Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno

Na HR portalih sem zasledil novico, da so Kitajci Italijanom pripeljali 1000 respiratorjev, pa ene 300 000 zaščitnih oblek.

Upam, da nas najdejo na zemljevidu, ko bo potrebno tudi pri nas.

Objavljeno

UKC Ljubljana

@ukclj

Javni poziv infektologov UKC Ljubljana, naj se v največji možni meri ustavi javno življenje v Sloveniji in s tem pomaga pri zajezitvi širitve virusa. #zascitimoSlovenijo

ES6kZs8XsAA3oSO.jpg

Objavljeno
pred 2 minutami, Tedybear pravi:

Na HR portalih sem zasledil novico, da so Kitajci Italijanom pripeljali 1000 respiratorjev, pa ene 300 000 zaščitnih oblek.

Jap. Včeraj so na avion zložili, očitno so danes dostavili. Z malo sreče jim je v tem času (Kitajcem) ratalo nabildat proizvodnjo medicinske opreme za te primere in se jo bo dalo vsaj kupiti.

Objavljeno (popravljeno)
pred 28 minutami, Kugelschreiber pravi:

Ce mas tehtn razlog, moras it. 

Teb se torej nek zdi, a? 

pa kaj bi ti rad od mene ??? ...in primerjanje s trumpom??.. ti imaš pa res veliko časa....a si v izolaciji???...ne mislim na virus!!!!!!, da spet ne bo kakih napačnih razlag!!! :hmm::hmm:

še nekaj, iz lastne prakse, imela sem hudo pljučnico in to čisto brez vročine....

Popravljeno . Popravil mojamiska
Objavljeno (popravljeno)

Uprava Perutnine Ptuj bojda v samoizolaciji. Že cel dan mi razlagajo ljudje, da je eden v upravi potrjeno okužen. Jaz vem za to zadevo od 12h....uradno pa v javnih medijih še nobenega obvestila.

Če je to res (pa verjamem da je)...kaže na to, kako nesposobni so tisti, ki bdijo nad našim zdravjem....in kako NE funkcionira sistem obveščanja.

Bomo videli v kratkem kaj je res ali ni.

Me zanima ali so moje informacije napačne ali to drži.

Popravljeno . Popravil BIF
Objavljeno (popravljeno)

Število uradno potrjenih - 96. Lahko da so tile že vračunani?

Še ene par pa smo na +100% od včeraj.

Popravljeno . Popravil jskrablin
Objavljeno

moj kolega pravi, da bo tudi delal od doma :P

89722666_10220596409598761_438521108723924992_n.thumb.jpg.80ce8920babad87a147e8bd75ad030d3.jpg

pa še mal bolj resno: okuženih je lahko tudi 5x toliko kot kaže uradna statistika, mnogi med njimi so prav tako kot zdravniki smučali v Italiji. In ker v tej fazi okužbe še ne kažejo hudih bolezenskih znakov, veselo trosijo virus naokoli.

Zato upoštevajmo navodila glede stikov, higiene, da s skupnimi močmi čimbolj omejimo širjenje virusa, da bo čimprej konec tega izrednega stanja.

• Všeč mi je 2
  • Haha 1
Objavljeno

Sicer malo na dolgo, ampak

Čista je.a.

Objavljeno

Situacija je resna, tisti k so polni gnarja že jamrajo kako bo...

Objavljeno (popravljeno)

Moram rečt, da si ko gledam te naše mečkače na tv-ju, brez kakršnekoli politične konotacije želim, da vse tiste klovne zamenja Jelko Kacin....bodo zadeve jasno povedane, brez mencanja....ljudje pa bodo imeli vsaj občutek, da odgovorni vedo kaj delajo.

Popravljeno . Popravil BIF
Objavljeno
pred 18 minutami, BIF pravi:

Moram rečt, da si ko gledam te naše mečkače na tv-ju, brez kakršnekoli politične konotacije želim, da vse tiste klovne zamenja Jelko Kacin....bodo zadeve jasno povedane, brez mencanja....ljudje pa bodo imeli vsaj občutek, da odgovorni vedo kaj delajo.

Točno to. 

Drugace pa vsak naj ravna samozaščitno.

Higiena rok , higiena kašljanja in kihanja, omejiti osebne stike na minimum, ne hodite na obiske k ljudem ki so v rizičnih skupinah.

Držite se navodil pristojnih služb .

Mimogrede za vse , ki nosite očala umivajte cela očala z milom. Ne s prevročo vodo .

Vsak je naj ravna odgovorno, da bomo tale izbruh virusa prestali s čimmanjšimi izgubam .

Objavljeno

Danes sem bil v Hoferju, WC papirja je zmanjkalo :) oziroma smo se vrnili k Palomi v Jugo :) lističi pa so še bili

Objavljeno

Js sm v Spara uletu ob 20ih,dobr so poropal kar nekaj polic. ? 

