Skoči na vsebino

Adventure riding (light off road, vse izven asfalta, teorija, od vožnje do opreme, ter prosti čvek v zvezi s temo)

DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34,

TET : TET uradna stran 

Testi ADV motorjev, ADV opreme, vodeni dnevni treningi na poligonih, vikend treningi z vožnjami in challenge dogodki, kratke video vsebine iz poti, koristni nasveti in še in še

Spletna stran: https://www.advspirit.eu/ FB profil: https://www.facebook.com/profile.php?id=61556725967368 Instagram profil: https://www.instagram.com/advspirit.eu/

ACT: https://adventurecountrytracks.com/

ACT HR_V01.GPX ACT It V01.GPX ACT RO v01 2.GPX ACT_Pyrenees_V01.GPX ACT-GR V01.GPX ACT-PT V1-80.GPX

fa325-ACT_Italy.gpx

Priporočene objave

Objavljeno
6 hours ago, vandrovec said:

Kakšen fotoaparat uporabljaš? ...so slike spremenjene, ker povečat se jih pa ne more? Me zanima, ker iščem nek telefon z dobrim fotoaparatom...upam da ni S 25 ultra?

Iphone 11....ja so dodelane...če mas dobro osnovo se potem, da dobro dodelat fotko.....Low resolution so iz dveh razlogov in sicer ker so naložene direktno iz telefona in pa vrjetno forum izvede kompresijo......na mojmu iCloud-u so HD....

recimo tale je neobdelana in ma 2.6 MB na pc....tukaj pa zgolj 1.2

IMG_4916.JPEG

• Všeč mi je 9
Objavljeno

• Všeč mi je 6
  • Hvala 1
Objavljeno

@HyperJackkako se tele gume obnesejo? kaka kilometrina mešan cikelšodr/asfalt? Kako so na mokrem asfaltu in pa cena, če se ne motim si ti zastopnik.

20250725_184239.jpg.b916913c870a5bfe906fc20a2f44aaa4.jpg

Objavljeno (popravljeno)
pred 17 minutami, DAMI34 pravi:

@HyperJackkako se tele gume obnesejo? kaka kilometrina mešan cikelšodr/asfalt? Kako so na mokrem asfaltu in pa cena, če se ne motim si ti zastopnik.

20250725_184239.jpg.b916913c870a5bfe906fc20a2f44aaa4.jpg

Tole je Xplorer Adventure v običajni mešanici, računam na okoli 3kkm, guma je na otip medium, daje dober in zanesljiv občutek. V dežju pa vozim temu stilu gume primerno. 

Na voljo tudi različica v trši izvedbi, za katero pa se zaenkrat nisem odločil testirat, ker trenutno delam premalo kilometrov.

Sem pa zastopnik za Slovenijo, da.

dimenzije 90/90-21, 150/70-18, 150/70-17

Popravljeno . Popravil HyperJack
  • Všeč mi je 1
  • Hvala 2
Objavljeno

Taka ogledala bi rabil, kje v Slo oz EU jih dobim, da ne študiram celga neta?

527773591_24240277415592560_150846923001870926_n.jpg

Objavljeno
pred 2 urami, DAN pravi:

ma kje doma :(

Se je tip iz AU ravno danes hvalil s fotko na FB skupini ktm 390 advR...prvi moped v AU.

Me je melo da mu takoj zapišem: moj je že v Nemčiji :P (zafukal pa je šel cel kontejner z 10imi mopedi za MotoXgen..v Nemčijo. )

Objavljeno
pred 56 minutami, DAMI34 pravi:

ma kje doma :(

Se je tip iz AU ravno danes hvalil s fotko na FB skupini ktm 390 advR...prvi moped v AU.

Me je melo da mu takoj zapišem: moj je že v Nemčiji :P (zafukal pa je šel cel kontejner z 10imi mopedi za MotoXgen..v Nemčijo. )

Delam v Luki Koper, poznam zelo dobro logistiko in verjemi, da se kontejnerji ne izgubljajo kar tako. 100% sem, da so to le izgovori. Ampak ni važno. Da ga  le čimprej dobiš. Če je v Nemčiji kontejner bo v Slo v največ dveh dneh, kakšen dan zraven, če gre z železnico...

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 2 minutami, kp-kp pravi:

Delam v Luki Koper, poznam zelo dobro logistiko in verjemi, da se kontejnerji ne izgubljajo kar tako. 100% sem, da so to le izgovori. Ampak ni važno. Da ga  le čimprej dobiš. Če je v Nemčiji kontejner bo v Slo v največ dveh dneh, kakšen dan zraven, če gre z železnico...

ne, bo res, kar sem zapisal, so ga tudi pri Motxih iskali. Vsekakr ni nič krivde na njih. Mam VIN cifro in račun, bi moral priti včeraj v Lj. Manjka jim celih 10 kom motorjev, ki niso prišli na naslov :P sicer pa nima veze. Bo že.

