Snečer Objavljeno Oktober 10, 2018 Deli Objavljeno Oktober 10, 2018 Pravkar, GO_Tomi pravi: To je nova moda. Midva se ne zastopiva v te reči vem, sem bil prav presenečen, ko se je prineslo s trgovine, k sreči za sorodnice... vpliv migrantske kulture se že čuti Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ćale Objavljeno Oktober 10, 2018 Deli Objavljeno Oktober 10, 2018 pred eno uro, Janezs pravi: Thank me later lp Uni iz SI-ES-AJA nardijo to bolš, ampak je tud to za ene čist dost Dej mau probi pozumirat še uno postrv tm spodi, btw Janezs 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ella Objavljeno Oktober 10, 2018 Deli Objavljeno Oktober 10, 2018 @GO_Tomi Slap Virje je čudovit! Okolica tudi, sploh na vrhu je tak lep tolmun. Se splača splezat, če nisi v motoristični obutvi C eagle in maus 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava amateur Objavljeno Oktober 10, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 10, 2018 Ko sem postal bruc, sem si kupil tekaške smuči in poleg kolesa so zame smučarski teki še vedno šport 1 tako za izvajat kot tudi za gledat. Zelo cenim Jakova Faka, navijam zanj v dobrem in v slabem in glede na napovedano lepo vreme sem se odpeljal do Mrkopalja v Gorskem Kotarju, da vidim, kje je rasel gor. V Lučinskih ridah se je pokazalo sonce, pa se na drugi strani hriba spet skrilo. Južna obvoznica, Kočevje, Delnice in končno Mrkopalj. Dolga vas, južno od Delnic, razpotegnjena predvsem ob glavni cesti v smeri Ravne Gore. Zanimive hiše, prej nizke kot visoke, posamezne so malce obnovili, veliko pa je še originalnih v prvotni obliki. Verjetno je bil nekoč v preteklosti to kraj, kjer so lahko dostojno živeli. V 18. stoletju so skozi kraj zgradili cesto Karlovac-Rijeka. Sem vprašal dvajsetletnika, ki je sprehajal psa, kako se kaj živi danes v njihovem kraju. Nas je še kakih 900, mladi odhajajo, stari umirajo, za njimi pa ostajajo prazne hiše. Edini obrat v kraju je žaga (okrog in okrog pa je ena sama gmajna). Delovanje smučarske žičnice je odvisno od količine snega, so pa zime vse krajše, snega je vedno manj, dnevi smuke pa krajši. Pot sem nadaljeval do Lokve in Omladinskega jezera, se spustil do Grobnika, kjer je pri 23°C in v brezveterju kakih 35 motoristov preizkušalo svoje sposobnosti. Domov čez Reko, Postojno, na ridah ni bilo nikogar. Sonce je zašlo pred Vrzdencem, pred mrakom sem bil doma. Lepa tura, lepi konci, pri Delnicah obnavljajo cesto. Motoristov celi dan srečal manj kot ducat. Pred fotografijo J. Faka (februar 2018, srebro na OI) je hiša njegovih staršev, za obnovo je verjetno kaj dodal tudi Jakov. MARE 65, DAMI34, ALEŠ M in 25 others 28 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava raza Objavljeno Oktober 10, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 10, 2018 (popravljeno) Penzjoniste tili lepi dnevi kar ne pustijo mirovat. Je treba nadoknadit, kar smo v poletni pripeki morali "vn spustit". Zjutraj počakava ,da se megle malo dvignejo in da se temperature naštelajo revmatikom malo bolj prijazno. Plan so bili seveda hribi in njihove prelepe jesenske barve. Ob startu so urini kazalci že silili na 11. Približno šest uporabnih ur imava na voljo. Ravno prav za Nockalm Strasse odpeljat brez furje. Startava proti Korenjskemu sedlu, Hermagorju in Belemu jezeru. Tam vlada zatišje med poletno in zimsko sezono. Nadaljujeva proti Špitalu in Gmundu. Cesto med Špitalom in Gmundom popravljajo, ker so nalivi in narasla reka Lieser na precej mestih izpodkopala ovinke ceste B99. Obvoz poteka po okoliških vaseh in bregeh. Od zapore dalje je še nekako označeno, potem pa se smerokazi izgubijo in se voziš bolj po občutku ua pravo smer. Tako sva se pripeljala na B99 kake 3 km pred cestno blokado iz nasprotne smeri. K sreči se na tem odseku ne dela nič. Ustaviva se pred Gmundom na nekdaj