Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno

Kaj za SP-ji bojo dobili kaj škonta pri dajatvah drug mesec? 

Objavljeno

Ponekod zelo hudo, morda vas prepriča posnetek

Morda posnetek prepriča vse tiste, ki se doslej še niste odločili sprejetiMorda posnetek prepriča vse tiste, ki se doslej še niste odločili sprejeti samozaščitne ukrepe, ki so potrebni tako za lastno zdravje kot zdravje ostalih samozaščitne ukrepe, ki so potrebni tako za lastno zdravje kot zdravje ostalih.

https://www.dolenjskanews.com/avdio-ponekod-zelo-hudo-morda-vas-preprica-posnetek/

• Žalosten 2
Objavljeno

Za začetek si predstavljajmo, da smo okuženi in da smo zboleli. Kako bi se obnašali takrat, ko bi že kašljali, ne bi pa imeli težav z dihanjem. Tako se moramo obnašati tudi, sedaj, torej praktično samoizolacija.

Objavljeno
pred 10 urami, smasher pravi:

Kaj za SP-ji bojo dobili kaj škonta pri dajatvah drug mesec? 

da bi država pomagala komu ki ni povezan z "big bossi"? ti pa si optimist...

Objavljeno
pred 13 urami, Snečer pravi:

bo na partisu? 

na smučiščih je bil zastonj download :P

pred 13 urami, thumper pravi:

Ja..mogoce za gonorejo zdej  ko so kurbišče zaprli.      Ti klinci nam govorijo kr nekej ... sredstev za dezinfekcijo rok ni mogoce kupiti v lekarnah zaradi potreb zdravstvenega osebja.. to z osebjem se strinjam..      ne strinjam se pa z blagovnimi rezervami.. 

ni to podatek, ki ga objavlja država, ampak ker je veliko ljudi imelo možnist okužbe vem s prve roke od testiranih, ki so bili v stiku z okuženim.

Objavljeno
pred 12 urami, Snečer pravi:

...

Sedaj pa ni več smešno.

veliko starostnikov umre tudi brez korone, pa kokorkoli glupo se sliši, ampak drži.

Objavljeno
pred 13 urami, truckdriver pravi:

Jaz se ne bi norčeval iz virusa oziroma bolezni, ki je v svetu povzročila že veliko število smrti. Pojdite tako norčevanje vzganjati svojcem umrlih, me prav zanima njihova reakcija do tako neslanih norčevanj. Malo več zrelosti bi pa pričakoval od nekaterih forumašev.

Človek, hvala bogu, da se še najde kdo ki ljudem nariše nasmeh na obraz, predvsem tisti, ki imajo težave to najbolj rabijo... Najslabša možna reakcija v tem primeru je, da zavlada panika in depresija, stara ljudska modrost pravi: smeh je pol zdravja. Ljudje, ki premorejo trohico inteligence to razumejo, ljudje, ki pa vedno iščejo pozornost pa takšne ljudi javno obsojajo...

Objavljeno

Po moje smučišča niso tak problem, bolj lokacija in dvomim, da so se okužili na smučišču.

Pa še odgovor iz teme o slabi volji:

Recimo, da se, vozim z motorjem, v rokavicah, čeladi in tekstilni opremi, ki ne prepušča vetra. Tankam na avtomatski črpalki, kjer si nataknem rokavico in plačam s kartico. Še čelade ne rabim sneti. Edino možnost prenosa vidim pri plačevanju s kreditno kartico. Kako dolgo virus preživi na kartici, kjer imam minus (ali je bolje imeti visok plus).

No resno, gotovo je najbolje biti doma, ampak od vseh oblik zabave je ta po moje še najmanj nevarna. Res pa je, da ne vemo kako se točno širi, kako obstojen je in kako se okužimo. Če ga imam na rokah menda ne škodi, dokler ne vrtam po nosu ali jih oblizujem, ga pa prenašam na druge predmete (kljuke, pribor, ...) in ne vemo, po kolikem času se spet lahko okužimo.

Če doma razkužim roke, kljuke na vratih, očistim mizo, krožnike in pribor, sem lahko prepričan, da nimam virusa v stanovanju?

Objavljeno

Samo moja skromna želja" ...   :blush:

220946507_corona_virs.jpg.f7832d3f8600b924bd73e4e203311667.jpg

Objavljeno

Se greš malo vozakat, ljudje nervozni, 

pred 5 minutami, Darko3g pravi:

Po moje smučišča niso tak problem, bolj lokacija in dvomim, da so se okužili na smučišču.

Recimo, da se, vozim z motorjem, v rokavicah, čeladi in tekstilni opremi, ki ne prepušča vetra. Tankam na avtomatski črpalki, kjer si nataknem rokavico in plačam s kartico. Še čelade ne rabim sneti. Edino možnost prenosa vidim pri plačevanju s kreditno kartico. Kako dolgo virus preživi na kartici, kjer imam minus (ali je bolje imeti visok plus).

