Skoči na vsebino

Ali se boste cepili proti Korona virusu  

64 članov je glasovalo

1. 1. Ali se boste cepili proti Korona virusu

• Da, seveda, takoj ko bo možno
      24
    • Ne vem, počakal bom, da vidim kako deluje na drugih
      15
    • Niti slučajno, naj čipe vgrajujejo drugim
      10
    • Seveda, drugače ni možen 5G sprejem na telefonu
      15

Priporočene objave

Objavljeno
pred 5 minutami, Snečer pravi:

vedno več je cepljenih :) 

Spljoh u Državnem zboru ??

• Haha 2
Objavljeno
pred 11 minutami, ftp pravi:

Ma človek božji. A ai sploh razumeš kaj je nalezljivost, kaj je umrljivost,..., kaj je cepljenje,... ???

pred 6 minutami, Snečer pravi:

vedno več je cepljenih :) 

Vidva kar verjemita pravljicam :)

Je pa res, da nas čaka obvezno cepljenje za kolikor toliko normalno življenje...tu se vidi, kam "pes taco moli"

Zakaj imajo tak interes pocepiti vse ljudi...ker nam želijo samo dobro?...malo morgen, :)

Objavljeno
pred 8 minutami, vandrovec pravi:

Vidva kar verjemita pravljicam :)

Je pa res, da nas čaka obvezno cepljenje za kolikor toliko normalno življenje...tu se vidi, kam "pes taco moli"

Zakaj imajo tak interes pocepiti vse ljudi...ker nam želijo samo dobro?...malo morgen, :)

Popolnoma zaupam našim zdravniškim odločevalcem in politiki, da se borijo za dobrobit nas. :lol1:

• Haha 3
Objavljeno
20 minutes ago, vandrovec said:

Zakaj imajo tak interes pocepiti vse ljudi...ker nam želijo samo dobro?...malo morgen,

Zakaj potem, niso pustili corono da oddela (pomori) svoje ??? A veš da vladar brez ljudstva ne more preživet ????

Objavljeno
21 minutes ago, Scarabeo 500 said:

Popolnoma zaupam našim zdravniškim odločevalcem in politiki, da se borijo za dobrobit nas. :lol1:

Vsekako se ne borijo za nas in vsekakor nočejo da pocrkamo. Zakaj? Preberi malo višje.

Objavljeno
pred 1 minuto, ftp pravi:

Vsekako se ne borijo za nas

Za koga pa potem?

Prebral - pocrkati pri znani smrtnosti - ti to resno?

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 4 urami, maus pravi:

Vsi opletajo z eno mobilno aplikacijo, ki sploh ne obstaja :P 

5fa3a3486faa9d091918_62542881.jpg?v=9aab

Jst sem najdu eno Švicarsko in svoj certifikat uspešno digitaliziru. ??

Preden sem tole najdu sem skinu še dva appa, ki pa samo preverita veljavnost potrdila s skeniranjem QR kode

Screenshot 2021-07-16 at 18.25.32 (1).png

Objavljeno

Meni ta Švicarska ni hotela shraniti.

Objavljeno

Ugotovu sem, da potvrda ni digitalizirana ampak je valjana. S čim jo valjajo? ?

Screenshot 2021-07-16 at 18.33.24.png

pred 2 minutami, KARMEN1 pravi:

Meni ta Švicarska ni hotela shraniti.

Jebi ga, najbrž nis bla še nikol u Švic.

Objavljeno
4 minutes ago, Scarabeo 500 said:

Za koga pa potem?

Če to ne veš :headbang:

4 minutes ago, Scarabeo 500 said:

Prebral - pocrkati pri znani smrtnosti - ti to resno?

Vidim da si paranoično prestrašen cepljenja.

Seveda bi. Ne sicer od covida, vsaj ne večina, bi pa od drugih stvari. Pomisli vsak okužen (če nima nekih težav) je z dela odsoten vsaj 10 dni,... pa si štej Razmisli koliko bi šele tedaj firm propadlo, turizem in gostinstvo bi popolnoma propadlo in kaj bi povleklo za sabo ....

