Skoči na vsebino

KORONA virus

vandrovec
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

pred 22 minutami, Alla pravi:

In ti si merodajen da sodiš? Verjetno imaš doktorat iz virologije?

komu si to zabrusila :P ... fajn je citirat, mar ne 

doktorjem iz virologije in strokovnjakom iz tega področja se trenutno ne zaupa tako, da doktorat ni merodajen za razlago virusov :P 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vse lepo in prav @maus, ampak zakaj se zaupa samo tistim doktorjem, ki širijo vladi všečno razlago, tistim, ki pa dvomijo, se jih pa cenzurira, diskreditira in....ups, nekateri ki so preglasni nasprotniki, tudi umrejo v nepojasnenih okoliščinah?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 5 minutami, Alla pravi:

Vse lepo in prav @maus, ampak zakaj se zaupa samo tistim doktorjem, ki širijo vladi všečno razlago, tistim, ki pa dvomijo, se jih pa cenzurira, diskreditira in....ups, nekateri ki so preglasni nasprotniki, tudi umrejo v nepojasnenih okoliščinah?

Umirajo najbolj preglasni nasprotniki v popolnoma pojasnjenih okoliščinah....zaradi okužbe.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar, Alla pravi:

jaz svoji doktorci zaupam... ne samo za to, tudi za druge zadeve ... 

kdo v Sloveniji je tako izginil :huh:  nepojasnjeno :? ... imaš ime in priimek ... ne nekaj kar so pisali nekje tuji časopisi 

zadaj se obračajo ogromni denarji, ljudje pa nasedajo ... vsak naj vklopi svoj del možganov in naj se odloči po svoji volji, saj že sedaj odklanjajo razna zdravljenja uradne medicine (razna obsevanja, ultrazvoke, operativne posege) in se zatekajo drugačnim metodam zdravljenja.

Nekaj primerov poznam in se se končale na uradni medicini in prepozno (ne vem, kako bi se končalo pri uradni medicini, če bi se celi čas zdravili).

Nekateri so celo pili razkužilo in nekaj jih je umrlo, ker so jim tako svetovali "svetovno" znani strokovnjaki. Tudi Trump se je "malo" hecal.

Mi na MS se en drugmu nekaj dokazujemo, kaj je nekdo kje napisal in kaj je rekel, v resnici pa pojma nimamo kaj je sploh virus, saj jih ni veliko tukaj naredilo doktorat iz virologije .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 minutami, Alla pravi:

No vidiš @maus, tudi jaz zaupam svoji zdravnici.

a še ni zginla, ker svetuje, da se ne cepit :P 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 38 minutami, Snečer pravi:

Komu se bomo zahvalili, če bo spet zaprtje?

Tu je potrebno uvesti neko kazen za tiste, ki so fasali in da se širi. Ker to pa ni več normalno.

Je blo lansko leto brez cepljenja bolš ane

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, Alla pravi:

Očitno zaenkrat še ni preglasna.

@maus, ne izzivaj me ;)

A ne upa al se ji ne da ... :? 

aha .. ti takoj napadeš tiste, ki imajo drugačno mnenje od tebe ... takoj grožnje ... to pa ni lepo :P 

• Všeč mi je 2
  • Haha 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 50 minutami, Snečer pravi:

Tabela kot tabela, daj neko razlago zraven. Kaj naj komentiram, če ne vem, za kaj gre?

Tehnologija in poznavanje človeškega telesa sta napredovali s svetlobno hitrostjo.

Tako lahko npr. danes iz krvi noseče matere potegnemo otrokov dnk (torej brez da bi posegali v plod in nato primitivno vizualno primerjali kromosome ali je kateri defekten) in ugotavljamo (z računalnikom) morebitne napake v dnk zapisu.

Tehnologija je šla tako naprej, da lahko mRNA cepivo vsak hip prilagodijo, in tudi ni potrebno 100 testiranja na ljudeh za stranske učinke itd.

A je bolje, da o tem piše kakšen strokovnjak, ker to je "atomska fizika" in je potrebno znanje, da razumeš, kaj šele da bi pomagal pri razvoju.

