ArcaneWater Objavljeno Julij 5, 2017 Opozori Objavljeno Julij 5, 2017 Letos prvič planiramo malce daljše izlet, in na idejo nam je prišla Poljska oziroma natančneje Krakow in predvsem ogled rudnika soli, ter Auschwitz in Birkenau. Najverjetneje bomo to odvozili, v septembru, dopusta planiramo nekje cca 7dni. Plan za pot je trenutno nekje tak: 1. Dan: Celje -> Dunaj 2. Dan: Dunaj in okolica 3. Dan: Dunaj -> Brno 4. Dan: Brno 5. Dan: Brno -> Krakow 6. Dan: Krakow 7. Dan: Krakow in potem počasi domov Zanima me malce kaj bi še priporočali na tej relaciji, če imaste kakše nasvete za poti, prenošišča itd?
maus Objavljeno Julij 5, 2017 Opozori Objavljeno Julij 5, 2017 (popravljeno) Dunaj spust ... Brno spust ... Cel dan si vzami za Auschwitz in Birkenau ... Za rudnik soli si vzami ceu dan in za Krakow ... ceu dan ... mi smo v Veličko (ne vem kako se napiše) tam kjer je rudnik soli bili dva dni .... en dan za rudnik soli in naslednji dan z vlakom v Krakow in po krakowu lutali .. Schindlerjevo tovarno si ogledali, letalski muzej in center Krakowa ... js si nism vsega zapomnu ... @MARJA ima več tega zapisanega .... čakam da dobim potopis, da sploh vidim kje sem vse bil , saj je njegova pridna žena Slavi, vsak dan sproti pisala kje smo vse bili in kaj se je dogajalo Popravljeno Julij 5, 2017. Popravil maus ArcaneWater in ALEŠ M 2
Snečer Objavljeno Julij 5, 2017 Opozori Objavljeno Julij 5, 2017 Jaz pa imam velike zadržke o ogledih koncentracijskih taborišč. Tam pa res nimaš kaj iskati, ne videti in fotografirati. Ne vem, kaj je enim tako fajn obiskovati tovarne morišč, kjer je umrlo na mio ljudi. milan11 1
maus Objavljeno Julij 5, 2017 Opozori Objavljeno Julij 5, 2017 (popravljeno) pred 5 minutami, Snecer pravi: Jaz pa imam velike zadržke o ogledih koncentracijskih taborišč. Tam pa res nimaš kaj iskati, ne videti in fotografirati. Ne vem, kaj je enim tako fajn obiskovati tovarne morišč, kjer je umrlo na mio ljudi. Če to ne vidiš in gledaš samo po televiziji dokumentarce, ne moreš doumeti, da ljudje lahko počnejo take stvari ... obiskati taborišče je enako kot obiskati pokopališče ... to je treba videti in vse opozoriti, da se to ne bi smelo več nikoli zgoditi .... pa se na žalost je in se še dogajajo taki pokoli Sj .. pol je tut brezveze it v rudnik soli ... lukna kt lukna, pa še plačat moraš Popravljeno Julij 5, 2017. Popravil maus ALEŠ M, fazerčk in zoranko 3
ArcaneWater Objavljeno Julij 5, 2017 Avtor Opozori Objavljeno Julij 5, 2017 Najverjetneje bi potem spustili Dunaj, Brno bi si vseeno vzeli kakšen dan se mi zdi kar cool mesto kolikor sem ga imel čas pregledat v času GPja In potem te dni namenili Krakowu ki bi jih dali stran pri Dunaju.
