Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno
pred 28 minutami, maus pravi:

Ko sem že pred nekaj meseci govoru o nezemljanih, ste se pa norca iz mene delali :dry:

Če pa smo mislil, da si z mausa padu...pardon z marsa...:whistle:

Objavljeno
pred 4 urami, thumper pravi:

ok..prvo - ne posplošuj ok?

dej jo povej k me prav zanima katero boš povedal..

Sori če si se najdu v mojem zapisu. 

Resnice niti jaz ne vem. Jo pa iščem. Mediji je ne povedo, to je neizpodbitno dejstvo.

Glede korone. Poznam veliko ljudi, pa nihče za nikogar ne ve, da bi bil obolel. Vem pa za 3 samomore storjene prejšni teden. In to mladi ljudje, pod 45 let. In ni to sezonska zadeva. Je kar stalnica, pa noben medij ne poroča o tem in ne dela panike. Čeprav je precej bolj resen problem(eden izmed mnogih). Moje mnenje glede korone ostaja nespremenjeno-narediti en veliki svetobni preizkus, najti "zunanjega" krivca za finančno krizo, ki prihaja,  da bodo ti, ki so jo ustvarlji prišli ven iz tega kot veliki rešitelji. Ob enem še večji nadzor nad ljudmi.

Objavljeno
3 minutes ago, skalar36 said:

Sori če si se najdu v mojem zapisu. 

Resnice niti jaz ne vem. Jo pa iščem. Mediji je ne povedo, to je neizpodbitno dejstvo.

Glede korone. Poznam veliko ljudi, pa nihče za nikogar ne ve, da bi bil obolel. Vem pa za 3 samomore storjene prejšni teden. In to mladi ljudje, pod 45 let. In ni to sezonska zadeva. Je kar stalnica, pa noben medij ne poroča o tem in ne dela panike. Čeprav je precej bolj resen problem(eden izmed mnogih). Moje mnenje glede korone ostaja nespremenjeno-narediti en veliki svetobni preizkus, najti "zunanjega" krivca za finančno krizo, ki prihaja,  da bodo ti, ki so jo ustvarlji prišli ven iz tega kot veliki rešitelji. Ob enem še večji nadzor nad ljudmi.

Jaz jih poznam nekaj..Ista zurka, ista druzba :D 

Vec kot pol jih ni imelo simptoma. 

Objavljeno

Maske, razkuzvt pa bo.... Pa nima veze, a si doma, na Hrvaskm al Italiji. 

Objavljeno

Danes sem bral, da so cene negativne, torej ti plačajo, da jo odpelješ iz skladišča.

Objavljeno

naj jo pa uvažajo če je tam višja cena..

Objavljeno
Ob 16. 4. 2020 ob 7:12, Snečer pravi:

O ja, pa smo .... menim, da se bo po vsem tem "zgodila ulica" , ali pa tudi ne. Večina Slovencerv je takšnih, ki jamrajo samo na kavčih, ko pa je treba nekaj narest, potem pa rep med noge. Navajeni so/smo samo kimat, češ, saj lahko bi bilo slabše, drugi pa se bogatijo.

Predvidevam pa še nekaj, kar se bo zgodilo v naslednjih 2-3 letih in to je, da, ko se bo, če se bo stvar glede Covida19 umirila, da bo EU razpadla. Mislim, da bodo Italjani prvi, ki bodo izstopli. Res imam slab občutek, plus tega pa če potegnemo črto nam članstvo itak ne prinese nič dobrega.

Glede virusa pa se bojim, da se te svinjarije ne bomo rešili nikoli. Na Kitajskem ponovno žarišče Coronavirusa, kar ne pomeni nič dobrega. Ko bomo odprli meje za širšo javnost, bodo ti svinjarji ponovno zavzeli naše turistične kraje (Bled, Bohinj, KR. Gora ... itd).

