Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno
pred 2 minutami, ftp pravi:

Obstajajo volitve. Vljudno vabljen.

Haha, volitve. A veš zakaj je politični sistem tak da ima stranke? Ideja je res, da naj bi ljudstvo izvolilo svoje predstavnike, k ibi zastopali njihove interese. Potem pa dodaš še kapital in tako se realno zadaj za vrati pa so zato, da imajo ljudje občutek izbire. Ali misliš, da bi bili sedaj ukrepi drugačni, če bi bili na oblasti levi? To je vse pravljica za ozkogledne ljudi. Za hec poizkusi priti v politiko z dobrimi pravičnimi nameni kot nestrankarski kandidat, v svoj program pa vpiši vse želje tvoje interesne skupine ... me zanima kako daleč prideš.

Objavljeno
2 minutes ago, Markisan said:

Ali misliš, da bi bili sedaj ukrepi drugačni, če bi bili na oblasti levi?

Načeloma ne dosti. Amisliš da so vsi ukrepi nesmiselni?

3 minutes ago, Markisan said:

Za hec poizkusi priti v politiko z dobrimi pravičnimi nameni kot nestrankarski kandidat, v svoj program pa vpiši vse želje tvoje interesne skupine ... me zanima kako daleč prideš.

Odvisno kaj zastopaš in koliko volje (poštenja) imaš. Če prideš s predlogom da korona ne obstaja in plače in pokojnime min. 2k€ potem res nikamor, ker te ne bi nihče jemal resno.

Seveda nekemu popolnemu neznancu pa tudi ljudje ne verjamejo kar tako.

Objavljeno

Kretenizem iz lastnih izkusenj:

5 clanska druzina, 1 froc dobi karanteno zaradi okuzbe v razredu, ostali 4 clani pa veselo po sluzbah, vrtcih, solah se ves teden trosijo svinjarijo. Po enem tednu zbolijo vsi. Res ukrep od karantene, da te ? in?.

Objavljeno
14 minutes ago, maxxa said:

Kretenizem iz lastnih izkusenj:

5 clanska druzina, 1 froc dobi karanteno zaradi okuzbe v razredu, ostali 4 clani pa veselo po sluzbah, vrtcih, solah se ves teden trosijo svinjarijo. Po enem tednu zbolijo vsi. Res ukrep od karantene, da te ? in?.

Karanteno dobi oseba, ki je bila v stiku z okuženo osebo, ne dobiš pa karantene če si v stiku z osebo ki je v karanteni in (še) ni zbolela. Zato niste bili v karantei. Ko (če) je otrok zbolel, dobite karanteno tudi ostali. Nisem pa razumel kako so zboleli vsi, a istočasno, a je najprej zbolel ta otrok v karanteni,...?

Sicer pa če bi vse dali v karanteno, bi bili pa vsi več ali manj zaprti, kar pa spet ne bi bilo vredu. Iz tega razloga je tako postavljeno in v določenih primerih izpade malo mimo.

Objavljeno
pred 21 minutami, ftp pravi:

Načeloma ne dosti. Amisliš da so vsi ukrepi nesmiselni?

Vsi ne, velika večina pa. Nesmislov je toliko, da se včasih vprašam ali živim u stripu ali realnosti. Ko pa še pomislim, da to sproducirajo učene glave ... Še najbolj me pa moti nekritično razmišljanje ljudi. Kako se ljudje prepustijo toku trenutne usmeritve....... verjetno v nekem delu tudi sam spadam v to.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
2 minutes ago, Markisan said:

Še najbolj me pa moti nekritično razmišljanje ljudi.

Morda pa nekateri ljudje razmišljajo drugače? Če bi bili vsi enaki..., kakšen dolcajt. ?

4 minutes ago, Markisan said:

Vsi ne, velika večina pa. Nesmislov je toliko, da se včasih vprašam ali živim u stripu ali realnosti.

Nesmisli so, samo kako uredit to stvar, da ljudje nebi "umirali" in hkrati ne bili "zaprti"? Težko. Mislim da stvari kljub nesmislom niso tako slabe kot se prikazuje. Marsikdo na veliko "joče" ker bi rad kaj potegnil od države.

6 minutes ago, Markisan said:

Kako se ljudje prepustijo toku trenutne usmeritve

Spomladi so volitve, začnimo pri tem.

