Danilo D Objavljeno April 25, 2018 Opozori Objavljeno April 25, 2018 Danes se mi je pripetil neljub dogodek ...... v krožišču naletim na oljni madež, lahko bi rekel da je bila kar luža, posledično je bilo olje razvoženo že po celem vozišču, posledica je bil padec. Meni hvala bogu ni bilo kaj drugega kot malo nabit levi bok in levo zapestje, nasrkal ga je pa motor in oprema. Ker hitrosti ni bilo, sem obstal kar na središču voznega pasu, vozila za mano pa se pravočasno ustavila. Hitro vstanem, poberem motor in ga potisnem iz cestišča. Seveda probam kaj to je na cesti, in seveda brez dvoma olje. Bilo je videti že tudi nekaj špur in naletov v robnike Po hitrem premisleku se odločim za prtijavo na policiji. Morem pa pohvalit policiste v Mozirju za korektno obravnavo .... naredimo alkotest in se odpeljemo na kraj dogodka, kjer so zadevo dobro poslikali, premerili in zapisali, pred vsem tem pa seveda postavili njihov trikotnik pred krožišče. Obvestili so tudi vzdrževalca cest, da bo zadevo počistil. Ker so iz moje strani izvedeli/dobili kar je bilo potrebno, sem lahko šel domov, tako da koliko časa so morali potem še biti na kraju dogodka ne vem, je bilo pa slišati, da še vsaj min. pol do 3/4 ure, dokler ne pride vzdrževalec. Se je pa to danes zgodilo v Mozirju v krožišču za Mozirski gaj ob približno 15:00. Bilo je slediti kapljice olja iz naselja Loke, v krožišču pa je prišlo do samega razlitja olja. Če je slučajno danes tam kdorkoli videl pri kom je prišlo do razlitja olja,, ga prosim za kakšno informacijo, lahko tukaj meni ali pa kar na policijo. So mi pa policisti dejali, da bo kakšen dan trajalo, da se vse sprovede (prazniki), da danes probajo kaj raziskati, in če na koncu ne najdejo krivca, lahko podam prijavo na vzdrževalca cest, saj cestišče ni bilo ustrezno vzdrževano/čiščeno. Je morda kdo izmed vas imel podoben primer, in kako je v tem primeru postopal, če je podal prijavo na vzdrževalca cest oz. če je našel povzročitelja? Quest, igc1, maus in 9 others 2 10
Borutt Objavljeno April 25, 2018 Opozori Objavljeno April 25, 2018 Se ti zdi, da bi lahko bili cestarji krivi za razlito olje oziroma, ker ga niso pravočasno počistili? Ne bo šlo, kajne. Kawalir in sesir 2
Popularna objava Kmet2 Objavljeno April 26, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno April 26, 2018 pred 2 urami, Borutt pravi: Se ti zdi, da bi lahko bili cestarji krivi za razlito olje oziroma, ker ga niso pravočasno počistili? Ne bo šlo, kajne. Ne razlagej, vidiš, da ljudje ne znajo prilagoditi vožnje razmeram na cesti . Pri nas so ceste, kot kinder jajček, nikoli ne veš na kaj naletiš, jaz te razumem. Me pa zanima kdo bi bil kriv , če pade letečman, vrjetno olje, grbina....... bajkr88, Kawalir, MiNa in 10 others 6 1 6
Popularna objava J.a.m.e.s Objavljeno April 26, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno April 26, 2018 Cestna podjetja imajo zavarovano odgovorost pri zavarovalnicah. Na Štajerskem koncu je to pri Zavarovalnici Sava, za drugje ne vem. Podaj odškodninski zahtevek, ker je vsekakor cestno podjetje odgovorno za nastalo situacijo. Poznam več podobnih primerov (sicer ni bilo razlito olje, je bil pa sredi ceste večji kos lesa, katerega je sodelavec zvečer nabasal z avtom, zjebalo mu je del podvozja). Nekaj časa se je z njimi sicer res bockal preko odvetnika, vendar na koncu je dosegel svoje. Drugi primer, luknja na cesti, moja stranka se je peljala s kombijem, zadaj prikolica, gor težka kovana ograja. Ko je zapeljal v luknjo je udarec povzročil, da se mu je prikolica odpela in skupaj s kovano ograjo priletela v zadaj vozeče vozilo. K sreči je bilo brez telesnih poškodb, škode je bilo kar nekaj. Zadeva se je reševala podobno kot v prvem primeru, le da se je prikolico poslalo še prej na testiranje v tovarno, kjer so ugotovili, da z njo ni bilo nič narobe, da je vse skupaj posledica luknje na cesti in sile udarca. Plačalo se je iz odgovornostne police katero ima sklenjeno cestno podjetje. Svetujem ti, da se obrneš na odvetnika. Bostjan L, aichmb, .... in 8 others 10 1