Objavljeno
pred 7 urami, smasher pravi:

bojo se oni že znašli. Dokler pa ne zmanjšajo proizvodnje nafte, bojo pa malo trpeli. 

pred 36 minutami, Darko3g pravi:

Danes sem bral, da so cene negativne, torej ti plačajo, da jo odpelješ iz skladišča.

res je, skladiščenje je draga zadeva. in jih pride ceneje, če ti plačajo da odpelješ nafto, kot da plačujejo skladiščenje :) Skladišča pa po celi državi polna...  Podobno je z državnimi obveznicami (slpoh nemčij leta 2017 ali 2018), ko si posodil državi denar in moral za to še plačati :) 

Objavljeno
pred 19 urami, BIF pravi:

Kot sem že napovedal...Hrvati se bodo prvi razglasili za korona-free cono....pare mirišu. Problem je samo v tem, da so stalno lagali o št. okužb...in to nadaljujejo.

Želim lepe počitnice vsem, ki bodo tja navalili....

Drži, Hrvati so svetovni prvaki v napizdovanju naroda. Oni bodo prvi, ki bodo izkoreninili Corono še pred iznajdbo cepiva ... hahahaha.

pred 19 urami, DAMI34 pravi:

navališ ni problema, izvajaš pa socialno distanco kot doma. Ne vidm bistvene razlike.

OK, da greš dol in greš zvečer nazaj, med tem pa razmišljaš z pravo glavo in letom primerno, torej izvajaš socialno distanco, kot si omenil.

Problem nastane, ko je treba prespat, kjer ti "hrček" ne bo dezinficiral kompletnega apartmaja zato, ker si "janez" (tukaj veze prejšnjih let nič ne pomagajo, pri denarju se vse konča), ne bodo si delali dodatnih stroškov z čistilnimi sredstvi, saj imajo itak izpad dohodka in boli njih, za dezinfekcijo, čeprav bodo kasirali začetno in končno čiščenje. 

Koliko časa pa ostane virus na določenih materialih si pa lahko preberete na internetu. Vsi opozarjajo na čiščenje paketov, ko nekaj kupiš, za čiščenje artiklov, ko jih prinesemo iz trgovine ... itd, tako, da na pultih v kuhni na mizi ... itd v enem apartmaju, ki ga v tednu dni menja X število ljudi je res ogrožanje samega sebe in ostalih članov.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
Ob 17. 4. 2020 ob 18:29, mojamiska pravi:

hvala za lepe želje :) ...je bila danes pri meni patronaža, mi je prinesla novo robo, pa sem jo mal pobarala :) ...je rekla, da ne izgledam slabo :)  in, da je mal psiha kriva...sam diham pa še vseeno nenormalno ;) , kljub psihi :rolleyes:

no z vrači pa tudi nimam ravno dobrih odnosov ;) , ta medicina je bolj medicina naših babic ;)

In kako je zdaj? 

Objavljeno
pred 55 minutami, Kričač pravi:

OK, da greš dol in greš zvečer nazaj, med tem pa razmišljaš z pravo glavo in letom primerno, torej izvajaš socialno distanco, kot si omenil.

Problem nastane, ko je treba prespat, kjer ti "hrček" ne bo dezinficiral kompletnega apartmaja zato, ker si "janez" (tukaj veze prejšnjih let nič ne pomagajo, pri denarju se vse konča), ne bodo si delali dodatnih stroškov z čistilnimi sredstvi, saj imajo itak izpad dohodka in boli njih, za dezinfekcijo, čeprav bodo kasirali začetno in končno čiščenje. 

Koliko časa pa ostane virus na določenih materialih si pa lahko preberete na internetu. Vsi opozarjajo na čiščenje paketov, ko nekaj kupiš, za čiščenje artiklov, ko jih prinesemo iz trgovine ... itd, tako, da na pultih v kuhni na mizi ... itd v enem apartmaju, ki ga v tednu dni menja X število ljudi je res ogrožanje samega sebe in ostalih članov.

Dezinfekcija je pomembna v primeru prisotnosti virusa. Če ga ni, ne rabiš dezinficirat. Tudi doma ne dezinficiraš, tudi v trgovini premalo dezinficiraš.

