Skoči na vsebino

STOP policija (vse kar ni v zvezi z motorizmom, zdravljenje frustracij, ter nabijanje do nezavesti)

Priporočene objave

Objavljeno
pred 1 minuto, Borutt pravi:

Te bom popravil; Palčič je komandir postaje prometne policije. In je nakladal novinarjem. So bile pa res ekstremne razmere. Kaj bi bilo pri pol metra snega? Še dobro, da pride pomlad z otoplitvijo. 

vš je biu ... pa nš tut ... kaj čm ... tko je ...

saj pravim .. enkrat se bo res moralo kaj hudega zgoditi, da bodo glave letele... ampak to je res pol prepozno :dry: 

Objavljeno
pred 29 minutami, solorider pravi:

kdo so prometni policisti?

Tisti s sladoledom na palčki. 

Objavljeno
pred 16 minutami, DAMI34 pravi:

Ni tako enostavno, ker potem bi tudi "navaden" občan lahko upošteval pravila al pa ne in zgodilo se ne bi nič.

Za vsako nedejanje (s predpostavko da pravila štimajo) so predpisane sankcije. Dokler bo pa nekdo samo lahko opravil nekaj ne pa obvezno, bo pa stanje kakršno je.

Hvala pravim butastim kamionom, ker jim ne potegne, da ne bo šlo. Bolje je 2,3 ali 4 ure spati nekje na toplem na kaki pumpi, kot pa stati ali celo zdrseti nekje v ograjo.

Namreč pri 1 dnevnih sneženjih je praviloma zadeva rešljiva v par urah, recimo v pol dneva pa 100%.

Dars lahko naredi, pa ne naredi. Postavi jim vprašanje. 

Kamionisti se lahko vozijo, ker jim nič ne prepoveduje vožnjo. Tukaj mora Dars narediti, kar lahko naredi. Ker, dokler Dars ne postavi ustrezno signalizacijo, se lahko kamioni vozijo, saj zaupajo upravljalcu ac in hc, da so opravili svoje delo. 

pred 20 minutami, maus pravi:

valda ... itak rešmo problem .. če ne dons pa jutri, saj je Kučan reku, da je jutri nou dan :P

če bi midva to reševala, bi blo rešeno še preden bi se kaj zgodilo ... ti bi jih ustaulu, js pa tepu, če ne bi mel zimske opreme :P

Saj tako se mi na terenu dogovorimo. Potem se pa zamenjamo in drugi ustavlja ter prvi tepe :lol1:

Objavljeno
pred 17 minutami, maus pravi:

s samim predpisom nič, vendar je nekdo namerno prevalil odgovornost na vzdrževalce, da se odločajo, čeprav takrat vse ekipe delajo na pluženju, posipanju in vlečenja osebnih vozil iz jarkov in potem še mislit na tovornjake ... potem je bolje, da se vse skupaj ustavi in to je to .... zakaj je bilo potrebno iz predpisa črtat besedo samoizločanje .... da se lahko nekdo neumnega dela, ker ga ni nihče izločil in se lahko pelje, kljub temu da ve, da nima zimske opreme ... uni članek prav lepo razlaga vso ozadje ... ne sicer vsega, ampak kar precej točno.

Narobe. Odredba ne omenja vzdrževalce, kot si napisal, ampak upravljalca. 

Objavljeno
pred 8 minutami, Borutt pravi:

Dars lahko naredi, pa ne naredi. Postavi jim vprašanje. 

Kamionisti se lahko vozijo, ker jim nič ne prepoveduje vožnjo. Tukaj mora Dars narediti, kar lahko naredi. Ker, dokler Dars ne postavi ustrezno signalizacijo, se lahko kamioni vozijo, saj zaupajo upravljalcu ac in hc, da so opravili svoje delo. 

Saj tako se mi na terenu dogovorimo. Potem se pa zamenjamo in drugi ustavlja ter prvi tepe :lol1:

Ti lahko meni modruješ ampak dokler Dars lahko, pa ne naredi in dokler kamioni lahko vozijo v prvi vrsti ne štima sistem. Sem ti že večkrat napisal, kako potekajo zadeve

sistem

izvajalec

sankcije

Sistem in pravilno postavljena pravila bi tudi DARS (ki po tvojem ne opravi svoje naloge) prisilila k pravilnemu ukrepanju. ampak dokler le ta ne opravi pa četudi bi zgolj lahko, v prvi vrsti ne delujejo pravila in sistem.

Objavljeno
pred 19 minutami, DAMI34 pravi:

1. besedica lahko, in dejanske razmere so dokaz, da nekaj ne štima, ker če bi štimalo, potem ne bi bilo vsakokrat konfuzno stanje. Pravila igre so slabo dorečena, oziroma ni sankcij za neizvrševanje pravil.

2. dobro berem, mal slabše vidim. Ampak če se že nabijava o zakonu in pravilnik in ti trdiš da so ok, zakaj pa so potem problemi?

