Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno
13 minutes ago, Codeine said:

Okuženih naj bi bilo 181,

Če to drži, ukrepi vendarle prijemljejo. to je mala zmaga.  iz faktorja 1,5 na 1,3. 

10 minutes ago, J.a.m.e.s said:

Raji govorijo da je uporaba mask v vsakdanjem življenju nesmiselna. Kaj nam sporočajo s to fotografijo? Da jim ne verjamem nič. 

da so bedaki. 

dejmo se mal slikat sz maskami, de bo strah,  pol pa stran fuknimo, in jamrajmo de jih manka. ker so jih dali kitajcem....

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 2 urami, Snečer pravi:

Metliški smučar...

Za tega more slediti kazenska ovadba.

pred 2 urami, J.a.m.e.s pravi:

Ti maš kak fetiš na smučarje? :D 

Vogel je te dni veselo oglaševal idealne pogoje za smuko. In brezplačni skibus za prevoz folka. Tako da mislim da nas bojo te poceni smučarije doma al pa naokoli res veliko stale.

pred 2 urami, J.a.m.e.s pravi:

Raji govorijo da je uporaba mask v vsakdanjem življenju nesmiselna. Kaj nam sporočajo s to fotografijo? Da jim ne verjamem nič. 

Okoli mask jim ne smeš verjeti. Maske pomagajo, tako kažejo izkušnje iz Kitajske, Južne Koreje, Japonske. Same po sebi niso dovolj, dodajo pa svoj delež pri pravilni uporabi. Tako kot pomaga higiena, razkuževanje površin, ipd...

Sam pri nas jih ni dovolj za rajo. Zgodbo o neučinkovitosti le-teh pa je plasirala Serpentinškova vlada preko NIJZ. Verjetno zato, ker niti navadnih kirurških ni dovolj niti za vse zdravstvene delavce. Ovi so na oblasti manj kot 24ur. Cut em some slack, vsaj par dni.

pred 2 urami, Kugelschreiber pravi:

Če to drži, ukrepi vendarle prijemljejo. to je mala zmaga.  iz faktorja 1,5 na 1,3. 

Nočem biti pesimist. Sam dneva še ni konec.

Objavljeno
2 hours ago, Kugelschreiber said:

Simptomi se pojavijo sele 2-12 dni, povprecno 6 dni po okuzbi. Ce se zdajle VSI samoosamimo (kar je nemogoce, ker imamo v svojih vrstah ogromno ljudi, ki dela povsem po svoji (nes)pameti), bo stevilo obolelih eksponentno narascalo se vsaj 6 dni...

Objavljeno
pred 1 uro, Snečer pravi:

28.2. na smučanju :)

Screenshot_20200314-153117.thumb.png.7c3b42fea7c2af99822275f79c575a1d.png

Objavljeno
pred 23 minutami, Zok pravi:

Simptomi se pojavijo sele 2-12 dni, povprecno 6 dni po okuzbi. Ce se zdajle VSI samoosamimo (kar je nemogoce, ker imamo v svojih vrstah ogromno ljudi, ki dela povsem po svoji (nes)pameti), bo stevilo obolelih eksponentno narascalo se vsaj 6 dni...

Iz tiskovke JJ14:

Spreminja se metodologija spremljanja. Podatki, koliko  je na novo okuženih pokažejo samo dinamiko testiranja, ne pa dinamike dejanskih okužb. Prehaja se na metodologijo, da bodo  z procenti tistih, ki bodo imeli zaplete in bodo hospitalizirani in procenti tistih, ki bodo ta boj izgubili, lahko določili število vseh okuženih.

Podlaga je v izkušnjah predvsem iz Kitajske in Italije.

Objavljeno
pred 16 minutami, Tedybear pravi:

Iz tiskovke JJ14:

Spreminja se metodologija spremljanja. Podatki, koliko  je na novo okuženih pokažejo samo dinamiko testiranja, ne pa dinamike dejanskih okužb. Prehaja se na metodologijo, da bodo  z procenti tistih, ki bodo imeli zaplete in bodo hospitalizirani in procenti tistih, ki bodo ta boj izgubili, lahko določili število vseh okuženih.

Tanova vlada bo štela sam mrtve, da bodo manjše cifre. ?

• Všeč mi je 2
Objavljeno

V bistvu je to res merodajen podatek, ker zaradi zapletov oziroma težkih primerov se sesuje zdravstveni sitem.

Objavljeno

Pred verzijo 20 bo še verzija 19 Service Pack 1, kjer bodo samo kritične pomanjkljivosti odpravili, verzija 20 bo pa major release.

