Skoči na vsebino

STOP policija (vse kar ni v zvezi z motorizmom, zdravljenje frustracij, ter nabijanje do nezavesti)

Priporočene objave

Objavljeno
pred 51 minutami, Kaldu pravi:

Ena cvetka je tudi pravilno vključevanje na avtocesto. Prav malo jih vidiš, da sploh prižgejo smerokaz. 

To je res. Sam tam lahko za razliko od marsikje drugje z lahkoto predvidiš, kaj bo on na pospeševalnem pasu naredil. Jeba so situacije, ko popolnoma nepričakovane krene... ko se tisti izgovor za možgan v glavi lih nekaj spomni.

Objavljeno
pred 3 urami, krucymucy pravi:

kolo s pomoznim motorjem recimo ...

Aja..zgodnja ura je bla pa nisn razmisljal?

pred 19 minutami, Borutt pravi:

Voziš kolo? Potrebuješ vozniško dovoljenje za vožnjo kolesa? 

Normalno...v 3 razredu osnovne sole smo ga delali

Objavljeno
1 hour ago, Kaldu said:

Od kar imajo možnost programerja načina utripanja jih kar uporabljajo.:naughty:

Drugače pa zmaga izjava enega od njih:

"jest vem kam grem, za ostale me pa boli ku..."

Ena cvetka je tudi pravilno vključevanje na avtocesto. Prav malo jih vidiš, da sploh prižgejo smerokaz. 

Kaksen smerokaz.. vecina jih sploh ne pozna fore vkljucevalnega pasu.. da se pospesuje :D 

Objavljeno

Najraj mam pa une, ki se razvrstijo na pas za zavijanje in potem, ko so že na unmu pasu, dajo žmigavc .. ko to vidm zatulm

"SEREM TI SE NA ŽMIGOUC .... PLJUC" :mad: 

Objavljeno
pred 16 minutami, maus pravi:

Najraj mam pa une, ki se razvrstijo na pas za zavijanje in potem, ko so že na unmu pasu, dajo žmigavc .. ko to vidm zatulm

"SEREM TI SE NA ŽMIGOUC .... PLJUC" :mad: 

.... popolnoma te razumem..... :friend1:.... 

Objavljeno

... vi vsi narobe gledate te žmigavce....

... pogledaš glih takrat, ko žmigawc mrkne... in sploh nisi vidu, da žmigne....

...al pa glih takrat pomižikneš, ko žmigawc žmigne... in spet misliš, da ni dal žmigawcow...

Baj 'd wej...

... jest dam VEDNO žmigavec iz krožišča...ali kjerkoli drugje... pa če sem z avtom ali motorjem.

...in če nekoga čakam, da bi šel v križišču mimo mene...in potem brez žmigavca zavije nekam... da ga brezveze čakam.... mu potrobim in si grem skozi lase z iztegnjenim sredincem ( v bistvu imam tako goste lase, da ne morem iti z vsemi prsti skozi lase  :P ) 

... pa še pohvaljen sem bil od marsikoga, ki mi je bil kot sopotnik, da prižigam žmigavec, ko grem iz krožišča....in potem vprašam... kaj pa ti... ga tudi daš?...

.... ponavadi je odgovor brez besed....in malo barve po faci   :blush:   ...in ga preprosto vprašam:

Ali ti ne gre na živce, ko nekoga čakaš pred krožiščem, on ti pa potem brez žmigavca zavije ven? .... odgovor je bil vedno "JA"....   "Full". .... "itak, da mi gre"....

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 13 urami, maus pravi:

še ti jih boš fasala od @thumper-ja :ras:

tole nedajanja in nakazovanje smeri s smerokazi, mi gre res na organast organ :mad:

ko bodo razumeli, da je to pogovarjanje med vozniki, bodo doumeli, da je to zelo pomembena prvina obnašanja v cestnem prometu ... :dry:

p.s.

tole sem pa res pametno napisu, ane ane :P

Dobro da je tale organast organček mini minijast.

• Haha 2
Objavljeno
pred 51 minutami, ukica pravi:

Kaksen smerokaz.. vecina jih sploh ne pozna fore vkljucevalnega pasu.. da se pospesuje :D 

Itak, preskoci voznega in iz pospesevalnega hop direkt preko na prehitevalnega. Jaz sem enega tako ze skoraj zradiral.

Objavljeno

... sem lani spomladi (z biciklom) čakal prijatelja na kolopci ob krožišču na Igu...ene 15-20 minut....in opazoval promet.

:eek: 

...SWAŠTA....... res SWAŠTA vidiš, kako vozi folk ..     :slap:

..od levega žmigavca za v krožišče....

....v nasprotno smer v krožišče...

...čez sredo krožišča, ampak previdno, ker se je v sredini krožišča ustavil in se prepričal, če je krožišče prazno... verjetno sploh ni porajtal, da je krožišče...ampak mislil, da jr križišče....

... zapeljal pred nekoga, ki je bil pred njim v krožišču ( verjetno je mislil, da če ne daš žmigavsa, da greš ven ...)

