Skoči na vsebino

Adventure riding (light off road, vse izven asfalta, teorija, od vožnje do opreme, ter prosti čvek v zvezi s temo)

DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34,

TET : TET uradna stran 

Testi ADV motorjev, ADV opreme, vodeni dnevni treningi na poligonih, vikend treningi z vožnjami in challenge dogodki, kratke video vsebine iz poti, koristni nasveti in še in še

Spletna stran: https://www.advspirit.eu/ FB profil: https://www.facebook.com/profile.php?id=61556725967368 Instagram profil: https://www.instagram.com/advspirit.eu/

ACT: https://adventurecountrytracks.com/

ACT HR_V01.GPX ACT It V01.GPX ACT RO v01 2.GPX ACT_Pyrenees_V01.GPX ACT-GR V01.GPX ACT-PT V1-80.GPX

fa325-ACT_Italy.gpx

Priporočene objave

Objavljeno
pred 14 minutami, BIF pravi:

Ko sem bil prvič v dolini Theth iz Gusinj (danes znamenita SH20) ni bilo asfalta...tistemu bi tudi kolovoz skrajno težko rekli. Do same doline je bilo s štirikolesnikom težko priti...kak nori Poljak z predelanih Pajerotom ali Patrolom, pa res izjemoma kak dober enduro z zelo dobrim voznikom... Ampak je bilo izjemno lepo.

Danes na zgoraj našteto "potujejo" taki izločki... Ni več lušno...

IMG_4452.jpeg

Mal te popravim:

Gusinje Skadar je SH20, znameniti ovinki so pri Grabomu, medtem ko je vzporedna dolina Skadar - Theth (SH21). Včasih je bila komplet makedam, lani že asfalt v smeri Skadar Theth (SH21), nato pa od Thetha proti Prekalu še šoder, ampak jo že brusijo, širijo, nasipajo, tako da letos al pa naslednje leto bo tudi tam konec veselja. Je pa res, da je zračna razdalja med Gusinjami in Thethom dobrih 18 km, je pa prehod meje, če obstaja bolj peš kot ne.

Po asfaltiranih delih je že ful turizma in prometa (velja za obe).

Enaka groza je v Romuniji preko Transfagarasana in Transalpine. Od hranjenja medvedov, masovnega turizma, gneče na vseh vrhovih itd.. Ostane še neokrnjena Strategica, cesta 704 do starega jezu in nekaj drugih cestic, ki so stran od Karpatov. 

• Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)
2 hours ago, DAMI34 said:

Ja...pravkar neki pregledujem in najdem...ujembemti  nadčloveške napore....moje v glavnem :(

FB_IMG_1534273459211.jpg.4c1de6affd9ad12685ba35f9e5524b6d.jpg.2714609ff3013346d6ceff466e0a3a7f.jpg

taku ne bo šlo...en hoce naprej drug ga pa nazaj vleče.....😀...je pasal en mrzu pir po teh naporih...ne mi govort....

Popravljeno . Popravil Satao
  • Haha 1
  • Zmeden 1
Objavljeno
pred 10 minutami, Satao pravi:

taku ne bo šlo...en hoce naprej drug ga pa nazaj vleče.....😀...je pasal en mrzu pir po teh naporih...ne mi govort....

bolje da ti ne povem, kaj vse je pasalo...nam se je zdelo, no vsaj meni, da smo ful uigran orkester :P

od tu naprej...ja je šlo sam še navzdol :P

pozabu povedat: Roki se je res trudu :D

• Haha 3
  • Šokiran 1
Objavljeno
pred 34 minutami, DAMI34 pravi:

bolje da ti ne povem, kaj vse je pasalo...nam se je zdelo, no vsaj meni, da smo ful uigran orkester :P

od tu naprej...ja je šlo sam še navzdol :P

pozabu povedat: Roki se je res trudu :D

.