Objavljeno
pred 26 minutami, ftp pravi:

a je najprej zbolel ta otrok v karanteni

Tamali, ki je dobil karanteno je ocitno prinesel domov. Sam je baje 1 dan malo pokasljeval in blagi glavobol, starsi malo hujsi prehlad, vendar manj hudo kot pri gripi .  Otroci so bili dobri v 2 dneh, starsi 3-4 dni.

Ja, to je jasno, da bi bili vsi zaprti. Al se gremo tko kt se zagre, al pa se sploh ne gremo.

Objavljeno
2 hours ago, ftp said:

Število umrljih (na miljon prebivalcev)v zadnjem tednu in precepljenost v oklepaju

1. Bugarska (23.2%) - 172
  2. Rumunjska (34.7%) - 136
  3. Ukrajina (19.4%) - 114
  4. Crna Gora (39.4%) - 95
  5. Hrvatska (45.8%) - 87
  6. Srbija (44.1%) - 66
  7. Bosna i Hercegovina (20.9%) - 63
  8. Rusija (34.3%) - 56
  9. Irska (75.5%) - 15
  10. Belgija (74%) - 14
  11. Albanija (31.8%) - 12
  12. Nizozemska (73.2%) - 10
  13. Finska (71.2%) - 6
  14. Italija (72.3%) - 5
  15. Danska (76.1%) - 5
  16. Portugal (87.6%) - 5
  17. Španjolska (80.1%) - 4
  18. Island (81.4%) - 0

vir: https://www.index.hr/vijesti/clanak/da-cijepljenje-spasava-u-slabo-cijepljenim-zemljama-umire-puno-vise-ljudi/2317668.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_d

...neka razlika pa je le vidna

Nekaj ne štima v zgornjih številkah.

Od milijona ljudi jih vsak teden v povprečju umre 240, če je pričakovana življenjska doba 80 let. Kakšen teden je boljši, kakšen slabši, vse kar je pod 100/teden je pa statistično zelo neverjetno.

Ravno tako zavajanje me najbolj moti. A je tako težko priznat, da cepivo za 50% zmanjša možnost okužbe za naslednjega pol leta in da naj se gredo starejši in predebeli obvezno vsako jesen cepit, da bo mir čez zimo? 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
42 minutes ago, Codeine said:

Evo, še en dokaz, da je cepljenje brezveze in da so Danci kronani idioti, saj ne vedo kaj delajo.

https://tinyurl.com/2wu7yvm3

Ne moreš tako primerjati držav in delati zaključkov o učinkovitosti cepljenja, ker so osnove neprimerljive. Lahko primerjaš primerljivo obdobje lanskega in letošnjega leta iste države, pa še takrat je problematično, ker ne moreš izločiti faktorja prebolelosti in razširjenosti virusa v visoko tvegani populaciji, ker teh podatkov ni.

Objavljeno
54 minutes ago, maxxa said:

Tamali, ki je dobil karanteno je ocitno prinesel domov. Sam je baje 1 dan malo pokasljeval in blagi glavobol, starsi malo hujsi prehlad, vendar manj hudo kot pri gripi .  Otroci so bili dobri v 2 dneh, starsi 3-4 dni.

Ko je začel kašljat, če že ne greš k zdravniku, narediš samotestiranje in če je pozitivno obvestiš zdravnika, ki bi odredil karanteno za vse. Če jih ne obvestiš, kako te bodo dali v karanteno. Tudi po 3-4 dneh ko ste bili dobri, še vedno lahko "trosite" virus naokoli.

Po tem kar si povedal, deluje da ste bili vi malo neodgovorni, ne pa izdajatelj karantene. Sicer še vedno ne poznam vseh podatkov, tako da se lahko tudi motim.

58 minutes ago, maxxa said:

Ja, to je jasno, da bi bili vsi zaprti. Al se gremo tko kt se zagre, al pa se sploh ne gremo.

Kot vsi zaprti sem mislil na vse učence + vse starše + vse brate in sestre + paj še tiste ki so vse te srečali ...

... potem zapremo celo Slovenijo. Tako pa spet ne gre.

Objavljeno
1 hour ago, GregorM said:

Nekaj ne štima v zgornjih številkah.