Kot so naredili raziskave, sem prilepil tudi tule, na realnih testih (recimo namestitev na kljuko) ima dejansko precej manjšo življensko dobo, kot pa pri testih preživetja (ki so jih delali v laboratoriju) Zapisano je da, če se hočeš okužit s prijemanjem, moraš prijeti kmalu za tem ko je okuženi "skoraj popljuval kljuko) in vnesti na sluznico. Zato, je bila tudi pri nas precej manjša pizdarija, kot bi lahko bila, ker obleganost trgovin je bila nenormalna.

Hudo veliko možnost prenosa, pa so ugotovili, pri zadrževanju v skupnih prostorih, ter kašljanju okuženega. Kar je nekje logično, saj kapljice letijo povsod in pridejo tudi do sluznice.

Z malce preventive, torej, ko pridem k Hrvatu spat, z razkuževanjem rok in nedotikanjem sluznice, sem prav tako varen kot pri kakem Slovencu, če grem pri njemu spat.

Sem že večkrat zapisal, virus ne loči med Hrvaško, Slovenijo ali Italijo. Virus nima zemljevida vtisnjenega, virus se dejansko celo zmede v Piranskem zalivu, ker ne več čigav je (zaliv) :P

Teorija zarote: ker sem janez mi bo slabše spucal.?!!

Če bi delal v turizmu bi vedel, da je gost pač gost. Kje spiš je pa drugo, kot restavracije, nekje je higiena porazna, drugje na višku, nikjer pa prilagojena nacionalnosti gosta.

Tak da jaz bom mirno in brez strahu šel tudi na Hrvaško ali v Bosno, prav tako kot brez strahu hodim v Italijo.

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

TV poročila: "stranski produkt" korona virusa, je povečano delo za odvetnike, zaradi ločitvenih postopkov ...   :blush:

Popravljeno . Popravil RobiRoberto
Objavljeno
Pravkar, RobiRoberto pravi:

TV poročila: "stranski produkt" korona virusa, je povečano delo za odvetnike, zaradi ločitvenih pstopkov ...   :blush:

Neumnost.

Za samo ločitev ne rabiš odvetnika...

Prav pride šele pri delitvi premoženja in če je težava z deco itd.

Poleg tega pa ločitve niso nujni postopki in sodišče se sedaj s temi zadevami sploh ne ubada :)

Kr nekaj pišejo na pamet ali pa komu delajo reklamo :) 

Objavljeno
pred 13 urami, Fadil pravi:

Po nekaj mesecih bo vse skupaj  samo še beden spomin.

Zelo optimistično, edino, če nekaj mesecev pomeni lahko tudi 20 mesecev? Že sedaj je vse pustilo tak pečat na svetu, da ne bo kar tako pozabljen. Za 1 maj sem imel rezerviran oddih v tujini, še v začetku aprila sem upal, da morda bo maja že dokaj normalno, v začetku tega tedna sem odpovedal rezervacijo. Sedaj za poletne počitnice ne računam več kje in kako...

• Všeč mi je 1
  • Žalosten 2
Objavljeno (popravljeno)

Jaz se bolj bojim, da bo čez nekaj mesecev ta čas ostal skoraj lep spomin.

Če je bilo to kar se dogaja to to....takoj podpišem. Bolj se bojim, da je to šele začetek...oz.konec življenja kot smo ga poznali...

Popravljeno . Popravil BIF
Objavljeno
pred 43 minutami, vandrovec pravi:

Zelo optimistično, edino, če nekaj mesecev pomeni lahko tudi 20 mesecev? Že sedaj je vse pustilo tak pečat na svetu, da ne bo kar tako pozabljen. Za 1 maj sem imel rezerviran oddih v tujini, še v začetku aprila sem upal, da morda bo maja že dokaj normalno, v začetku tega tedna sem odpovedal rezervacijo. Sedaj za poletne počitnice ne računam več kje in kako...

to najbolj boli! Jaz sem po 3 letih kupil motor, splaniral Grčijo 10 dni za 1. maj.... zdaj pa ku*čina... nema ništa. Balkon, roštilj in bazen z vodo napolnit :) 

Tudi dopust ki ga planiram avgusta, bo verjetno potrebno spremenit... 