In potem udari ven nek FB zarotnik, kakšen oporočni dohtar, ki piše recepte, ki še v življenju ni videl vrhunskega laboratorija niti od zunaj, kaj šele da bi se spoznal na genom.

Če bi potegnil pod črto zaključek antiwaxerjev: da so pikec "razvili" (itak je placebo), da bi multinacionalke služile mastne denarce (ker so itak vse podmazale odločevalce) in da je vse skupaj eno šov in nateg ... 

Po drugi strani pa si cepljen (otroške bolezni) in tam te pa nič ne napenja.

Nekje sem prebral, da se proteini nabiraju v penisu in postane večji ter bolj odebljen, baje so tudi te raziskave ...

Bolj ko bereš te neumnosti, da ti potrjujejo tvojo antiwax magnet teorijo, bolj se bližaš vratom ustanove, kjer je vse zasedeno in piše "tisti, ki bi tu morali biti, so zunaj".

To norenja z antiwaxarijo je preseglo že vse meje in žali človeško pamet.

Pač se ne pikneš, ampak potem ne jamraš in ne utrujaš. Magneti, radioaktivnost, življenjska doba eno leto, ja kaj še bomo prebrali.

--------

Danes prvi dan šole. Dobim od kolega, da na eni šoli so poklicali varnostnika, ker starši niso hoteli nadeti maske in se je pouk zamaknil.

Antiwaxerji ste povsem zblazneli.

Samo palica in nič drugega.

Ja če pa tablece ne razumeš pol pa sploh ne vem kako si zmožen kej komentirat. Tehnologija je res napredovala ni pa nezmotljiva. Ne gre za FB strokovnjake ampak dejansko znanstvenike ki so sodelovali pri razvoju te tehnologije, ki pravijo, da zadeva še ni na ravni, da se lahk omasovno uporablja ker se ne pozna dolgoročnih posledic. Finančni vidik ni zanemarljiv. Gre se za zgodovinske zaslužke. Če tega ne vidiš pol si totalno zaslepljen. V vse se vmeša še politika, ki pristavi svoj lonček, vštric pa lahk oše uresničuje svoje ideje. Žal politika ne vidi daleč in se ne zaveda da bo njihove butaste zakone kmalu uporabljala druga politična opcija. Ker zakoni bodo ostali. Poleg tega zoper mešaš v zgodbo skrajneže ki verjamejo v ravno zemljo itd. Za otroške bolezn isem cepljen, nihče pa ne prizna da so določeni imeli tudi posledice. To mora biti tabu, če odpreš usta si teoretik zarote. Čeprav omenjaš posledice, ki so napisane v samih navodilih proizvajalca. Ti si pač tip človeka ki slepo, na prvo žogo verjame in kupi vsako zgodbo, ki mu jo prodajo najbolj glasni mediji. Resnica je ponavadi vedno nekje vmes.

Lej tkole se je začela vietnamska vojna: Congress after an alleged attack on two U.S. naval destroyers stationed off the coast of Vietnam. The Gulf of Tonkin Resolution effectively launched America's full-scale involvement in the Vietnam War. No pa se je kasneje iskazalo da ta napad na ladjo sploh ni zgodil. Če bi ti takrat živel bi tej zgodbi verjel. Eni pa pač nebi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, Alla pravi:

Ne @maus, niso grožnje, samo neham se ukvarjat s tistimi, ki brezveze podjebavajo :sleep2:

Enim grem na jetra, drugi me imajo čez glavo....

Torej, če vzamem neko povprečje, sem ljudem pri srcu!

ne si vse jemat k srcu ;) 

• Všeč mi je 1
  • Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, Spasku pravi:

Isto kot pri nas pobira v vecini necepljene ker ne si mislit da so v Izraelu vsi cepljeni ,ker verskih fanatikov imajo vec kot nas je nas Slove..

4000 ni uspelo  in se nekaj ne vem tocne stevilke.

samo za Anglijo ti povem 40:60 v korist cepljenih. Izrael ma špa še slabše podatke. So nekje 50:50.

Je pa daleč od tvojih 99% kot si navedel. če se že gremo, dajmo operirat s pravimi ciframi.

