Skoči na vsebino

STOP policija (vse kar ni v zvezi z motorizmom, zdravljenje frustracij, ter nabijanje do nezavesti)

Priporočene objave

Objavljeno
pred 2 minutami, solorider pravi:

parkiranje na privat zemljišču! Tudi sem že videl, da je lastnik gnal policijo iz svojega zemljišča, ko so hoteli postaviti radar! 

In, kje je sedaj problem ? Je kdo preganjal redarja s tiste površine ? 

Objavljeno
pred 4 minutami, Borutt pravi:

Še vedno nisi pojasnil, kaj je redar kršil. Kaj sta vidva medsebojno debatirala je vajina stvar. Pojasni, kaj redar krši.

Prav imaš Borutt, ničesar ni kršil, v SLO imamo tako zakonodajo za navadne in večvredne državljane, Policaji pa so večinoma na strani kapitala.

Zadevo si bom malo bolje ogledal še od blizu,predvsem označbe in ostalo prometno signalizacijo, potem se zopet oglasim.

pred 1 minuto, Borutt pravi:

In, kje je sedaj problem ? Je kdo preganjal redarja s tiste površine ? 

Jaz sem ga preganjal, ker je ogrožal s svojim plehom mojega otroka ! Pa se ni pustil, ampak je še naprej stal z vozilom na šolskem dvorišču.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
Pravkar, HD-Dyna pravi:

Prav imaš Borutt, ničesar ni kršil, v SLO imamo tako zakonodajo za navadne in večvredne državljane, Policaji pa so večinoma na strani kapitala.

Zadevo si bom malo bolje ogledal še od blizu,predvsem označbe in ostalo prometno signalizacijo, potem se zopet oglasim.

:worship: javna skrivnost , ki jo nekateri pametnjakoviči ne vidijo ......

Objavljeno
pred 2 minutami, HD-Dyna pravi:

Jaz sem ga preganjal, ker je ogrožal s svojim plehom mojega otroka ! Pa se ni pustil, ampak je še naprej stal z vozilom na šolskem dvorišču.

in če bi ti poklical policijo bi te oba tepla! :lol1:

Objavljeno
pred 3 minutami, Kmet2 pravi:

Jaz se nimam za kaj izmotavat ,sem transparenten in v skladu z zakonom :lol1: In nisem začel nobene debate , me pa zanima ali je lahko tam parkiran ali ne , čeprav si vse spet zavil v celofan in prilimal kup solate v kateri piše vse , samo me zanima tvoje mnenje .....a lahko tam parkira ali ne ...to je to , nobene znanstvene nuk fizike  ,ki jo delaš iz tega .......jaz ti pa nimam kaj pojasnjevat , razen tega ,da še tist,i ki so zakonodajo napisali ne znajo marsikaj razložit ............si že sam na to , nekaj povedal ali si mogoče pozabil ....

Včasih si zaželim tisto tvojo robo. Ampak samo včasih. 

Tebe zanima, če je lahko tisto vozilo tam parkirano ? Odgovoril ti bom z vprašanjem; je mogoče parkiranje tam prepovedano ? Do sedaj še nihče ni dokazal nasprotno oziroma ni napisal, kaj je redar kršil. Torej, si boš lahko sam odgovoril. Kajti, imetnik veljavnega vozniškega dovoljenja naj bi vedel, kje in kako se lahko parkira. 

Moje mnenje ? Nekdo je napisal, da je redar storil prekršek. Pa me je zanimalo kakšen. Da ga zakonito oglobimo. Štekaš ?

Objavljeno (popravljeno)
pred 27 minutami, DAMI34 pravi:

Redar krši mojo osebno varnost, zarad njih vedno močno zaviram, kar posledično lahko pripelje do zdrsa prednjega kolesa in padca. Redarji so nevarni ljudstvu...in otorkom :P

Šiba zakonodajna vedno nekaj najde. Tisto vozilo ne predstavlja nevarnosti. Tega ti ne bo nihče verjel, saj je parkirano izven cestišča med ostalimi vozili. 

(3) Prepovedano je sunkovito speljevanje, zaviranje ali ustavljanje, razen v nevarnosti. Voznik dvoslednega vozila mora voziti tako, da ne zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti ne sme izpuščati krmila ali se voziti po dveh kolesih. Voznik enoslednega vozila mora voziti tako, da ne zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti ne sme izpuščati krmila ali se voziti po enem kolesu.

(8) Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki razen v nevarnosti sunkovito speljuje, zavira ali ustavlja.

Obstaja pa še ena stvar. Saj si sam napisal, da pride do zdrsa prednjega kolesa. ABS ne deluje ? 