Objavljeno

Napovednik filma Mož iz ozadja:

Zanimivosti:

• Poleg sedmih nominacij za oskarja in prejetega kipca za najboljšo masko in pričesko je bil film Adama Mckaya nominiran še za vodilnih šest zlatih globusov in šest baft.
    Christian Bale kot Dick Cheney.Christian Bale kot Dick Cheney.
    Christian Bale (Dick Cheney), Amy Adams (Lynne Cheney) in Sam Rockwell (George W. Bush) so bili za svoje vloge na vseh treh podelitvah nominirani za nagrade, Bale pa je prejel zlati globus za najboljšega igralca v komediji ali muzikalu.
  • Ko je Bale izvedel, da ga McKay želi za vlogo Cheneyja, je pomislil, da se je režiserju preprosto zmešalo.

Sam Rockwell kot George W. Bush.Sam Rockwell kot George W. Bush.Igralec je McKayev scenarij opisal z naslednjimi besedami: "Absolutno sijajen je bil. Razprostiral se je onkraj vsega, kar sem pričakoval. Bridek ni bil samo na politični, ampak tudi osebni ravni. Dotaknil se je tega, kaj pomeni biti oseba, del družine, del naroda. In bil je – na Adamov način – neznansko zabaven."
  • McKay, Bale in sloviti hollywoodski masker Greg Cannom so kar šest mesecev preizkušali in izboljševali Balovo masko, preden so bili prepričani, da so zajeli Cheneyjev edinstveni videz.

Cannom je za svoje delo prejel že četrtega oskarja. Pred tem je slavil s filmi Drakula (1992), Očka v krilu (1993) in Nenavaden primer Benjamina Buttona (2008).
  • Amy Adams kot Lynne Cheney.Amy Adams kot Lynne Cheney.Christian Bale se je za vlogo zredil za dobrih 20 kilogramov (jedel je veliko pit), obril si je glavo in pobelil obrvi, med pripravami pa je sodeloval z nutricionistom, vaditeljem dialekta in vaditeljem gibov ter si ogledal vse razpoložljive posnetke in intervjuje s Cheneyjem.

"O njem je hotel vedeti prav vse in vse tudi ponotranjiti. Naučil se je hoditi, govoriti in premikati kot on. In na prvi dan snemanja je tudi postal on. Vsi smo mislili, da pred nami dejansko stoji Dick Cheney," je igralčevo preobrazbo opisal izvršni producent filma Jeff Waxman.
  • Mož iz ozadjaTo je prvi film, ki se osredotoča na resničnega podpredsednika ZDA, ki ni pozneje postal predsednik.
  • Amy Adams je tokrat prvič ostajala v vlogi in ohranjala razločen glas svojega lika tudi med snemalnimi premori, z režiserjem filma pa je imela celo politične razprave.
  • Največja fizična skrb Sama Rockwella je bil način govora Georgea W. Busha, pri katerem ta potiska ustnico naprej, zato je igralec poleg povsem proteznega nosu zahteval še protetiko v predelu ust.
  • Christian Bale, Steve Carell (Donald Rumsfeld) in Adam McKay so sodelovali že pri komični biografski drami Velika poteza (2015), oba filma pa je produciral Brad Pitt.
    Tyler Perry kot Colin Powell.Tyler Perry kot Colin Powell.McKay je z Carellom posnel še komediji Voditelj vrača udarec (2004) in Jebeš novice (2013), z Amy Adams pa športno komedijo Kralji hitrosti: Zgodba o Rickyju Bobbyju (2006).
  • Christian Bale in Amy Adams sta bila soigralca že v filmih Borec (2010) in Ameriške prevare (2013).
  • Na spodnji povezavi si preberite, kaj je Christian Bale dejal ob prejetju zlatega globusa za vlogo v filmu Mož iz ozadja.

rTale film so včeraj ponovno vrteli po tv:)

Takele barabe nam vladajo pa v resnici so še slabši in potem se kaj takega v teh multi koperacijah ne dogaja:devil: ja pajade bomo videli resnico čez petnajst let:whistle: i dalje nikome ništa:whistle:

Objavljeno
pred 21 minutami, ftp pravi:

Zakaj potem, niso pustili corono da oddela (pomori) svoje ??? 