.... cel kurac :eek::D

• Haha 2
Objavljeno (popravljeno)
pred 7 urami, DAMI34 pravi:

Mal te popravim:

Gusinje Skadar je SH20, znameniti ovinki so pri Grabomu, medtem ko je vzporedna dolina Skadar - Theth (SH21). Včasih je bila komplet makedam, lani že asfalt v smeri Skadar Theth (SH21), nato pa od Thetha proti Prekalu še šoder, ampak jo že brusijo, širijo, nasipajo, tako da letos al pa naslednje leto bo tudi tam konec veselja. Je pa res, da je zračna razdalja med Gusinjami in Thethom dobrih 18 km, je pa prehod meje, če obstaja bolj peš kot ne.

Po asfaltiranih delih je že ful turizma in prometa (velja za obe).

Enaka groza je v Romuniji preko Transfagarasana in Transalpine. Od hranjenja medvedov, masovnega turizma, gneče na vseh vrhovih itd.. Ostane še neokrnjena Strategica, cesta 704 do starega jezu in nekaj drugih cestic, ki so stran od Karpatov. 

Se strinjam z napisanim...nisem pa želel pretirano komplicirat z oznakami, ker se najdejo primerki, ki jim je vožnja do Brežic navigcijski problem. Omenil sem SH20, ker so mnogi za njo vsaj že slišali...ostale št povzročajo zmedo😂...sicer pa oba veva za katere ceste in smeri gre.

SH20 ko je bila še makadamska...dolina Theth, ko je izgubljala nedolžnost...to lepo vodiko pa verjetno tudi poznaš....

IMG_4453.jpeg

IMG_4454.jpeg

IMG_4455.jpeg

IMG_4456.jpeg

Popravljeno . Popravil BIF
  • Všeč mi je 8
Objavljeno

Ja, Albanija je lepa, pa relativno blizu vsaj ta del. 

• Všeč mi je 1
Objavljeno

hehe...kwa sere @Kmet2 sele zdaj opazu

On 5/22/2025 at 3:06 PM, DAMI34 said:

od tu naprej...ja je šlo sam še navzdol

zdaj razumem to izjavo....od tu slo samo navzdol v vajinih odnosih.....:)

• Haha 1
Objavljeno
pred 55 minutami, Satao pravi:

hehe...kwa sere @Kmet2 sele zdaj opazu

zdaj razumem to izjavo....od tu slo samo navzdol v vajinih odnosih.....:)

Ne ne...v glasbeni točki v glavnem 😛

• Všeč mi je 1
Objavljeno

V petek mam plan da odvozim ACT Rijeka-Karlobag (dan 2) potem pa domov. torej štart zjutraj okrog 8. max 9 ure, da sem ob 9- 10 uri v Rijeki najkasneje, nato pa na "čvoru Kraljevica" (na koncu AC) zavijem na ACT

Če je kdo na volji za družbo, sem za.  image.png.eeb85b344da97213ea418c4323a98c20.png

• Všeč mi je 3
Objavljeno
1 hour ago, DAMI34 said:

V petek mam plan da odvozim ACT Rijeka-Karlobag (dan 2) potem pa domov. torej štart zjutraj okrog 8. max 9 ure, da sem ob 9- 10 uri v Rijeki najkasneje, nato pa na "čvoru Kraljevica" (na koncu AC) zavijem na ACT

Če je kdo na volji za družbo, sem za.  image.png.eeb85b344da97213ea418c4323a98c20.png

ko bos sel na Vjetar sa Dinare me zvrcn.....ACT (cro) day 4.....tam je borba.....no vsaj jaz sem se boril...sam-seboj.....

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 4 minutami, Satao pravi:

ko bos sel na Vjetar sa Dinare me zvrcn.....ACT (cro) day 4.....tam je borba.....no vsaj jaz sem se boril...sam-seboj.....

ne bom šel, se nočem borit sam s seboj :P 

• Haha 1
Objavljeno
57 minutes ago, DAMI34 said:

ne bom šel, se nočem borit sam s seboj :P 

kakor zeliš😀....meni je bla muka.......ne mores prtisn..ode guma al pa felga....nabija pa non stop......ni uzitka.....sicer pa, enim pa to sede...?