aichmb Objavljeno April 26, 2018 Opozori Objavljeno April 26, 2018 (popravljeno) Najprej do odvetnika! Na DE avtocesti sem povozil zaporo za pod gumo od tovornjaka. Najprej niso hoteli nič slišati, prek odvetnika dobil poplačano vso škodo. Popravljeno April 26, 2018. Popravil aichmb sesir, J.a.m.e.s in ciciban 3
Borutt Objavljeno April 26, 2018 Opozori Objavljeno April 26, 2018 (popravljeno) pred 6 urami, Kmet2 pravi: Ne razlagej, vidiš, da ljudje ne znajo prilagoditi vožnje razmeram na cesti . Pri nas so ceste, kot kinder jajček, nikoli ne veš na kaj naletiš, jaz te razumem. Me pa zanima kdo bi bil kriv , če pade letečman, vrjetno olje, grbina....... Vprašanje je, če so cestarji krivi za razlito olje in ne, zakaj je nekdo padel. In cestarji ne morejo vedeti za vsako olje na cesti, raztresen tovor in ostale neprilike, ker naredijo toliko in toliko obhodov na dan. Kaj se zgodi vmes, med obhodi, je pa ... Krivi so za pomankljivo ali napačno prometno signalizacijo, za pesek nanesen na vozišče, ... Bo šlo sedaj? Popravljeno April 26, 2018. Popravil Borutt Kmet2 1
krucymucy Objavljeno April 26, 2018 Opozori Objavljeno April 26, 2018 In za grbine so krivi. No odvisno kdo pade. Kmet2, MiNa, sesir in 2 others 1 4
Snečer Objavljeno April 26, 2018 Opozori Objavljeno April 26, 2018 pred 23 minutami, Borutt pravi: Vprašanje je, če so cestarji krivi za razlito olje in ne, zakaj je nekdo padel. In cestarji ne morejo vedeti za vsako olje na cesti, raztresen tovor in ostale neprilike, ker naredijo toliko in toliko obhodov na dan. Kaj se zgodi vmes, med obhodi, je pa ... Krivi so za pomankljivo ali napačno prometno signalizacijo, za pesek nanesen na vozišče, ... Bo šlo sedaj? ja, problem je če naredijo obhod in gredo na pivo pa je madež zaradi malomarnosti nekaj časa tam in ogroža Xebec, ciciban, MiNa in 1 other 4
sesir Objavljeno April 26, 2018 Opozori Objavljeno April 26, 2018 (popravljeno) pred 16 minutami, Snecer pravi: ja, problem je če naredijo obhod in gredo na pivo pa je madež zaradi malomarnosti nekaj časa tam in ogroža Samo tiste,ki ne prilagodijo hitrosti....ja tak zakon je! Popravljeno April 26, 2018. Popravil sesir
Xebec Objavljeno April 26, 2018 Opozori Objavljeno April 26, 2018 Se točno vidi tipično razmišljanje totalno neproduktivnega javnega sektorja... Odgovorni za čim manj stvari, pa še za tiste ki so, niso, because reasons. Tebi pa pade meteorit na glavo, te skuri v kupček pepela, pujsek pa pripujsa in napiše piltek: Vožnje ni prilagodil razmeram na cesti. 300 ojrov. Hvala in lp, lep pozdrav. TakeALookAround, lucif3rka, sesir in 5 others 2 1 5
J.a.m.e.s Objavljeno April 26, 2018 Opozori Objavljeno April 26, 2018 Pusti, inkasanti so tak posebni ljudje. Ne vidijo dlje kot jim nese radar. Joker, dr.looney, solorider in 6 others 1 8
Borutt Objavljeno April 26, 2018 Opozori Objavljeno April 26, 2018 pred eno uro, Snecer pravi: ja, problem je če naredijo obhod in gredo na pivo pa je madež zaradi malomarnosti nekaj časa tam in ogroža Saj sem napisal, da se lahko zgodi med obhodi.
