Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

te izračune davka so nardil študirani ljudje, k znajo višjo matematko :P

K sm jest poslušu žaubija na tv kako matematično natančno secira stroškovno odvisnost med dajalcem vile v Karigadorju in jemalcem vile v Karigadorju mi je blo takoj prec jasno, da mi ni nč jasno. Evo to je višja matematke. Davki na kripto so isto :D

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 20 urami, maus pravi:

kako so si pa tale davek zamislili, pa še njim ni jasno ... bodo kurac vedeli kaj jaz v tujini zapravljam...

Previdno. Vse menjalnice za katere velja MICA morajo, na zahtevo organov, poročati če porabljaš kriptovalute. Neglede kje. V prihodnje, v VB je že, bodo menjalnice morale obvezno poročati 1x letno stanje svojih klientov. Kucoin pa ne. Oni so "razred zase".

Sicer ni velike razlike 10% za celotno nakazilo, ali pa 25%samo na dobiček. Razlika ni velika. Pametno je bilo da prvih 15k ni obdavčeno...

Ampak sej smo vedeli, da ta vlada ne zna drugega kot ustvarjat davke. Zanimivo kako hitro so sprejeli nek nepomemben davek na kriptovalute. Davek za nepremičnine pa ne suha, ne sluha.

Objavljeno

Kripto je eksotika in prizadene peščico.

Nepremičninski davek pa prizadene vse (pravične formule ni, bogatih (samih sebe) nočejo, raje se pa malenkost bojijo, ker ko slovencu "vzameš" hišo, lahko računaš na "revolucijo" , kje je ta meja pa še tipajo... ) .

Objavljeno (popravljeno)

Res je. Ampak na tem svetu pravice tako ali tako ni. Bi blo pa z novim davkom na nepremicnine mogoce lažje priti druzinam do stanovanj. Tko se pa v "našem koncu" za nova stanovanja prijavljajo in jih dobijo taki, ki jih imajo po več in potem dajejo v najem ravno tem druzinam, ki jih ne morejo kupit.

Kripto bo v blagajno prinesel 0 ali celo minus, ko bodo zaposlili nebroj nekih fiksov v ta namen. Nepremicninski, progresivni davek pa...

Tko pač je če nam vlada mafija. Izmeček normalne družbene ureditve...

Popravljeno . Popravil skalar36
Objavljeno
pred 43 minutami, skalar36 pravi:

Previdno. Vse menjalnice za katere velja MICA morajo, na zahtevo organov, poročati če porabljaš kriptovalute. Neglede kje. V prihodnje, v VB je že, bodo menjalnice morale obvezno poročati 1x letno stanje svojih klientov. Kucoin pa ne. Oni so "razred zase".

Sicer ni velike razlike 10% za celotno nakazilo, ali pa 25%samo na dobiček. Razlika ni velika. Pametno je bilo da prvih 15k ni obdavčeno...

Ampak sej smo vedeli, da ta vlada ne zna drugega kot ustvarjat davke. Zanimivo kako hitro so sprejeli nek nepomemben davek na kriptovalute. Davek za nepremičnine pa ne suha, ne sluha.

se ne razumeva.. jaz ne bom več kupoval kriptovalut, samo še zapravljal... in kako bodo zdaj preračunali dobiček ? Itak od vsakega nakupa plačam davek... če bodo pa sitni, bom pa samo v tujini kupoval in tam plačeval davek :ras: 

velja samo za nakup od 2026 naprej, za nazaj ne velja. Sploh ne vedo kaj počnejo... saj pravim, ko pretvoriš na svoj TRR euro, potem naj bo davek... 

kako bodo preračunali, če ga kupujem recimo od leta 2018 ... vsega bom dal na krpto kartico in plačeval storitve in blago ;) 

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Ja. Ampak bos moral sam potem spremljat koliko porabiš. Stanje z 1.1.2026 boš moral prijavit. Če ne boš, se bo smatralo da na ta dan nisi imel 0 in boš obdavčen na celotni znesek 25%. Tudi če boš zapravljal v tujini dol iz menjalnice, boš še vedno obdavčen, ker menjalnice bodo morale sporocat stanje fursu. In tudi ti vsako leto sporocit stanje fursu. Če boš menjal kripto v kripto bo neobdavceno, če boš kripto porabljal za storitve, blago 25%. Ce boš 1.1. imel 1000 eur kripta. V tem letu laho 1000 porabiš ali nakažeš v fiat. Nad 1k...25%.