Zakonodaja je povsem jasna. Samo Darsu se jebe za zastoje, ker ima nekdo moč vplivati na njih, da ne prepovedo promet tovornim vozilom. Zato so pa vedno krivi kamionisti in nihče ne ugovarja. 

Govora je bilo o zimskih razmerah. Zato ne mešaj nekaj drugega zraven. Sem prilepil definicijo zimske razmere. Preberi si. 

pred 17 minutami, DAMI34 pravi:

da, vendar je samoizločanje premal, če ti en al dva pobegneta pa ju zasuka na zasneženi AC.

Premalo parkirišč. 

Objavljeno
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

Ti lahko meni modruješ ampak dokler Dars lahko, pa ne naredi in dokler kamioni lahko vozijo v prvi vrsti ne štima sistem. Sem ti že večkrat napisal, kako potekajo zadeve

sistem

izvajalec

sankcije

Sistem in pravilno postavljena pravila bi tudi DARS (ki po tvojem ne opravi svoje naloge) prisilila k pravilnemu ukrepanju. ampak dokler le ta ne opravi pa četudi bi zgolj lahko, v prvi vrsti ne delujejo pravila in sistem.

Nisi še ugotovil, da so šefi samo marionete v rokah lobijev s kuvertami? Pa saj si dovolj star, da bi to lahko vedel. 

Objavljeno
pred 4 minutami, Borutt pravi:

Zakonodaja je povsem jasna. Samo Darsu se jebe za zastoje, ker ima nekdo moč vplivati na njih, da ne prepovedo promet tovornim vozilom. Zato so pa vedno krivi kamionisti in nihče ne ugovarja. 

Govora je bilo o zimskih razmerah. Zato ne mešaj nekaj drugega zraven. Sem prilepil definicijo zimske razmere. Preberi si. 

Premalo parkirišč. 

Če bi zakonodaja delovala, potem bi dobili krivca in bi ta odgovarjal. Simpl, ker ga ne dobijo, očitno ne deluje.

pred 1 minuto, Borutt pravi:

Nisi še ugotovil, da so šefi samo marionete v rokah lobijev s kuvertami? Pa saj si dovolj star, da bi to lahko vedel. 

to pa vem, zato tudi trdim, da je moč izigravati sistem in zakonodajo.

Objavljeno (popravljeno)

Od leta 1980 se govori o avtocestni policiji ... v ta namen je bila tudi zgrajena policijska postaja Grič .... policija ni naredila nič od takrat, niti ni ustanovila avtocestne policije, temveč pritiska na zakonodajalca, da vse ureja upravljavec AC ...

pa je končana zgodba .. dokler se ne ustanovi avtocestna policija, opredeli njihove naloge, se bodo žogali kot majhni otroci ...

ko se zagovna pa stopijo skupaj in rečejo, da so krivi tovornjakarji (saj v večini primerov tudi so). V tujini se ne šlepajo tok en za drugi kot pri nas in se je včasih težko vključiti ali izključiti iz AC.

V zimskih razmerah ni nič drugače ... da so bili ustavljeni na prehitevalnih pasovih in ni mogel nihče mimo, kljub velikh oznakah za reševalni pas, sj piše .. ampak noben ne prebere ...

Popravljeno . Popravil maus
Objavljeno

Ko sem še veliko vozil, sem vedno pazil, da sem zjutraj ali ušel pred kamioni al pa počakal, da se je ceste očistilo.

Objavljeno
pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

Ko sem še veliko vozil, sem vedno pazil, da sem zjutraj ali ušel pred kamioni al pa počakal, da se je ceste očistilo.

to dela vsak, ki je skrben 

Objavljeno (popravljeno)
pred 1 uro, Borutt pravi:

Med vožnjo si slikal? Katastrofa. Si  tudi upočasnil, za boljši pogled in posnetek? :lol1::jezik:

nikjer nisem napisal, da sem jaz slikal ali da so to moji posnetki, moj avto tudi drugače izgleda

Popravljeno . Popravil Snecer
Objavljeno
pred 22 minutami, Snecer pravi:

nikjer nisem napisal, da sem jaz slikal ali da so to moji posnetki, moj avto tudi drugače izgleda

če bi bil policaj bi vozniku vzel 40€  :lol1:

Objavljeno
pred 7 minutami, ftp pravi:

jaz pravim, da naj se razreši kdo, kaj in kdaj ni naredil in primerno sankcionira ;)

če jaz pri svojem delu kaj zajebem, me kaj hitro sankcionirajo ... :P

Objavljeno

zadevo bi lahko rešili samo na meji, po moje in jih ne spustili k nam jest in tankat :)

od Vranskega do Celja so bili sami tovornjaki in trend se je nadaljeval, tako da dejansko kam češ tako maso vozil "izločit", preprosto preveč je tega

drugo pa je, zakaj jih niso na relaciji LJ-Koper že prej ustavili, ko je začelo padat in zaprli ter prepovedali za tovornjake

pred 2 minutami, maus pravi:

jaz pravim, da naj se razreši kdo, kaj in kdaj ni naredil in primerno sankcionira ;)

se mi zdi, da je pri takem številu tovornjakov na cesti situacija zlo podobna, ko so se vsipali begunci čez naše meje...

preprosto ne moreš nič

Objavljeno
2 minutes ago, maus said:

Res me zanima kako sankcionirajo v javni-državni upravi.