• Všeč mi je 6
  • Hvala 1
Objavljeno
pred 12 minutami, Satao pravi:

kakor zeliš😀....meni je bla muka.......ne mores prtisn..ode guma al pa felga....nabija pa non stop......ni uzitka.....sicer pa, enim pa to sede...?

.

... nujno ... probat :D

• Všeč mi je 1
Objavljeno
Just now, pik1 said:

.

... nujno ... probat :D

samo gazi duso......pa sabo vzemi KTM in AT......en izkusen drugi pac ne.......ce dobro spremljam.....😀

• Zmeden 1
Objavljeno
pred 9 minutami, Satao pravi:

samo gazi duso......pa sabo vzemi KTM in AT......en izkusen drugi pac ne.......ce dobro spremljam.....😀

.

... v tvojem spremljanju je občutiti "luknje" :eek::kva2:

Objavljeno
6 minutes ago, pik1 said:

.

... v tvojem spremljanju je občutiti "luknje" :eek::kva2:

WTF......obstaja model, ki je fural pred menoj ta ACT an AT...KTM itak ni sposoben to zvozit..se oba strinjava....LOL...ehhhh...pokoplji T7.....😀

• Zmeden 1
Objavljeno
pred 35 minutami, Satao pravi:

Sem šel prov poiskat moj headcam video na računalniku. Da vidim primerjavo. Sem šel gor na dan 1. november 2022. Se spomnim da je s pr7 res letelo in sem se spraševal, kako bi tole zgledal s kakšnim večjim motorjem. Zdej sem dobu odgovor. 

Je pa res zahtevna podlaga. O tem ni debate. In se res pozna vsaka kila. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred eno uro, Satao pravi:

.

... bolj ko tole gledam in obračam .... ni videt prov neke hude razlike v podlagi napram lanskoletni "Theth" trasi ... tko da ... T7 še ni za pokop :D

• Haha 2
Objavljeno
14 minutes ago, pik1 said:

.

... bolj ko tole gledam in obračam .... ni videt prov neke hude razlike v podlagi napram lanskoletni "Theth" trasi ... tko da ... T7 še ni za pokop :D

tute Albance…mi vsi sede furamo….T7 sam dobro zgleda pa dobro se cuje….😂🤷🏼‍♂️.

joj se ponavlj🤦🏻am…..😂

• Všeč mi je 2
  • Hvala 2
Objavljeno
pred 14 urami, Satao pravi:

ah kje pa, jaz sem starejši guspod, guma je tudi v zadnji četrtini in se grem bolj advenčr turizem (pa čimmanj se rad matram :P ). Ko je jeba raje obrnem, sploh če sem sam. Dan 2ACT CRO, vsaj kar ga poznam cca 2/3 (vinodolc senj, pa alan štirovača-dabar) sem zihr že prevozil ,je bolj turističen.

ps. to je dan 4 na Dinaro?

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 13 urami, UrošG pravi:

Sem šel prov poiskat moj headcam video na računalniku. Da vidim primerjavo. Sem šel gor na dan 1. november 2022. Se spomnim da je s pr7 res letelo in sem se spraševal, kako bi tole zgledal s kakšnim večjim motorjem. Zdej sem dobu odgovor. 

Je pa res zahtevna podlaga. O tem ni debate. In se res pozna vsaka kila. 

s težko kravo nabija in ni veselja. Če ma težka krava 200mm vzmetenja je še slabše. Ne moreš počasi, ko odpreš ga pa odbija :P

• Všeč mi je 2
Objavljeno
42 minutes ago, DAMI34 said:

ah kje pa, jaz sem starejši guspod, guma je tudi v zadnji četrtini in se grem bolj advenčr turizem (pa čimmanj se rad matram :P ). Ko je jeba raje obrnem, sploh če sem sam. Dan 2ACT CRO, vsaj kar ga poznam cca 2/3 (vinodolc senj, pa alan štirovača-dabar) sem zihr že prevozil ,je bolj turističen.

ps. to je dan 4 na Dinaro?

