Borutt Objavljeno Oktober 23, 2018 Deli Objavljeno Oktober 23, 2018 pred 1 uro, The Lakl pravi: Aha! Torej naj od prodajalca le zahtevam, da mi na račun za ror napiše “nadomestni” auspuh in si ga shranim v prometno. Bo dovolj ? Za avto ali za motor? Bo isti, kot original? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Oktober 23, 2018 Deli Objavljeno Oktober 23, 2018 pred 1 uro, sesir pravi: En tle na MS ni vedu,da se olje menja na zagreti masini,kot ni vedel,da se pri motorju brez abs zelo malo uporablja zadnja zavora....oboje verjel sele po profi video razlagi...tako,da verjem,da ne vedo,ce se eni se osnov ucijo... Za obe stvari tako bluziš, da sam sebi verjameš. Zdaj pa ti dve zadevi poveži s to temo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno Oktober 23, 2018 Deli Objavljeno Oktober 23, 2018 pred 4 minutami, Borutt pravi: Za obe stvari tako bluziš, da sam sebi verjameš. Zdaj pa ti dve zadevi poveži s to temo. Citiral sem snecija in mu povedal,da zmotno misli...da lazje spregleda,sem mu se obudil spomin... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zok Objavljeno Oktober 23, 2018 Deli Objavljeno Oktober 23, 2018 1 hour ago, Snecer said: za abs ne vem, nimam in uporabljam zadnjo Jaz tudi. sesir 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Oktober 24, 2018 Deli Objavljeno Oktober 24, 2018 pred 15 urami, Borutt pravi: Torej moraš poznati zakonodajo, brez, da bi bila kje objavljena. Tako pišeš. Vpis zahteva zakonodaja. Ker pač vgradiš del, ki ni original niti ni nadomestni del. Katere papirje potrebuješ? Vse tiste papirje, katere je pridobil ali spisal proizvajalec, neseš ti stricu. še 1x zakonodaja je taka kot je in jo je potrebno spoštovati. Lahko pa bi jo poenostavili. Vse se da, če je volja. pred 14 urami, The Lakl pravi: Živimo v birokratski državi! Izjava o “strokovni” vgradnji ??? Trije vijaki M10 odviti z križnim šraufncigerjem, lonec dol in nov lonec gor ter ponovi vajo. Jaz naj ne bi smel sam rora zamenjati a v službi delam izdelke za letalsko industrijo v tisočinke natančno - v sosednji mehanični delavnici pa “brate Fazlija sa tri razreda završene osnovne škole može!!! “ Papir je torej važen. Na avtomobilih nihče ne komplicira, če je vgrajen Walker ali Novak lonec -na motorju pa namenski lonec za točno določen tip motorja mora biti homologiran saj ni nadomestni del po neki glupi logiki. Tudi če ima homologacijo proizvajalca in velja za vso Evropo le za nas Balkance ne. Na primer: Če ima Arow homologiran lonec za Yamaho MT 07 je to “ nadomestni “ del in če ima homologacijsko oznako se sprašujem, zakaj je potreben dodaten vpis v homologacijo? Torej smo bolj Papeški od Papeža ter prava Birokratska država. Kot je že nekdo zgoraj opisal sem imel tudi letos primer iz tujine, ko je Avstrijskega Policista zanimala le glasnost izpuha in popolnoma noben papir. Ok! Pošteno, bolj kot aktovka papirjev o skladnosti, vpisih, predpisih in na motorju Yoshimura z prevrtanim loncem. točno tako, mi smo bili vedno bolj papeški od papeža. Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Oktober 24, 2018 Deli Objavljeno Oktober 24, 2018 pred 14 urami, Zok pravi: Da. Pa ne hecam se - moj svak ima vpisan menjan vizir na R6. Ni tezava v zatemnjenosti (na R6 2007 moras itak biti ze kar gibcen, ce hoces gledati skozenj ), pac pa v materialu - deli karoserije ob trku ne smejo tvoriti ostrih robov, kar je ena če gledaš birokratsko imaš prav. Če gledaš logično, če ima (oziroma bi moral imeti) izdelek nek ceritfikat (mislim da TUV) ali nekaj kar velja da je testiran in ne vidim potrebe po vpisu. Zok 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Oktober 24, 2018 Deli Objavljeno Oktober 24, 2018 pred 6 minutami, DAMI34 pravi: če gledaš birokratsko imaš prav. Če gledaš logično, če ima (oziroma bi moral imeti) izdelek nek ceritfikat (mislim da TUV) ali nekaj kar velja da je testiran in ne vidim potrebe po vpisu. vsi kitajski izdelki imajo vgravirano, vtisneno ali kako drugače označen izdelek s CE .. če bo potrebno, bo pa pisalo še TUV ... sesir 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Oktober 24, 2018 Deli Objavljeno Oktober 24, 2018 pred 15 urami, Borutt pravi: Se Akrapovič razlikuje od originala? Torej ni nadomestni del. Si na vrsti za opletati. Ne se ne. Dimenzijsko je enak (ker ga drugače niti ne moreš vgraditi). Namen (dušenje zvoka) je enak (v skladu s predpisi) . Da je drugačne barve in