Ker je prešwoh :)

pred 22 minutami, ftp pravi:

A veš da vladar brez ljudstva ne more preživet ????

Kaj pa če želi samo poslušne...ter jim lahko z gensko spremembo odvzame lastno lastno razmišljanje :hmm:

Objavljeno
2 minutes ago, vandrovec said:

Kaj pa če želi samo poslušne...ter jim lahko z gensko spremembo odvzame lastno lastno razmišljanje :hmm:

Fant, ti si paranoik. Poišči pomoč!

• Haha 2
Objavljeno
pred 3 urami, KARMEN1 pravi:

Vse imam, ampak ko želim pokazati samo potrdilo o cepljenju, ne bom se logirala na Zvem in ga v svojem zdravstvenem kartonu ga iskala, ker je zamudno.

Nekje ga moraš imeti naloženega, da ga samo klikneš in pokažeš. 

Ok, lahko ga imaš v vseh oblikah, tudi samo slikanega, če ga bo skener razbral.

Trenutno ga imam na get.yourpass.eu, ikono pa na namizju telefona.

kaj pa če ti telefon umre ravno v Croatii? Ha...zaprli te bodo v karanteno :P

pred 2 urami, Erikcslo pravi:

517B152D-38EA-4C17-90FB-C180ACF14F32.jpeg.45492634bdbeeacb68e1079c70249953.jpeg

aha, to so vsi cepljenji a ne :P

Stare zgodbe, katere novinarji napihnejo, pa fotke šerajo ene in iste. Je bilo podobno tudi z drugimi zadevami. Sicer smo to v koroni že objavljali.

Enako sedaj novinarji napihujejo okužbe.

Objavljeno
pred 38 minutami, Frenk 67 pravi:

Jst sem najdu eno Švicarsko in svoj certifikat uspešno digitaliziru. ??

Preden sem tole najdu sem skinu še dva appa, ki pa samo preverita veljavnost potrdila s skeniranjem QR kode

Screenshot 2021-07-16 at 18.25.32 (1).png

3 strani nazaj sem jim dal linke in pojasnilo, pa očitno se folk ubada bolj z lešniki :P

wallet aplikacija CovPass app

Nemške aplikacije celo marsikateri prebivalec v Nemčiji ne more dobiti. To bi se lahko v prihodnje spremenilo, do takrat pa to aplikacijo Android uporabniki lahko dobijo zgolj kot .apk datoteko v alternativnih knjižnicah z aplikacijami. V tem primeru odpade tisti varnostni element verodostojnosti aplikacije, a marsikdo se tudi sicer poslužuje takšnih možnosti. Povezave lahko najdete spodaj.

Objavljeno
pred 37 minutami, vandrovec pravi:

Jaz sem gensko spremenjena koruza ??????????

Objavljeno
pred 5 minutami, KARMEN1 pravi:

nam lah menjajo gene, ma živila katere jeste/jemo so brez GSO. Dobavitelji moramo 1x letno podati izjave kupcem. 

Objavljeno

dami a  sm prou enkrat zasledil da si napisu da  tvoja dela v zdravstvu ... se je cepla?

Objavljeno
pred 1 uro, ftp pravi:

Daj razloži, da bomo vsi vedeli od strokovnjaka ftp.

pred 1 uro, ftp pravi:

firm propadlo,

Pri tej smrtnosti je bila kriva država z zapiranjem in omejitvami in umiranjem ljudi na obroke. Lahko bi rekel, da je država paranoična. Sam kovid pa smrtnost - saj poznaš.

Glede bolniške. Nikoli ni bilo lažje priti v bolniški stalež. Samo poklical si, da kihaš, smrkaš in se slabo počutiš. Nikoli v preteklosti ni bilo tako, včasih sem napol bolan moral iti nazaj v službo.