Prav tako bom odgovoril nekomu, ki mi začne s čipi in magneti v cepivu.

kar se tiče 4000 ni 4000 ampak 3200 tam okrog.  Je pa smiselno gledati številke odkar je cepivo prosto, torej odkar ni prednostnih skupin in se vsak lahko cepi. Torej od junija/julija..vsaj merodajne cifre so, ko ma človek dva odmerka.

Vse je na NIJZ strani. Cifre trenutno pri naši precepljenosti se vrtijo okrog 20%. Od vseh v bolnici je slabih 20% cepljenih. V večini so to ljudje s še nekaterimi drugimi problemi. Ni pa to 99% necepljenih, pa 1% cepljenih.

In več kot bo cepljenih, večja bo cifra cepljenih tudi v bolnici ter slabše razmerje. Kar pa ne pomeni, da cepivo ne deluje. (no mal slabše kot so v začetku trdili) Nihče pa ne more vedeti, oziroma lahko samo špekuliramo, kaka bi bila cifra ljudi v bolnici, če se nihče ne bi cepil. Sem prepričan da kar visoka. 

pred 1 uro, Snečer pravi:

--------

Danes prvi dan šole. Dobim od kolega, da na eni šoli so poklicali varnostnika, ker starši niso hoteli nadeti maske in se je pouk zamaknil.

Antiwaxerji ste povsem zblazneli.

Samo palica in nič drugega.

jaz sem cepljen, pa tudi ne bom več nosil maske zunaj. Not jo bom, ne verjamem pa da deluje. Sem antivaxer? Rabim palico?

• Všeč mi je 2
  • Haha 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 35 minutami, Alla pravi:

Očitno zaenkrat še ni preglasna.

@maus, ne izzivaj me ;)

in takih je veliko, ki si zaradi pritiskov ne upajo odpret ust, tudi cepijo se, da je mir. Ali pa iz ekonomskih vzrokov (potovanja). 

pred 27 minutami, maus pravi:

Enim grem na jetra, drugi me imajo čez glavo....

Torej, če vzamem neko povprečje, sem ljudem pri srcu!

ne si vse jemat k srcu ;) 

prjatu, čez glavo ne greš nikomur. :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 42 minutami, John2005 pravi:

Ja če pa tablece ne razumeš pol pa sploh ne vem kako si zmožen kej komentirat. Tehnologija je res napredovala ni pa nezmotljiva. Ne gre za FB strokovnjake ampak dejansko znanstvenike ki so sodelovali pri razvoju te tehnologije, ki pravijo, da zadeva še ni na ravni, da se lahk omasovno uporablja ker se ne pozna dolgoročnih posledic. Finančni vidik ni zanemarljiv. Gre se za zgodovinske zaslužke. Če tega ne vidiš pol si totalno zaslepljen. V vse se vmeša še politika, ki pristavi svoj lonček, vštric pa lahk oše uresničuje svoje ideje. Žal politika ne vidi daleč in se ne zaveda da bo njihove butaste zakone kmalu uporabljala druga politična opcija. Ker zakoni bodo ostali. Poleg tega zoper mešaš v zgodbo skrajneže ki verjamejo v ravno zemljo itd. Za otroške bolezn isem cepljen, nihče pa ne prizna da so določeni imeli tudi posledice. To mora biti tabu, če odpreš usta si teoretik zarote. Čeprav omenjaš posledice, ki so napisane v samih navodilih proizvajalca. Ti si pač tip človeka ki slepo, na prvo žogo verjame in kupi vsako zgodbo, ki mu jo prodajo najbolj glasni mediji. Resnica je ponavadi vedno nekje vmes.

Lej tkole se je začela vietnamska vojna: Congress after an alleged attack on two U.S. naval destroyers stationed off the coast of Vietnam. The Gulf of Tonkin Resolution effectively launched America's full-scale involvement in the Vietnam War. No pa se je kasneje iskazalo da ta napad na ladjo sploh ni zgodil. Če bi ti takrat živel bi tej zgodbi verjel. Eni pa pač nebi.

