Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
Ob 2. 4. 2021 ob 16:00, DAMI34 pravi:

če mal pofilozofiram:

Rossi bi vse pral, če neb mel problemov z motorjem in leti :P

Cifre so cifre in Morbidelli je dober, dovolj dober kot oba tovarniška voznika.

Kaj se bo pa na koncu izcimilo, bomo pa videli.

Škoda mi je za Morbidellija. Vinales bo moral pokazati najboljše, kar ima, drugače ga čaka poltovarniško moštvo.

pred 16 urami, Kugelschreiber pravi:

A ves kaj, 20 let nazaj je blo 2001. 

Joe Roberts ni iz iste familije kot Kenny sr, jr, in Kurtis Roberts. Remy Gardner pa je Waynov sin.  

Sem gledal, kako je njegov tastari vozil; Wayne Gardner. Dober je bil.

Objavljeno
pred 59 minutami, spartanbp pravi:

Škoda mi je za Morbidellija. Vinales bo moral pokazati najboljše, kar ima, drugače ga čaka poltovarniško moštvo.

Sem gledal, kako je njegov tastari vozil; Wayne Gardner. Dober je bil.

men je najbolj škoda, ker je tako ogromna razlika med tovarniško mašino, pa petronasom. Lani mi je bilo veliko bolj gledljivo, čeprav so mal zadaj capljali vsi skupaj.

Objavljeno
pred eno uro, DAMI34 pravi:

men je najbolj škoda, ker je tako ogromna razlika med tovarniško mašino, pa petronasom. Lani mi je bilo veliko bolj gledljivo, čeprav so mal zadaj capljali vsi skupaj.

Ja, letos je malo čudno. Poltovarniške Yamahe so bile zmeraj hitre.

Objavljeno

Nekdo mora biti zadaj, so pa letos majhne razlike med vsemi moštvi in se mi zato zdi zanimivo za gledat. Škoda, ker imajo gume prevelik vpliv na končni rezultat...kot bi bilo tekmovanje gum ne pa voznikov in motorjev. Hitre proge bodo letos Ducatijeve, Yamaha in Suzuki sta si zelo blizu, Honda nima voznikov...ostali pa tudi niso daleč zadaj.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred eno uro, spartanbp pravi:

Ja, letos je malo čudno. Poltovarniške Yamahe so bile zmeraj hitre.

Še sploh zato, ker je bil lani razvoj pogonskih agregatov zamrznjen in NAJ BI BILI enaki kot lani ...?? Da pa bi tako razliko naredile zgolj modifikacije na aerodinamiki (oklepi) okvirju/vzmetenju??? Pa tastar nej bi imel enak agregat kot tovarniška voznika....

Objavljeno (popravljeno)
pred 42 minutami, nofla pravi:

Še sploh zato, ker je bil lani razvoj pogonskih agregatov zamrznjen in NAJ BI BILI enaki kot lani ...?? Da pa bi tako razliko naredile zgolj modifikacije na aerodinamiki (oklepi) okvirju/vzmetenju??? Pa tastar nej bi imel enak agregat kot tovarniška voznika....

Rossi bi naj imel v bistvu 3. tovarniški motor. Mogoče je pa čas, da se počasi umakne...saj pri svojih 42. letih se kar dobro kosa s 15 do 20 let mlajšimi. Leta pač prinesejo svoje; reakcije, ostrino, stopnjo tveganja ki jo še sprejema. Tega se je potrebno zavedati. Razumem, da bi Rossi še rad dirkal in osvajal naslove, po drugi strani  pa sta bili zadnji 2 dirki zanj eno veliko mučenje. Mogoče bo kaj bolje kaj na naslednjih dirkah. Da mu gume ne ustrezajo, bi pa kar rekel...njegov stil je drugačen in bolj obrablja gume. Po drugi strani pa še kar navijam zanj :) 

Jorge Martin pa me je prijetno presenetil. Za Zarcoja sem tako ali tako vedel, da je hiter. To bo še smešnica, če bosta poltovarniška voznika "nažgala" tovarniška voznika. Zarco je moj skriti adut za naslov SP. 