Objavljeno

Cepivo ne preprečuje širjenja delta variante. Glej uradne podatke iz Anglije:

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1001009/Variants_of_Concern_VOC_Technical_Briefing_18.pdf
(Tabela 5)

Pri osebah starih 50 let in več:

1267 primerov delta variante pri necepljenih
9885 primerov delta variante pri osebah cepljenih z vsaj enim odmerkom in več

Po zadnjih podatkih iz Izraela je naravna imunost precej bolj učinkovita od cepiv :

https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/309762

Objavljeno
14 minutes ago, Nearrain said:

Pri osebah starih 50 let in več:

1267 primerov delta variante pri necepljenih
9885 primerov delta variante pri osebah cepljenih z vsaj enim odmerkom in več

Če pa še dodaš podatek da je v UK 97% starejših od 50let cepljenih (vir BBC pred 5 dnevi) oz. da je samo 3% necepljenih pa pride podatek malce drugačen. (3% necepljenih ima 1267 primerov) pomeni več kot 4x (400%) večja incidenca.

Ni pa podatka kakšne simptome oz. kako hud potek so imeli eni in drugi.

Objavljeno
1 minute ago, ftp said:

Če pa še dodaš podatek da je v UK 97% starejših od 50let cepljenih (vir BBC pred 5 dnevi) oz. da je samo 3% necepljenih pa pride podatek malce drugačen. (3% necepljenih ima 1267 primerov) pomeni več kot 4x (400%) večja incidenca.

Ni pa podatka kakšne simptome oz. kako hud potek so imeli eni in drugi.

O lej ga ..internetni pro cepljenje expert . . . se vedno nabijas    ... priden

Študija Washingtonske univerze, ki jo je citiral celo goreč zagovornik cepljenja velecenjeni dr. Ihan, je pokazala, da imajo prebolevniki dolgotrajno zaščito, ker njihov organizem ob morebitnem napadu virusa začne tvoriti obrambne B-celice v velikih količinah. Te celice naj bi se proizvajale tudi pri cepljenih, vendar ne v zadostni meri, zato bojo cepljeni na vsake pol leta potrebovali osvežitveni odmerek.

Večjo učinkovitost prebolelosti potrjuje tudi empirično dejstvo, da v letu in pol epidemije praktično ni bilo poročil o ljudeh, ki bi se dvakrat okužili, medtem ko je v samo pol leta cepljenja in to v času, ko ni bilo udarnega vala okužb, zbolelo že precej cepljenih. In tu naletimo že na prvo zagato. Zakaj bi histerično posiljevali narod k 80 % precepljenosti, če pa je vsaj 40 % ljudi virus že prebolelo in imajo boljšo zaščito od cepiva.

• Hvala 3
Objavljeno (popravljeno)
pred 11 urami, maus pravi:

Za cepljenje so pa vse politične stranke in kot sem napisal v eni drugi temi, bodo cepljeni imeli lažji dostop do nekaterih stvari, pa tudi do služb.

Opis slike ni na voljo.

ma jim ne verjamem..če bi iz iste posodice za politikom cepili še 4 navadne državljane potem mogoče .. ni pa nujno - čahko bi 4 državljani  tudi dobili placebo .. 

in ne nimaš in nimajo nobenega dokaza da je bilo cepivo..

kdo je že rekel , da se levi in desni ne morejo poenotiti ??? evo mu dokaza da so vsi v parlamentu ista bagra..

pred 8 urami, Scarabeo 500 pravi:

Politiki se bodo cepili s čimerkoli, da bodo ohranili svoj status ali ga izboljšali. Niso merilo za nič. Kar ne pomeni, da v resnici v to verjamejo. Trenutno je politično to najbolj sprejemljivo in najmanj riskantno.

beri zgoraj..

pred 8 urami, DAMI34 pravi:

to je še vedno shranjevanje slike...