ima drugačno obliko izhodne cevi, pa verjetno ni bistvena razlika. lp sesir in DAMI34 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Oktober 24, 2018 Deli Objavljeno Oktober 24, 2018 pred 8 minutami, maus pravi: vsi kitajski izdelki imajo vgravirano, vtisneno ali kako drugače označen izdelek s CE .. če bo potrebno, bo pa pisalo še TUV ... ne govorim o ponarejanju, le to je možno tudi sedaj, pri vsej gori papirjev Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Oktober 24, 2018 Deli Objavljeno Oktober 24, 2018 me zanima, kolikokrat se je borut sklonil pod avto, ki ga je ustavil in gledal, če je lonec homologiran Zok, franc in sesir 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Oktober 24, 2018 Deli Objavljeno Oktober 24, 2018 pred 5 minutami, Snecer pravi: me zanima, kolikokrat se je borut sklonil pod avto, ki ga je ustavil in gledal, če je lonec homologiran pa ponesreč avto spelje sesir 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roger G. Jagger Objavljeno Oktober 24, 2018 Deli Objavljeno Oktober 24, 2018 43 minutes ago, Snecer said: me zanima, kolikokrat se je borut sklonil pod avto, ki ga je ustavil in gledal, če je lonec homologiran Svoj čas, smo v LJ tudi sponke v prvi pomoči šteli. In pa, mene so tudi 3x v razmaku 1h ustavili (ok, zadnji je hotel samo videt barvo avtomobila). Najlepša cvetka pa je, ko me na Roški (LJ) nameril 52km/h (50)....in sta se potem s kolegom zagnala za menoj, kot da sem oropal SKB. Svoj čas, so bili po LJ kar tečni. Sploh, če je avto za promil izstopal... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Oktober 24, 2018 Deli Objavljeno Oktober 24, 2018 pred 1 uro, DAMI34 pravi: še 1x zakonodaja je taka kot je in jo je potrebno spoštovati. Lahko pa bi jo poenostavili. Vse se da, če je volja. točno tako, mi smo bili vedno bolj papeški od papeža. Še vedno nisi napisal, kako bi jo poenostavil. Pa na odgovornost sodelujočih ne pozabi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Oktober 24, 2018 Deli Objavljeno Oktober 24, 2018 pred 1 uro, DAMI34 pravi: če gledaš birokratsko imaš prav. Če gledaš logično, če ima (oziroma bi moral imeti) izdelek nek ceritfikat (mislim da TUV) ali nekaj kar velja da je testiran in ne vidim potrebe po vpisu. Potemtakem bi bilo logično, da vsakdo, ki igra igrice z volanom ali krmilom in ostalimi komandami, obvlada vožnjo avta ali motorja na cesti, čeprav ju je videl samo skozi okno z vrha stolpnice. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Oktober 24, 2018 Deli Objavljeno Oktober 24, 2018 pred 5 minutami, Borutt pravi: Še vedno nisi napisal, kako bi jo poenostavil. Pa na odgovornost sodelujočih ne pozabi. ne kompliciraj Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Oktober 24, 2018 Deli Objavljeno Oktober 24, 2018 pred 1 uro, maus pravi: vsi kitajski izdelki imajo vgravirano, vtisneno ali kako drugače označen izdelek s CE .. če bo potrebno, bo pa pisalo še TUV ... Sem mu že jaz poskusil dopovedati. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Oktober 24, 2018 Deli Objavljeno Oktober 24, 2018 pred 1 minuto, Borutt pravi: Sem mu že jaz poskusil dopovedati. verjetno majo tudi vsi kitajski izpuhi homologacijo kot ima Akrapovič, vklučno s ponaredki a ne Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Oktober 24, 2018 Deli Objavljeno Oktober 24, 2018 pred 1 uro, franc pravi: Ne se ne. Dimenzijsko je enak (ker ga drugače niti ne moreš vgraditi). Namen (dušenje zvoka) je enak (v skladu s predpisi) . Da je drugačne barve in ima drugačno obliko izhodne cevi, pa verjetno ni bistvena razlika. lp Se ti res zdi, da je popolnoma enak in, kot takšen, nadomestni del? pred 1 uro, DAMI34 pravi: ne govorim o ponarejanju, le to je možno tudi sedaj, pri vsej gori papirjev Se ti zaradi tega ne zdi, da je enostavneje in tudi varneje za naslednjega lastnika, da je nekaj vpisano? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Oktober 24, 2018 Deli Objavljeno Oktober 24, 2018 pred eno uro, Snecer pravi: me zanima, kolikokrat se je borut sklonil pod avto, ki ga je ustavil in gledal, če je lonec homologiran Homologiran ali vpisan? pred 7 minutami, DAMI34 pravi: ne kompliciraj Ti si omenil birokracijo in potrebo po njeni poenostavitvi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Oktober 24, 2018 Deli Objavljeno Oktober 24, 2018 pred 3 minutami, Borutt pravi: Se ti zaradi tega ne zdi, da je enostavneje in tudi varneje za naslednjega lastnika, da je nekaj vpisano? madona, ma ti res ne potegne. Seveda mora biti vpisano, tak ali drugače, poenostavljen vpis bi moral biti. Lej bom dal primer: -imamo zdravstveno iskaznico, vsako leto pa nabavimo še EU izkaznico o dodatnem zdravstvenem. -imamo prometno in imamo homologacijski kartonček Marsikaj se da združit in poenostavit. In če se vrnem k izpuhom: Slip on popolnoma nič ne vpliva na varnost v CP. Tako kot ne vpiva druga blagovna znamka zavornih ploščic, če jih zamenjaš (npr) Za izpuhe obstajajo homologacije, katere je uredil proizvajalec. Le to bi se lahko zabeležilo v prometno (sploh ne vem zakaj se rabi homologacijski kartonček) na tehničnem. Mislim, da so dovolj inteligentni da v bazi preverijo ali dotični ror ima homologacijo in če je prišraufan na motor. Zato obstajajo tehnični, da preverijo tehnično izpravnost vozila. skalar36 in sesir 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Oktober 24, 2018 Deli Objavljeno Oktober 24, 2018 pred 7 minutami, DAMI34 pravi: verjetno majo tudi vsi kitajski izpuhi homologacijo kot ima Akrapovič, vklučno s ponaredki a ne Dokler bo povpraševanje, bo ponudba. Prenehaj kupovati kitajske izdelke, pa te ne bo več skrbelo, če imajo homologacijo, certifikate in ostalo papirno šaro ter, če so ponaredki. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Oktober 24, 2018 Deli Objavljeno Oktober 24, 2018 lahko bi mieli tko kot imajo nekje v svetu ... osebno izkaznico skupaj z vozniškim dovoljenjem, ne pa da imaš dva dokumenta Roger G. Jagger 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Oktober 24, 2018 Deli Objavljeno Oktober 24, 2018 pred 12 minutami, Borutt pravi: Se ti res zdi, da je popolnoma enak in, kot takšen, nadomestni del? Razen barvne kombinacije in nalepke, ni razlike. DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Oktober 24, 2018 Deli Objavljeno Oktober 24, 2018 pred 7 minutami, Borutt pravi: Dokler bo povpraševanje, bo ponudba. Prenehaj kupovati kitajske izdelke, pa te ne bo več skrbelo, če imajo homologacijo, certifikate in ostalo papirno šaro ter, če so ponaredki. torej sem negiral, kar se piše, ponaredkov se ne da uradno vpisati, ne po sedanji zakonodaji, niti v primeru če bi postopke poenostavili. pred 8 minutami, maus pravi: lahko bi mieli tko kot imajo nekje v svetu ... osebno izkaznico skupaj z vozniškim dovoljenjem, ne pa da imaš dva dokumenta vgrajen čip z vsemi podatki , kot ma pes maus 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Oktober 24, 2018 Deli Objavljeno Oktober 24, 2018 pred 2 minutami, DAMI34 pravi: madona, ma ti res ne potegne. Seveda mora biti vpisano, tak ali drugače, poenostavljen vpis bi moral biti. Lej bom dal primer: -imamo zdravstveno iskaznico, vsako leto pa nabavimo še EU izkaznico o dodatnem zdravstvenem. -imamo prometno in imamo homologacijski kartonček Marsikaj se da združit in poenostavit. In če se vrnem k izpuhom: Slip on popolnoma nič ne vpliva na varnost v CP. Tako kot ne vpiva druga blagovna znamka zavornih ploščic, če jih zamenjaš (npr) Za izpuhe obstajajo homologacije, katere je uredil proizvajalec. Le to bi se lahko zabeležilo v prometno (sploh ne vem zakaj se rabi homologacijski kartonček) na tehničnem. Mislim, da so dovolj inteligentni da v bazi preverijo ali dotični ror ima homologacijo in če je prišraufan na motor. Zato obstajajo tehnični, da preverijo tehnično izpravnost vozila. Ti si tisti, ki ti ne potegne. Res mi ni jasno, kaj se ti mota po glavi, da po nekaj straneh nabijanja, da ni potrebe po vpisu, saj ima izpuh papir, sedaj napišeš, da vpis pa mora biti. Prični kupovati cigarete v trafiki, ker imaš sedaj prehudo koncentracijo. Kaj sedaj nakladaš z neko zdravstveno kartico? Raje napiši, kako bi se poenostavil vpis izpuha. Čeprav mi res ni jasno, kakšno robo kadiš, ker si do sedaj trdil, da vpisa ne bi smelo biti, sedaj pa pišeš, da je vpis potreben. Slip on, ki ni nadomestni del, je sprememba na vozilu. Ti res ne potegne? Beri zakonodajo. Homologacija je za celotno dobo vozila, prometno pač ne. Mogoče je to razlog. In, da je obrazec predpisan in z malo oziroma premalo prostora. Čeprav se tudi to da rešiti. Vpis je enkraten postopek, zaradi česar se kasneje samo pogleda številke, če se še vedno ujemajo. Tudi tukaj so mučke. Zakaj bi potem pri vsaki kontroli gledali kup papirjev, za katere se ne ve, kateri heker jih je zložil? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se