jskrablin Objavljeno April 26, 2018 Opozori Objavljeno April 26, 2018 pred 12 urami, Danilo D pravi: So mi pa policisti dejali, da bo kakšen dan trajalo, da se vse sprovede (prazniki), da danes probajo kaj raziskati, in če na koncu ne najdejo krivca, lahko podam prijavo na vzdrževalca cest, saj cestišče ni bilo ustrezno vzdrževano/čiščeno. Je morda kdo izmed vas imel podoben primer, in kako je v tem primeru postopal, če je podal prijavo na vzdrževalca cest oz. če je našel povzročitelja? Odvetnika in se posvetovati kaj je za narest. Policija bo svoje opravila, pol pa naprej. Tudi s prijavo zoper vzdrževalca cest če se to izkaže za smiselno. pred 5 minutami, Borutt pravi: Saj sem napisal, da se lahko zgodi med obhodi. To se tudi lahko zgodi, seveda imajo kje zapisano kdaj so bili obhodi in lahko dokazujejo svoj prav. Stvar nadaljnega postopka. Je pa smotano da ljudje takih stvari ne prijavijo. Enkrat je mešalec betona (hruška) po naši cesti naredil konkretno oljno črto. Sem poklical na 112, cestarji so bili v ~ pol ure tu, posipali in počistili zadevo. gretzky, sesir in ciciban 3
maus Objavljeno April 26, 2018 Opozori Objavljeno April 26, 2018 pred 9 minutami, jskrablin pravi: To se tudi lahko zgodi, seveda imajo kje zapisano kdaj so bili obhodi in lahko dokazujejo svoj prav. Stvar nadaljnega postopka. Je pa smotano da ljudje takih stvari ne prijavijo. Enkrat je mešalec betona (hruška) po naši cesti naredil konkretno oljno črto. Sem poklical na 112, cestarji so bili v ~ pol ure tu, posipali in počistili zadevo. Obhodi so zapisani (vsaj kot se jaz spomnim, saj sem jih moral pisati v potni nalog) ... zadnje čase je zapis na sledilniku (ne vem, če imajo vsi cestarji te naprave v preglednikih) jskrablin in DAMI34 2
Borutt Objavljeno April 26, 2018 Opozori Objavljeno April 26, 2018 pred 2 urami, Xebec pravi: Se točno vidi tipično razmišljanje totalno neproduktivnega javnega sektorja... Odgovorni za čim manj stvari, pa še za tiste ki so, niso, because reasons. Tebi pa pade meteorit na glavo, te skuri v kupček pepela, pujsek pa pripujsa in napiše piltek: Vožnje ni prilagodil razmeram na cesti. 300 ojrov. Hvala in lp, lep pozdrav. Ko ti bo padel meteorit na glavo, bom prišel pogledati pred 50 minutami, jskrablin pravi: Odvetnika in se posvetovati kaj je za narest. Policija bo svoje opravila, pol pa naprej. Tudi s prijavo zoper vzdrževalca cest če se to izkaže za smiselno. To se tudi lahko zgodi, seveda imajo kje zapisano kdaj so bili obhodi in lahko dokazujejo svoj prav. Stvar nadaljnega postopka. Je pa smotano da ljudje takih stvari ne prijavijo. Enkrat je mešalec betona (hruška) po naši cesti naredil konkretno oljno črto. Sem poklical na 112, cestarji so bili v ~ pol ure tu, posipali in počistili zadevo. Saj zato pa sem napisal, da se lahko zgodi med obhodi. Ampak nekaterim to še vedno ni jasno. In potem nekaj bluzijo. Obstaja knjiga obhodov in opravil ter sledenje z GPS. Pa se hitro ugotovi odgovornost. Če so odgovorni, naj odgovarjajo. Ne morejo pa biti krivi, ko se za njimi nekaj zgodi.
DAMI34 Objavljeno April 26, 2018 Opozori Objavljeno April 26, 2018 pred 2 urami, Borutt pravi: Ko ti bo padel meteorit na glavo, bom prišel pogledati Saj zato pa sem napisal, da se lahko zgodi med obhodi. Ampak nekaterim to še vedno ni jasno. In potem nekaj bluzijo. Obstaja knjiga obhodov in opravil ter sledenje z GPS. Pa se hitro ugotovi odgovornost. Če so odgovorni, naj odgovarjajo. Ne morejo pa biti krivi, ko se za njimi nekaj zgodi. torej, po domače: lahko so krivi , če se jim dokaže, da je bilo pred obhodom, saj imajo zavarovano, v nasprotnem je pač na policiji, da dobijo krivca.