(1) Vozilo v cestnem prometu mora biti tehnično brezhibno. Šteje se, da je vozilo v cestnem prometu tehnično brezhibno, če:

1.      ima napravo za omejevanje hitrosti ali drug vgrajen sistem za omejevanje hitrosti vozila, če je za to kategorijo vozila zahtevan,

2.      ima brezhibno delujoče predpisane dele in opremo ter

3.      izpolnjuje predpisane zahteve glede varstva okolja.

(4) Z globo 400 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena v cestnem prometu uporablja vozilo, ki ne izpolnjuje predpisanih zahtev glede:

1.      delov za povezavo vlečnega in priklopnega vozila,

2.      delov za upravljanje,

3.      delov za ustavljanje,

4.      pnevmatik, ali

5.      delov sistema za uravnavanje izpustov.

Popravljeno . Popravil Borutt
Objavljeno (popravljeno)

@borutt men se zdi, da ti je dolcas pa nas vse skup mal :pos: u glavo. Lahko bi napisu, da ce tam ni oznacbe, da se ne sme zaparkirat vhoda ali oznacbe intervencijske poti, potem je samo stvar sole ali mu dovoli tam parkirat. 

Namesto tega pa 7 strani pametovanja. :worship::worship::worship::worship::worship:

Popravljeno . Popravil Frenk 67
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 15 minutami, solorider pravi:

Vidiš, da se najdejo bedaki...

Sem kdaj trdil nasprotno ? Si upaš staviti ? 

Objavljeno
pred 10 minutami, Borutt pravi:

Včasih si zaželim tisto tvojo robo. Ampak samo včasih.  Pridi ,salamco pa mal sirčka se bo vedno našlo za dobre ljudi ;)

Tebe zanima, če je lahko tisto vozilo tam parkirano ? Odgovoril ti bom z vprašanjem; je mogoče parkiranje tam prepovedano ? Ne vem . Do sedaj še nihče ni dokazal nasprotno oziroma ni napisal, kaj je redar kršil. Torej, si boš lahko sam odgovoril. Kajti, imetnik veljavnega vozniškega dovoljenja naj bi vedel, kje in kako se lahko parkira. No to so spet bučke , sej policaji se tudi ne bi smeli pogovarjat po telefonu med opravljanjem vožnje v službenem avtomobilu .......sej imajo vozniški anede . 

Moje mnenje ? Nekdo je napisal, da je redar storil prekršek. Pa me je zanimalo kakšen. Da ga zakonito oglobimo. Štekaš ? Prvo oglobi svoje plave prekrškarje potem pa se spravljaj na ubogega redarja :P:lol1:

Objavljeno
pred 19 minutami, HD-Dyna pravi:

Globa mora biti izrečena zakonito. Vse ostalo je velika veselica. Bi želel biti kaznovan, ker se nekomu tako zdi ? Se mi je zdelo. Zato pa razložim, kako je napisano in, kakšen je postopek. Da je zadeva jasna in zakonita. Poslikaj lokacijo, da bomo vsi videli, kaj je na tleh. Ker v primeru snega oziroma neočiščene površine talnih označb ni videti, kar pomeni, da jih nihče ne more upoštevati. 

Stoječe vozilo je ogrožalo tvojega otroka ? Kaj pa je počelo stoječe vozilo tvojemu otroku ? Ga je žalilo, kričalo nanj, mu blendalo, ga špricalo ... ? Ker je vozilo stalo, ga verjetno ni moglo povoziti.  Na šolskem dvorišču ? Kaj pa je tista površina za staro šolo ? Parkirišče za letala ? 

Objavljeno
pred 8 minutami, Frenk 67 pravi:

@borutt men se zdi, da ti je dolcas pa nas vse skup mal :pos: u glavo. Lahko bi napisu, da ce tam ni oznacbe, da se ne sme zaparkirat vhoda ali oznacbe intervencijske poti, potem je samo stvar sole ali mu dovoli tam parkirat. 

Sej ko ga skužiš pač drkaš nazaj :lol1:

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 14 minutami, Borutt pravi:

Sem kdaj trdil nasprotno ? Si upaš staviti ? 

:worship:

Objavljeno
pred 11 minutami, Frenk 67 pravi:

Namesto tega pa 7 strani pametovanja. :worship::worship::worship::worship::worship:

Se opravičujem, če si dobil občutek jeb... v glavo.

Nekdo je trdil, da je redar storil prekršek. Pa me je zanimalo, kakšen prekršek je storil. Torej bi lahko ta oseba v enem samem zapisu odgovorila, da je redar kršil neko določbo nekega zakona, pa bi bila stvar zaključena. Ampak je bilo lažje pametovati in dokazovati svoj prav brez neke pravne podlage. Zato je nastalo toliko strani tega pametovanja. Ker ni bilo odgovora na enostavno vprašanje. 

Če jaz trdim, da si ti storil nek prekršek, ti bom to razložil in tudi pokazal, kje in kako je to tvoje ravnanje navedeno, kot prekršek. V nasprotnem primeru nabijam. 