Honda pa tema brez MM, bodo kar težko splezali zopet na vrh. Tudi če se MM vrne, ne bo takoj sposoben zmagovati oz. ne verjamem da bo kar takoj na začetku vse tvegal. Ponovna poškodba roke bi ga spremenila v doživljenjskega invalida. 

KTM in Suzuki pa sta trenutno zame eno veliko razočaranje, za razred slabša motorja glede na videno. Ampak sezona je dolga, se bom pustil presenetiti.

Popravljeno . Popravil spartanbp
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 34 minutami, nofla pravi:

Na zadnji dirki je stari vozil nekaj krogov enake čase kot Zarco...daleč zadaj niso, razlike so minimalne. Preveč faktorjev je odvisnih za dober rezultat, po eni strani je to bolj zanimivo, po drugi se pa bolj zabriše dejanska razlika.

Objavljeno
pred 5 urami, DAMI34 pravi:

Od kje si zdej to potegnil? Kaj, ko Rossi pride na Petronas je pa kar naenkrat ogromna razlika? S tem, da je bil letos razvoj močno zamrznjen in so samo detajli različni od lani. In plus to, da baje Rossi te detajle ma, praktično gre z enak motor. Lani je Franco vozil 2019 mašino... Eno leto staro... Tko da prosim... 

Ja... So začeli slabo... Rossi, ker je za odpis, Franco, ker je imel težave... Najkasneje v Jerezu bo Franco med prvimi, Rossi pa tam kjer mu je mesto... 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 3 urami, spartanbp pravi:

KTM in Suzuki pa sta trenutno zame eno veliko razočaranje, za razred slabša motorja glede na videno. Ampak sezona je dolga, se bom pustil presenetiti.

Suzuki razočaranje? Dosegli so dve četrti mesti. To sta najboljša Suzukijeva rezultata v Qatarju ever... Dej se zresn... Qatar jr za njih ena najtežjih pist v koledarju... Pa so bili vseeno 2x skor na štengcah....

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 3 urami, vandrovec pravi:

Na zadnji dirki je stari vozil nekaj krogov enake čase kot Zarco...daleč zadaj niso, razlike so minimalne. Preveč faktorjev je odvisnih za dober rezultat, po eni strani je to bolj zanimivo, po drugi se pa bolj zabriše dejanska razlika.

Ja, na koncu je vozil identične čase kot prvi trije. Bolj previdno je začel zaradi gum, v tem času so se ostali odpeljali naprej. Je pa imel tudi Morbidelli težave, nekako niso poltovarniške Yamahe uspele najti pravega ritma. Bomo videli, kako bo na naslednjem prizorišču.

Termas de Rio Hondo je steza, ki Rossiju in Yamahi leži. Pa Ducatiji bodo tukaj zopet močni. Znajo zmagati, če jih zopet ne bodo gume izdale.

Objavljeno
pred 7 minutami, KennyJR pravi:

Od kje si zdej to potegnil? Kaj, ko Rossi pride na Petronas je pa kar naenkrat ogromna razlika? S tem, da je bil letos razvoj močno zamrznjen in so samo detajli različni od lani. In plus to, da baje Rossi te detajle ma, praktično gre z enak motor. Lani je Franco vozil 2019 mašino... Eno leto staro... Tko da prosim... 

Ja... So začeli slabo... Rossi, ker je za odpis, Franco, ker je imel težave... Najkasneje v Jerezu bo Franco med prvimi, Rossi pa tam kjer mu je mesto... 

