Skoči na vsebino

STOP policija (vse kar ni v zvezi z motorizmom, zdravljenje frustracij, ter nabijanje do nezavesti)

Priporočene objave

Objavljeno

Ko sem bil jest na Vranskem na tečaju varne vožnje je bilo tam osem gasilskih kamionov z polno opremo za gašenje se pravi z polnimi rezervarji vode.Če jih ti ni si vidu ne klobasaj,da jih tam niPojdi na upravo vadbišča pa jih vprašaj katera vsa vozila prihajajo na poligon.

Objavljeno
pred 7 urami, DinDiin pravi:

Zaqwa?  Ce  mi  je zdej  cist  top, da mi od  750 place  poberete  500?    Pa nbenga  nism  fentu  recimo? Vrhunsko res.  Ampak  vi  lahko  isto pocnete,  ker  lahko.  Inkasanti  pac,  basta.

Foušarija je huda reč. 

Objavljeno
pred 14 urami, Snecer pravi:

saj zdaj bo sneg padel pa se bodo umirili

ne bodo ne, pol se bo pri verižnih trčenjih na ledu in snegu kasiralo za nepravilno varnostno razdaljo :D

Objavljeno
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

ne bodo ne, pol se bo pri verižnih trčenjih na ledu in snegu kasiralo za nepravilno varnostno razdaljo :D

za nekaj pa bo dobro, ker ne bodo po grmovju plazili. :lol1:

Objavljeno
pred 31 minutami, DAMI34 pravi:

Je mogoče narobe, če se ukrepa v skladu z zakonodajo?

Objavljeno
pred 50 minutami, Borutt pravi:

jp, če je blesava (ampak to je samo moje stališče)

ne, od nekje mora priti denar (uradno stališče)

Hm ,...(mal te šalim)

Objavljeno
54 minutes ago, Borutt said:

Vse v skladu z zakonom, ampak kakšenkrat bi bilo dobro, da je tudi z zdravo pametjo.

Primer: Če se pozimi pri soncu in +10 stopinjam odpeljem (z avtom, da ne bo pomote) iz obale nad Črni Kal na izlet in nimam zimskih gum (na obali jih ne rabimo) pa pozabim verige,  je kazen. Vse v skladu z zakonom - adijo zdrava pamet.

Pa ne spet takšen je zakon. Policist se sam odloča kaj bo preverjal!!!

Objavljeno
pred 4 minutami, DAMI34 pravi:

jp, če je blesava (ampak to je samo moje stališče)

ne, od nekje mora priti denar (uradno stališče)

Hm ,...(mal te šalim)

Narobe je, če je zakonodaja blesava? Ampak ti pišeš o zakonodaji v primeru prometne nesreče. Je torej po tvoje zakonodaja blesava, če predpisuje sankcijo za nekoga, ki te nabije od zadaj oziroma povzroči prometno nesrečo?

Pravkar, ftp pravi:

Vse v skladu z zakonom, ampak kakšenkrat bi bilo dobro, da je tudi z zdravo pametjo.

Primer: Če se pozimi pri soncu in +10 stopinjam odpeljem (z avtom, da ne bo pomote) iz obale nad Črni Kal na izlet in nimam zimskih gum (na obali jih ne rabimo) pa pozabim verige,  je kazen. Vse v skladu z zakonom - adijo zdrava pamet.

Pa ne spet takšen je zakon. Policist se sam odloča kaj bo preverjal!!!

Si ti dobil kazen? 

Ne bom pa zanikal, da se ne najde kakšen takšen model. Na žalost. 

Objavljeno
6 minutes ago, Borutt said:

Si ti dobil kazen? 

Ne bom pa zanikal, da se ne najde kakšen takšen model. Na žalost

Jaz ne, znanec ja.

Končne se v nečem strinjava.

Objavljeno
pred 8 minutami, Borutt pravi:

Narobe je, če je zakonodaja blesava? Ampak ti pišeš o zakonodaji v primeru prometne nesreče. Je torej po tvoje zakonodaja blesava, če predpisuje sankcijo za nekoga, ki te nabije od zadaj oziroma povzroči prometno nesrečo?

interpretacija zakonodaje je prepuščena organom prisile. Če je na ledu spolzki cesti, megli nalet vozil, lahko nabijejo vsem kazni al pa tut ne...seveda pa ima vsak možnost za pritožbo.

Ravno tako kot je višina kazni prepuščena organom sodstva v primeru ovadbe povzročitve težjih telesnih poškodb (moj primer recimo) mi je smešno nizka kazen v primerjavi s kaznijo kjer je samo materialna škoda, ali pa z višino kazni v primeru storjenega prekrška.