Objavljeno
pred 27 minutami, Borutt pravi:

Včasih si zaželim tisto tvojo robo. Ampak samo včasih.  Pridi ,salamco pa mal sirčka se bo vedno našlo za dobre ljudi ;)

Tebe zanima, če je lahko tisto vozilo tam parkirano ? Odgovoril ti bom z vprašanjem; je mogoče parkiranje tam prepovedano ? Ne vem . Do sedaj še nihče ni dokazal nasprotno oziroma ni napisal, kaj je redar kršil. Torej, si boš lahko sam odgovoril. Kajti, imetnik veljavnega vozniškega dovoljenja naj bi vedel, kje in kako se lahko parkira. No to so spet bučke , sej policaji se tudi ne bi smeli pogovarjat po telefonu med opravljanjem vožnje v službenem avtomobilu .......sej imajo vozniški anede . 

Moje mnenje ? Nekdo je napisal, da je redar storil prekršek. Pa me je zanimalo kakšen. Da ga zakonito oglobimo. Štekaš ? Prvo oglobi svoje plave prekrškarje potem pa se spravljaj na ubogega redarja :P:lol1:

Kdo sedaj spreminja temo ? Če ne poznaš odgovora, si poglej odebeljeno besedilo. Tema je o parkiranju redarja, ti pa takoj najdeš neke druge zadeve. 

Objavljeno
pred 3 minutami, Borutt pravi:

Nekdo je trdil, da je redar storil prekršek. Pa me je zanimalo, kakšen prekršek je storil. Torej bi lahko ta oseba v enem samem zapisu odgovorila, da je redar kršil neko določbo nekega zakona, pa bi bila stvar zaključena. Ampak je bilo lažje pametovati in dokazovati svoj prav brez neke pravne podlage. Zato je nastalo toliko strani tega pametovanja. Ker ni bilo odgovora na enostavno vprašanje. 

Če jaz trdim, da si ti storil nek prekršek, ti bom to razložil in tudi pokazal, kje in kako je to tvoje ravnanje navedeno, kot prekršek. V nasprotnem primeru nabijam. 

ampak ti tudi ne veš, če mu je lasnik parcele dovolil tam parkirati?

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 4 minutami, solorider pravi:

ampak ti tudi ne veš, če mu je lasnik parcele dovolil tam parkirati?

Si govoril z lastnikom parcele ? Kar postrezi nam s podatkom o lastništvu in o domnevni prepovedi parkiranja z njegove strani. Je to prekršek ? Mogoče zasebna tožba ? Kakšen epilog je bil, če je bil v primeru tvoje domneve ? Ali so to samo vaše domneve, gospod ? Lahko bo nekdo domnevam, da ti počneš nekaj, kar ne bi smel. Domnevno počneš nekaj nezakonitega. Saj ni pomembno, če ne počneš nič nezakonitega, glavno, da nekdo nekaj domneva. Še vedno domnevaš, da je lastnik parcele redarju prepovedal parkiranje ? 

Objavljeno (popravljeno)
On 3. 2. 2017 at 10:47 AM, GoBobi said:

On 3. 2. 2017 at 8:09 AM, Frenk 67 said:

Vse je dovoljeno, kar ni prepovedano. Če tam ni znaka, da se ne sme zaparkirat vhod ali intervencijska pot pol najbrž cello ni nepravilno parkiran. Ga pa šola po moje lahko prijavi za motenje posesti.

Enkrat so mene ustavil policaji, ki so bli parkiran na parking naše firme. Napisal so mi položnico, pol sem jih pa vprašu kdo jim je dovolu tam parkirat in naj se spokajo, ker jih bom drugače prijavil in so se lepo odpeljal.

Ajde, bom ugibal :rolleyes: ... Kolk od vas ima šoloobvezne otroke in je kdaj bilo na kakšnem roditeljskem sestanku, ali celo v kakšnem svetu staršev, ali je vaš otrok delal izpit za kolo v šoli,... A je kdo od vas kregalcev pomislil, da je želja lokalne skupnosti in posledično ali celo vzročno tudi Osnovne šole, da se umirja promet v nje okolici in je vodstvo šole zaprosilo (ali celo zahtevalo prisotnost redarske službe). Da se razumemo, koliko je to upravičeno in potrebno po NAŠIH standardih je irelevantno, ker strah vodstev OŠ pred staršikreteni otrok s pravicami, a brez dolžnosti in selektivnim izvajanjem vzgoje je itak pokop prve klase in nas bo tepel še bolj v prihajajočih letih. Ne vem, ampak po mojem, se lahko tam zaparkira tudi lokalni čarodej, ali pa lokalni predelovalec mleka,... in to počez ali pa na streho, dokler je to v interesu vodstva OŠ in je ta plac dejansko njihov.

Ajd!