No resno, gotovo je najbolje biti doma, ampak od vseh oblik zabave je ta po moje še najmanj nevarna. Res pa je, da ne vemo kako se točno širi, kako obstojen je in kako se okužimo. Če ga imam na rokah menda ne škodi, dokler ne vrtam po nosu ali jih oblizujem, ga pa prenašam na druge predmete (kljuke, pribor, ...) in ne vemo, po kolikem času se spet lahko okužimo.

Če doma razkužim roke, kljuke na vratih, očistim mizo, krožnike in pribor, sem lahko prepričan, da nimam virusa v stanovanju?

če pokneš z motorjem, obremeniš zdr sistem in dobiš še nagrado v obliki korone

res nimaš nič doma za postorit? :)

če pa vseeno greš, pa ti želim varno vožnjo :)

Objavljeno (popravljeno)
13 minutes ago, Darko3g said:

Mislim, da iti ven ni problem. Iti v hribe, na motor, na sprehod... Problem je blizina drugih oseb. Dokler si pac nekje sam, na motorju, kjerkoli, to ni noben problem. Uporabit rokavice, tankati do 25e da ni treba tipkat pina, mogoce pustiti celado na motorju, da ti kaksen ne kihne vanjo in oblazinjenje, kjer se potem rec zadrzi dalj casa ipd... Se slis drasticno, pa ni sile... Pa paziti, da se ne prebrnes, da te ne posljejo v bolnico, kjer pa so sanse okuzbe vecje. Bistvo izolacije je bolj v tem, da se prepreci sirjenje okuzbe, da se razbremeni zdravstvo, torej da se pazimo tudi, da se kje v hribih ne polomimo, itd.  In ob tem je se manj sans da se sami okuzimo, ce smo doma.

Popravljeno . Popravil jvalant
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 38 minutami, Darko3g pravi:

Ne. Si pa bistveno pripomogel k temu da se možnost okužbe zmanjša. Je tudi pomembno ali vneseš en virus ali celo kolonijo. Ali drugače....tvoj imunski sistem se bo odzval na morebitno okužbo...je pa velika razlika ali bo tvoja "vojska" imela opravka z manjšim številom napadalcev ali večjim.

Objavljeno

iz 24kur...

Manj testiranj: Bomo Slovenci razumeli, da lahko virus širimo tudi, če nimamo 'potrdila' o okužbi?

Objavljeno

Pristojni so prepričani, da bomo še vedno vedeli – vsaj približno – koliko je pri nas okuženih, oceno bodo izračunavali glede na podatek o tistih, ki bodo huje zboleli. Bodo pa morda številke "videti nižje". Kar je lahko velika težava, saj glede na poročila o druženjih v lokalih, trgovinah, ter celo bučne zabave v nekaterih slovenskih klubih, številni pri nas še vedno ne razumejo resnosti situacije.

sem že teden nazaj zapisal da okol bluzi polno budal

p.s. pa se opravičujem za uporabo grdih besed...

Objavljeno

Glavna težava, ki jo priznavajo tudi njihovi strokovnjaki: ljudje se ne držijo pravil, še vedno je veliko tistih, ki se ne zavedajo resnosti situacije in egoistično počnejo tudi tisto, česar naj ne bi - ter tako pomagajo k širjenju bolezni.

Objavljeno
pred 5 minutami, twom pravi:

Glavna težava, ki jo priznavajo tudi njihovi strokovnjaki: ljudje se ne držijo pravil, še vedno je veliko tistih, ki se ne zavedajo resnosti situacije in egoistično počnejo tudi tisto, česar naj ne bi - ter tako pomagajo k širjenju bolezni.

tako je, največ lahko naredimo sami, se obnašamo odgovorno

Objavljeno
pred eno uro, ligenjček pravi:

Človek, hvala bogu, da se še najde kdo ki ljudem nariše nasmeh na obraz, predvsem tisti, ki imajo težave to najbolj rabijo... Najslabša možna reakcija v tem primeru je, da zavlada panika in depresija, stara ljudska modrost pravi: smeh je pol zdravja. Ljudje, ki premorejo trohico inteligence to razumejo, ljudje, ki pa vedno iščejo pozornost pa takšne ljudi javno obsojajo...

Se povsem strinjam, da je smeh pol zdravja, kakor tudi, da je prav da obstajajo ljudje, ki znajo nasmejati in spraviti v dobro voljo sebe in druge ljudi. Ne podpiram pa, da se nekdo dela norca iz virusa in bolezni, ki sta smrtno nevarna. Obstaja tisoč in en način, kako ljudi spraviti v smeh in dobro voljo, zato se mi zdi zelo neslano se norčevati ravno iz smrtno nevarnega virusa. 

Pa ne spadam med tiste, ki iščejo pozornost, kakor se tudi ne počutim kot največji bedak zaradi takšnih pozivov. 

Objavljeno

Nisem še vseh prebral. Pa pol sem jih že pozabil. Odločitev je padla. Berem in se smejem. Sicer ženske v hiš me postran gledajo k ne razumejo, ampak c0703.gif da se zberem.

Alan.thumb.jpg.e917a97230265390a462a3c2edb66ee6.jpg

Objavljeno

Zalostno: nekateri so si vzeli prazne ceste za treniranje moto gp. Stara magistralka Jesenice-Kranj.

Objavljeno

• Haha 2

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!