... skratka: žmigavc iz krožišča sta dala dva šoferja... pa še to je bil en avto AVTOŠOLA.

...ampak promet pa kr laufa...  :eek: 

Objavljeno
pred 9 minutami, IZTOK pravi:

Itak, preskoci voznega in iz pospesevalnega hop direkt preko na prehitevalnega. Jaz sem enega tako ze skoraj zradiral.

In to s cca 60km/h...

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 2 urami, Miha1985 pravi:

Aja..zgodnja ura je bla pa nisn razmisljal?

Normalno...v 3 razredu osnovne sole smo ga delali

Tudi sedaj potrebuješ vozniško dovoljenje za vožnjo kolesa? 

pred 14 minutami, Zivnorc pravi:

... sem lani spomladi (z biciklom) čakal prijatelja na kolopci ob krožišču na Igu...ene 15-20 minut....in opazoval promet.

:eek: 

...SWAŠTA....... res SWAŠTA vidiš, kako vozi folk ..     :slap:

..od levega žmigavca za v krožišče....

....v nasprotno smer v krožišče...

...čez sredo krožišča, ampak previdno, ker se je v sredini krožišča ustavil in se prepričal, če je krožišče prazno... verjetno sploh ni porajtal, da je krožišče...ampak mislil, da jr križišče....

... zapeljal pred nekoga, ki je bil pred njim v krožišču ( verjetno je mislil, da če ne daš žmigavsa, da greš ven ...)

... skratka: žmigavc iz krožišča sta dala dva šoferja... pa še to je bil en avto AVTOŠOLA.

...ampak promet pa kr laufa...  :eek: 

Cesta in predpisi sta kriva. Pa inkasantje tudi. 

Objavljeno

Stanje v družbi se najbolj odraža v prometu. Sploh zato, ker se ljudje v avtu počutijo močne, nedotakljive. Imajo nek balonček varnosti. Zatajila je vzgoja. Nobena kazen tega ne bo rešila...

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 3 urami, Kaldu pravi:

Od kar imajo možnost programerja načina utripanja jih kar upo

Teoretično itak nima kam zavit. :)

mene bolj moti ker ne pospešijo pravočasno, potem ali žlajfada ali izsiljevanje. Vnaprej pa nič ne pomislijo.

pred 1 uro, ukica pravi:

Si me prehitu, pol pa pred mano vključil :ras:

Objavljeno
pred 1 uro, skalar36 pravi:

Stanje v družbi se najbolj odraža v prometu. Sploh zato, ker se ljudje v avtu počutijo močne, nedotakljive. Imajo nek balonček varnosti. Zatajila je vzgoja. Nobena kazen tega ne bo rešila...

Vzgoja je bila, saj imaš izpit. Ali bi ti še posebej dodatno vzgojo, da ti vcepijo vključevanje smernikov, upoštevanje omejitve, pravilno menjavo pasov, vožnjo po svoji strani, pravilno prehitevanje, ...? 

pred 1 uro, DAMI34 pravi:

Teoretično itak nima kam zavit. :)

mene bolj moti ker ne pospešijo pravočasno, potem ali žlajfada ali izsiljevanje. Vnaprej pa nič ne pomislijo.

Si me prehitu, pol pa pred mano vključil :ras:

Smerokaz je komuniciranje z ostalimi in to ne glede na to, če nima kam drugam zaviti. 

Predvidevanje. In malo ZKP. Pa je vse boljše in lažje. 

Objavljeno (popravljeno)
pred 12 minutami, Borutt pravi:

Vzgoja je bila, saj imaš izpit. Ali bi ti še posebej dodatno vzgojo, da ti vcepijo vključevanje smernikov, upoštevanje omejitve, pravilno menjavo pasov, vožnjo po svoji strani, pravilno prehitevanje, ...?

V avtošoli ni vzgoje. Tam je samo znanje. 

Zakaj imaš vsako leto stožce in poligon... sej so hodili v avto šolo.... 

Popravljeno . Popravil skalar36
Objavljeno
pred 11 minutami, Borutt pravi:

Smerokaz je komuniciranje z ostalimi in to ne glede na to, če nima kam drugam zaviti. 

Predvidevanje. In malo ZKP. Pa je vse boljše in lažje. 

-vzgoja je tudi ponavljanje nečesa, kar folk pozabi. Ne škodi, če se kdaj pa kje pove in napiše, prosim prižgite luči, prosim uporabite smernike itd...

-ZKP ti mora delat, da se bo nekdo na vključevalnem pasu vključil. Ker izključil se bo težko, se pa popolnoma strinjam, če je še smernik prižgan bo nekoga mogoče opozoril nase in bo ta na voznem pasu lahko celo izvedel manever umikanja, da se bo vključevani lahko mirno vključil.

Sem pa opazil da nekateri mislijo, da prižgan smernik daje tudi prednostno pravico. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Vsakih 5 let bi moralo biti, da se na delavnicah obnavlja znanje o prometu. Ljudje pozabijo. In mislijo, da ko imajo enkrat obkljukano(bilokatero) znanje se jim ni treba več učiti. Če gremo reševati test iz 6 razreda OŠ pogrnemo vsi. Večina pa pa tud pri CPP.  Kar se Janezek nauči...sčasoma pozabi.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

pet let bi morale dati avtošole garancijo na opravljen izpit in znanje, ki so ga dale .... :P 

Objavljeno
pred 2 urami, Borutt pravi:

Tudi sedaj potrebuješ vozniško dovoljenje za vožnjo kolesa? 