MICA je prinesla popolni nadzor nad kriptom in lastniki, kjer se bo pocasi tudi za denarnice vedelo kdo je lastnik. FURS lahko za 8 let nazaj...in neka menjalnica, ki danes ne sodeluje z njimi...kako veš da cez 5 let ne bo? Jaz se s tem ne bi igral. Obresti so hude.

Na novega leta dan bom jaz imel 0.0 kripta. V novem medotu 1k not. Ko bo 2k poberem 1k neobdavcenih ven. Ostalo za penzion...ko bom jaz vn penzionu bo EU kot YU dalni spomin...

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 54 minutami, skalar36 pravi:

Res je. Ampak na tem svetu pravice tako ali tako ni. Bi blo pa z novim davkom na nepremicnine mogoce lažje priti druzinam do stanovanj. Tko se pa v "našem koncu" za nova stanovanja prijavljajo in jih dobijo taki, ki jih imajo po več in potem dajejo v najem ravno tem druzinam, ki jih ne morejo kupit.

Kripto bo v blagajno prinesel 0 ali celo minus, ko bodo zaposlili nebroj nekih fiksov v ta namen. Nepremicninski, progresivni davek pa...

Tko pač je če nam vlada mafija. Izmeček normalne družbene ureditve...

Z davkom ne bo prav nič več stanovanj "za družine" , samo še dražja bodo za višino davka.

To, da ni najemnih stanovanj, je eno hudo sprenevedanje. Dejansko, kaj jih briga kaj počnejo lastniki s stanovanji? Če z njimi služijo morajo tako ali tako plačati davek.

Država in lokalne skupnosti imajo zemljišča, denar in vso "moč" , ki jo potrebujejo, da bi z lahkoto "uredili" nepremičninski trg za vse večne čase. Realna cena (s solidnim dobičkom) 1m2 je cca 1,5k€, prodajajo pa preko 4k€. "Država" ne bo svojih "botrov" in "sponzorjev" spravila ob dobiček, se je pač lažje sprenevedati in zganjati populizem z "grdimi" lastniki, ki nočejo za drobiž oddajati stanovanj (za "mastne" in pretirane najemnine jih je pa tudi zdaj dovolj) .

• Všeč mi je 1
Objavljeno (popravljeno)

Z progresivnim davkom na nepremicnine in obdavcitvijo praznih nepremicnin, bi cene padle in ponudba se povecala. Tisti ki imajo po 5+ stanovanj bi bili v poziciji, da jin nove nepremicnine prinesejo visje davke in bi se koncalo hordanje le tega. Tisti ki imajo prazna stanovanja,hiše bi jih oddali, prodali. V moji vasi kjer je cca 50 hiš. Je 12 praznih.

Kjerkoli se vozim z motorjem je ogromno praznih, propadajocih nepremicnin. Prisilit z davkom ljudi, da jih prodajo...

Ce zivimo v nekem kapitalizmu povezanem s socialozmom kjer so kazni , davki, bencin, hrana, zdravstvene storitve, upravne storitv... enake za bogate in revne, pa naj imamo vsi priblizno enako imovine. Kdor hoce imet veliko vec pa naj bo obdavcen..veliko več. Zivimo v skupnosti, ne kot posamezniki.  

Popravljeno . Popravil skalar36
Objavljeno
pred 59 minutami, skalar36 pravi:

Tisti ki imajo prazna stanovanja,hiše bi jih oddali, prodali. V moji vasi kjer je cca 50 hiš. Je 12 praznih.