Te dajo na drugo mesto z višjo plačo. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 2 minutami, Snecer pravi:

zadevo bi lahko rešili samo na meji, po moje in jih ne spustili k nam jest in tankat :)

to je že bilo predlagano, zato sem pa tudi pisal, da jih en dan pred napovedanim sneženjem, ali vsaj 10 ur pred napovedanim sneženjem, ne bi spuščali v državo in to breme prestavili na vhodno državo .. premalo mes za izločanje je, to pa da se ustavljajo na odstavnem pasu, mi je bilo pa od nekdaj malo mimo.

pred 2 minutami, ftp pravi:

Res me zanima kako sankcionirajo v javni-državni upravi.

Te dajo na drugo mesto z višjo plačo. 

če bi blo res tako, mi verjemi, da ne bi delu nč po pravilih in skoz bi bil sankcioniran ... 

poznam primere, ko so bili odpuščeni in toženi za povzročeno škodo ... 

več pa ne vem, saj se z delikventi ne družim :jezik: 

Objavljeno
pred 2 urami, maus pravi:

Od leta 1980 se govori o avtocestni policiji ... v ta namen je bila tudi zgrajena policijska postaja Grič .... policija ni naredila nič od takrat, niti ni ustanovila avtocestne policije, temveč pritiska na zakonodajalca, da vse ureja upravljavec AC ...

pa je končana zgodba .. dokler se ne ustanovi avtocestna policija, opredeli njihove naloge, se bodo žogali kot majhni otroci ...

ko se zagovna pa stopijo skupaj in rečejo, da so krivi tovornjakarji (saj v večini primerov tudi so). V tujini se ne šlepajo tok en za drugi kot pri nas in se je včasih težko vključiti ali izključiti iz AC.

V zimskih razmerah ni nič drugače ... da so bili ustavljeni na prehitevalnih pasovih in ni mogel nihče mimo, kljub velikh oznakah za reševalni pas, sj piše .. ampak noben ne prebere ...

Avtocestna policija obstaja že veliko časa, saj je avtocesta edina cesta s stalnimi policijskimi patruljami. Torej 24/7. 

Ne obstaja pa enota z nazivom Avtocestna ... 

pred eno uro, Snecer pravi:

Oldtajmer? 

Objavljeno
pred 25 minutami, ftp pravi:

sej, odgovore iščejo ob vsakem sneženju, potem pa mal pozabijo na iskanje, potem spet iščejo....samo zgleda da jih še niso našli, če so brihtno ugotovili, da je vse ok. Budale

Objavljeno
pred 39 minutami, solorider pravi:

če bi bil policaj bi vozniku vzel 40€  :lol1:

Policaj bi napisal za 120€. Potem je pa na vozniku, če bo izkoristil polovičko:jezik:

Objavljeno (popravljeno)
pred 5 minutami, Borutt pravi:

Avtocestna policija obstaja že veliko časa, saj je avtocesta edina cesta s stalnimi policijskimi patruljami. Torej 24/7. 

Ne obstaja pa enota z nazivom Avtocestna ... 

imam v mislih, da so skoz tam in ne policijske patrulje s posebnim nazivom Avtocestna policija ... prav tako se pokliče in prletijo od vsepovsod policisti na AC  .. ko pokličejo te policijske patrulje na AC, grejo lovit kurje tatove v bližnjo vas ... a nis vidu k majo nemci enoto cobra .. sm vidu po televiziji .. tut naši bi mel lahko tako enoto ... Italjani jo majo tut .. pa ferrarije ;)

avtocestna policija ne obstaja, ampak so samo patrulje, ki se vozijo po AC ... :P 

Popravljeno . Popravil maus
Objavljeno
Pravkar, maus pravi:

imam v mislih, da so skoz tam in ne policijske patrulje s posebnim nazivom Avtocestna policija ... prav tako se pokliče in prletijo od vsepovsod policisti na AC  .. ko pokličejo te policijske patrulje na AC, grejo lovit kurje tatove v bližnjo vas ... a nis vidu k majo nemci enoto cobra .. sm vidu po televiziji .. tut naši bi mel lahko tako enoto ... Italjani jo majo tut .. pa ferrarije ;)

za našo enoto bi predlagal naziv GAD. To so gadje, bi se reklo :P

• Haha 3

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!