Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno
pred 4 minutami, vandrovec pravi:

Uradno 2, neuradno pa več, celo v moji bližini po govoricah..  https://www.primorske.si/primorska/goriska/nov-primer-na-goriskem-zbolela-usluzbenka-tovarne

Usranih časopisov ne berem več. Vseh. Baje so tudi meje 100% zaprte.

Itak sem se samoizoliral v mojo najljubšo karanteno :P

20200313_151705.thumb.jpg.7031fb68459a9f6b69488fb16966fdf0.jpg

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 9 minutami, DAMI34 pravi:

Itak sem se samoizoliral v mojo najljubšo karanteno :P

Jaz bom te dni, ko bomo res veliko doma, lepo sklopko na trialu obnovil. Če grem do vulkanizerja par metrov naprej po par gum, sem dober za kak teden treninga :D

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

Grem mimo lekarne v centru N. Gorice, škoda, da nisem vsaj poslikal kako je bilo notri. Ljudje stlačeni eden zraven drugega, povprečna oddaljenost tako čez palec pa 30cm. 

Brezbrižnost. 

Kaj pomagajo vsa navodila in informacije, ki jih raja dobi. 

Vrag je vzel šalo. 

Popravljeno . Popravil LunaticFringe
Objavljeno (popravljeno)

Doma nimam nikol kake hude zaloge futra, pa ker za vikend 100% ne bom su vn jest, sm mogu mal u stacuno. Po stanju na policah sklepam, da je folk stvari uzel zelo resno. In de se naslednic vidimo okrog oktobra. Izropano. 

Popravljeno . Popravil Kugelschreiber
Objavljeno

Dostava hrane na dom je zdej biznis

Objavljeno
pred 8 minutami, DAMI34 pravi:

Dostava hrane na dom je zdej biznis

Čakalna vrsta v Lj za to je par dni... sam povem.

Objavljeno
pred 18 minutami, jskrablin pravi:

Čakalna vrsta v Lj za to je par dni... sam povem.

Eni pa ze dobro sluzijo.

Zgolj za info iz prve roke: za nekatere vem, ki so bili v stiku z okuženim, pa so bili testirani in nimajo virusa.

Objavljeno
pred 6 minutami, Tedybear pravi:

Al pa je vse skupaj še malo napihnjeno s strani cro da se opraviči način delovanja. Čeprav vem da ni rožnato in je resna situacija pa vseeno nekateri še vedno hodijo peš k nam čez mejo na pijačko saj so pri njih bari zaprti.

Objavljeno
4 hours ago, dr.looney said:

Šalo na stran . Ja s tastarimi je hudič. Težko jim kaj dopoveš.

Zakaj bi bili pa tastari kaj mejn butasti kot tamladi?

• Haha 2
Objavljeno
1 minute ago, twom said:

Zakaj bi bili pa tastari kaj mejn butasti kot tamladi?

Nimam pojma. Ampak opazam, de ma ful folka probleme tastarim kej dopovedat. To je za popizdit. Zgleda, de mi vracajo za najstniske eskapade hehe. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 49 minutami, DAMI34 pravi:

Al pa je vse skupaj še malo napihnjeno s strani cro da se opraviči način delovanja. Čeprav vem da ni rožnato in je resna situacija pa vseeno nekateri še vedno hodijo peš k nam čez mejo na pijačko saj so pri njih bari zaprti.

Ti verjetno "parlale italijano".  Kaj pravijo portali v Italiji?.

Tudi na Flancah povzemajo zadeve....https://forum.finance.si/?specialid=8959056&special_type=1

Objavljeno
pred eno uro, Tedybear pravi:

Znano dejstvo je, da je pri hudo obolelih potrebna podpora v obliki umetnega dihanja, da preživijo. Tudi je znano da lahko mladi in zdravi konkretno najebejo. Problematičen je odziv telesa pri nekaterih, ker odreagira preveč/napačno in posledično se v pljučih začne nabirati sluz in tekočina. Menda pomagajo nekateri anti malariki in imnuno supresanti - sam to je vse dobesedno par tednov staro znanje. Trenutno potrjeno učinkovitega zdravljenja ni in se pač poskuša s tem, kar se ve.