Kjerkoli se vozim z motorjem je ogromno praznih, propadajocih nepremicnin. Prisilit z davkom ljudi, da jih prodajo...

S tem se ne strinjam.

Zakaj je potrebno ljudi siliti v nekaj kar nočejo in za kar očitno ni ne zanimanja ne profita?

Eni so čustveno navezani (rojstna hiša ipd) , drugi imajo "dolgoročne plane" , trenutno nimajo denarja, dediči se še niso dokončno "potolkli" med seboj... Če nikogar ne ogrožajo s tem, kaj to druge briga? Ko enkrat prodaš je stvar dokončna.

Obnavljanje hiš (posebno v kakšnih "vukojebinah" ) ima po možnosti še kakšne "kulturno dediščne" ovire in pogoje. 

Potem so še špekulanti z vezami. Ko navadni smrtniki ne morejo do dovoljenj, ko pa (poceni) prodajo posvečenim, se čudežno vse da in cene podivjajo.

Tak zakon ne bo izenačil imovine ampak bo še povečal razlike (enostavno ubija srednji sloj in prav nič ne škoduje bogatim) . Na koncu bodo samo še (peščica) bogatih in kup revežev.

lp

• Všeč mi je 1
Objavljeno
3 hours ago, skalar36 said:

Z progresivnim davkom na nepremicnine in obdavcitvijo praznih nepremicnin, bi cene padle in ponudba se povecala. Tisti ki imajo po 5+ stanovanj bi bili v poziciji, da jin nove nepremicnine prinesejo visje davke in bi se koncalo hordanje le tega. Tisti ki imajo prazna stanovanja,hiše bi jih oddali, prodali. V moji vasi kjer je cca 50 hiš. Je 12 praznih.

Ce zivimo v nekem kapitalizmu povezanem s socialozmom kjer so kazni , davki, bencin, hrana, zdravstvene storitve, upravne storitv... enake za bogate in revne, pa naj imamo vsi priblizno enako imovine. Kdor hoce imet veliko vec pa naj bo obdavcen..veliko več. Zivimo v skupnosti, ne kot posamezniki.  

To so poskusili italjani. Druga hisa hud davek tretja skoraj nemogoc. Zdaj v odrocnih krajih kupis bajtico za 30 flik. 

https://www.immobiliare.it/en/annunci/112995259/#foto1

StNovanjam v mestih pa se ceno zbije samo s povecanjem ponudbe. Ampak…ce bi zidal  stanovanjski sklad. Luvigane in šelenburgi imajo tocno nasprotn namen. . 

• Všeč mi je 1
Objavljeno (popravljeno)

Dobiš v Italiji hišo tudi zastonj oz za simbolično ceno, pa kaj dosti ne pomaga. "Črnih" nočejo, drugi pa tam nočejo biti (uradno naj bi bili uspešni, pa rahlo dvomim, ker po propagandi vse hitro potihne) .

ps.

Šel pogledat oglas. Podrtija v vukojebini, frišno pobeljena...

Sva čist v napačni temi, ampak še tole. "Spremljam" tegale v italiji. Hudo zagnan, samo moraš biti hudo naiven ali pa idiot, da se greš kaj takega (kamnita bajta v alpah pač ni namenjena celoletnemu bivanju).

Martijn Doolaard - YouTube

Popravljeno . Popravil franc
Objavljeno (popravljeno)
15 minutes ago, franc said:

Dobiš v Italiji hišo tudi zastonj oz za simbolično ceno, pa kaj dosti ne pomaga. "Črnih" nočejo, drugi pa tam nočejo biti (uradno naj bi bili uspešni, pa rahlo dvomim, ker po propagandi vse hitro potihne) .

ps.

Tiste zastojnske hise, oziroma hise za 1€, imajo klavzule. Dobis X casa za jo uredit in prijavit stalno prebivalisce, ce ne, penali. Se pravi spet rabis 150k za karkoli.

Na oglasu res ni cvetka, ampak za 25k v vukojebini imenovani Postojna, tezko kupis garazo!