vandrovec Objavljeno April 26, 2018 Opozori Objavljeno April 26, 2018 Krožišče v Rožni Dolini pri Novi Gorici je bilo znano, da je postalo v dežju drsalnica. Uslužbenci iz bližnje Lesnine so imeli zanimiv pogled na "atrakcijo". Mene je tam dvakrat z avtom zavrtelo in to z različnima, pa ni bilo neke hitrosti, samo mokro cestišče. Dobro, da me je vedno neslo izven cestišča in obrnilo v nasprotno smer ter brez škode. Pred kratkim so jo preplastili, če bo kaj bolje, ker cesta v krožišču še visi na zunanjo stran. Ti naši cestarji in konstruktorji...so bolj za v Pavliho ciciban in DAMI34 1 1
Kmet2 Objavljeno April 26, 2018 Opozori Objavljeno April 26, 2018 pred 8 urami, Borutt pravi: Vprašanje je, če so cestarji krivi za razlito olje in ne, zakaj je nekdo padel. In cestarji ne morejo vedeti za vsako olje na cesti, raztresen tovor in ostale neprilike, ker naredijo toliko in toliko obhodov na dan. Kaj se zgodi vmes, med obhodi, je pa ... Krivi so za pomankljivo ali napačno prometno signalizacijo, za pesek nanesen na vozišče, ... Bo šlo sedaj? Res je kar si napisal!
ciciban Objavljeno April 26, 2018 Opozori Objavljeno April 26, 2018 (popravljeno) Visijo vsi... pravzaprav poteka tekmovanje v štirih kategorijah Krožno križišče z največjim nagibom Najmanjše krožno križišče. Tu je šla zadeva v ekstrem. Pri nas na sredino navadnega križišča narišejo samo še piko in nabijejo eno tablo, da je to sedaj krožen promet. Tekmovanje gre v smeri, kdo nariše manjšo piko Krožišče z najbolj okranclanim otokom. In še kategorija edinstvenih prometnih ureditev znotraj in v okolici krožišča BTW Tisti v bližini bencinskih črpalk so v večini primerov politi z nafto Popravljeno April 26, 2018. Popravil ciciban Zok, MiNa, DAMI34 in 6 others 7 2
Darko3g Objavljeno April 26, 2018 Opozori Objavljeno April 26, 2018 Po moje bi moralo zavarovanje kriti takšne primere, saj cestarji ne morejo biti ves čas povsod. Če se pa nekdo ponesreči zaradi oljnega madeža ali peska (ki je padel s kamiona, ali koruze kot pred leti na enem ovinku) pa bi moralo zavarovanje pokriti škodo ponesrečencu, zavarovalnica pa bi ugotavljala krivdo cestarja. Drugo pa so nevarni drseči odseki. Leta 2007 sem padel na ridah pri vožnji navzdol v dežju in sicer na ravnem delu ceste tik pred the ovinkom. Zaviral sem z zadnjo zavoro, zelo rahlo, pa mi je odneslo sprednje kolo. Ko smo pobirali motor nam je drselo, avtomobili so drsali, nad nami pa sta padla še dva motorista. Očitno zelo gladek asfalt, ki je v dežju postal drsalnica. Ovinek je bil iz drugega asfalta. Najprej sem razmišljal, da bi prijavil in tožil pa bi verjetno dobil "neprilagojeno", čeprav sem vozil manj kot 40. Sedaj je tam že nekaj časa novi asfalt. Verjetno obstajajo predpisi o minimalnih tornih količnikih in bi lahko v primeru nesreče tožil upravljavca. Mavti 1
Borutt Objavljeno April 26, 2018 Opozori Objavljeno April 26, 2018 pred 4 urami, Kmet2 pravi: Res je kar si napisal! Sumim, da so te že obrezali in spreobrnili gretzky in C eagle 2
Kmet2 Objavljeno April 26, 2018 Opozori Objavljeno April 26, 2018 pred 3 urami, Borutt pravi: Sumim, da so te že obrezali in spreobrnili Tudi jaz sem pomislil na to v obratni smeri gretzky in .... 2
thumper Objavljeno April 27, 2018 Opozori Objavljeno April 27, 2018 pred 22 urami, DAMI34 pravi: torej, po domače: lahko so krivi , če se jim dokaže, da je bilo pred obhodom, saj imajo zavarovano, v nasprotnem je pač na policiji, da dobijo krivca. tole je mal relativno ..
DAMI34 Objavljeno April 27, 2018 Opozori Objavljeno April 27, 2018 pred 3 urami, thumper pravi: tole je mal relativno .. Vse je relativno , tut sex.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se