVALA Varedero Team Logatec za kavo in PRIJETNO družbo. Miha X, n_majk, pik1 in 18 others 21 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno April 13, 2017 Deli Objavljeno April 13, 2017 pred 5 urami, RobiRoberto pravi: Hyr y em ageyn ... To pa je za dušo po tolikih kilometrih zgolj na kolesu. Koliko kilometrov pa narediš z motorjem e enim tankom? GoBobi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava GO_Tomi Objavljeno April 14, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 14, 2017 (popravljeno) Ni slabo za petkovo dopoldne: Bejži pogledat, če so v kampu Podbela že zgradili nove sanitarije, so me nagnali domači. In sem šel. Gor grede čez Robič. In ne, sanitarije so še v izgradnji. Ploščičarji finiširajo. Manjkajo pa vse školjke pa tuši pa lijaki ter vsa korita. Od tam na Robidišče na kafe, ma sem se opekel, ker odprejo gostilno šele jutri Naprej v Italijo skozi Tamoris in vse tiste ovinke. Preizkus vsega, saj so serpentine zelo različne. Pa ful jih je. V Čedadu pa končno na kafe. Tokrat mi je motor čuval sam Julij Cezar 140 precej samotnih kilometrov, saj dopoldne (razen v Čedadu) ni po večini cest žive duše. Lepo. Popravljeno April 14, 2017. Popravil GO_Tomi Tjažo, notranc, DXR16 in 21 others 24 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava notranc Objavljeno April 14, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 14, 2017 V glavi se mi vklopi alarm za slabo vreme v naslednjih dneh. Takoj se odločim, da grem po šihtu na motor. Uberem skozi Idrijo proti Mostu na Soči. Kavica in sladoled. nato Tolmin in v Novo Gorico, tam zavijem proti Šempetru skozi Volčjo drago in Dornberk smer Štanjel. Uživam na kraških cestah, čeprav so polne delavnih strojev in traktorjev. Pridem do Sežane in se odločim za kofe pri Vikiju. Hitri pit stop in dalje za Postojno, kjer pa je pumpi polno jodlarjev, kar nadaljujem čez ride v Logatec, kjer me dobi dež. Hitro na AC do Unca. Opere me ko psa. Kam pa zdej? Sam ne domov, ker sadijo krompir. Pa skočim še na Cerkniško jezero na poti domov me spet dobi dež, a nima veze važn, da jaz uživam. za mano je takle krog slikal sem bol malo, ker sem res užival v vožnji Lp, notranc GO_Tomi, skofk, Quest in 17 others 20 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CINDAPP Objavljeno April 14, 2017 Deli Objavljeno April 14, 2017 GO_TOMI a je ta cesta iz Robidišča naprej v italijo v celoti asfalt? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dlicen Objavljeno April 14, 2017 Deli Objavljeno April 14, 2017 Če me spomin ne vara, je. CINDAPP 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Xebec Objavljeno April 14, 2017 Deli Objavljeno April 14, 2017 Železniki-Sorica-Bohinj(kofe; eni hardcore bajkerji so se neki menili da se bojo snemali, ma me je blo strah, pa sem se bolj na stran držal)-Bled-Lesce-Radovljica-Kranj-domov. Razgledi kar se turistk tiče so bli fajn. Srečal ene par, mahal vsem,razen kjer sm mel preveč s sabo za opravt (aka 90% cajta ), kelnarca v Bohinju mislila da sem njen mož . V nasprotno smer Lesce-Bled ni za it, kolona 5 na uro. Spet nisem slikal, sem bežel pred dežjem. izibajker, DAMI34, ALEŠ M in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno April 14, 2017 Deli Objavljeno April 14, 2017 37 minutes ago, CINDAPP said: ... v celoti asfalt? Je. Komplet. CINDAPP 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tjažo Objavljeno April 14, 2017 Deli Objavljeno April 14, 2017 pred 23 minutami, GO_Tomi pravi: Je. Komplet. Super informacija! Bo za probat! Wakasaki 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno April 14, 2017 Deli Objavljeno April 14, 2017 27 minutes ago, Tjažo said: Bo za probat! Ni to nč za probat. Je treba odpeljat po moško Tjažo in Wakasaki 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava pik1 Objavljeno April 14, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 14, 2017 . ... danes dopoldanska kavica še na malo oblačnem Jezerskem, tortica v jasnem Ajsnkaplu, greentea v kičastem Feldnu in mala popoldanska šnicla na že malo bolj jasnem Jezerskem ... ... sicer pa .. pozno popoldne že bežal pred prvimi kapljami ... izibajker, Schultz, skofk in 18 others 21 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava vuk76 Objavljeno April 14, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 14, 2017 Ob 8h start iz MB proti Celju k Selmarju na servis...kar po avtocesti, da ja ne zamudim. Po opravljenem servisu pa malo naokoli: Celje - Vojnik - Velenje - Vitanje - Stranice - pogled v nebo in na uro - vreme je in cas tudi - gasa po ovinkih na Roglo. Nic prometa, cesta se kr prasna in popeskana z obcasnimi nanosi peska zaradi dezja. Vseeno se je dalo kar lepo peljati. Metzelerka se fino obnese. Bolj proti vrhu se peljem, manj sonca, vec oblakov in hladneje. Na vrhu samo obrnem in nazaj v dolino,da se spet ogrejem in da pobegnem pred oblakom cez Slov. Konjice proti Slov. Bistrici in dalje proti MB. Glih parkiram pred garazo padejo ze prve dezne kaplje in par minut kasneje manjsa ploha. Pravocasno prispel domov bi se temu reklo. MiNa, shark90, Bmflar in 21 others 24 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava RobiRoberto Objavljeno April 15, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 15, 2017 Včeraj sem se od doma odpeljal ob 07.45 in se vrnil nazaj ob 16.30, zadovoljen kljub temu, da se nisem z nihajko odpeljal na kavo v Ski hotel na Voglu, ker sem se časovno "malo zmotil" in se do spodnje postaje nihajke pripelja šele ob 12.30, vendar sem se domov vseeno vrnil zelooo zadovoljen, ker med vožnjo nisem nikjer napačno zavil, ker me vreme ni razočaralo in ker je moj skuter po "generalnem servisu" v Tolminu (na mojo veliko srečo še vedno v garanciji), zopet deloval tako kakor mora. C eagle, izibajker, Frenk 67 in 37 others 40 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se