Popravljeno . Popravil Kugelschreiber
Objavljeno

Postojna je 50 km od Ljubljane + AC. Na 50 km od Rima ob AC(bolje bi bilo Milano) ne dobiš nič za 25k.

Objavljeno
pred eno uro, franc pravi:

ps.

Sva čist v napačni temi, ampak še tole. "Spremljam" tegale v italiji. Hudo zagnan, samo moraš biti hudo naiven ali pa idiot, da se greš kaj takega (kamnita bajta v alpah pač ni namenjena celoletnemu bivanju).

Martijn Doolaard - YouTube

moj nečak, je kupil v Stari Gorici...cena sitnica napram nam...zgolj v vednost. In ni edini, cifre so 30-50% cenej kot pri nas. Razdalja do šol in vrtcev, mogoče kak km več.

Požrešni smo kot politika, ker smo nesposobni in nas briga lastna rit kot v primeru Trumpeka. Povprečje gre pa v maloro.

Enako velja za kripto. Še tam, kjer sem si lahko pomagal oplemenititi tisto mizerijo, ki jo imam na banki so zjebali.

• Všeč mi je 1
Objavljeno
5 minutes ago, DAMI34 said:

Enako velja za kripto. Še tam, kjer sem si lahko pomagal oplemenititi tisto mizerijo, ki jo imam na banki so zjebali.

Mic niso zjebali. Zaprli so luknjo. Sluzis? Sluzis. Od plusa placaj davek. 

IMO so problem neobdavcene mednarodne firme ker so “optimizirane”. Problem so snezici in davcne oaze. 

ampak, kako sploh sluzite s tem kriptom? Vsak dan tradate in lovite nihanja? Vlozite in cakate? 

Objavljeno
pred 20 minutami, Kugelschreiber pravi:

1 Mic niso zjebali. Zaprli so luknjo. Sluzis? Sluzis. Od plusa placaj davek. 

2.IMO so problem neobdavcene mednarodne firme ker so “optimizirane”. Problem so snezici in davcne oaze. 

3. ampak, kako sploh sluzite s tem kriptom? Vsak dan tradate in lovite nihanja? Vlozite in cakate? 

1. zakaj bi jaz komurkol kaj dal od dobička, ki se zgolj oplemeniti? Zakaj? Za dars, za politične stranke, fakofff...naj raj mam na banki in zgubljam? Bodo kril izgube pri tveganju, ki je prisotno v kripto? Bodo KURAC!!! Jaz sem gemblal. Z mojim dnarjem!!!!

2. Problem je ker levi in desni imajo še vedno enako mentaliteto, kot je bila 50 let nazaj. Nova banda je pa zgolj in samo birokratska naslednica "herojev" za tipkovnico. Brez vpogleda v real lajf, kateri v življenju niso nardili ama ništa. Sam čakajo kdaj bo padlo od očija, države ali kogarkol drucga.

3. Lahko vsak dan, to delajo profiči in služijo na fluktuacijah, nekateri imajo bote, druga pa zgolj kupmo poceni in prodamo, ko je vrednost večja (nič drugače kot trgovanje z delincami). Mogoče mamo 2x al 3x al 4x al 5x vložka.

Mogoče kupimo-kupijio ko je drago (hajp) in potem čez kak mesec prodajo, ko jih panika zgrabi in se ustrašjo in zgubijo 10% - 20% vložka. Ni vse pravljica kar se sveti!!! Bo država krila izgube?

tisti , ki vržemo nekaj 10k v kripto ga bomo spušili, tisti ki mečejo 100k in miljonske zneske in več ga bodo potem potom pravnih oseb ali koga drugega metal v davčnih oazah. Simpl ko keks. Ropaj sirotinju, ma dnara od tega država ne bo imela.

Objavljeno (popravljeno)
23 minutes ago, DAMI34 said:

Jaz sem gemblal. Z mojim dnarjem!!!!