Lah ti povem zgolj za info, da je meni Pošta Slovenije oddala celo paleto eni X stranki v Murski soboti, a naslov je bil v Mariboru. Dejansko je X stranka (jebiga tut oni niso preverili) prejela dve pošijlki in celo plačala vse :D

Objavljeno

Nemčija, pošta in pošiljke, je najslabša možna kombinacija. V najboljšem primeru se s pošiljko ukvarjajo kakšni Pakistanci, v najslabšem pa ti pošljejo pošiljko v Pakistan. Nemčija in logistika je tako v ku..cu, da tudi smešno ni več.

Objavljeno
pred 2 urami, franc pravi:

Nemčija, pošta in pošiljke, je najslabša možna kombinacija. V najboljšem primeru se s pošiljko ukvarjajo kakšni Pakistanci, v najslabšem pa ti pošljejo pošiljko v Pakistan. Nemčija in logistika je tako v ku..cu, da tudi smešno ni več.

Res. Iz Louisa so mi kr neki poslal. Drgač pa tudi  MS je poden.  15 minut sm rabil, da sm tala post napisal. 😈😱

Objavljeno
pred 6 urami, DAMI34 pravi:

ne, bo res, kar sem zapisal, so ga tudi pri Motxih iskali. Vsekakr ni nič krivde na njih. Mam VIN cifro in račun, bi moral priti včeraj v Lj. Manjka jim celih 10 kom motorjev, ki niso prišli na naslov :P sicer pa nima veze. Bo že.

Lah ti povem zgolj za info, da je meni Pošta Slovenije oddala celo paleto eni X stranki v Murski soboti, a naslov je bil v Mariboru. Dejansko je X stranka (jebiga tut oni niso preverili) prejela dve pošijlki in celo plačala vse :D

Poštar je pač falil naslov. Sem slišal eno zgodbo z avtobusarjem, ki je izletnike odpeljal v mestece z enakim imenom 800 km v napačno smer... Šifra kontejnerja in prevzemnik (špediter) s točnom datumom (tudi uro včasih) sta znana bistveno preden prispe kontejner v Luko. Ni vseeno ali je na dnu ali na vrhu skladovnice prav zaradi prevzema. Tudi pozicija na ladji je točno znana. Zakaj in sploh če, je končal v Nemčiji pa vesta špediter in naročnik. Včasih so prevoznine nelogične in nekdo kaj prišpara na račun bolj ugodnega ladjarja, ki pač vozi drugam. Za en kontejner KTM-ov ni nobene škode, ker bodo kupci že počakali. Za repro material za kakšno fabriko, ki pričakuje "just in time" pa bi se zgodilo v normalnih razmerah s pretočnim Suezom, prvič, zadnjič in nikoli več.

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Kasneje boš dobil, kasneje se bo pokvaril.  Nič bat.

(Malo heca)

• Haha 7
Objavljeno
pred 10 urami, kp-kp pravi:

Poštar je pač falil naslov. Sem slišal eno zgodbo z avtobusarjem, ki je izletnike odpeljal v mestece z enakim imenom 800 km v napačno smer... Šifra kontejnerja in prevzemnik (špediter) s točnom datumom (tudi uro včasih) sta znana bistveno preden prispe kontejner v Luko. Ni vseeno ali je na dnu ali na vrhu skladovnice prav zaradi prevzema. Tudi pozicija na ladji je točno znana. Zakaj in sploh če, je končal v Nemčiji pa vesta špediter in naročnik. Včasih so prevoznine nelogične in nekdo kaj prišpara na račun bolj ugodnega ladjarja, ki pač vozi drugam. Za en kontejner KTM-ov ni nobene škode, ker bodo kupci že počakali. Za repro material za kakšno fabriko, ki pričakuje "just in time" pa bi se zgodilo v normalnih razmerah s pretočnim Suezom, prvič, zadnjič in nikoli več.

sj to pravim, da je bil datum dostave znan, št. šasije mopeda, ki prispe tudi. Mogoče je bil kombiniran kontejner, no saj ni važno, par dni zamude, kaj je to proti večnosti :D

• Všeč mi je 1
Objavljeno (popravljeno)
On 7/31/2025 at 6:40 PM, DAMI34 said:

se hoces peljat k profesor, ki ti jih bo prodal?….Kupi Xplorer 01….ugotovi pravi tlak za motor, ki ga vozis….in to je to, end of story za teren…👏👏👏

IMG_5795.jpeg

Popravljeno . Popravil Satao
  • Všeč mi je 5
Objavljeno

nikol se ne bom peljal kot profesor, se bom pa kot starejši občan, ki je občasno razposajen :P

ps. nimajo dimenzij za 390koADVR, pa tudi so preveč terenske. Rabim nekaj, mal bulše kot je sedaj nameščeno (enduro trail+). Verjetno bom poskusil z XT+

• Všeč mi je 4
Objavljeno

Pozdravljeni. Ima mogoče kdo kak off road  track poti LJ/Koper 

Objavljeno

hard endure in krosi, brez tablic običajno. Pri Plominu je itak raj za take :D

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!