Brrrm Objavljeno Avgust 30, 2006 Deli Objavljeno Avgust 30, 2006 Kakršnen koli poseg ... Obstajata teorija in praksa. Po teoriji, predvsem proizvajalcev, je to, kakršen koli poseg, res. Praksa pa kaže drugače. Na BMWju mi je škripnil akumulator. Vsekakor ga nisem zamenjal z akumulatorjem, na katerem je natisnjeno BMW, ker je enkrat dražji od drugih, ne BMWjevsko označenih. Na avtu sem butnil blatnik. Vsekakor ga nisem zamenjal z originalnim, ampak smo nanj dali cenejšo italijansko kopijo. Če boš menjal plastiko in bo to opravljeno tako, da ne bo vidno, da so gor druge plastike, kaki grdi in prisiljeni spoji, te bo pogruntal le strokovnjak za tisti tip motorja. Majstri na tehničnih pregledih pa so bolj splošno izobraženi in o avtomobilih več, kot o motorjih tako, da obstaja zelo malo možnosti, da te bo majstor na tehničnem ali policist na cesti pogruntal. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Maverick Objavljeno Avgust 30, 2006 Deli Objavljeno Avgust 30, 2006 No sej tako nekako sem mislil tudi sam. Sedaj se moram odlociti samo se ali streetfighter ali novejsi model plastike na CBR600. Streetfighter naj bi zgledal nekako tako: Sedaj pa se eno vprasanje kako je z barvanjem ce bo motor priblizno iste barve kot je napisano v prometni najbrz tudi ne bo problemov z urejanjem le te? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Avgust 30, 2006 Deli Objavljeno Avgust 30, 2006 Kot se spomnim, lahko spremembo barve prijaviš na tehničnem pregledu. Vsaj včasih je tako bilo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PeterK Objavljeno Avgust 30, 2006 Deli Objavljeno Avgust 30, 2006 Sedaj pa se eno vprasanje kako je z barvanjem ce bo motor priblizno iste barve kot je napisano v prometni najbrz tudi ne bo problemov z urejanjem le te? Novo barvo ti vpišejo na tehničnem. Moraš plačat samo "tehnično spremembo" kar pride 1-2 jurja in seveda novo prometno. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Stric Burek Objavljeno September 3, 2006 Deli Objavljeno September 3, 2006 A ve kdo kje bi se dobil kak High Mount Izpuh za GSX-R 97-00? Samo da je homologiran. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hotschko Objavljeno September 6, 2006 Deli Objavljeno September 6, 2006 A ve kdo kje bi se dobil kak High Mount Izpuh za GSX-R 97-00? Samo da je homologiran. probaj na www.leovince.com ... potem pa mi javi, da zrihtamo dobro ceno :) h. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Špilferderber Objavljeno September 12, 2006 Deli Objavljeno September 12, 2006 lenobalenobna kot sem naprošam za kratek odgovor na kratko vprašanje (ki se verjetno kje skriva v tej solati 25 stranski) avto: v homologaciji imam vpisano eno dimenzijo platišč, rad bi montiral večje (za colo ali dve, odvisno od moje prepotentnosti). zatorej, postopek, strošek? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vuk76 Objavljeno September 12, 2006 Deli Objavljeno September 12, 2006 RTI ali LPP,Avtoplus ti je predaleč...RTI malo hitrejši,držji,a bližji,LPP malo bolj oddaljen pa še dalj časa traja. Rabiš pa papirje,ki jih zahtevaj ob nakupu,na njih piše TUV,kar pomeni,da je za naše mojstre sprejemljiv in ti večjo dimenzijo vpišejo v kartonček. Če maš želje po kakšni boljši razlagi PM ali GSM...sem sam že marsikaj homologiral na svojih avtomobilih.Za točne cene pa boljše da pokličeš omenjene organizacije in točno povprašaš,mislim,pa da tam okoli 10.000 SIT,odvisno tudi ali že imaš taveliki homolomo