Objavljeno
pred eno uro, DAMI34 pravi:

Dezinfekcija je pomembna v primeru prisotnosti virusa. Če ga ni, ne rabiš dezinficirat. Tudi doma ne dezinficiraš, tudi v trgovini premalo dezinficiraš.

Kot so naredili raziskave, sem prilepil tudi tule, na realnih testih (recimo namestitev na kljuko) ima dejansko precej manjšo življensko dobo, kot pa pri testih preživetja (ki so jih delali v laboratoriju) Zapisano je da, če se hočeš okužit s prijemanjem, moraš prijeti kmalu za tem ko je okuženi "skoraj popljuval kljuko) in vnesti na sluznico. Zato, je bila tudi pri nas precej manjša pizdarija, kot bi lahko bila, ker obleganost trgovin je bila nenormalna.

Hudo veliko možnost prenosa, pa so ugotovili, pri zadrževanju v skupnih prostorih, ter kašljanju okuženega. Kar je nekje logično, saj kapljice letijo povsod in pridejo tudi do sluznice.

Z malce preventive, torej, ko pridem k Hrvatu spat, z razkuževanjem rok in nedotikanjem sluznice, sem prav tako varen kot pri kakem Slovencu, če grem pri njemu spat.

Sem že večkrat zapisal, virus ne loči med Hrvaško, Slovenijo ali Italijo. Virus nima zemljevida vtisnjenega, virus se dejansko celo zmede v Piranskem zalivu, ker ne več čigav je (zaliv) :P

Teorija zarote: ker sem janez mi bo slabše spucal.?!!

Če bi delal v turizmu bi vedel, da je gost pač gost. Kje spiš je pa drugo, kot restavracije, nekje je higiena porazna, drugje na višku, nikjer pa prilagojena nacionalnosti gosta.

Tak da jaz bom mirno in brez strahu šel tudi na Hrvaško ali v Bosno, prav tako kot brez strahu hodim v Italijo.

Spoštujem tvoje mnenje, se pa ne strinjam povsem, kar si napisal. Dejstvo je, da imamo ljudje različne poglede na stvari, kar je seveda normalno.

Raziskave, raziskave .... nisi pomislil, da so morda te informacije namenjene širši publiki za sproščanje panike, ki je nastala ob nenehnih pogledih na intenzivne oddelke z ljudmi, ki so že skoraj mrtvi? Na nenehne poglede enormno število krst iz različnih EU držav, ter zdravniškega osebja, ki je opremljeno, kot da gredo na Luno. To vse pri ljudeh povzroča paniko, tesnobo in pomislek na samomor. In nekako morajo "omilit" informacije o samem virusu, da se ljudje pomirijo. Saj ne rečem, da so vse lažne novice, ampak menim pa, da vseeno je treba zadevo jemat z rezervo.

Res je, virus ne pozna meja, kar se strinjam. Naj kar ostane na oni strani Piranskega zaliva. :P

To, da imajo Hrvati do slovenskih turistov zelo slab odnos oziroma jih/nas tretirajo kot tretjorazredne turiste, to vemo že iz časov stare juge. Jaz osebno nikjer nisem imel slabih izkuženj, ampak se nekaj sliši od znancev, nekaj piše v medijih, tako, da si človek naredi neko sliko. Tudi tukaj dajem možnost, da vse trditve ne držijo, ampak večino ja.

Letos se bom raje odpovedal vsemu, zakaj bi se po nepotrebnem izpostavljal, kako bo pa drugo leto, bomo pa sproti videli, če bomo dočakali.
V mislih imam tudi ranljive ljudi okrog mene in zakaj bi zaradi 20 dni morja izpostavil še njih? Ni potrebe.

• Haha 1
Objavljeno

Korona ma vpliv tudi na Afriko.

Kuča poso...ups...kuča-hladilnik-kuča-hladilnik :P

Fotografija osebe Alenka Klemenčič.

Objavljeno
pred 11 minutami, motozajebant pravi:

Tudi dopust ki ga planiram avgusta, bo verjetno potrebno spremenit... 

Jaz menim, da boš s potrdilom, da si "čist" , komot potoval . Tako, da lepo planiraj zadevo ob ukvarjanju z opisanim v prvi alineji.