RSM Objavljeno Julij 5, 2017 Opozori Objavljeno Julij 5, 2017 Če boste privarčevali dan pri Dunaju, lahko greste domov čez Zakopane, VisokeTatre, Nizke Tatre, Bratislava, Budapesta... Možnosti je veliko maus 1
maus Objavljeno Julij 5, 2017 Opozori Objavljeno Julij 5, 2017 Pravkar, ArcaneWater pravi: Najverjetneje bi potem spustili Dunaj, Brno bi si vseeno vzeli kakšen dan se mi zdi kar cool mesto kolikor sem ga imel čas pregledat v času GPja In potem te dni namenili Krakowu ki bi jih dali stran pri Dunaju. Lej .. vsega se itak ne da pogledat ... Brno pust za drugič (moj nasvet) ... raj kakšn dan več po Polski ali pa nazaj kakšen krogec po Nizkih Tatrah .... 7 dni je ipak malo .. 2 dni do Krakowa ... sj lahko v 1 dnevu .. ampak mi smo šli po stranskih cestah (edino avtocesta do Murske Sobote) potem pa na Mađarsko ... Slovaško (tam smo prespali) potem pa v en dvorec cca 6 km pred Auschwitz ... tam prespali ... drugi dam pa s taksijem do Auschwitza (mislim, da je bilo okoli 24 zlotkov, pa 4-je smo bli) ... potem smo šli z notranjim avtobusom, ki je zastonj do Birkenava .... ko smo si tam ogledali spet nazaj z avtobusom ... neki pojest in s taksijem v prenočišče... drugi dan pa naprej do Veličke tlele smo spal pred ogledom taborišča in pol smo šli s taksijem v taborišče potem smo se preselili za dva dni v Veličko en dan rudnik soli nasledni dan z vlakom v Krakov Šindlerjeva tovarna muzej letalstva in ogled centra Krakowa umes sm šu pa skočt še na Wislo ... Poljskega batmana pa nismo vidl .. DAMI34, gusar, Grut in 4 others 7
Toncek Objavljeno Julij 5, 2017 Opozori Objavljeno Julij 5, 2017 Poskusi to pot: 1. dan: do Bratislave (ogled), prenočevanje 2. dan: Auschwitz/Birkenau - Watovice (rojstni kraj papeža JP II.) - Kalwaria Zebrzydowska - Krakow 3. dan: rudnik soli Wieliczka - Krakow 4.dan: Krakow 5. dan: Krakow - Częstochowa - Olomouc 6. dan: Olomouc - Brno 7. dan: Brno - domov Srečno Tonček DAMI34 1
Tex Objavljeno Junij 28, 2018 Opozori Objavljeno Junij 28, 2018 Imate kakšne slabe izkusnje glede kriminala? Krakow, katowice.. Rezerviran imam namrec hostel, ki nima varovanega parkplaca. Ponavadi se dogovorim kaj z lastnikom, tu pa bolj slabo kaze. Verjetno bo moral pod oknom z piskajocim disclockom spat...
Snečer Objavljeno Junij 28, 2018 Opozori Objavljeno Junij 28, 2018 kontaktiraj kmet2, smo v sosednji temi debatirali o takih težavah, pa je takoj poznal rešitev
Scarabeo 500 Objavljeno Junij 28, 2018 Opozori Objavljeno Junij 28, 2018 pred 2 urami, Tex pravi: Imate kakšne slabe izkusnje glede kriminala? Krakow, katowice.. Rezerviran imam namrec hostel, ki nima varovanega parkplaca. Ponavadi se dogovorim kaj z lastnikom, tu pa bolj slabo kaze. Verjetno bo moral pod oknom z piskajocim disclockom spat... Kriminal je povsod. Nikjer nimaš garancije. Lahko ravno tvojega.... Da te potolažim, moj motor je stal v več glavnih mestih in ne po en dan, pa je do sedaj bilo vse vredu. Če boš preveč razmišljal o kraji - to ti uničuje užitek potovanja. Na kraje pač nimaš večjega vpliva. Vplivaš lahko, da izbiraš manjša mesta in varovana parkirišča, pa še tam ni čisto ziher (občutek pa je dober). Uživaj. Letos me je na Siciliji vprašal en Slovenec, če kaj kradejo motorje. Nasmeh. Jaz ga še imam, torej težko odgovorim . DAMI34 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se