Ne poznam enga otroka, da bi imel kakšne težave zaradi pikecof.

Število otrok s težavami je zanemarljivo v primerjavi s posledicami kužne bolezni.

Jaz sem tip, ki verjame znanosti, okoli mene so rezultati znanosti in napredka.

Ti pa verjameš komu? FB "stroki?"

Skrajno neresno od antiwaxerjev.

Na voljo je orožje, cepivo, da se zadeva lahko likvidira, kot ostale precepljene zadeve, ampak ne. Bolje iskati cele dneve po spletu, zagotovo je kak članek in dohtar, ki bo potrdil ne vem že kaj? magnet, radiacijo? da virus ne obstaja?

Jaz zaenkrat verjamem stroki, dvema infektologinjama v familiji, ki se celo življenje bavita s tem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 30 minutami, DAMI34 pravi:

samo za Anglijo ti povem 40:60 v korist cepljenih. Izrael ma špa še slabše podatke. So nekje 50:50.

Je pa daleč od tvojih 99% kot si navedel. če se že gremo, dajmo operirat s pravimi ciframi.

Prav tako bom odgovoril nekomu, ki mi začne s čipi in magneti v cepivu.

kar se tiče 4000 ni 4000 ampak 3200 tam okrog.  Je pa smiselno gledati številke odkar je cepivo prosto, torej odkar ni prednostnih skupin in se vsak lahko cepi. Torej od junija/julija..vsaj merodajne cifre so, ko ma človek dva odmerka.

Vse je na NIJZ strani. Cifre trenutno pri naši precepljenosti se vrtijo okrog 20%. Od vseh v bolnici je slabih 20% cepljenih. V večini so to ljudje s še nekaterimi drugimi problemi. Ni pa to 99% necepljenih, pa 1% cepljenih.

In več kot bo cepljenih, večja bo cifra cepljenih tudi v bolnici ter slabše razmerje. Kar pa ne pomeni, da cepivo ne deluje. (no mal slabše kot so v začetku trdili) Nihče pa ne more vedeti, oziroma lahko samo špekuliramo, kaka bi bila cifra ljudi v bolnici, če se nihče ne bi cepil. Sem prepričan da kar visoka. 

jaz sem cepljen, pa tudi ne bom več nosil maske zunaj. Not jo bom, ne verjamem pa da deluje. Sem antivaxer? Rabim palico?

Ja, palica.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, Snečer pravi:

Ja, palica.

kr ulovi me :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, Alla pravi:

@BIF Res? Imaš dokaze?

Ker tudi ti zahtevaš od skeptikov dokaze. Strokovne, podkrepljene z ustreznimi srtokovnimi listinami....

Nekaj strani nazaj sem "prilepil".....malo se potrudi...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

Ni čelade, palica, ni maske palica.

Takšen sistem je, a spet se je potrebno zahvaliti packom, zaradi katerih se zadeva širi.

Odgovorni pazijo, ne tvegajo in je manjša možnost da fašejo.

Citiraj

Ob 3.788 opravljenih PCR testih je bilo potrjenih 764 novih okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 20,2 odstoten. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 minutami, Snečer pravi:

Ni čelade, palica, ni maske palica.

Takšen sistem je, a spet se je potrebno zahvaliti packom, zaradi katerih se zadeva širi.

Odgovorni pazijo, ne tvegajo in je manjša možnost da fašejo.

in potem meniš, da če bi nosili maske bi ne bilo problema? :P

Delta je 1000x bolj nalezljiva po nekaterih raziskavah kot Alfa.

Operiranje z masko je " kot žegnana voda".  Se pa vedno strinjam, da pomaga pri direktni okužbi, ne pa earosolni v prostoru, ki je nasičen z virusom.

Pa greva dalje: zdravi in brez simtomov žal ne kužijo. so ugotovili celo strokovnjaki. Ugotovili so celo da kirurške maske bore malo pripomorejo k filtraciji virusa. Šele FFpt2 deluje bolje.

A ni bolje potem pred vstopom v prostor preveriti parametre "simtomov"? 