Objavljeno
pred 1 minuto, Kričač pravi:

Jaz menim, da boš s potrdilom, da si "čist" , komot potoval . Tako, da lepo planiraj zadevo ob ukvarjanju z opisanim v prvi alineji.

Iz tvojih ust v božja ušesa :) 

Objavljeno
pred 15 minutami, Kričač pravi:

Spoštujem tvoje mnenje, se pa ne strinjam povsem, kar si napisal. Dejstvo je, da imamo ljudje različne poglede na stvari, kar je seveda normalno.

Raziskave, raziskave .... nisi pomislil, da so morda te informacije namenjene širši publiki za sproščanje panike, ki je nastala ob nenehnih pogledih na intenzivne oddelke z ljudmi, ki so že skoraj mrtvi? Na nenehne poglede enormno število krst iz različnih EU držav, ter zdravniškega osebja, ki je opremljeno, kot da gredo na Luno. To vse pri ljudeh povzroča paniko, tesnobo in pomislek na samomor. In nekako morajo "omilit" informacije o samem virusu, da se ljudje pomirijo. Saj ne rečem, da so vse lažne novice, ampak menim pa, da vseeno je treba zadevo jemat z rezervo.

Res je, virus ne pozna meja, kar se strinjam. Naj kar ostane na oni strani Piranskega zaliva. :P

To, da imajo Hrvati do slovenskih turistov zelo slab odnos oziroma jih/nas tretirajo kot tretjorazredne turiste, to vemo že iz časov stare juge. Jaz osebno nikjer nisem imel slabih izkuženj, ampak se nekaj sliši od znancev, nekaj piše v medijih, tako, da si človek naredi neko sliko. Tudi tukaj dajem možnost, da vse trditve ne držijo, ampak večino ja.

Letos se bom raje odpovedal vsemu, zakaj bi se po nepotrebnem izpostavljal, kako bo pa drugo leto, bomo pa sproti videli, če bomo dočakali.
V mislih imam tudi ranljive ljudi okrog mene in zakaj bi zaradi 20 dni morja izpostavil še njih? Ni potrebe.

Tudi jaz spoštujem tvoje mnenje in nikogar ne silim, naj tvega ali se poda v "riskantne" razmere.

Ampak če se spustim na realna tla:

1. Jadranska magistrala spada med top 10 najlepših cest. Vsak, ki trdi drugače, se je bolj malo vozil.

2. Ker smo v temi Korona virus, ne rabimo nič kaj pretirano biti izobraženi, že zdavnaj se ve, da se z virusom lahko okužiš, ali pa bolje, točka okužbe nastane ko virus vstopi v telo. Že osnovnošolsko poznavanje fizike in biologije, ti pove, da je to moč zgolj in samo preko:

a) sluznice

b) odprte rane

Ne obstaja druga pot. Preko zdrave kože virus ne penetrira v telo. Ti se lahko fizično valjaš po površini, ki je okužena z virusom, pa se ne boš okužil, če ti parametri, ki sem jih zgoraj napisal niso izponjeni. Seveda je smiselno, po valjanju opraviti tuširanje z antiseptičnim milom.

Veliko več previdnosti pa je smiselno pri druženju. Kašljanje itd...

Sicer pa, kar se mene osebno tiče:

BMK in dovolj mam paraniokov. Jaz bom živel svoj lajf dalje. Je res da bo služba šla u kurac, zaradi ukrepov in povezanega sranja, je res da čeprav delam 2-3dni na teden in sem v kontaktu z ljudmi po celi Sloveniji, bom še vedno preživel. Kot sem do sedaj, z nekaj minimalnimi ukrepi varnosti, ter previdnosti. Res je, ne bom videl dodatka za delo v "kritičnem" obdobju, verjetno tudi ne regresa. Da me jebejo z iskoriščanjem, ko dejansko delam v času "čakanja na delo" tudi marsikdo ne ve. Ampak to so moji problemi. Teh problemov nimajo nekateri zakopani v kleti, rešpetinom na očesih, ko čakajo, katerega soseda bo potrebno prijaviti, ker ima roštilj na vrtu.