Nimam virov v slovenščini. Prav konkretno znanstveno to ni potrjeno. Je pa na tiskovniki ob 14h predstavnica Infekcijske povedala da so s tem seznanjeni, da zdravila imamo in da jih bojo kritični bolniki dobivali (oz jih verjetno že).

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/32074550/

https://news.ycombinator.com/item?id=22565107

Objavljeno
Citiraj

8. člen

(agresivne poslovne prakse)

Poslovna praksa se šteje za agresivno, če v določenem primeru ob upoštevanju vseh značilnosti in okoliščin z nadlegovanjem, prisilo, vključno z uporabo sile ali nedopustnim vplivanjem, bistveno zmanjša ali bi utegnila bistveno zmanjšati svobodo izbire ali ravnanja povprečnega potrošnika v zvezi z izdelkom ter s tem povzroči ali bi utegnila povzročiti, da potrošnik sprejme odločitev o poslu, ki je sicer ne bi sprejel.

9. člen

(uporaba nadlegovanja, prisile in nedopustnega vplivanja)

Pri ugotavljanju, ali se v poslovni praksi uporabljajo nadlegovanje, prisila, vključno z uporabo sile, in nedopustno vplivanje, se upoštevajo:

1.      časovni trenutek in kraj odvijanja poslovne prakse, njena narava in vztrajnost;

2.      uporaba grozečega ali žaljivega jezika ali ravnanja;

3.      izkoriščanje nesrečnega dogodka ali okoliščin, ki zaradi svoje resnosti zmanjšujejo potrošnikovo sposobnost presoje, česar se podjetje zaveda, pa to kljub temu izkoristi, da bi tako vplivalo na potrošnikovo odločitev glede izdelka;

4.      vsaka težavna ali nesorazmerna nepogodbena ovira, ki jo vsili podjetje, ko želi potrošnik uveljavljati pogodbene pravice, vključno s pravicami do odstopa od pogodbe, do izbire drugega izdelka ali do izbire drugega podjetja;

5.      vsaka grožnja s protipravnim ravnanjem.

Citiraj

15. člen

(prekrški)

(1) Z globo od 3.000 do 40.000 eurov se kaznuje za prekršek pravna oseba in samostojni podjetnik posameznik ali podjetnica posameznica (v nadaljnjem besedilu: samostojni podjetnik posameznik), ki uporabi:

-        zavajajočo poslovno prakso z zavajajočim ravnanjem (5. člen);

-        zavajajočo poslovno prakso z zavajajočo opustitvijo (6. člen);

-        zavajajočo poslovno prakso, ki vseh okoliščinah velja za nepošteno (7. člen);

-        agresivno poslovno prakso (8. člen);

-        agresivno poslovno prakso, ki v vseh okoliščinah velja za nepošteno (10. člen).

(2) Z globo od 300 do 2.000 eurov se lahko kaznuje za prekršek odgovorna oseba pravne osebe in samostojnega podjetnika posameznika, ki stori dejanje iz prejšnjega odstavka.

(3) Z globo od 1.200 do 15.000 eurov se kaznuje za prekršek posameznik ali posameznica, ki v zvezi s samostojnim opravljanjem dejavnosti stori dejanje iz prvega odstavka tega člena.

https://www.gov.si/novice/2020-03-13-zvisevanje-cen-izdelkov-in-storitev-v-casu-epidemije/

slikat in takoj prijavit

• Všeč mi je 1
  • Hvala 2
Objavljeno
pred 57 minutami, Tedybear pravi:

Ti verjetno "parlale italijano".  Kaj pravijo portali v Italiji?.

Tudi na Flancah povzemajo zadeve....https://forum.finance.si/?specialid=8959056&special_type=1

saj to je res (finance), kup penzionerov, polni keša, so se zajebavali do konca, zdej je pa kriza. Za 60 maljonov folka met dovolj respiratorjev ni šala mala. Nam jih lahko posodijo 5% pa smo že rešeni..karikiram, ampak tak je.

Dramo imajo, jebiga, naravna selekcija se temu pravi v motorizmu, pa ne da jim privoščim, je pa žal tako.