Nikakor mi ne gre v glavo, da je višina kazni povzročitve težje telesne poškodbe, enaka kazni za neprripet varnostni pas, to je 200€ (50€ gor al dol) V tem primeru je blesava zakonodaja.

Objavljeno
pred eno uro, DAMI34 pravi:

interpretacija zakonodaje je prepuščena organom prisile. Če je na ledu spolzki cesti, megli nalet vozil, lahko nabijejo vsem kazni al pa tut ne...seveda pa ima vsak možnost za pritožbo.

Ravno tako kot je višina kazni prepuščena organom sodstva v primeru ovadbe povzročitve težjih telesnih poškodb (moj primer recimo) mi je smešno nizka kazen v primerjavi s kaznijo kjer je samo materialna škoda, ali pa z višino kazni v primeru storjenega prekrška.

Nikakor mi ne gre v glavo, da je višina kazni povzročitve težje telesne poškodbe, enaka kazni za neprripet varnostni pas, to je 200€ (50€ gor al dol) V tem primeru je blesava zakonodaja.

Ne bluzi o interpretaciji zakonodaje in še manj o sami zakonodaji, ker se ti niti najmanj ne sanja, kdaj in zakaj se izreče globa za povzročitev prometne nesreče. Pa čeprav sem o tem že neštetokrat pisal. 

Sem samo čakal, kdaj boš privlekel na dan tisto tvojo teto in njeno kazen. Kaj ti spet ni jasno ? Ti sam si se strinjal s tisto kaznijo. Zato prenehaj jokcati in se smiliti sam sebi. Takrat si imel priložnost drugače narediti. Pa nisi. 

Tebi res marsikaj ni jasno. Sploh pa samo nekaj bluziš in zavajaš. Pisal si o kasiranju v primeru verižnega trčenja. Po zakonu je možnost izreka kazni. Pa pišeš, da je zakonodaja blesava. In te ponovno sprašujem, zakaj je zakonodaja blesava, če predpisuje kazen za povzročiteja prometne nesreče. Ampak ti ne razložiš tega, temveč bluziš o sto in eni stvari brez glave in repa. 

pred eno uro, DAMI34 pravi:

še eni diujaki na naših cestah, sramota!!! :P

http://navice.si/prehitevanje-tovornih-vozil/10/11/2017/

Takšen rumeni tisk živi na račun takšnih bralcev, kot si ti. 

Objavljeno
pred 2 urami, ftp pravi:

Jaz ne, znanec ja.

Končne se v nečem strinjava.

Se ni težko strinjati z nekom, kateri piše tebi ljube besede, kajne. 

Objavljeno
Ob 10. 11. 2017 ob 13:26, maus pravi:

eh 151 km/h ... tale je šu mau hitrej :huh:

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/po-gorenjski-avtocesti-divjal-z-229-kilometri-na-uro.html

sj bi mogoče glih u četrto šaltu, da se motor ne bi preveč dru in onesnaževal okolja :huh: 

Citiral sem Mausa ne tebe!

Ob 10. 11. 2017 ob 13:49, solorider pravi:

Pa to je celih 80€ na pol 40€... pa veš kako trpijo ubogi policaji, ko se celi dan garajo.

PREKORAČITEV HITROSTI* = GLOBA

• vključno do 10 km/h = 40 EUR
  • nad 10 km/h do vključno 30 km/h = 80 EUR
  • nad 30 km/h do vključno 40 km/h = 160 EUR
  • nad 40 km/h do vključno 50 km/h = 250 EUR + 3 kazenske točke
  • nad 50 km/h do vključno 60 km/h = 500 EUR + 5 kazenskih točk
  • več kot 60 km/h = 1.200 EUR + 9 kazenskih točk

Ob 10. 11. 2017 ob 14:52, solorider pravi:

Pa se splaca za 40€ tako muciti na AC? Je to tako nevarno? Bi bilo bolje biti v mestu blizu sol....

To sem tebe spraševal, ki se je nadaljevalo na hitrost na AC.

Ob 10. 11. 2017 ob 15:44, Borutt pravi:

Kdo dobi 40€?

Spet pametuješ o delu nekoga drugega. Ker ti ni jasno, kje in kako se opravlja določene naloge. In sploh kdo je kje. 

Tu je tebi že zmrznil mozak...

Ob 10. 11. 2017 ob 16:14, solorider pravi:

Tebi treba res vse narisati. :lol1:Vam sef tudi pobarvanke deva za na teren!  :lol1:

Ob 10. 11. 2017 ob 16:28, Borutt pravi:

Res bluziš. 

Res ne veš o čem pišeš, kajne. 

To je tvoj odgovor...

pred 23 urami, solorider pravi:

Možno! Vem pa kaj čitam: ujeli objesneže na avto cesti, ki so vozili...ne to je res tudi do 150km na uro. Bravo, to so naši garači! :SS

Pol boš pa rekel, da to ni inkasantsko... še to minus 7km tolerance...