Sej so še službe, bom pač drugo poiskal.

Ampak na koncu....kdorkoli lahko naredi samomor, pa se trka po prsih, ali pa nori:

Jadranke Damiju nihče vzel bo NE!!!!

• Všeč mi je 3
Objavljeno

pa še nekaj vzporednih žrtev korone, na katere nihče ne pomisli :P

https://adrenalin.ba/vozio-209-km-h-rekao-policiji-da-je-bjezao-od-virusa-korona/?fbclid=IwAR3uuLgeSVVUU3GuOI0CvILJ3tJsYnq-HPdSd0SZSu1F9pEvd38IvFjsoGg

“Bježao sam od korona virusa. Mislio sam da su manje šanse da ga dobijem ukoliko budem vozio brže”, rekao je motociklista, ali će svakako biti kažnjen za to što je uradio.

Objavljeno (popravljeno)
pred 19 minutami, DAMI34 pravi:

Tudi jaz spoštujem tvoje mnenje in nikogar ne silim, naj tvega ali se poda v "riskantne" razmere.

Ampak če se spustim na realna tla:

1. Jadranska magistrala spada med top 10 najlepših cest. Vsak, ki trdi drugače, se je bolj malo vozil.

2. Ker smo v temi Korona virus, ne rabimo nič kaj pretirano biti izobraženi, že zdavnaj se ve, da se z virusom lahko okužiš, ali pa bolje, točka okužbe nastane ko virus vstopi v telo. Že osnovnošolsko poznavanje fizike in biologije, ti pove, da je to moč zgolj in samo preko:

a) sluznice

b) odprte rane

Ne obstaja druga pot. Preko zdrave kože virus ne penetrira v telo. Ti se lahko fizično valjaš po površini, ki je okužena z virusom, pa se ne boš okužil, če ti parametri, ki sem jih zgoraj napisal niso izponjeni. Seveda je smiselno, po valjanju opraviti tuširanje z antiseptičnim milom.

Veliko več previdnosti pa je smiselno pri druženju. Kašljanje itd...

Sicer pa, kar se mene osebno tiče:

BMK in dovolj mam paraniokov. Jaz bom živel svoj lajf dalje. Je res da bo služba šla u kurac, zaradi ukrepov in povezanega sranja, je res da čeprav delam 2-3dni na teden in sem v kontaktu z ljudmi po celi Sloveniji, bom še vedno preživel. Kot sem do sedaj, z nekaj minimalnimi ukrepi varnosti, ter previdnosti. Res je, ne bom videl dodatka za delo v "kritičnem" obdobju, verjetno tudi ne regresa. Da me jebejo z iskoriščanjem, ko dejansko delam v času "čakanja na delo" tudi marsikdo ne ve. Ampak to so moji problemi. Teh problemov nimajo nekateri zakopani v kleti, rešpetinom na očesih, ko čakajo, katerega soseda bo potrebno prijaviti, ker ima roštilj na vrtu.

Sej so še službe, bom pač drugo poiskal.

Ampak na koncu....kdorkoli lahko naredi samomor, pa se trka po prsih, ali pa nori:

Jadranke Damiju nihče vzel bo NE!!!!

Z vsem, kar si napisal se strinjam in vemo, kako stvar deluje glede okužbe, ampak kot pravim, eno je teorija, drugo je praksa.
Ljudje delamo napake in kaj hitro se spozabimo. Sploh, ko bo vesela družba, malček alkohola in potem bo veselica.

Normalno pa, da z drajsanjem po jadranki ne moreš fasat virusa, kar nam je jasno. Tukaj govorim o drugih zadeva, kjer se človek lahko nehote okuži. O tem in ne o vožnji po Hrvaški.