Tole sva z @Frenk 67 napisala že na strani 14 :lol1:...

Popravljeno . Popravil GoBobi
Objavljeno (popravljeno)
pred 20 minutami, Borutt pravi:

Kdo sedaj spreminja temo ? Če ne poznaš odgovora, si poglej odebeljeno besedilo. Tema je o parkiranju redarja, ti pa takoj najdeš neke druge zadeve. 

Samo odgovarjal sem , če ne želiš odgovora ne postavljaj vprašanj ! 

P.S. 

pred 45 minutami, Borutt pravi:

Včasih si zaželim tisto tvojo robo. Ampak samo včasih.

Kaj naj bi bilo to ? O parkiranju redarja? ...........prvo pometi pred svojim in pred policijskim pragom , pol pa nabijej ......

Popravljeno . Popravil Kmet2
Objavljeno
pred 6 minutami, Borutt pravi:

Si govoril z lastnikom parcele ? Kar postrezi nam s podatkom o lastništvu in o domnevni prepovedi parkiranja z njegove strani. Je to prekršek ? Mogoče zasebna tožba ? Kakšen epilog je bil, če je bil v primeru tvoje domneve ? Ali so to samo vaše domneve, gospod ? Lahko bo nekdo domnevam, da ti počneš nekaj, kar ne bi smel. Domnevno počneš nekaj nezakonitega. Saj ni pomembno, če ne počneš nič nezakonitega, glavno, da nekdo nekaj domneva. Še vedno domnevaš, da je lastnik parcele redarju prepovedal parkiranje ? 

Na vsa tvoja vprasanja te jaz isti sprasujem!

Objavljeno
pred 55 minutami, Borutt pravi:

Šiba zakonodajna vedno nekaj najde. Tisto vozilo ne predstavlja nevarnosti. Tega ti ne bo nihče verjel, saj je parkirano izven cestišča med ostalimi vozili. 

(3) Prepovedano je sunkovito speljevanje, zaviranje ali ustavljanje, razen v nevarnosti. Voznik dvoslednega vozila mora voziti tako, da ne zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti ne sme izpuščati krmila ali se voziti po dveh kolesih. Voznik enoslednega vozila mora voziti tako, da ne zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti ne sme izpuščati krmila ali se voziti po enem kolesu.

(8) Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki razen v nevarnosti sunkovito speljuje, zavira ali ustavlja.

se bom samo na točko 3 in 8 skoncentriral. Moje zaviranje je sunkovito, saj sem ob uočenju radarja v zelo veliki nevarnosti, da sem ali bom prehiter. Vidiš zato ne kršim zakona, ker sem v veliki nevarnosti.

Sicer pa kazni baje za moderatorje MS ne veljajo. Baje celo lahko oni izklopijo MS in delijo kazni :ras:

Objavljeno
pred eno uro, Borutt pravi:

Tebe zanima, če je lahko tisto vozilo tam parkirano ? Odgovoril ti bom z vprašanjem; je mogoče parkiranje tam prepovedano ?

Prepovedano za mene ali drugega normalnega državljana brez posebnih pooblastil ...

ZA Policijo in redarje pačni prepovedano :P

Objavljeno
pred eno uro, solorider pravi:

in če bi ti poklical policijo bi te oba tepla! :lol1:

Vem :blush:

Objavljeno
pred 46 minutami, Borutt pravi:

Nekdo je trdil, da je redar storil prekršek. Pa me je zanimalo, kakšen prekršek je storil.

Civilni opazovalec je javil, da krši privat zemljišče in ogroža otroke in prehitre motoriste :P če pa to ni dovolj ? 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
Ob Friday, February 03, 2017 at 8:09, Frenk 67 pravi:

Vse je dovoljeno, kar ni prepovedano. Če tam ni znaka, da se ne sme zaparkirat vhod ali intervencijska pot pol najbrž cello ni nepravilno parkiran. Ga pa šola po moje lahko prijavi za motenje posesti.

Enkrat so mene ustavil policaji, ki so bli parkiran na parking naše firme. Napisal so mi položnico, pol sem jih pa vprašu kdo jim je dovolu tam parkirat in naj se spokajo, ker jih bom drugače prijavil in so se lepo odpeljal.

Je parkiranje na vašem parkingu dovoljeno samo vam oziroma je označeno z ustrezno prometno signalizacijo, katera prepoveduje parkiranje ostalim udeležencem cestnega prometa ? Če je označeno z ustrezno prometno signalizacijo, si preberi spodnji odstavek.

(2) Policisti smejo pri opravljanju nujnih nalog policije za nujno potreben čas parkirati vozilo tudi na mestih, kjer je to prepovedano s prometnim pravilom ali postavljeno prometno signalizacijo.

Objavljeno

In ful je nujno radar postavt ane? :D

• Všeč mi je 3

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!