Bodite kar veseli, koliko zanič zdravstvo imamo, ma je še vedno zelo zelo dobro.

Drugače pa, me skoraj ne zanima situacija v Italiji. Pametni in tisti ki morajo delati uporabljajo glavo in zaščito. Sama Gorica pa je zelo mrtva, prazna, omejeno je gibanje, tudi jaz imam dokument kje in kako se gibljem zgolj službeno. Mislim pa da so obmejni kraji (Gorica) kar dobro šli skozi. V bistvu boljše kot mi, če še Udine dodam.

Objavljeno
26 minutes ago, Snečer said:

Ni tak enostavno .. dobavitelj ti dvigne ceno, ker tudi sam zaradi pomanjkanja surovin plačuje več na vhodni strani .. ampak ja, verjamem da bo marsikdo želel izkoristit paniko na račun svoje marže ..

• Všeč mi je 2
Objavljeno
7 minutes ago, DAMI34 said:

naravna selekcija se temu pravi v motorizmu, pa ne da jim privoščim, je pa žal tako.

Bodite kar veseli, koliko zanič zdravstvo imamo, ma je še vedno zelo zelo dobro.

Ne vem ce je to fer. Smola igra veliko vlogo. Pri njih je najprej usekalo. Niso imeli opozorila. Mi smo ga imeli, dobesedno, pred nosom. Ce bi prej poclo v Franciji, bi verjetno bols odreagirali, kot so. 

mal zaskrbljujoc graf.  Odvija se hitrej kot v Italiji. 

ADB08093-4CC2-4978-9CCD-2E58057700EE.jpeg

Objavljeno
pred 1 minuto, Kugelschreiber pravi:

Ne vem ce je to fer. Smola igra veliko vlogo. Pri njih je najprej usekalo. Niso imeli opozorila. Mi smo ga imeli, dobesedno, pred nosom. Ce bi prej poclo v Franciji, bi verjetno bols odreagirali, kot so. 

mal zaskrbljujoc graf.  Odvija se hitrej kot v Italiji. 

ADB08093-4CC2-4978-9CCD-2E58057700EE.jpeg

Kje pa fer, v bistvu so bili prvi, upam, da smo se ostali kaj naučili od njih. Ampak naj naredimo karkoli hočemo, toliko in toliko jih bo moralo zbolet, da se bo graf prevesil navzdol. Mogoče narašča sam graf tudi hitreje, ker se bolj resno jemlje zadeva, pa testi opravljajo.

Slovenija ima eno prednost, je mala pa se jo vsaj za silo da kontrolirat. V Italiji je pa vse skupaj hudo bolj na hojladri, pa tudi nemogoče tako kontrolirat in reagirat.

Tudi smrtnost glede na graf je v Italiji 1/15, kar pomeni pri nas 10 mrtvih na današnje štetje nekje, po radiu sem slišal o treh ogroženih primerih. Trenutno seveda.

Objavljeno
3 hours ago, BIF said:

Čeprav sem tisto neuradno informacijo o omejenem gibanju po Sloveniji tudi jaz slišal...

Že pred ponedeljkom... neuradni vir.

Vse je možno... nova vlada, novi ukrepi. Omejiti korončico, nato pa vse sile preusmeriti na migrante... Lahko sploh pričakujemo  drugačno ukrepanje, ko pa je v obeh primerih edini smiselni ukrep omejitev gibanja?  

Objavljeno
pred 35 minutami, XTR pravi:

Že pred ponedeljkom... neuradni vir.

Vse je možno... nova vlada, novi ukrepi. Omejiti korončico, nato pa vse sile preusmeriti na migrante... Lahko sploh pričakujemo  drugačno ukrepanje, ko pa je v obeh primerih edini smiselni ukrep omejitev gibanja?  

Dejstvo je da moramo južno mejo zaplombirat

Objavljeno
1 minute ago, Snečer said:

Dejstvo je da moramo južno mejo zaplombirat

Še prej pa neodgovorne prenašalce virusa spraviti v red z vojsko in policijo. Druge rešitve ni. 

Janša: Prva seja o koronavirusu že uro po potrditvi vlade

Objavljeno

66 brisov odvzetih v bolnišnici Šempeter, vsi negativni :D

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!