En banalni primer, ki se sliši neverjetno, je pa možen: primeš stol v kafiču, kjer ga je prijel eden, ki je okužen in si je kašljal v roko. Se vsedeš, vzameš cigareto iz škatle, jo primeš za filter in so jo daš v usta in, kaj se zgodi, ko filter daš v usta? Ko kadiš se z roko dotikaš ustnic, se popraskaš po očesu ... a boš na sprostitveni vožnji pazil na vsako kretnjo? Potem to ni več užitek. Isto, kot da se na babo spraviš v gatah in hočeš uživat, pa ne gre! :P

Ko napičiš eno si tudi pri sebi rečeš, da boš pazil, pa ti čez dva meseca pozvoni na vratih in te preseneti z besedo: noseča sem!
Južni bratje imajo dober rek; posle je****a, nema kajanja

Sem pa že pisal mesece nazaj, ko se je vse skupaj začelo v Italiji .... ok, človek se bo probal izogibat nevarnim točkam, nosili bomo maske v zaprtih javnih prostori .... hja, kaj pa bo poleti, ko bodo postali aktivni komarji, kaj pa takrat? Sem zastavil to vprašanje enemu doktoru, pa se je zamislil in nič odgovoril. To bo šele komedija, ker vemo, da so komarji prenašalci marsičesa in iz zgodovine so nam dobro poznane zgodbe. Hja, človek pomisli na marsikaj. Meni osebno ni vseeno.

Popravljeno . Popravil Kričač
Objavljeno
pred 13 minutami, Kričač pravi:

En banalni primer, ki se sliši neverjetno, je pa možen: primeš stol v kafiču, kjer ga je prijel eden, ki je okužen in si je kašljal v roko. Se vsedeš, vzameš cigareto iz škatle, jo primeš za filter in so jo daš v usta in, kaj se zgodi, ko filter daš v usta? Ko kadiš se z roko dotikaš ustnic, se popraskaš po očesu ... a boš na sprostitveni vožnji pazil na vsako kretnjo? Potem to ni več užitek. Isto, kot da se na babo spraviš v gatah in hočeš uživat, pa ne gre! :P

Ko napičiš eno si tudi pri sebi rečeš, da boš pazil, pa ti čez dva meseca pozvoni na vratih in te preseneti z besedo: noseča sem!
Južni bratje imajo dober rek; posle je****a, nema kajanja

Sem pa že pisal mesece nazaj, ko se je vse skupaj začelo v Italiji .... ok, človek se bo probal izogibat nevarnim točkam, nosili bomo maske v zaprtih javnih prostori .... hja, kaj pa bo poleti, ko bodo postali aktivni komarji, kaj pa takrat? Sem zastavil to vprašanje enemu doktoru, pa se je zamislil in nič odgovoril. To bo šele komedija, ker vemo, da so komarji prenašalci marsičesa in iz zgodovine so nam dobro poznane zgodbe. Hja, človek pomisli na marsikaj. Meni osebno ni vseeno.

točno tak, ampak, kaka je možnost, da se na Hrvaškem to prej zgodi kot v Sloveniji????

Zabave, je pač konec, pa neglede na lokacijo. Ni znanstvenega dokaza, da je Jadranka, ali hrvaška bolj okužena, da je tam večja možnost, da boš kaj fasal. Nič večja kot pri nas v Buhausu.

Najprej je potrebno razčlenit nekaj parametrov in sicer:

1. če ni virusa na določenem območju, lahko tudi poližeš vse stole mize in tla, pa ne boš fasal korone, prej salmonelo ali kaj podobnega.

2. z ozirom, da imamo v Ajdovski občini 2 okužena (uradni info, folk itak šeta kot da ni nič) kaka možnost obstaja prenosa te okužbe na zdrave, če sta pa v samoizolaciji???

3. ja vem, nekdo bo zapisal, le koliko je okuženih brez testiranja? No tistemu odgovorim: če ne kažeš simptomov, če niso bolan, ln če ne umiraš in če se ok počutiš, majkemi, si zdrav. In če si zdrav, pač ne umiraš.

4. komarje sem paranoikom predstavil cca 50 strani nazaj :P

5. dejstvo je: če hočem zganjati paniko jo bom zganjal. Tu ne obstaja nič, kar bi mi lahko to preprečilo. Teoretično lahko tudi umrem zaradi tesnobe, strahu in panike zaradi korone...in to zdrav.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!