Od gledanja rezultatov dveh dirk. Ti ne opaziš tega? Glej še 1x

Objavljeno (popravljeno)
pred 8 minutami, KennyJR pravi:

Suzuki razočaranje? Dosegli so dve četrti mesti. To sta najboljša Suzukijeva rezultata v Qatarju ever... Dej se zresn... Qatar jr za njih ena najtežjih pist v koledarju... Pa so bili vseeno 2x skor na štengcah....

Glede na hitrost Ducatija in da jim Quatar nadpovprečno "žre gume", se zna zgoditi, da bodo osvojili naslednje prizorišče v Argentini...če jim seveda tovarniške Yamahe ne bodo vzele lovorike. Spodaj so podatki iz leta 2019;

Brez naslova.png

Popravljeno . Popravil spartanbp
Objavljeno

samo mi je zanimivo.. franco ima lahko težave vale je pa počasen in za v penzijo.. 

v prvi dirki je bil pred oliveiro ki je lani zmagal , pred martinom ki je drugo dirko vodil dolgo časa , pred francom ..alex in nakagami nista bila sploh uvrščena..

drugo dirko je bil pred nakagamijem in petruccijem.. alex ni končal dirke..

glede na lanske končne uvrstitve franca , oliveire , nakagamija , petruxa in alexa  (pa se mi dozdeva da dejansko nekaj pomenijo v motogp) jih je nascal v prvih dveh dirkah.. kakorkoli in iz kateregakoli razloga.. dejansko štejejo samo točke na koncu..

Objavljeno
pred 3 minutami, thumper pravi:

samo mi je zanimivo.. franco ima lahko težave vale je pa počasen in za v penzijo.. 

v prvi dirki je bil pred oliveiro ki je lani zmagal , pred martinom ki je drugo dirko vodil dolgo časa , pred francom ..alex in nakagami nista bila sploh uvrščena..

drugo dirko je bil pred nakagamijem in petruccijem.. alex ni končal dirke..

glede na lanske končne uvrstitve franca , oliveire , nakagamija , petruxa in alexa  (pa se mi dozdeva da dejansko nekaj pomenijo v motogp) jih je nascal v prvih dveh dirkah.. kakorkoli in iz kateregakoli razloga.. dejansko štejejo samo točke na koncu..

Točno tako. Alex je bil lani proti koncu sezone zelo "opasan", ga je bilo milina pogledat. Letos ni duha o njem..a to pomeni, da je za v smeti? :P

Objavljeno
pred 21 minutami, thumper pravi:

rossi ima bolši/novejši motor kot franco

Objavljeno
pred 29 minutami, DAMI34 pravi:

Točno tako. Alex je bil lani proti koncu sezone zelo "opasan", ga je bilo milina pogledat. Letos ni duha o njem..a to pomeni, da je za v smeti? :P

ne bom žalu mausa ..sam bi bil alex glih za v wsbk..

pred 15 minutami, Shillien pravi:

veš ali 100% verjameš kar yamaha napiše?  samo vprašam tako spotoma..

Objavljeno
pred 19 minutami, thumper pravi:

ne bom žalu mausa ..sam bi bil alex glih za v wsbk..

veš ali 100% verjameš kar yamaha napiše?  samo vprašam tako spotoma..

veš ti več kot pa yamaha? vprašam samo tako spotoma, ker je zgleda veliko ljudi tule ki ve več kot pa sami dirkači/ekipe.

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)
pred 7 minutami, Shillien pravi:

veš ti več kot pa yamaha? vprašam samo tako spotoma, ker je zgleda veliko ljudi tule ki ve več kot pa sami dirkači/ekipe.

pred 58 minutami, Shillien pravi:

dosedaj nisem vedel , da si tako globoko seznanjen z vsemi detajli yamahe.. in ne nisem ti fouš za tvoj uspeh.. bi me pa kdaj zanimalo kaj več iz yamahinega tabora iz tvoje roke.. prve roke..

lahko na privat - podpišem tudi izjavo o molčečnosti..

