Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno

https://maribor24.si/globalno/hrvaska-ze-v-pogovorih-za-odprtje-meja-s-slovenijo-za-zagon-turisticne-sezone

Citiraj

Pogovori za odprtje meja s Hrvaško potekajo tudi s Slovenijo

Glede na to da so na Hrvaškem uspeli epidemijo zajeziti, se z nekaterimi državami že pogovarjajo o mejnih prehodih, med drugim tudi s Slovenijo. “Pripravili smo neke temeljne načine, kako to storiti. Tudi Avstrijci želijo, da se odprejo meje s Hrvaško. Sedaj potrebujemo nekje med deset do petnajst dni, da pridemo do končnih dogovorov. Tudi pri testiranjih beležimo velike premike. Že čez teden dni bodo prognoze tako optimistične, da se bomo lahko pogovarjali o turistični sezoni,” je sklenil hrvaški minister za turizem.

Objavljeno
pred 5 urami, Kričač pravi:

To, da imajo Hrvati do slovenskih turistov zelo slab odnos oziroma jih/nas tretirajo kot tretjorazredne turiste, to vemo že iz časov bivse juge. Jaz osebno nikjer nisem imel slabih izkuženj, ampak se nekaj sliši od znancev, nekaj piše v medijih, tako, da si človek naredi neko sliko. Tudi tukaj dajem možnost, da vse trditve ne držijo, ampak večino ja.

Dejansko baba čula baba rekla...

pred 4 urami, DAMI34 pravi:

Sicer pa, kar se mene osebno tiče:

BMK 

Kar se mene tiče tud..glej sliko...

pred 4 urami, Kričač pravi:

Isto, kot da se na babo spraviš v gatah in hočeš uživat, pa ne gre! :P

Ko napičiš eno 

če ti ne pogleda iz gat ko ti stopi - pol  maš težavo ja..

komu se da napikavat ?

20200408_210448.jpg

• Haha 3
Objavljeno
pred 4 urami, domina pravi:

Everything looks the same... but It feels different.

To je men tud moja zadnjičrekla po 23 letih..

• Haha 3
Objavljeno
pred 2 urami, DAMI34 pravi:

.......

kamper je lahko samo v kampu, po hrano moraš vseeno v trgovino, vodo moraš priklopit, wc spucat, na plaži pa ležat, kjer je prej 100 potencialno okuženih ležalo, ali vsaj svinjalo s slano vodo. Misliš, d je varno? :P

Kje pa piše da grem na morje? Imam svoj ležalnik, svojo marelo.....

V trgovino moram tudi , ko sem doma.

UV žarki uničijo viruse. 

Lahko si zraven peljem nahrbtno škropilnico nafilano z razkuzilom in si v radiju , kjer mislim ležat vse pošpricam. ( tole je hec)

Kar se pa tiče obravnave turistov , pa osebno veliko špilam turistko in ne govorim , kar tako v tri dni. Pa ne spadam med tiste, ki jih moti barva ploscic v kopalnici hotelske sobe.

Mislim, pa da se bodo mogli vsi, ki se ukvarjajo s turizmom oziroma z oddajo sob , prilagoditi na nastalo situacijo, kar se tiče same higiene prostorov, ki jih oddajajo.

Po moje bi mogoče na nivoju zakonodaje morali sprejeti vrsto predpisov glede tega.

Objavljeno
pred eno uro, DAMI34 pravi:

sekirat se za nekaj na kar nimaš vpliva in kjer si naredil vse kar je pač možno za varnost, je po mojem mučenje samega sebe.

Ampak je naraven odziv, mar ne ?

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 2 urami, DAMI34 pravi:

slučajno delam s "turizmom"pa občasno se grem turista.. Se pa strinjam, da ko imajo vsega preveč, postanejo izbirčnejši. Ma ne vsi.