Cesta in predpisi sta kriva. Pa inkasantje tudi. 

To mi pa ti povej..ti si policaj jaz se pa ne vozim z beciklom

Objavljeno

Moj primer iz Avtošole je tak, da je policist, ki je (mislim, da še vedno) vozil provido v popoldanskem času delal v AŠ. Ko sem imel izpitno vožnjo je bila prazna guma na Kawasakiju KLE 500. Sva poskusila zalavfat KTM 640 LC, pa ni hotel... neki nama je dekompresija nagajala. Je reku, pelji za mano, pa sva šla v mehanično delavnico, jaz z prazno prednjo gumo, on pa v polotu. 70km\h po Kranju... prekrškov nebroj. Praksa je bila, da eno uro pred izpitno vožnjo(čeprav je bilo proti zakonu) še malo povadiš. Ta ura in vsi ti prekrški so mi rešili izpit. Se pravi 5 let garancije za prekrške? 

pred 5 minutami, maus pravi:

pet let bi morale dati avtošole garancijo na opravljen izpit in znanje, ki so ga dale .... :P 

pred 5 minutami, Miha1985 pravi:

Ti jaz povem. Borut je postal kriminalist, ni več navaden policist. Saj vidiš, da samo še sprašuje in nič več ne odgovarja.

Objavljeno (popravljeno)
pred 1 uro, skalar36 pravi:

V avtošoli ni vzgoje. Tam je samo znanje. 

Zakaj imaš vsako leto stožce in poligon... sej so hodili v avto šolo.... 

Kakšno vzgojo bi ti imel? 

Sem prebral malo nižje. Zato popravek. 

Popravljeno . Popravil Borutt
Objavljeno
pred eno uro, DAMI34 pravi:

-vzgoja je tudi ponavljanje nečesa, kar folk pozabi. Ne škodi, če se kdaj pa kje pove in napiše, prosim prižgite luči, prosim uporabite smernike itd...

-ZKP ti mora delat, da se bo nekdo na vključevalnem pasu vključil. Ker izključil se bo težko, se pa popolnoma strinjam, če je še smernik prižgan bo nekoga mogoče opozoril nase in bo ta na voznem pasu lahko celo izvedel manever umikanja, da se bo vključevani lahko mirno vključil.

Sem pa opazil da nekateri mislijo, da prižgan smernik daje tudi prednostno pravico. 

Smešen si z omembo pozabljenja vključevanja smernikov in luči. Me prav zanima, če pozabiš pogledati plačo, katera je 1x mesečno. Ker, če ne pozabiš plačo, ne moreš pozabiti smernike in luči, kar uporabljaš vsakodnevno. Razen, če veš, kam greš in še vedno vidiš voziti. Si ugotovil razliko med pozabiti in malomarnostjo oziroma bmk odnosom? 

Predvidevanje je tudi desni smerokaz in vožnja naravnost, ko se želiš ti vključiti v promet in verjameš temu desnemu smerokazu. To je fajn zadeva za popraviti razbit avto. 

Tudi to se dogaja. In to je vozniška kultura. 

Objavljeno
pred eno uro, skalar36 pravi:

Vsakih 5 let bi moralo biti, da se na delavnicah obnavlja znanje o prometu. Ljudje pozabijo. In mislijo, da ko imajo enkrat obkljukano(bilokatero) znanje se jim ni treba več učiti. Če gremo reševati test iz 6 razreda OŠ pogrnemo vsi. Večina pa pa tud pri CPP.  Kar se Janezek nauči...sčasoma pozabi.

Se še spomniš, da sem napisal, da sem se ponudil za obnavljanje znanja cpp za upokojence? Ni bilo interesa. Vse vedo in vse znajo. 

Zato ti dam prav, da bi se vsako leto obnavljalo znanje (ti si napisal pet let). Teorija in praksa. Ampak zastonj. In brez nekih strašnih preverjanj znanja. Bolj v smislu učenja in preverjanja zase. Da ni prevelika prisila. 

pred eno uro, Miha1985 pravi:

Se strinjam. 

Objavljeno
pred 2 minutami, Borutt pravi:

Zato ti dam prav, da bi se vsako leto obnavljalo znanje (ti si napisal pet let). Teorija in praksa. Ampak zastonj. In brez nekih strašnih preverjanj znanja. Bolj v smislu učenja in preverjanja zase. Da ni prevelika prisila. 

No tako vzgojo sm mislu. Točno to.

Sej nekje do penzije bova pa " prišla skup" ?

Objavljeno
pred 29 minutami, Borutt pravi:

Tudi to se dogaja. In to je vozniška kultura. 

Se strinjam .. kultura na splošno, še posebno vozniška, je ćist v kurcu :dry: 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!