Skoči na vsebino

Adventure riding (light off road, vse izven asfalta, teorija, od vožnje do opreme, ter prosti čvek v zvezi s temo)

DAMI34
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34,

TET : TET uradna stran 

Testi ADV motorjev, ADV opreme, vodeni dnevni treningi na poligonih, vikend treningi z vožnjami in challenge dogodki, kratke video vsebine iz poti, koristni nasveti in še in še

Spletna stran: https://www.advspirit.eu/ FB profil: https://www.facebook.com/profile.php?id=61556725967368 Instagram profil: https://www.instagram.com/advspirit.eu/

ACT:

ACT HR_V01.GPX ACT It V01.GPX ACT RO v01 2.GPX ACT_Pyrenees_V01.GPX ACT-GR V01.GPX ACT-PT V1-80.GPX

fa325-ACT_Italy.gpx

Priporočene objave

pred 52 minutami, franc pravi:

Internet pravi 40 km/h (50 km/h na kratke proge) ,če je dovolj fit. Brez problema pa doseže 30 km/h. Torej, če je teren "zajeb.." si "najeb..." .

Biki imajo navado "branit" krave, pa če se še kakšen pes vmeša v "šov" je pa sploh veselo.

Sem se srečal z bikom "iz oči v oči" v ČG (mi je na srečo dovolj hitro "kapnilo" , da sem precej "oranžen" , pa sem počakal na "primerni" oddaljenosti, da se je spravil s ceste, potem ko so se krave končno spokale čez cesto) .

lp

ps. sem kasneje "izvedel" , da barva ni važna in ga razdraži gibanje

srečanje z bikom doživel tudi na normalnem asfaltu. Budala je mene in kolega v Razdrtem uočio na 100m in se zagnal proti nama (kok je mela vpliva rdeča yamaha od kolega ne bi vedel). So ga lovili tako gasilci, kot policaji. 

Aja, obrnila sva (tak hitro kot nikol v lajfu) in zbežala nazaj proti Postojni na AC...tam je manj bikov :P

S psi je mnogo lažje, najhujši problem je trop in seveda potem njihova moč, ko se drug drucga rajcajo. Sem jih že brcal, da so se umaknili, običajno pa počakam, da pride blizu potem pa poknem po gasu.

Sicer znajo zajebavat celo na asfaltu, sploh če čuvajo čredo, sam na asfaltu guma bolj drži kot na šodru. :P

Nauk zgodbe: z maso 8bik ma skor tono najbrž) se ni za zajebavat

11800113_903337549735798_7634432019155653575_n.jpg.3773d5a3e4cfa861f572d10b27575215.jpg

Drgač pa sem mel nekaj srečanj, najhuje je bilo na Dinari, ker tile konji od psa (sploh ne vem pasme, velik pa ko osel) so res prekleto posestniško razpoloženi in sta me opazila vsaj na 500m razdalje. Pa potem usrane đukele bliz ene vasi proti Ramskemu jezeru. Zapisano tule:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dovolj velik pes te zlahka prevrne, bolj pa je nevarno, da ti pride "pod kolo" . Ravno tako v ČG se je pes zagnal za kolegom pred menoj, seveda ni imel možnosti, da ga ujame na asfaltu, samo ko je "odnehal" , se je "obrnil" direktno pod moj prednji kolo ( "zgrešil" sem ga za par centimetrov) .

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... jest sem šel ( sva šla z ženo), sicer z bicikli od Barbarige proti Balam po makadamu.... se zapodijo Đukele v naju...  alfa samec se je k sreči zapodil vame, ne v ženo, čekane zasadil v moje stegno...in sem z njegovimi čekani v moji nogi peljal kakih 20m....ga ene parkrat usekal z roko po glavi, da je spustil.... mu ni bilo čisto jasno od kod šamarji ... se ponovno zapodi za mano... snamem nogo s pedala in ga z SPD podplatom nabašem v gobec... kot konj....  samo usedel se je... ostala horda cuckov se tudi ustavi... mi2 pa na polno "po gasu".

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na kolesu me še niso napadli, me je pa enkrat en zgrabil za podplat "MX škornja" (na motorju) , nekako "nisem imel srca" , da ga "šutnem" v glavo, pa sem samo "nastavil" škorenj, na srečo je hitro odnehal, drugače bi ga...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sem pasjeljubec, pa ga z lahkoto kresnem (nej se nauči beštja butasta, v večini primerov je podobno kot "čejsing d kar", laufa in grozi)....uf @Zivnorctvoje zgodbe ti pa ne zavidam, moto oprema je le boljša ob ugrizih. :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sicer ni za v to temo, ma naš hrt naj bi laufal blizu 70...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 9 minutami, BRANE pravi:

Če je pravih let in dovolj fit, z lahkoto.

Mi smo imeli mešanca labrador/doga in je z lahkoto dosegel 60 km/h.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

2 hours ago, Zivnorc said:

... jest sem šel ( sva šla z ženo), sicer z bicikli od Barbarige proti Balam po makadamu.... se zapodijo Đukele v naju...  alfa samec se je k sreči zapodil vame, ne v ženo, čekane zasadil v moje stegno...in sem z njegovimi čekani v moji nogi peljal kakih 20m....ga ene parkrat usekal z roko po glavi, da je spustil.... mu ni bilo čisto jasno od kod šamarji ... se ponovno zapodi za mano... snamem nogo s pedala in ga z SPD podplatom nabašem v gobec... kot konj....  samo usedel se je... ostala horda cuckov se tudi ustavi... mi2 pa na polno "po gasu".

bejz v holivud….🤦🏻😃

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

19 minutes ago, BRANE said:

hehe…sem pa res enga hrta srecal..…kurba je mel dlako mogoce je bil Afganistanski…🤷🏼‍♂️😃ma sem ga zasipal z kamencki….bogi revez….

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   3 članov

• Satao
    • franc
    • motom
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!