kartonček. lp vuk Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SEOI-NAGE Objavljeno September 14, 2006 Deli Objavljeno September 14, 2006 Homologacija celotnega vozila, oz. če je vozila pripeljano z druge države se mora obvezno homologirat v Kopru na Autoplusu, sicer pa posamezni deli LPP Ljubljana Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vuk76 Objavljeno September 14, 2006 Deli Objavljeno September 14, 2006 Homologacija celotnega vozila, oz. če je vozila pripeljano z druge države se mora obvezno homologirat v Kopru na Autoplusu, sicer pa posamezni deli LPP Ljubljana Če govoriš za motorno kolo je zadeva resnična,medtem ko osebna vozila lahko homologiraš med drugim tudi na Štajerskem avtodomu v MB,LPP v LJ...itd. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
smarty23 Objavljeno September 20, 2006 Deli Objavljeno September 20, 2006 Sem dobi Leota pa ima enak zvok kot wings bleh :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
norc 16 Objavljeno September 22, 2006 Deli Objavljeno September 22, 2006 zdravo!!! mene zanima katere vse papire potrebujem da uvozim motor iz tujine(nemčije) se pravi poleg prometne in uverjenje pogodbe še kaj? mene zanima če imajo kakšne limite se pravi na leta imam namen uvozit letnik 98 model pa je kawasaki zxr 400. PS ima kdo mogoče telefonsko od kopra, naj mi na PM odgovori hvala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gebre Objavljeno September 23, 2006 Deli Objavljeno September 23, 2006 Ja v prometni mora imeti vpisano neko direktivo 97...drugače pa obstaja obširna tema o uvozu. Še nesvet, ne kupuj tega motorja, ker ne boš dobil rezervnih delov Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MACESN Objavljeno September 24, 2006 Deli Objavljeno September 24, 2006 (popravljeno) maverick, ka tistale honda streetfighter je tvoja? (al še bo :rolleyes: ) dej ko bo prebarvana pa use poštimano posliki da vidmo kak zgleda Popravljeno September 24, 2006. Popravil MACESN Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SEOI-NAGE Objavljeno September 24, 2006 Deli Objavljeno September 24, 2006 Autplus Koper, jutri peljem mojo ljubezen dol, upam da bom dobil žig..! Potem pa prec "racing" dele gor :OK: shelly 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MACESN Objavljeno September 25, 2006 Deli Objavljeno September 25, 2006 kaj pa auspuhi za hyosung gt 125? karkoli karj e homologiranega me zanima Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SEOI-NAGE Objavljeno September 26, 2006 Deli Objavljeno September 26, 2006 Ok, naredl smo :OK: :kva2: Jutri pa takoj se lotit predelav :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
3nity Objavljeno September 28, 2006 Deli Objavljeno September 28, 2006 Rekord! :yea1: 12 dni po opravljenem pregledu sem dobila na dom homo.kartonček z vpisano spremembo. Juhej :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Temty Objavljeno Oktober 2, 2006 Deli Objavljeno Oktober 2, 2006 Kaj pa če maš Yamaho XTZ 750 l 92, pa je original ror v PM-popraskan, vdolbine...kaj lahko daš gor razen originala, ki ga itak nikjer ni... LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
janih Objavljeno Oktober 3, 2006 Deli Objavljeno Oktober 3, 2006 kolk stane homologacija in kolkrat moraš prit z motorjem, da vidjo izpuh, če imaš od uradnega serviserja potrdilo o homologaciji ali moraš tud pokazat izpuh :? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno Oktober 3, 2006 Deli Objavljeno Oktober 3, 2006 (popravljeno) 1. se naročiš 2. greš ko te pokličejo 3. plačaš 4. čakaš, da ti pošljejo homolomo Podrobnosti v temi HOMOLOGACIJE! Popravljeno Oktober 3, 2006. Popravil Frips Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