Od milijona ljudi jih vsak teden v povprečju umre 240, če je pričakovana življenjska doba 80 let. Kakšen teden je boljši, kakšen slabši, vse kar je pod 100/teden je pa statistično zelo neverjetno.

Ravno tako zavajanje me najbolj moti. A je tako težko priznat, da cepivo za 50% zmanjša možnost okužbe za naslednjega pol leta in da naj se gredo starejši in predebeli obvezno vsako jesen cepit, da bo mir čez zimo? 

To so umrli zaradi oz. s corono in se prištevajo drugače umrlim, ki niso v tej statistiki.

1 hour ago, GregorM said:

Ravno tako zavajanje me najbolj moti.

Ni nobeno zavajanje. Kot vska statistika je pač namenjena samo stvari za katero se jo je naredilo in ne za vse. Ta pokaže razmerje med številom mrtvih zaradi corone (na miljon prebivalcev) glede na precepljenost prebivalstva in nič drugega.

Objavljeno
pred 1 minuto, ftp pravi:

ste

Ko so bili...

trosite

Trosijo...

povedal

Povedala....

ste bili vi

So bili....

pred 3 minutami, ftp pravi:

Kot vsi zaprti sem mislil na

Vem kaj si mislil. Ker je clovecnjak egoist prve vrste, misli samo na svoje udobje in svojo rit. Tako, da bi bil res ze cas, da sneci priklice asteroid. V vsakem primeru, se bo nasa Zemljica otresla cloveskega parazita. Tako ali drugace. Ce ne s tem virosom pa z drugim, tretjim....ali pa kot habzburzani.

Objavljeno
14 minutes ago, maxxa said:

Ko so bili...

Trosijo...

Povedala....

So bili....

Če bi človek vse vedel.. ?

Objavljeno
17 minutes ago, maxxa said:

Vem kaj si mislil. Ker je clovecnjak egoist prve vrste, misli samo na svoje udobje in svojo rit. Tako, da bi bil res ze cas, da sneci priklice asteroid. V vsakem primeru, se bo nasa Zemljica otresla cloveskega parazita. Tako ali drugace. Ce ne s tem virosom pa z drugim, tretjim....ali pa kot habzburzani.

Ne smemo se zanašat da nas bo zemljica otresla parazita (razen 2m nižje). Za zemljico je miljon let malo, za nas pa preveč. Bomo morali sami poskrbeti zase.

Objavljeno
pred 8 minutami, ftp pravi:

Ne smemo se zanašat da nas bo zemljica otresla parazita (razen 2m nižje).

Ne, da nas bo Zemlja otresla parazita. Zemlja se bo otresla parazita cloveka. Itak pa: katera vrsta si zaga vejo na kateri sedi? Razn cloveka? Evolucija se ni sproducirala tako butastega primerka.

Itak naju bo pa dami kmal prestavil kam drugam?????

Objavljeno
pred 9 urami, ftp pravi:

Ko je začel kašljat, če že ne greš k zdravniku, narediš samotestiranje in če je pozitivno obvestiš zdravnika, ki bi odredil karanteno za vse. Če jih ne obvestiš, kako te bodo dali v karanteno. Tudi po 3-4 dneh ko ste bili dobri, še vedno lahko "trosite" virus naokoli.

Po tem kar si povedal, deluje da ste bili vi malo neodgovorni, ne pa izdajatelj karantene. Sicer še vedno ne poznam vseh podatkov, tako da se lahko tudi motim.

Oprosti, tukaj se motiš. Moj primer, mož zbolel, kašljal, vročina preden je dobil PCR termin mu je šla ženo po hitri test, testirala njega, sebe, oba otroka, vsi negativni. Ker sta oba cepljena, žena ni dobila karantene, tako da je morala v službo (narava dela pač), otroke pa v vrtec. Kam jih pa daš? Pelješ s sabo? No, na koncu so bili seveda vsi 4 pozitivni... In tako se stvar širi, PCT pogoj veljaven, vse kul. Kaj narediš v tem primeru? Pustiš šiht?

Objavljeno
23 minutes ago, BlackDoc said:

Oprosti, tukaj se motiš. Moj primer, mož zbolel, kašljal, vročina preden je dobil PCR termin mu je šla ženo po hitri test, testirala njega, sebe, oba otroka, vsi negativni. Ker sta oba cepljena, žena ni dobila karantene, tako da je morala v službo (narava dela pač), otroke pa v vrtec. Kam jih pa daš? Pelješ s sabo? No, na koncu so bili seveda vsi 4 pozitivni... In tako se stvar širi, PCT pogoj veljaven, vse kul. Kaj narediš v tem primeru? Pustiš šiht?