In ko si bo Janša izmislil, da naj si nataknem masko za 2 dni zunaj, mu bom gladko jebal mater :P

Za vse "ukrepe" se lahko samo zahvalimo politiki, ter izkoriščevalcem zdravstva, ki so ga pripeljali do točke, kjer ni ljudi in postelj.

Vsaka epidamija v 2000 letni zgodovini je šla po svoje, pa čeprav so sežgali nekaj čarovnic v ta namen. tudi ta bo šla.

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V "wunderlandu" Švedski je populacija s prvim odmerkom cepljena v 83% z drugim pa že v 63%. Ljudje razumejo delovanje cepiva, zaupajo strokovnjakom in vladi.....predvsem pa niso tumasti in se ne "izobražujejo" na fb in ostalih "strokovnih" omrežjih....TikTok in podobno....

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10 minutami, BIF pravi:

V "wunderlandu" Švedski je populacija s prvim odmerkom cepljena v 83% z drugim pa že v 63%. Ljudje razumejo delovanje cepiva, zaupajo strokovnjakom in vladi.....predvsem pa niso tumasti in se ne "izobražujejo" na fb in ostalih "strokovnih" omrežjih....TikTok in podobno....

Bravo...se vprašaš zakaj? Ker jih niso posiljevali ampak so jih učili, niti jih niso zapirali in uničevali gospodarstva. Kar poudarjam že dolgo. Ljudje so se svobodno odločili za ta korak, ker se jim zdi smiselen. Celo Fafangel je to dolgo prosil pri nas, ma so podobni Kacinu in on sam zjebali sistem.

Avstralija in NZ imata 20% precepljenost, ker so zmešani pa zapirajo narod za eno okužbo al pa 6 komadov...pol se pa čudijo

• Všeč mi je 2
  • Ni mi všeč 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, DAMI34 pravi:

in potem meniš, da če bi nosili maske bi ne bilo problema? :P

Delta je 1000x bolj nalezljiva po nekaterih raziskavah kot Alfa.

Operiranje z masko je " kot žegnana voda".  Se pa vedno strinjam, da pomaga pri direktni okužbi, ne pa earosolni v prostoru, ki je nasičen z virusom.

Pa greva dalje: zdravi in brez simtomov žal ne kužijo. so ugotovili celo strokovnjaki. Ugotovili so celo da kirurške maske bore malo pripomorejo k filtraciji virusa. Šele FFpt2 deluje bolje.

A ni bolje potem pred vstopom v prostor preveriti parametre "simtomov"? 

In ko si bo Janša izmislil, da naj si nataknem masko za 2 dni zunaj, mu bom gladko jebal mater :P

Za vse "ukrepe" se lahko samo zahvalimo politiki, ter izkoriščevalcem zdravstva, ki so ga pripeljali do točke, kjer ni ljudi in postelj.

Vsaka epidamija v 2000 letni zgodovini je šla po svoje, pa čeprav so sežgali nekaj čarovnic v ta namen. tudi ta bo šla.

Kdo bo pred vstopom preverjal parametre?

Spet bodo "antiwaxerji" v luftu, da nimajo kaj preverjat temeprature itd. Da je to vse posegl v telo.

S takim folkom ne bo konca zlepa.

Apokaliptične napovedi: Grozi nam padec asteroida, ki bi lahko povzročil  cunami, ki bi prizadel obsežna kopna območja! | Nova24TV

ne pravijo brezveze, da je na nebu rešitev

pred 15 minutami, DAMI34 pravi:

Te bo Hojs(ak) dobil.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 minutami, Snečer pravi:

Kdo bo pred vstopom preverjal parametre?

Spet bodo "antiwaxerji" v luftu, da nimajo kaj preverjat temeprature itd. Da je to vse posegl v telo.

S takim folkom ne bo konca zlepa.

Apokaliptične napovedi: Grozi nam padec asteroida, ki bi lahko povzročil  cunami, ki bi prizadel obsežna kopna območja! | Nova24TV

ne pravijo brezveze, da je na nebu rešitev

Zlahka..temperaturo si pomerim pred vsakim vstopom v večja podjetja.  In prav tako čisto vsi ostali. Maske pa zunaj ne dam gor...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!