5EF76F6A-A4ED-4070-A65A-7FEE62CC323B.jpeg

• Haha 2
Objavljeno
pred 4 minutami, BIF pravi:

Pred verzijo 20 bo še verzija 19 Service Pack 1, kjer bodo samo kritične pomanjkljivosti odpravili, verzija 20 bo pa major release.

5EF76F6A-A4ED-4070-A65A-7FEE62CC323B.jpeg

bo na partisu? 

• Haha 2
Objavljeno
pred 23 urami, DAMI34 pravi:

66 brisov odvzetih v bolnišnici Šempeter, vsi negativni :D

Ja..mogoce za gonorejo zdej  ko so kurbišče zaprli.      Ti klinci nam govorijo kr nekej ... sredstev za dezinfekcijo rok ni mogoce kupiti v lekarnah zaradi potreb zdravstvenega osebja.. to z osebjem se strinjam..      ne strinjam se pa z blagovnimi rezervami.. 

• Všeč mi je 1
Objavljeno (popravljeno)
pred 1 uro, Frenk 67 pravi:

Tanova vlada bo štela sam mrtve, da bodo manjše cifre. ?

Ne vem po čem sklepaš, da bo nova vlada štela samo mrtve. 

"Testiralo se bo tako, kot se je testiralo pri drugih boleznih – takrat, ko je to za bolnika pomembno.  Če bo bolnik malo bolan oziroma bo imel okužbo dihal, ki ne zahteva sprejema v bolnišnico, bo zgolj ostal doma v samoizolaciji. "Pri takem bolniku v bistvu ne potrebujemo diagnoze, ker se ne pričakuje nobenih ukrepov. Pri težjih bolnikih, ki bodo sprejeti v bolnišnico, moramo skrbno spremljati to stanje, saj se to lahko poslabša v nekaj urah,"

Tisti bolniki, ki bodo prebolevali okužbo dihal, bodo bolezen tako prebolevali 14 dni doma v samoizolaciji. "Ne bomo ugotavljali, ali ima novi koronavirus. Če bo bolnik potreboval hospitalizacijo, bo prepeljan v bolnišnico, kjer se bo ugotavljala okužba z novim koronavirusom," je povedala vodja strokovne skupine za podporo kriznemu štabu  prof. dr. Bojana Beovič.

Torej ne bo nihče štel mrtvih, temveč bo stvar tako organizirana, da bo v bolnišnicah prostor za tiste, ki bodo zaradi poteka bolezni hospitalizacijo nujno potrebovali. 

Popravljeno . Popravil truckdriver
  • Všeč mi je 1
Objavljeno

Jaz se ne bi norčeval iz virusa oziroma bolezni, ki je v svetu povzročila že veliko število smrti. Pojdite tako norčevanje vzganjati svojcem umrlih, me prav zanima njihova reakcija do tako neslanih norčevanj. Malo več zrelosti bi pa pričakoval od nekaterih forumašev.

• Hvala 1
Objavljeno (popravljeno)
22 minutes ago, BIF said:

Razkužilo si lahko naredimo sami doma...receprure so na spletu...to je osnova...

https://www.merkur.si/alkohol-mq-etilni-denaturirani-96-1-l/

Bil včeraj v merkurju, nič alkohola, samo tisti za 35euro litr z dajatvijo. Ne eranol, ne izopropanol ne nič... 

In zdejnko so objavili da razkužil ne bo več na voljo za kupit alkohola na policah ni... Se bo treba vršt v žganjekuho, nad 60% za zunanjo uporabo pod 50% za poplaknit... 

Popravljeno . Popravil smasher
  • Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 3 urami, jskrablin pravi:

Za tega more slediti kazenska ovadba.

Vogel je te dni veselo oglaševal idealne pogoje za smuko. In brezplačni skibus za prevoz folka. Tako da mislim da nas bojo te poceni smučarije doma al pa naokoli res veliko stale.

Okoli mask jim ne smeš verjeti. Maske pomagajo, tako kažejo izkušnje iz Kitajske, Južne Koreje, Japonske. Same po sebi niso dovolj, dodajo pa svoj delež pri pravilni uporabi. Tako kot pomaga higiena, razkuževanje površin, ipd...

Sam pri nas jih ni dovolj za rajo. Zgodbo o neučinkovitosti le-teh pa je plasirala Serpentinškova vlada preko NIJZ. Verjetno zato, ker niti navadnih kirurških ni dovolj niti za vse zdravstvene delavce. Ovi so na oblasti manj kot 24ur. Cut em some slack, vsaj par dni.

Nočem biti pesimist. Sam dneva še ni konec.

Citiraj

Po neuradnih informacijah je za posledicami okužbe z novim koronavirusom umrl starostnik iz Doma starejših občanov Metlika. Več v oddaji 24UR, neposredno tudi na naši spletni strani.