Ne razburjaj se. Tudi dobick v kazinoju je obdavcen. Z dohodnino. Al bi medaljo ker si s svojim, ne s tujim? 

V evropi so legalni dobicki obdavceni. Nekje bolj, nekje manj. 

Drzava krije zgubo? Po svoje jo. Model je imel prevoznistvo in gostilno. Nekih 20 let nazaj je zabluzil, odsedel kako leto zaradi tihotapljenja ljudi, tovornjaki so sli, nepremicnine so sle, zdaj zivi v nekem skvotu, na obcini in CSD prosjaci za subvencijo za najemnino, zdravi se na onkologiji. Lahko bi rekli da mu drzava krije zgubo. Nikomur na svetu ne zelim da mu jo krije na ta nacin. Ampak ce do tega pride, sem vesel da ne crkuje na plocniku, kot bi se mu zgodilo v ZDA. 

se pravi kar naprej kupujete, prodajate in kupujete? In suma sumarum z RVC nekako zavrtite dovolj za avto? Jaz tega stresa verjetno ne bi zdrav zdrzal. 

Objavljeno

Država krije izgubo velikom izgubarjem. Tipa Jankovič in podobno, sej ne rabim naštevat mar ne. Klapa prijavlja bankrote preseli denar in nepremičnine sorodnikom in nihče jim nič ne more, pol bodo pa mene jebal ker sem 10k € vložil v kripto...mah dej no dej. Sam zakon je glupo blesavo zmešan. Namreč že poseganje v dobičke v tujini ga ne bi smelo biti. Edino legalno in merodajno je: v Slo. 

ps. nisi razumel o vlaganju v kripto. Poznam ljudi, ki skos samo kupujejo in majo na ključku. Prodal niso nič. Pred cca tremi leti je bil BTc 20k€, danes je 118k€. Eni smo kupoval po malem ko je bil 20k, 30k, 50k...prodal pri 90k. Eni obvladajo dnevna/tedenska/mesečna trgovanja, tisti ustvarjajo blazne dobičke (ja tudi kaka zguba je vmes). Ta dobri pa govorijo samo v miljonih, tako kot je zame 10€, je za njega 1 maljon. 

Če razumeš 4 letni cikl BTCja, je tveganje dokaj nizko, če si skromen. (za avto in še za moped :P ) in država bo od tega dobila plačan davek, torej od avta in mopeda. 

Objavljeno
pred 58 minutami, Kugelschreiber pravi:

Mic niso zjebali. Zaprli so luknjo. Sluzis? Sluzis. Od plusa placaj davek. 

IMO so problem neobdavcene mednarodne firme ker so “optimizirane”. Problem so snezici in davcne oaze. 

ampak, kako sploh sluzite s tem kriptom? Vsak dan tradate in lovite nihanja? Vlozite in cakate? 

Vlozili smo prihranjen denar, ki je bil že obdavcen. Plača. Cripto je kazino, al zgubiš al dobiš. Ni fer da drzava vidi samo ko dobiš. Pa se povedo naj kam bo šel ta denar...verjetno v Ukrajino, al pa v Mongolijo na izlet...v kakšno stavbo al pa na tekmo v Dallas...

• Všeč mi je 1
Objavljeno (popravljeno)
24 minutes ago, skalar36 said:

Vlozili smo prihranjen denar, ki je bil že obdavcen. Plača. Cripto je kazino, al zgubiš al dobiš. Ni fer da drzava vidi samo ko dobiš. Pa se povedo naj kam bo šel ta denar...verjetno v Ukrajino, al pa v Mongolijo na izlet...v kakšno stavbo al pa na tekmo v Dallas...

Seveda je fer. Ce zadanes >300€, kazino ali loterija takoj odtegneta 15%. In za kaj ne bi dobickov od kripta? Tud ko das v najem, oddajas tvojo ze obdavceno nepremicnino. Poberejo 20%. 