Saj sem včeraj o tem že pisal, da ni vse belo in črno, ter da ne morejo vsi kadarkoli ostati doma zaradi "šmrkavega" otroka, pa seveda otrok nima kam kot v vrtec. Žal tudi to se dogaja in tega ni možno preprečit (razen popolnega zaprtja, ki si ga zelo težko privoščimo), poskusimo pa zmanjšat možnost prenosa na minimum.

Objavljeno
pred 5 minutami, ftp pravi:

Saj sem včeraj o tem že pisal, da ni vse belo in črno, ter da ne morejo vsi kadarkoli ostati doma zaradi "šmrkavega" otroka, pa seveda otrok nima kam kot v vrtec. Žal tudi to se dogaja in tega ni možno preprečit (razen popolnega zaprtja, ki si ga zelo težko privoščimo), poskusimo pa zmanjšat možnost prenosa na minimum.

No saj, ampak če je tvoj partner pozitiven bi bilo smiselno da izjema C pri odločbi za karanteno ne velja (vem, ker sem si sam odločbo za karanteno izpolnjeval 10dni nazaj)... ampak spet, bombončki za cepljene :(

Objavljeno
1 hour ago, BlackDoc said:

No saj, ampak če je tvoj partner pozitiven bi bilo smiselno da izjema C pri odločbi za karanteno ne velja (vem, ker sem si sam odločbo za karanteno izpolnjeval 10dni nazaj)... ampak spet, bombončki za cepljene :(

Saj težava je v tem, kje postavit mejo med zaprtjem (oz. karanteno) in varnostjo pred okužbami. Po eni strani "zapiramo" možnost okužbe in hkrati zapiramo gospodarsvo in obratno.

Tako da, ja je težava kje postavit mejo. Nič ni 100%

Objavljeno
pred 17 urami, Codeine pravi:

Ovaduštvo se vrača v Slovenijo....

Vsi takoj vse ovadit sem: https://safeplace.si

da ne boš mislil, da tega ne počno :P

pred 17 urami, bosa pravi:

to pa je velik problem ?

točno to se počne

pred 17 urami, ftp pravi:

Število umrljih (na miljon prebivalcev)v zadnjem tednu in precepljenost v oklepaju

1. Bugarska (23.2%) - 172
  2. Rumunjska (34.7%) - 136
  3. Ukrajina (19.4%) - 114
  4. Crna Gora (39.4%) - 95
  5. Hrvatska (45.8%) - 87
  6. Srbija (44.1%) - 66
  7. Bosna i Hercegovina (20.9%) - 63
  8. Rusija (34.3%) - 56
  9. Irska (75.5%) - 15
  10. Belgija (74%) - 14
  11. Albanija (31.8%) - 12
  12. Nizozemska (73.2%) - 10
  13. Finska (71.2%) - 6
  14. Italija (72.3%) - 5
  15. Danska (76.1%) - 5
  16. Portugal (87.6%) - 5
  17. Španjolska (80.1%) - 4
  18. Island (81.4%) - 0

vir: https://www.index.hr/vijesti/clanak/da-cijepljenje-spasava-u-slabo-cijepljenim-zemljama-umire-puno-vise-ljudi/2317668.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_d

...neka razlika pa je le vidna

SLO manjka

Objavljeno
pred 16 urami, Markisan pravi:

. Zakaj te to zanima?

da te ovrednoti, popredalčka :P

pred 16 urami, ftp pravi:

Obstajajo volitve. Vljudno vabljen.

a dej, škoda je že narejena. Sicer so bili nekateri veseli korone, dodatki, boni itd..počasi bo pa realnost udarila.

Objavljeno
pred 4 minutami, DAMI34 pravi:

da ne boš mislil, da tega ne počno :P

Ja, zdaj konkurenca ovaja drug drugega :) Zelo slabo premišljena zadevščina :) 

Objavljeno
pred 2 minutami, DAMI34 pravi:

da te ovrednoti, popredalčka :P

Tudi sam sem dobil ta občutek.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!