Popravljeno . Popravil thumper
Objavljeno
pred 13 minutami, thumper pravi:

dosedaj nisem vedel , da si tako globoko seznanjen z vsemi detajli yamahe.. in ne nisem ti fouš za tvoj uspeh.. bi me pa kdaj zanimalo kaj več iz yamahinega tabora iz tvoje roke.. prve roke..

lahko na privat - podpišem tudi izjavo o molčečnosti..

spet pametuješ za brezveze, povsod je pisalo, da ima rossi isti motor kot vinales in quartararo. ampak izgleda, da ti veš da se oni lažejo, tako da nevem zakaj sprašuješ za informacije iz prve roke če je očitno da jih maš ti, ker kako bi drugače vedel da oni lažejo? mogoče pa bi blo dobro da bi se brez podpisa kakšne izjave občasno držal molčečnosti.

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Pa saj vi vec veste kot direktorji ekip, ki so pogodbe podpisovali. ? Mladina prepotentna bi rekel. 

Objavljeno
pred 5 minutami, ChilliPalmer pravi:

Pa saj vi vec veste kot direktorji ekip, ki so pogodbe podpisovali. ? Mladina prepotentna bi rekel. 

premalo berejo motosvet ... zato so nevedneži  :P

Objavljeno (popravljeno)
pred 8 urami, spartanbp pravi:

Glede na hitrost Ducatija in da jim Quatar nadpovprečno "žre gume", se zna zgoditi, da bodo osvojili naslednje prizorišče v Argentini...če jim seveda tovarniške Yamahe ne bodo vzele lovorike. Spodaj so podatki iz leta 2019;

Brez naslova.png

Naslednje prizorišče je Portimao. Argentine letos zelo verjetno ponovno ne bomo videli... 

pred 8 urami, DAMI34 pravi:

Od gledanja rezultatov dveh dirk. Ti ne opaziš tega? Glej še 1x

Ne, opazim, da je imel Franco obe dirki tehnične težave, Rossi je pa jajcal... Se bo pokazalo zelo kmalu kako in kaj. Portimao bo še specifičen, potem pa vse po starem... 

Popravljeno . Popravil KennyJR
Objavljeno
pred 10 urami, Shillien pravi:

spet pametuješ za brezveze, povsod je pisalo, da ima rossi isti motor kot vinales in quartararo. ampak izgleda, da ti veš da se oni lažejo, tako da nevem zakaj sprašuješ za informacije iz prve roke če je očitno da jih maš ti, ker kako bi drugače vedel da oni lažejo? mogoče pa bi blo dobro da bi se brez podpisa kakšne izjave občasno držal molčečnosti.

naj bi imel tretji tovarniški motor.. itak ne more imeti istega - kvečjemu enakega.. 

ker je bil razvoj agregatov blokiran so jim dopustili nekaj igranja z elektroniko.. tu se pa dobro ve , da lahko drastično spremenijo nastavitve .. 

in franco je imel 2 dirki tehnične težave s preizkušenim starim motorjem? 

meni je pač malo sumljivo , da lahko ima ena najbolj uspešnih lanskih ekip take težave.

franco s petronasom je bil lani v prvenstvu drugi vinjales pa s tovarniško šesti .. letos sta prvi dve zmagi pobrali obe tovarniški yamahi..

še zmeraj je moje osebno mnenje , da so nekaj ušpičili pri yamahi.. ti pa kakor želiš imaš pravico podati svoje mnenje..

kar se tiče tvojega zadnjega stavka pa : pogovarjamo se ..vsak ima svoje poglede - laične seveda - na rezultate in stanje kakršno je.. tudi ti črpaš svoje "znanje" samo iz informacij , ki ti jih podajo ekipe uradno prek medijev..in nič več..

tako da ko prideš do točke , kjer se nikakor ne moreš strinjat z mano me lahko nehaš brat ali daš na ignore .. tiho pač ne bom samo zato , ker tebi ne paše moj pogled na trenutno stanje .. 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!