Sem pa tudi pri nas že doživel, klanjanje tujcem (komkretno Italijanom) in nepostrežbo Slovenca. Ampak zaradi tega še ne bom drame zagnal, ter vsepovprek razglašal, da so vsi isti.

kamper je lahko samo v kampu, po hrano moraš vseeno v trgovino, vodo moraš priklopit, wc spucat, na plaži pa ležat, kjer je prej 100 potencialno okuženih ležalo, ali vsaj svinjalo s slano vodo. Misliš, d je varno? :P

Kamper je lahko tudi na PZA. Vode ne rabiš, se da z rezervoarjem preživeti. Štrom tak isto. 

Objavljeno
pred 11 minutami, Bmflar pravi:

Zakon narave je, da najmočnejši preživijo...sekiranje pa pomeni spreminjanje naravnih zakonitosti

Objavljeno
pred 31 minutami, dr.looney pravi:

Kje pa piše da grem na morje? Imam svoj ležalnik, svojo marelo.....

V trgovino moram tudi , ko sem doma.

UV žarki uničijo viruse. 

Lahko si zraven peljem nahrbtno škropilnico nafilano z razkuzilom in si v radiju , kjer mislim ležat vse pošpricam. ( tole je hec)

Kar se pa tiče obravnave turistov , pa osebno veliko špilam turistko in ne govorim , kar tako v tri dni. Pa ne spadam med tiste, ki jih moti barva ploscic v kopalnici hotelske sobe.

Mislim, pa da se bodo mogli vsi, ki se ukvarjajo s turizmom oziroma z oddajo sob , prilagoditi na nastalo situacijo, kar se tiče same higiene prostorov, ki jih oddajajo.

Po moje bi mogoče na nivoju zakonodaje morali sprejeti vrsto predpisov glede tega.

avtodom, pa doma za hišo parkirat? :P

pred 19 minutami, Bmflar pravi:

naravno je vse, sekirat al pa ne, odvisno je od psihe in posameznika h čemu je nagnjen.

pred 5 minutami, motozajebant pravi:

Kamper je lahko tudi na PZA. Vode ne rabiš, se da z rezervoarjem preživeti. Štrom tak isto. 

torej 14 dni zaprt v kamperju? :P

Objavljeno
pred 9 minutami, DAMI34 pravi:

avtodom, pa doma za hišo parkirat? :P

naravno je vse, sekirat al pa ne, odvisno je od psihe in posameznika h čemu je nagnjen.

torej 14 dni zaprt v kamperju? :P

To nisem napisal. Samo pravim, da ni res da si lahko samo v kampu z AD in da moraš biti priključen na vodo, štrom.... stvar potrebe. 

Objavljeno
Pravkar, motozajebant pravi:

To nisem napisal. Samo pravim, da ni res da si lahko samo v kampu z AD in da moraš biti priključen na vodo, štrom.... stvar potrebe. 

S kamperjem ne smeš kar tak okrog parkirat, sicer pa nepomembna informacija. Če že greš na morje ali nekam turistično z njim. Za 4 člansko familijo, ti pa s prve roke povem, da je v rezervarju premal vode in prav tako je potrebno očistiti wc če ne prej pa v enem tednu.

Zdej poanta: grem s kamperjem in sem bolj varen, mi pač ne gre. Ampak vsakemu svoje. 

Objavljeno

Dopust s kamperjem ni slaba zadeva tudi v normalnih časih. Samo zaradi virusov pa ne verjamem, da je to neka boljša rešitev. Za poizkusit pa ni problem, če ne zaradi drugega, ni potrebno vnaprej rezervirati terminov v hotelih ali apartmajih...je bolj fleksibilna zadeva.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 4 minutami, DAMI34 pravi:

S kamperjem ne smeš kar tak okrog parkirat, sicer pa nepomembna informacija. Če že greš na morje ali nekam turistično z njim. Za 4 člansko familijo, ti pa s prve roke povem, da je v rezervarju premal vode in prav tako je potrebno očistiti wc če ne prej pa v enem tednu.