Objavljeno

Ko sem šel danes iz službe (ob 19h) sem se peljal mimo Lidla-polno parkirišče, Hoferja-polno parkirišče, Qlandie na Ptuju-polno parkirišče.... V Slivnici sem se spomnil, da mi zmanjkuje čikov in sem šel v Tuš market...en avto pred trgovina (ki sploh ni majhna)...nobene gužve...police krcato polne robe.

Očitno bo za morebitne nakupe boljša izbira kak malce bolj alociran market.

Objavljeno
pred 7 urami, BIF pravi:

Ko sem šel danes iz službe (ob 19h) sem se peljal mimo Lidla-polno parkirišče, Hoferja-polno parkirišče, Qlandie na Ptuju-polno parkirišče.... V Slivnici sem se spomnil, da mi zmanjkuje čikov in sem šel v Tuš market...en avto pred trgovina (ki sploh ni majhna)...nobene gužve...police krcato polne robe.

Očitno bo za morebitne nakupe boljša izbira kak malce bolj alociran market.

prvi val grabljenja po razglasitvi epidemije je bil to, itak zvečer polnijo zaloge

ne vem, kako smo nekoč shajali, ko ni bilo supermarketov s tako ponudbo

take lakote kot v afriki že ne bo, kjer dnevno umre zaradi tega 16.000 ljudi... 

o tem je sicer brezveze pisat

Objavljeno

Bolj kot korona virus, me skrbi ciroza jeter. Ker toliko žganja, ko zadnje čase spijem ne vem če sem kdaj. :D 

Objavljeno

https://avto-magazin.metropolitan.si/moto/novice/motokrosist-roman-jelen-s-sporocilom-za-slovence-iz-karantene/

pred 47 minutami, J.a.m.e.s pravi:

Bolj kot korona virus, me skrbi ciroza jeter. Ker toliko žganja, ko zadnje čase spijem ne vem če sem kdaj. :D 

Bati nič. Za cirozo se je treba (če si drugače zdrav) fino truditi leta in leta. In leta. Tako da če se boš zdaj nekaj časa bolj pridno razkuževal, ne bo panike. Sam ne pol nadaljevati s tem :P

Objavljeno

Hčerkin mož je zaradi glavobola včeraj odšel iz službe v Ljubljani že ob dvanajsti uri, in ko je prišel domov, je najprej telefoniral svoji osebni zdravnici, od katere je dobil navodila za "hišno karanteno", v hiši, kjer smo prisotni tudi jaz, moja draga, najina noseča hčerka in moja skoraj nepokretna mama ...

• Žalosten 2
Objavljeno (popravljeno)

Hčerkin mož danes še vedno kašlja in zopet je poklical svojo zdravnico, vendar njenega odgovora ne vem ...   :blush:

Partnerica  "krojača" mojega življenja od 6, septembra 2009 napej,  je bila na smučanju nekje v Italiji, in je svoje fotografije ponosno objavljala na Facebooku, in ko se je vrnila s smučanja, je takoj odšla v službo, kjer pa ni bila prav dolgo časa, ker jo je "en paničar" takoj "nagnal" nazaj domov, in ji rekel, da preden ne bo pokazala negativnega testa za virus korona, naj ne hodi več v službo !!!

Virus se res širi zaradi nespametnosti ljudi ...    :blush:

Popravljeno . Popravil RobiRoberto
Objavljeno
pred eno uro, RobiRoberto pravi:

Hčerkin mož je zaradi glavobola včeraj odšel iz službe v Ljubljani že ob dvanajsti uri, in ko je prišel domov, je najprej telefoniral svoji osebni zdravnici, od katere je dobil navodila za "hišno karanteno", v hiši, kjer smo prisotni tudi jaz, moja draga, najina noseča hčerka in moja skoraj nepokretna mama ...

Robi..... hčerinega moža , če lahko ,osamite v eno sobo.... vsi pa strogo upostevajte higienska navodila, razkuzite vse cesar se je dotikal..... redno si naj meri telesno temperaturo..... pa smiselno bi bilo da ga testirajo ....

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Zelo dober podcast...

ALOJZ IHAN: V RESNICI JE OKUŽENIH PRI NAS OD PET DO DESETKRAT VEČ

Vse bolj številne okužbe z novim koronavirusom pri nas vzbujajo številna vprašanja, med drugim tudi, kako okužba poteka, kako se prenaša in kdo so najpogostejši nosilci. Po nekaj odgovorov smo se napotili v Laboratorij za celično imunologijo na Medicinski fakulteti v Ljubljani k vodji oddelka dr. Alojzu Ihanu. Ihan med drugim poudarja, da so številke v državi precej višje od tistih uradnih. Z njim pa več tudi o posebnostih novega koronavirusa, simptomatiki in tem, zakaj tako hudo napade starejše.

https://4d.rtvslo.si/arhiv/koronavirus-podkast/174678203

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!