urejenem parkirišču z WC-ji, pa so tokrat zaklenjeni. Okolica je še vedno pokošena v nulo, na vodnjaku pa me namesto pipe pričaka čep v cevi. Očitno so že pripravljeni na zimo. Nadaljujeva proti Kremsbruke in odcepu za Innerkrems. Cesta proti odcepu za Nockalm je v senci in mokra ter zaradi precej novega asfalta spolzka. Nockalm strasse (cestnins 12€) se koplje v popoldanskem soncu. Prav prijetno za vožnjo. Nikakršne gneče, ki smo jo vajeni poleti. Tudi živine na cesti se ni potrebno več bati, ker se že veselo pase v dolini. Pogledi po okoliških hribih dajo vedeti, da jih je že pobelil sneg. Mecesen se barva in počasi odpadajo iglice. Nekaj jih je že po asfaltu. Bolj se bližava vrhu bolj pusto postaja in temperatura je vse nižja. Najnižja odčitana temperatura je bila 7,5° C in to ne na vrhu (na vrhu celih 9) ampak nekje v grapi ob spustu. V Glockenhitte si privoščiva kosilo in jo potem prav hitro nadaljujeva v dolino. Vračava se preko Feldkirhna in Beljaka, kjer je kot običajno šlo bolj počasi zaradi kolone ter Kranjske Gore. Doma sva nekaj čez 18. uro. Lepih 330 km, brez furje, le kakšno stopinjo bi bilo lahko topleje. Popravljeno Oktober 10, 2018. Popravil raza Keiko, Mia, skalar36 in 29 others 32 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno Oktober 11, 2018 Deli Objavljeno Oktober 11, 2018 7 hours ago, Ella said: sploh na vrhu je tak lep tolmun A to mi zdej poveš 9 hours ago, Janezs said: Thank me later Two nism zastopu Ella 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Janezs Objavljeno Oktober 11, 2018 Deli Objavljeno Oktober 11, 2018 pred 10 urami, Ćale pravi: Uni iz SI-ES-AJA nardijo to bolš, ampak je tud to za ene čist dost Dej mau probi pozumirat še uno postrv tm spodi, btw Bo tako bolš Ćale in Marko P. 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Oktober 11, 2018 Deli Objavljeno Oktober 11, 2018 pred 10 urami, raza pravi: stopinjo Zjutraj megla, par ur sonca, pa višina preko 2.000 m, končno ni vroče. Zato pa ni gužve, živine, drekov po asfaltu, so čarobne barve listov bukve, pa iglic macesnov. Še kaka opoldanska furca, pa motor na kavalete. Je pa fajn, ko si v penzioni, končno lahko sam izbiraš vreme, ne pa da vreme izbira tebe! Quest, Akito in raza 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gasperX Objavljeno Oktober 11, 2018 Deli Objavljeno Oktober 11, 2018 Nc sm hotu narest prvo furo po prometni nesreci v planu je blo Villach-Nockalmstraße, Bad kleinkirchheim-Dobratsch-Villach... Prav suzuki kurac te gleda zdej k ni ktma me bos pa gonu..... se ustavm mal pred rampo da poiscem kärntencard, mi pa zmece hladilno tekocino vn... aj..... pomoje bo pocas dost zaletos motorja...... DAMI34, Ella, Quest in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Oktober 11, 2018 Deli Objavljeno Oktober 11, 2018 A ti že toliko časa rihtajo ktm-a? Ti je Suzi že prav hotu, nisi bil siguren kot nekoč, pa ti je vožnjo preprečil. Kako si pa spravil motor domov v Beljak? Lepo se imej na oni strani! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gasperX Objavljeno Oktober 11, 2018 Deli Objavljeno Oktober 11, 2018 Ktm-a je prodala zavarovalnica ker je bila ocenjena totalka tako da je ze sel od bajte... vse ostalo se bo se kr vleklo dokler se kj ne obrne na sodiscu.... Z Suziko sm se lepo pocas domov pelu ker mi ni vse hladilne tekocine vn zmetal Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lipstick Objavljeno Oktober 11, 2018 Deli Objavljeno Oktober 11, 2018 49 minutes ago, gasperX said: v suzuki kurac te gleda zdej k ni ktma me bos pa gonu..... se ustavm mal pred rampo da poiscem kärntencard, mi pa zmece hladilno tekocino vn... aj..... pomoje bo pocas dost zaletos motorja...... Ne morem da bi verjel, pa sej Đapanezariji se ne kvarjo, sigurn je moral bit kej druzga .... TakeALookAround 