Zdej poanta: grem s kamperjem in sem bolj varen, mi pač ne gre. Ampak vsakemu svoje. 

Nisem napisal kjerkoli. Napisal sem PZA-parking za avtodome. To ni kamp. Je pomembna informacija, če slučajno kdo ni vedel.

S kamperjem sem ogromno prepotoval in če znaš bit skromen, se vse da. Vmes na pzajih natocis vodo, umijes wc in gasa dalje. Za to ni potreben kamp.

Z AD si "varem" ravno toliko kot v šotoru. Nič več nič manj. Je pa prednost ADja, da se lahko ustaviš in greš skopat nekje kjer ni obljudeno. In če se bo nekdo zaradi tega bolje počutil in počutil bolj varno, super. Jaz vem, da grem kampirat. Slo ali pa HR, čisto vseeno. 

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno
pred 8 minutami, motozajebant pravi:

Nisem napisal kjerkoli. Napisal sem PZA-parking za avtodome. To ni kamp. Je pomembna informacija, če slučajno kdo ni vedel.

S kamperjem sem ogromno prepotoval in če znaš bit skromen, se vse da. Vmes na pzajih natocis vodo, umijes wc in gasa dalje. Za to ni potreben kamp.

Z AD si "varem" ravno toliko kot v šotoru. Nič več nič manj. Je pa prednost ADja, da se lahko ustaviš in greš skopat nekje kjer ni obljudeno. In če se bo nekdo zaradi tega bolje počutil in počutil bolj varno, super. Jaz vem, da grem kampirat. Slo ali pa HR, čisto vseeno. 

vem kaj je PZA in vem kje lahko in kje ne smeš s kamperjem.

Dejstvo je, da kamper ni zaprta zadeva, kjer bi bil brez stika z zunanjim svetom. In četudi bi bil, se potem vprašam kaj ima smisla sploh it.

Objavljeno
pred 2 minutami, DAMI34 pravi:

vem kaj je PZA in vem kje lahko in kje ne smeš s kamperjem.

Dejstvo je, da kamper ni zaprta zadeva, kjer bi bil brez stika z zunanjim svetom. In četudi bi bil, se potem vprašam kaj ima smisla sploh it.

Niti nisem napisal da ne veš. Ti si napisal samo kampi, jaz sem še pza dodal. 

Niti nisem rekel, da je kamper zaprta zadeva. Varen, zaprt je ravno toliko kot šotor, že napisal. 

Nekaterim očitno ima smisel. Tako kot vam je nekaterim jadranka top, drugim enostavno ni. 100 ljudi 100 čudi. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 5 minutami, motozajebant pravi:

Niti nisem napisal da ne veš. Ti si napisal samo kampi, jaz sem še pza dodal. 

Niti nisem rekel, da je kamper zaprta zadeva. Varen, zaprt je ravno toliko kot šotor, že napisal. 

Nekaterim očitno ima smisel. Tako kot vam je nekaterim jadranka top, drugim enostavno ni. 100 ljudi 100 čudi. 

govora je bilo o večji varnosti, oziroma o razmišljanju, da bi s kamperjem odšla na dopust, ker so sobe "vprašljive".

Zgolj to in odgovor, da ne moreš biti nekje na samem. Kamp,pza in dovoljena mesta za kamperje. Kako bo pa kdo preživel dopust, je pa 1000 in en način.

Lahko se greš tudi samo vozit in šotorit v divjini (čeprav je prepovedano v nekaterih državah.) 

Objavljeno
Pravkar, DAMI34 pravi:

govora je bilo o večji varnosti, oziroma o razmišljanju, da bi s kamperjem odšla na dopust, ker so sobe "vprašljive".

Zgolj to in odgovor, da ne moreš biti nekje na samem. Kamp,pza in dovoljena mesta za kamperje. Kako bo pa kdo preživel dopust, je pa 1000 in en način.