..................................

pred 22 urami, Borutt pravi:

Tvojih 40€ je bilo odgovor na del člena o varnostni razdalji. Pa sem te vprašal, kdo dobi 40€. Odgovoril si s tistim, kar znaš. Torej, nič. 

Zdaj poleg tega mešaš hitrost vožnje.

Se ti je vse pomešalo? 

Najdi kje sem te citiral ali si sanjal....kakšna razdalja???

pred 22 urami, solorider pravi:

SAJ VEM, DA TI MORAM VSE NARISATI: Gorenjski policisti so ulovili voznika, ki je na avtocesti divjal s kar 229 kilometri na uro. Vozniku grozi globa 1200 evrov in devet kazenskih točk. Policisti, ki so ujeli še 45 drugih voznikov, ki so vozili s hitrostjo več kot 150 kilometrov na uro, opozarjajo, da se pri tako velikih hitrostih precej podaljša reakcijski čas.

Malo višje imaš celi članek.... :yawn:

Pol sem ti jaz začel risati...  :lol1:

pred 21 urami, Borutt pravi:

Si res tako nepismen?

Odgovoril si na moj zapis o varnostni razdalji. Nato sem te vprašal za 40€. 

Ti je šlo sedaj med ušesa? 

Najdi moj citat! :yawn:

Zdaj vidiš kako je težko delati z policajem še sploh, če dobil budalo......

• Všeč mi je 1
  • Hvala 1
Objavljeno
pred 14 urami, Borutt pravi:

Pridruži se. Boš imel veliko plačo, dosti privilegijev, spanje v službi, ...

AA. 

Psihološka pomoč in psihološka podpora 
Število psiholoških pomoči psihologov       Število psiholoških podpor policijskih zaupnikov 
2015                       2016                                                           2015                              2016 

Sum na odvisnost [alkohol, droge, igre na srečo …] 

11                               7                                                                  21                                  18 

vir: https://www.policija.si/images/stories/Statistika/LetnaPorocila/PDF/LetnoPorocilo2016.pdf

za svoje se brigej..

Objavljeno
pred 12 minutami, thumper pravi:

Psihološka pomoč in psihološka podpora 
Število psiholoških pomoči psihologov       Število psiholoških podpor policijskih zaupnikov 
2015                       2016                                                           2015                              2016 

Sum na odvisnost [alkohol, droge, igre na srečo …] 

11                               7                                                                  21                                  18 

vir: https://www.policija.si/images/stories/Statistika/LetnaPorocila/PDF/LetnoPorocilo2016.pdf

za svoje se brigej..

Ti ne morejo več pomagati? Bodi pešec. Zaradi ostalih. 

Objavljeno
pred 2 urami, solorider pravi:

Citiral sem Mausa ne tebe!

To sem tebe spraševal, ki se je nadaljevalo na hitrost na AC.

Tu je tebi že zmrznil mozak...

To je tvoj odgovor...

..................................

Najdi kje sem te citiral ali si sanjal....kakšna razdalja???

Pol sem ti jaz začel risati...  :lol1:

Najdi moj citat! :yawn:

Zdaj vidiš kako je težko delati z policajem še sploh, če dobil budalo......

solorider     7358
solorider
   Ob 11/10/2017 ob 13:51,  Boruttpravi: 

Ker ne poznaš zakonodajo, ti jo bom nekoliko približal. 

(3) Ne glede na prvi odstavek tega člena se ob dobrih prometnih razmerah, kadar se oblikuje kolona, ki vozi z zmanjšano hitrostjo, varnostna razdalja lahko zmanjša, vendar ne sme biti manjša od razdalje, ki jo vozilo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v eni sekundi (minimalna varnostna razdalja).

Saj sem. Primerno vprašanju. 

Pa se splaca za 40€ tako muciti na AC? Je to tako nevarno? Bi bilo bolje biti v mestu blizu sol....

Popravljeno pred 23 urami. Popravil solorider

Ti moram ponovno napisati, da si citiral moj zapis o varnostni razdalji? Ali ti je že prišlo iz riti v glavo? 

Zapis je na prejšnji strani, budalo. 

Objavljeno

Brez budal prosim, s tem se samo dokazuje nemoč pri pojasnjevanju svojega stališča. Tenx

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 3 urami, Borutt pravi:

Ne bluzi o interpretaciji zakonodaje in še manj o sami zakonodaji, ker se ti niti najmanj ne sanja, kdaj in zakaj se izreče globa za povzročitev prometne nesreče. Pa čeprav sem o tem že neštetokrat pisal. 