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kugelschreiber Objavljeno Oktober 11, 2018 Deli Objavljeno Oktober 11, 2018 6 minutes ago, Lipstick said: Ne morem da bi verjel, pa sej Đapanezariji se ne kvarjo, sigurn je moral bit kej druzga .... lastnik. Sej vidiš. al zariba al razsuje. solorider in TakeALookAround 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gasperX Objavljeno Oktober 11, 2018 Deli Objavljeno Oktober 11, 2018 pred 15 minutami, Lipstick pravi: Ne morem da bi verjel, pa sej Đapanezariji se ne kvarjo, sigurn je moral bit kej druzga .... Nebi vedu nism mehanik.... bom pelu na servis....pa nej zrihtajo.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Oktober 11, 2018 Deli Objavljeno Oktober 11, 2018 pred 24 minutami, gasperX pravi: Ktm-a je prodala zavarovalnica ker je bila ocenjena totalka tako da je ze sel od bajte... vse ostalo se bo se kr vleklo dokler se kj ne obrne na sodiscu.... Z Suziko sm se lepo pocas domov pelu ker mi ni vse hladilne tekocine vn zmetal zakaj pa se na sodišču rešuje? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TakeALookAround Objavljeno Oktober 11, 2018 Deli Objavljeno Oktober 11, 2018 Ker je objestnez? solorider 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ella Objavljeno Oktober 11, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 11, 2018 pred 14 urami, GO_Tomi pravi: pred 22 urami, Ella pravi: sploh na vrhu je tak lep tolmun A to mi zdej poveš Paa,bolje pozno kot nikoli Sem poiskala par slik... To je na vrhu...poleti imaš lahko tam not svojo privat plavo laguno a79, dr.looney, maus in 10 others 12 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno Oktober 12, 2018 Deli Objavljeno Oktober 12, 2018 10 hours ago, Ella said: privat plavo laguno Hwala Pa mam spet razlog, da grem tja Ella 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gasperX Objavljeno Oktober 12, 2018 Deli Objavljeno Oktober 12, 2018 pred 18 urami, Snecer pravi: zakaj pa se na sodišču rešuje? Ker je bla prometna nesreca z telesnimi poskodbami se policaj ne sme sam odlocit o krivdi... pred 16 urami, DinDiin pravi: Ker je objestnez? Ampak se vedno ne tak kot ti... odjestni diujak TakeALookAround 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava skalaprava Objavljeno Oktober 12, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 12, 2018 Lepi jesenski popoldnevi mi zadnje dni konkretno podaljšujejo pot iz službe..... Včeraj recimo me je pot domov vodila po lepi vijugavi cestici. Jesenske barve ob tem so pa so že skoraj kičaste Ella, esupki, RobiRoberto in 16 others 19 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Quest Objavljeno Oktober 12, 2018 Deli Objavljeno Oktober 12, 2018 pred 7 minutami, skalaprava pravi: po lepi vijugavi cestici Kje se nahaja tale cestica? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skalaprava Objavljeno Oktober 12, 2018 Deli Objavljeno Oktober 12, 2018 pred 1 minuto, Quest pravi: Kje se nahaja tale cestica? Tale asfaltna vijuga je skoraj tako vijugasta, kot njena soseda, ki v kanjonu pod njo počasi vijuga proti.......odgovor sledi........morda Quest in Mavti 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skalaprava Objavljeno Oktober 12, 2018 Deli Objavljeno Oktober 12, 2018 https://goo.gl/maps/RXKTRF52BMH2 Quest 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Quest Objavljeno Oktober 12, 2018 Deli Objavljeno Oktober 12, 2018 Matr kam jst bulm ko vozm? Teden nazaj vozil tam čez. Letos že 4x. Mavti 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomaz69 Objavljeno Oktober 12, 2018 Deli Objavljeno Oktober 12, 2018 pred 38 minutami, Quest pravi: Matr kam jst bulm ko vozm? Teden nazaj vozil tam čez. Letos že 4x. Ma kaj te bom učil, saj veš, da se ti z večjo hitrostjo vidno polje oža!? Quest 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se