Lahko se greš tudi samo vozit in šotorit v divjini (čeprav je prepovedano v nekaterih državah.) 

Vem, o čem je bilo govora. Samo na tcoj komentar da si lahko samo v kampih, sem dodal še PZA. Toliko da bo vedla (ali kdo drug). 

Objavljeno
pred 51 minutami, DAMI34 pravi:

Jaoooooo.....:headbang:.

Seveda je. Zakaj? 

1. V hotelu si v bolj pogostem  stiku z ljudmi in  se jim ne da izognit. Razn ce ti dajo tocno uro kdaj hodiš na zajtrk kosilo vecerjo.

2. Higiena prostora je v hotelu odvisna od drugih. 

Pri nujnih opravilih, ki jih zahteva kamper, praznjenje fekalij , tankanje vode ipd..... Se lahko maksimalno zascitis in ni nujno da si v stiku z ljudmi. 

Po Sloveniji ni nujno, da greš s kamperjem v kamp. Cez dan pa ti ne bo nihce tezil ko boš parkiral za uro ali dve. 

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 10 minutami, dr.looney pravi:

Jaoooooo.....:headbang:.

Seveda je. Zakaj? 

1. V hotelu si v bolj pogostem  stiku z ljudmi in  se jim ne da izognit. Razn ce ti dajo tocno uro kdaj hodiš na zajtrk kosilo vecerjo.

2. Higiena prostora je v hotelu odvisna od drugih. 

Pri nujnih opravilih, ki jih zahteva kamper, praznjenje fekalij , tankanje vode ipd..... Se lahko maksimalno zascitis in ni nujno da si v stiku z ljudmi. 

Po Sloveniji ni nujno, da greš s kamperjem v kamp. Cez dan pa ti ne bo nihce tezil ko boš parkiral za uro ali dve. 

prou :P

Najameš app, ga razkužiš in si 14 dni sam. Ne greš vn, hrano maš s sabo. Varno? :D

Objavljeno
pred 2 urami, vandrovec pravi:

Zakon narave je, da najmočnejši preživijo...sekiranje pa pomeni spreminjanje naravnih zakonitosti

človek je spremenil naravne zakonitosti takoj na začetku svojega obstoja.. 

zakon je , da preživijo najinteligentnejši.. ti so zaradi svoje inteligence in rezultatov le-te najmočnejši.. 

Objavljeno

Še ena zadeva. Drugi krog epidemije. Odprejo Hrvaško za turizem medtem drugi krog okužbe in nova karantena. Ostaneš v kampu,hotelu ali pa te ven vržejo. Vsi nimamo za mesec al pa dva dopusta, dnarja......Na šihtu pa plavga sekal.

Hmm? Strašim? 

• Všeč mi je 2
  • Haha 1
Objavljeno
pred 28 minutami, thumper pravi:

človek je spremenil naravne zakonitosti takoj na začetku svojega obstoja.. 

zakon je , da preživijo najinteligentnejši.. ti so zaradi svoje inteligence in rezultatov le-te najmočnejši.. 

ja, to pomeni uničevanje samega sebe...Evropa in razviti svet izumira. Poselili jo bodo tisti, ki se ne bodo bali virusov :naughty:

Objavljeno
pred 50 minutami, Quest pravi:

Še ena zadeva. Drugi krog epidemije. Odprejo Hrvaško za turizem medtem drugi krog okužbe in nova karantena. Ostaneš v kampu,hotelu ali pa te ven vržejo. Vsi nimamo za mesec al pa dva dopusta, dnarja......Na šihtu pa plavga sekal.

Hmm? Strašim? 

Še vsi so domov prišli, tudi iz bolj oddaljenih dežel kot je hrvaška. 

Če ne bo šlo drugače, se pomešaj med migrante. Oni imajo neovirane prehode čez mejo. 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!