Sem samo čakal, kdaj boš privlekel na dan tisto tvojo teto in njeno kazen. Kaj ti spet ni jasno ? Ti sam si se strinjal s tisto kaznijo. Zato prenehaj jokcati in se smiliti sam sebi. Takrat si imel priložnost drugače narediti. Pa nisi. 

Tebi res marsikaj ni jasno. Sploh pa samo nekaj bluziš in zavajaš. Pisal si o kasiranju v primeru verižnega trčenja. Po zakonu je možnost izreka kazni. Pa pišeš, da je zakonodaja blesava. In te ponovno sprašujem, zakaj je zakonodaja blesava, če predpisuje kazen za povzročiteja prometne nesreče. Ampak ti ne razložiš tega, temveč bluziš o sto in eni stvari brez glave in repa. 

Takšen rumeni tisk živi na račun takšnih bralcev, kot si ti. 

Kdor čaka dočaka :P

Strinjanje da kazen naloži tožilec ni enako strinjanju z višino kazni. Če ne moreš razumeti kak je razkorak med višino kazni, kjer je bila povzročena velika materialna in življenjska škoda in nepripetim pasom, se nimava kaj pogovarjati več v tej smeri.

ps. sicer se pa strinjam z višino kazni v mojem primeru, ne strinjam se z višino kazni v primeru prekrškov, kjer ni bilo povzročene škode.

Kar pomeni da kazni v našem sistemu niso premosorazmerne škodi, ki je povzročena.

Ja vem, ni na Policiji da ugotavlja koliko je ali ni vrednost kazni, ona samo izvaja :P

Objavljeno
pred 5 urami, ftp pravi:

Če se voziš po Obali, ni problema. Ko pa prideš na področje za katerega je predpisana zimska oprema pa jebi ga. Če te ustavijo, ti lahko napiše kazen. Ni pa policaj kriv za to. Lahko preveri, lahko ne. Lahko te opozori, lahko napiše kazen. V vsakem primeru si mu pa sam ponudil to možnost. Debate o smiselnosti takih ukrepov so drugotnega pomena. Lahko da je v danem trenutku glup. Lahko pa da se vreme malo obrne in bo nekdo tvoj avto iz grabe vlekel, ker boš z neustrezno obutim avtom sfalil cesto.

Malo za hec - mene je vedno strah Primorcev na zasneženi cesti (pa v krožišču) :P 

Za korigiranje glupe zakonodaje se je treba na predstavnike ljudstva v Parlamentu obrnit.

Objavljeno

pri +10 in soncu se nimaš kej z avtom vozit :P:P  tvoja napaka :D

• Haha 2
Objavljeno
pred 6 minutami, jskrablin pravi:

Malo za hec - mene je vedno strah Primorcev na zasneženi cesti (pa v krožišču) :P 

Za korigiranje glupe zakonodaje se je treba na predstavnike ljudstva v Parlamentu obrnit.

Čisto tako za šalo, če se uspem s primorske preko notranjske prebit, me ni nikogar več strah, ker naprej je sneg, pri nas pa led in zameti :P

Kar pa se tiče zakonodaje, nihče v tej temi ne govori da jo mora Policija korigirat, lahko pa prizna (al pa vsaj meni pusti moje mnenje) da je v nekaterih primerih ohlapna, majava, nepravična, in celo blesava.

Objavljeno (popravljeno)
13 minutes ago, jskrablin said:

Če se voziš po Obali, ni problema. Ko pa prideš na področje za katerega je predpisana zimska oprema pa jebi ga. Če te ustavijo, ti lahko napiše kazen

Res lahko, samo zdrava pamet gelede okoliščin ne škodi. Lahko pa.

Ni pa policaj kriv za to

Ima pa svoj del krivde. Sam si še nisem napisal kazni :D

Malo za hec - mene je vedno strah Primorcev na zasneženi cesti (pa v krožišču)

To itak. Kaj je t o sneg??  :?

Nagradno vprašanje.

Po nasvetu koga spreminjajo prometne zakone?

a: glas ljudstva

b: MNZ in AVP

Popravljeno . Popravil ftp
Objavljeno
pred 5 minutami, ftp pravi:

Nagradno vprašanje.

Po nasvetu koga spreminjajo prometne zakone?

a: glas ljudstva

b: MNZ in AVP

A kej spreminjajo razn višine kazni, pa novih znakov (biznis itak) pa nekih novih predpisov, kjer je potrebno dat kakemu prijatelju posel? :P

ps. Borut nism kriv, sem prebral v rumenem tisku

Objavljeno
1 minute ago, DAMI34 said:

A kej spreminjajo razn višine kazni, pa novih znakov (biznis itak) pa nekih novih predpisov, kjer je potrebno dat kakemu prijatelju posel? :P

Se ne upam odgovorit, ker....  :yawn:

• Haha 2

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!