aplikacija pa ki shrani digitalno potrdilo z vsemi "digitalijami" v digitalni obliki(dig podpis itd, licence, kaj jaz vem kaj vse) je pa sicer samo ena. Sem prebral kak teden nazaj na računalniških novicah.

kot ti do pdfja :P pa po pošti so mi poslal digitalno potrdilo v analogni obliki :D

pdf ni digitallno potrdilo, ampak je slika nečesa v pdf obliki

ta naša politika je  - ne vem kako jim uspe srat brez da bi žrli..

pred 8 urami, Frenk 67 pravi:

Pa dobr, sej kakšna ozko dostopna bi bla tud čist OK. ?

se strinjam.. če ji pa - ko ji ga kao "nehote" opališ v danko - rečeš še da imaš korono ti ga pa lahko že odščipne..

pred 6 urami, maus pravi:

po moje lahko s to aplikacijo slikaš dokument, ki ti ga avtomatično prenese v aplikacijo...

to je tako, kot skeniraj in plačaj položnico ... 

ne vem če lešniki to uporabljajo :P 

jaz dobim eno položnico na mesec ..plača pa moja.. 

pred 3 urami, ftp pravi:

Ma človek božji. A ai sploh razumeš kaj je nalezljivost, kaj je umrljivost,..., kaj je cepljenje,... ???

kdo je zdaj tukaj paranoičen? ti - ali jaz , ki od 01.016.2020 nisem zbolel ob vsakodnevnih stikih s strankami - in vsaj 4-imi sodelavci , ki so ostali doma zaradi okužbe s koronavirusom -  in imam od 09.02.2021 vsak teden negativni test ?

že mi služba ne bo omogočila od srede avgusta testiranja bom uaklenil vrata v delavnico ..simpl..za šank ne hodim , na dopust ne bomo šli pred septembrom - če bo sploh še kaj odprto..prav boli me za vse skupaj..

in ja - še zmeraj čakam na ceplenje :  takoj ko polno odobrijo eno cepivo..

če skrbim za popolne rezultate svojega dela se ne mislim cepiti z nekimi polizdelki ..

pred 2 urami, ftp pravi:

Zakaj potem, niso pustili corono da oddela (pomori) svoje ??? A veš da vladar brez ljudstva ne more preživet ????

eh dej no..corona je oddelala max 10% vsega - pa pretiravam -  - gripa bi terjala brez ukrepov več mrtvih..

veliko bolj nevarno kot možnost okužbe s koronavirusom se mi je peljati z motorjem zjutraj v službo..

za 0.15% možnosti smrtne nesreče v prometu ? baje je povprečje slo motorista 3200 km/leto.. 

naj nekdo pameten tukaj izračuna glede na število mrtvih motoristov na leto glede na prevožene kilometre in na število (realnih 10% od "umrlih s korono" ne zaradi korone) kakšne so možnosti umrtja oz. preživetja..

pred 2 urami, ftp pravi:

Vidim da si paranoično prestrašen cepljenja.

Seveda bi. Ne sicer od covida, vsaj ne večina, bi pa od drugih stvari. Pomisli vsak okužen (če nima nekih težav) je z dela odsoten vsaj 10 dni,... pa si štej Razmisli koliko bi šele tedaj firm propadlo, turizem in gostinstvo bi popolnoma propadlo in kaj bi povleklo za sabo ....

ni ravno tako.. pri nas v firmi/stavbi (brez potnikov na terenu)  je bilo - kolikor jaz ve pa ni nujno da vem za vse primere - 

7 doma s korono (od 33) .. firma je letos trenutno 29% nad lanskim prometom ..

pred 1 uro, KARMEN1 pravi:

jaz sem zmeraj slabš petelin.. sem pa gensko defektn že od pred rojstva..ima gensko spremenjena koruza danko ? ker pol bi te kausnu..

Popravljeno . Popravil thumper
Objavljeno
4 minutes ago, Nearrain said:

O lej ga ..internetni pro cepljenje expert . . . se vedno nabijas    ... priden

Nabijanje gor ali dol. Ne gre pa expert cepljenja ampak statistike. Statistiko je potrebno znati brat.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!