Kam in kako gre ta denar je pa cist en drug problem. Vsak dan vecji. Pa bol kot izlet v Dallas me zaskrbijo golf buddyi na mavriciju, pa bol kot app v karigadorju se bojim naključnih drinkov na jadranskih jahtah…ampak to vsak po svoje.  Dokler bo politikom brez kazni na volitvah dovoljeno v luft fuknit 5,5mio zarad 60k/letno, ne bo nikoli bolje.  

a je za kupt 100 XRP al je zdej na vrhu? 

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Zlato ni obdavceno. BTC je digitalno zlato.

• Všeč mi je 2
  • Haha 1
Objavljeno

Fantje in punce nekaj ste pozabili. BTC in vse naokrog so kovanci. Digitalni kovanci. Zakaj ni obdavčeno, ko menjaš EUR v USD ali drugo valuto? Zakaj ni obdavčena menjava iz evra v bosanske marke? Naši veleumi so v vsej svoji špekulaciji nekaj pozabili in spregledali. Zaslužek bi bil od staroselcev imenovanih diamond hands. Poglejte si koliko denarnic iz leta 2011 je še nedotaknjenih. Leta 2017 nas je bilo okrog 100! Ampak...Vsi "kripto milionarji" imajo že iz bajnega zaslužka (na kar računajo naši znanstveniki) kup nepremičnin, biznisov, avtov, čolnov, limited in butičnih inštrumentov, umetnin, umetnih jošk in podaljšanih lulijev. Ne bo več tega kar oni mislijo, ker so že obogateli vsi tastari. Veliko jih bo pa še pretopilo pred 31.12.2025 v kaj drugega, eni bomo pa na raznih walletih prišparali, da se najde nekdo bolj razgledan in bo rekel:"OK, tisti gumpci iz 2025 so zajebali, gremo zdaj drugače". Ali pa šli za rezidente kam drugam. Veliko firm bo šlo iz naše podalpske v lipo našo, kar se že zdaj dogaja zaradi večjih davčnih in drugih ugodnosti. Mi je pa zanimivo, da je ena teta iz FURSa dva meseca nazaj množici vlagateljev na enmu seminarju razlagala čisto drugo zgodbo kot so jo nam nabili v rit zdaj. Pa razni Kuglšrajberji še vedno ne razumejo, da vlaganje v karkoli (pa magar v pokemone ali pa kisle kumarice) ni isto kot gamblanje in pisanje lota, niti pritiskanje brez kondoma v Zrčah. Ampak to je druga zgodba diagnoze. Ker to, da daš na tnalo jajca in HOLDaš leta in leta, medtem, ko drugi govorijo:"to je mehurček, itak bo počil" je tipično slovensko, da se pol zdi fer, da plačaš 25%DDV iz že vsaj 2x obdavčenega denarja in menjalniških provizij. Samo za primerjavo takšnim kazinojskim loteristom. Če bi od leta 2015 vsak teden kupil za 20eur BTC (ne glede na ceno, ki je vsak torek recimo) bi imel v začetku leta 2024...pazi zdaj to, dobro preberi.... 4, da 4 cele BTCje. Sami si zdaj izračunajte kaj se bolj splača. Igrat loto in se po kafičih kurčit, da bo itak poču mehurček ali imeti diamonthands leta in leta. In, ko bo cena za kos 1mio, bo taisti folk reku, da bo vsak cajt počlo, hkrati se pa po glavi tolkel zakaj ni kupu vsaj 0,1btc daljnega 2024, ko je bil samo 34k. Če že, bi podpisal, da plačaš 15% od trejdanja, ko pretvoriš in si vbodeš enga GT3rs al pa vsaj Panigale. Da plačam pa 25% od holdanja, pa hvala lepa. Rajš grem pol v Kigali zamenjat ves kripto za žlahtno kovino in pridem nazaj čez 5-10 let s culo na rami polno dragih kamnov in železja, ko se poleže prah od raznih kretenov, ki ne vejo kako bi še pokradli folk, dokler ga še lahko. Namesto, da bi spodbujali vsaj svoje rezidente, če ne še tujih, da uletijo odpirat razna podjetja, pa da že od normalnega davka pobirajo v pisker. En kup folka je lahko uresničilo sanje, ker so šli v kripto in pol štartali biznis in odprli s.p.je. Ampak ne, dejmo rajš zajebat vse male podjetnike, pol pa še po kripto stegnimo tace, da bomo res do konca zjebal vse. Ko bodo pa to scuzali, bo vsekala neka viroza spet, da bodo v miru nagrunatali kaj bo naslednje kar bo obdavčeno. Voda, zrak, mogoče kilogrami posameznika ali pa kri. Bolj bo redka in iskana, več boš plačal....