Citiraj

Bolnik, ki naj bi imel pridružene bolezni, naj bi se zdravil na infekcijski kliniki ljubljanskega kliničnega centra.

...

Sedaj pa ni več smešno.

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Njega je okužil zdravnik, ki je bil v Italiji in je okužen prišel delat.

V tem domu je okužil 7 varovancev in 5 zaposlenih.

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 4 minutami, Snečer pravi:

...

Sedaj pa ni več smešno.

Ne sam da ni več smešno. To je prva smrtna žrtev iz Metlike, jih bo pa nedvomno še več. Dohtar je virus prinesel v doma starejših občanov... Perfect storm se temu reče.

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 2 urami, Tedybear pravi:

Iz tiskovke JJ14:

Meni tole omejevanje testiranja ni všeč. Izkušnje Južne Koreje kažejo da je testiranje pomembno. Je pa čisto verjetno da pri nas preprosto ni kapacitet. 

Sem prej gledal reprizo tiskovk NIJZ in Šarca izpred enega tedna. Ko je ona kravetina razlagala kako ne bojo zapirali šol 'ker bi s tem povzročili škodo otrokom in staršem'. En teden kasneje je jasno, da so zafukali. Iskati kazensko odgovornost teh klovnov bo nujno.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 8 minutami, jskrablin pravi:

Meni tole omejevanje testiranja ni všeč. Izkušnje Južne Koreje kažejo da je testiranje pomembno. Je pa čisto verjetno da pri nas preprosto ni kapacitet. 

Sem prej gledal reprizo tiskovk NIJZ in Šarca izpred enega tedna. Ko je ona kravetina razlagala kako ne bojo zapirali šol 'ker bi s tem povzročili škodo otrokom in staršem'. En teden kasneje je jasno, da so zafukali. Iskati kazensko odgovornost teh klovnov bo nujno.

Si mal pozabil.... tudi veliki vodja se je strinjal. Šole je zaprla še vlada v odhajanju. Pa pustimo zdaj politiko ob strani.

Vsi oskrbovanci v domu starejsih obcanov , ki so se okuzili bodo okuzbi podlegli. Na veliko žalost. 

Klovni pa se kar cakajo z odredbo o zapiranju vseh lokalov , frizerskih salonov in neživilskih trgovin. Ljubljana bi morala v karanteno.

Pa še zgodba iz moje službe, ko sem lastnico obvestila , da sem na vrata obesila obvestilo, da naj v trgovino vstopajo posamično. 

Je pa baba pobesnela, da je trgovina dovolj velika ( 140 m2)  in da to ni potrebno. Da ena stranka lahko gleda oblacila, druga pa je pri kadilnih palckah in bla bla bla.....

• Žalosten 1
Objavljeno

kaj je pa s tistim 60 letnim motoristom iz maroka?

Objavljeno
Citiraj

Slovenskim šolam, na katerih so potrdili okužbo s koronavirusom sars-cov-2, se je pridružila še gimnazija Bežigrad v Ljubljani. »Obveščamo vas, da je bil na naši šoli identificiran/a dijak/inja, pri katerem/i je bila potrjena okužba s koronavirusom sars-cov-2. Dijak/inja je obiskoval/a pouk do vključno srede, 11. 3. 2020. Stike s tesnimi kontakti, ki jih je imel/a dijak/inja, navezuje epidemiološka služba,« so zapisali na gimnaziji.

https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/clanek/potrjena-okuzba-na-ljubljanski-gimnaziji-ste-imeli-stike-288917

Objavljeno
pred 14 minutami, dr.looney pravi:

Si mal pozabil.... tudi veliki vodja se je strinjal. Šole je zaprla še vlada v odhajanju. Pa pustimo zdaj politiko ob strani.

Je res. Sam veliki vodja takrat ni imel nobenih pooblastil za ukrepe. Ampak ja, politizirali bomo lahko tudi kdaj drugič.

pred 16 minutami, dr.looney pravi:

Klovni pa se kar cakajo z odredbo o zapiranju vseh lokalov , frizerskih salonov in neživilskih trgovin. Ljubljana bi morala v karanteno.

Župan Maribora je rekel šlus. Jankovič tega ne bo naredil, dokler ga v to kdo ne prisili. Takle mamo, de.

pred 18 minutami, dr.looney pravi:

Pa še zgodba iz moje službe, ko sem lastnico obvestila , da sem na vrata obesila obvestilo, da naj v trgovino vstopajo posamično. 

Daj se v samoizolacijo. Pa naj bo šefica za blagajno.

• Všeč mi je 2

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!