Itak to vse poznas drugi-tretji dan na ACT cro..(to je tvoj rajon)....Jaz bi sel raje na prvi dan...Iz Kamenjaka....to je meni neznano....Ma mene tok ta BMW psihira...da skoda besed....😀...Ja 4 dan iz Knina....

p.s...a ti mogoče veš so ribe v Šatorskom jezeru....da nam kje lačn.....😀

Objavljeno
pred 34 minutami, Satao pravi:

Itak to vse poznas drugi-tretji dan na ACT cro..(to je tvoj rajon)....Jaz bi sel raje na prvi dan...Iz Kamenjaka....to je meni neznano....Ma mene tok ta BMW psihira...da skoda besed....😀...Ja 4 dan iz Knina....

p.s...a ti mogoče veš so ribe v Šatorskom jezeru....da nam kje lačn.....😀

Nekaj prvega dne sem prevozil, ne vse, v glavnem po Učki, pa z dveh oz treh koncev gor..v izi. Kaj je pa narobe z BMW? Še Adam R. ga je pohvalil. Zadnjega :P prejšnjega je skurcal.

ps. če si vegetarjanc si boš na Šatorskem lahko naredu solato z alg (mogoče so lokvanji, kaj pa jaz pojma imam kaj not rase) :P rib pa verjetno ni. Bolje s sabo kaj pritovorit. Sicer je pa razdalja tok kratka, da jo počiš dol v uri pa pol, potem pa v Livno na čevape :D

dan 2 ACT sem izbral ravno zato ker poznam, pa bi rad nardil mal fotk, kak razgled posnel z dronom, pa tko v izi odfural.

• Všeč mi je 1
  • Srček 1
Objavljeno
20 minutes ago, DAMI34 said:

Nekaj prvega dne sem prevozil, ne vse, v glavnem po Učki, pa z dveh oz treh koncev gor..v izi. Kaj je pa narobe z BMW? Še Adam R. ga je pohvalil. Zadnjega :P prejšnjega je skurcal.

ps. če si vegetarjanc si boš na Šatorskem lahko naredu solato z alg (mogoče so lokvanji, kaj pa jaz pojma imam kaj not rase) :P rib pa verjetno ni. Bolje s sabo kaj pritovorit. Sicer je pa razdalja tok kratka, da jo počiš dol v uri pa pol, potem pa v Livno na čevape :D

dan 2 ACT sem izbral ravno zato ker poznam, pa bi rad nardil mal fotk, kak razgled posnel z dronom, pa tko v izi odfural.

si Nor, v Livno?...po tisti ravnini...?Skratka, plan je tak, da mam bazni tabor na Šatorskom ...in potem....mal okol....

jebote flora in fauna....pa še sushi......Ne mi omenjat BMW...kr ošpice dobim......😀

p.s. Se javim, če preživim...😀

• Všeč mi je 2
  • Srček 1
Objavljeno
pred 2 minutami, Satao pravi:

si Nor, v Livno?...po tisti ravnini...?Skratka, plan je tak, da mam bazni tabor na Šatorskom ...in potem....mal okol....

jebote flora in fauna....pa še sushi......Ne mi omenjat BMW...kr ošpice dobim......😀

p.s. Se javim, če preživim...😀

Srečno Kekec. Na Šatorskem maš rasfukan hotel, je pa kup folka. S sabo pritovori čevape, v hotelu postavi šotor in zvečer (verjetno ne boš sam, ker kup folka tam prespi) zažariš :D

• Všeč mi je 1
  • Haha 1

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!