Srečno

• Všeč mi je 3
Objavljeno
1 hour ago, sergini said:

Pa razni Kuglšrajberji še vedno ne razumejo, da vlaganje v karkoli (pa magar v pokemone ali pa kisle kumarice) ni isto kot gamblanje in pisanje lota,

Kdo je zacel “jez sm gemblal”? Jebite se vsi u 3 pizde materne. 3jo generacijo si sami placujemo vse prispevke in placam vse davke. U 47 letih sem bil 7 dni na od drugih placani bolniski.  Ne skrijem 2% evrov pred FURS-om.  Just fuckoff. Res. Srecno na poti v Kigali, imej tam zarod in prosim tam ostanite, u fakin indiji koromandiji. 

Svi bi jebali, a da vam na udje. 

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Brez nervoze...bi rekel član tega foruma.

Žalostno je da so pri nas davki ogromni, z tem denarjem se pa nardi bore malo. Vecinoma gre za plače prenapihnjenega sistema al pa v gradbene posle, kjer se potem stece v privatne žepe prenapihnjenih cen projektov in potem kuvert pod mizo. 

Seveda se nam za to zdi plačevat se dodatno davek neumno. Davka drzava pobere preveč zato pa delajo bedarije z denarjem. 

V tej drzavi dobiš obcutek, da hocejo iz delovnih ljudi nardit reveže...

Delaj, delaj...kaj ustvari...ko zaradi lastnega truda nekaj ustvariš...ti hocejo tisti, ki niso ustvarili nic, to vzeti...no vsaj ubijejo nas ne. Zgleda je to v genih.

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Veš Kugla, taki houruk zakoni delajo samo splošno škodo. Kolikor je Trump butast, ima dobre, al pa tisti okrog njega. Kripto oz BTC je prihodnost. Kmalu bodo v USA mel državne rezerve v BTC, baje so ideje da se bo nekaj denarja dajalo v kripto za penzijo.

https://novice.najdi.si/novica/d8e15f2a9b84185fefd64541ade35571/racunalniske-novice/kriptovalute-kot-del-pokojnine-donald-trump-pripravlja-zgodovinski-ukrep

Ker propadel ne bo (kripto), in če ne greš prvi v prihodnost potem capljaš zadaj. S temi davki bodo samo zavirali zadevo. Podobno je z UI. Kdor bo zamudil bo zadaj.

ps. nihče od nas (revežev) ne skrije nič pred fursom. :( žal (domet fursa in podobnih prisilnih organov so mali ljudje, veliki so nedotakljivi)

pred 5 minutami, skalar36 pravi:

V tej drzavi dobiš obcutek, da hocejo iz delovnih ljudi nardit reveže...

Delaj, delaj...kaj ustvari...ko zaradi lastnega truda nekaj ustvariš...ti hocejo tisti, ki niso ustvarili nic, to vzeti...no vsaj ubijejo nas ne. Zgleda je to v genih.

točno tak, najlepše je napisat par birokratskih zakonov in zaposlit 10 inšpektorjev, 5 svetovalcev in 2 čistilki za urad, ki bo to nadziral. Tako smo počeli leta nazaj in še vedno bi radi. In potem se čudimo, zakaj je privatnik/podjetnik/plače tako obdavčeno. Ja kdo (od kje) bo pa hranil vso to svinjarijo in birokracijo.

• Všeč mi je 1

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!