simonsi Objavljeno Oktober 3, 2006 Deli Objavljeno Oktober 3, 2006 Kaj pa če maš Yamaho XTZ 750 l 92, pa je original ror v PM-popraskan, vdolbine...kaj lahko daš gor razen originala, ki ga itak nikjer ni... LP Un rosfrej zaščitni pleh lahko zamenjaš, ni treba celega lonca menjat. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Temty Objavljeno Oktober 3, 2006 Deli Objavljeno Oktober 3, 2006 (popravljeno) Un rosfrej zaščitni pleh lahko zamenjaš, ni treba celega lonca menjat. Po 94.000 prevoženih km, ti ne pomaga menjat samo pleha :D , so počeni tudi nosilci za pritrditev itd...ne da se mi vsega popravljat, saj, ko bo kdo naredil motor, ki bo isto vzdržljiv, kot je ta, bom menjal motor :OK: LP Popravljeno Oktober 3, 2006. Popravil Giant Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
3nity Objavljeno Oktober 4, 2006 Deli Objavljeno Oktober 4, 2006 kolk stane homologacija in kolkrat moraš prit z motorjem, da vidjo izpuh, če imaš od uradnega serviserja potrdilo o homologaciji ali moraš tud pokazat izpuh :? kolikor sem uspela razumeti je cena odvisna od inšpektorjevega razploloženja :huh: TinaRR s foruma je v Lj. dala 8.000sit, jaz sem v Kopru plačala 11.400 (s popustom!), je pa res, da so pri nas v Kp ceni homologacije prišteti še inšpektorjevi potni stroški.. Poleg tega zavisi cena tudi od tvojega homo. kartončka (če imaš starega, moraš doplačati za novega - vsaj tako sem slišala pravit :hmm: ). V priponki imaš vlogo, ki jo moraš izpolniti in oddati. Datum ti ali povejo na licu mesta ali pa sporočijo po telefonu. Motor moraš tam peljati samo takrat, ko imaš homologacijo ;) - in ja, ga mora obvezno v živo videti :D Pri zamenjavi izpušnega lonca ni potrebno potrdilo o strokovni vgradnji, je pa inšpektor toliko bolj vesel, če potrdilo imaš ;) Po pregledu ti inšpektor na tvoje papirje napiše ceno pregleda, v pisarni to plačaš in čez toliko in toliko dni dobiš po pošti na dom svoj homo.kartonček z vpisano vgradnjo. Vloga_za_pos.odobr.predelanega_vozila_Obr_ND_OP_3_02_42_spl.doc Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
janih Objavljeno Oktober 4, 2006 Deli Objavljeno Oktober 4, 2006 kolikor sem uspela razumeti je cena odvisna od inšpektorjevega razploloženja :huh: TinaRR s foruma je v Lj. dala 8.000sit, jaz sem v Kopru plačala 11.400 (s popustom!), je pa res, da so pri nas v Kp ceni homologacije prišteti še inšpektorjevi potni stroški.. Poleg tega zavisi cena tudi od tvojega homo. kartončka (če imaš starega, moraš doplačati za novega - vsaj tako sem slišala pravit :hmm: ). V priponki imaš vlogo, ki jo moraš izpolniti in oddati. Datum ti ali povejo na licu mesta ali pa sporočijo po telefonu. Motor moraš tam peljati samo takrat, ko imaš homologacijo ;) - in ja, ga mora obvezno v živo videti :D Pri zamenjavi izpušnega lonca ni potrebno potrdilo o strokovni vgradnji, je pa inšpektor toliko bolj vesel, če potrdilo imaš ;) Po pregledu ti inšpektor na tvoje papirje napiše ceno pregleda, v pisarni to plačaš in čez toliko in toliko dni dobiš po pošti na dom svoj homo.kartonček z vpisano vgradnjo. živjo bolha hvala za informacije in za obrazec, katerega pa že imam, sem ga dobil na hondinem servisu v trzinu, l.p. janih Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se