trebor Objavljeno Junij 24, 2018 Opozori Objavljeno Junij 24, 2018 Znalci, pozdravljeniImam problem s sinovim flexerjem 25. Razletel se je igličasti ležaj v batu in povzročil v notranjosti motorja kar nekaj razdejanja, a na srečo smo uspeli vse zrihtat brez podiranja mašine. Zamenjal sem bat, ležaj in tesnila.Problem se pa pojavi drugje. Motor vžge normalno, ne da se pa ugasnit s stikalom na krmilu. Vso elektriko sem pustil pri miru, ko sem snel motor z okvirja, odklopil sem samo konektorje, ki gredo iz mašine ven. Sestavil sem jih, kot je treba, saj drugače ne gre zaradi konektorjev.Mi zna kdo svetovati, kaj naj naredim? Stikalo na krmilu je OK, kabli in konektorji tudi, pravzaprav je vse novo, saj ima mopedek samo 375 kilometrov. Za silo sem na en od kablov, ki gre v vžigalno tuljavo pritrdil žico in jo speljal ven izpod plastike, da lahko motor ugasneš, ko žico prisloniš na maso na motorju.Lp Robert sesir 1
franc Objavljeno Junij 24, 2018 Opozori Objavljeno Junij 24, 2018 Verjetno je ista finta kot pri vseh Tomosih, neozemljeno stikalo. Lahko si kaj premaknil pa ne doseže mase, običajno eden od vijakov, ki drži stikalo. Lp sesir 1
trebor Objavljeno Junij 25, 2018 Avtor Opozori Objavljeno Junij 25, 2018 Hvala, bom preveril. LP Robert
trebor Objavljeno Avgust 27, 2018 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 27, 2018 Ob 24. 6. 2018 ob 19:21, franc pravi: Verjetno je ista finta kot pri vseh Tomosih, neozemljeno stikalo. Lahko si kaj premaknil pa ne doseže mase, običajno eden od vijakov, ki drži stikalo. Lp Stikalo je novo (nov model) in nedotaknjeno. Problem je nekje drugje, pa ga ne najdem. Lp Robert
franc Objavljeno Avgust 28, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2018 Kako zgleda novo stikalo ne vem, ampak verjetno ga moraš še vedno ozemljiti. Pomeri, če ti stikalo sploh deluje in kaj (kam) ozemlji/prekine (lahko je staknjena ali ima slab kontakt kakšna žica) . lp
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se