RobiRoberto Objavljeno December 8, 2016 Deli Objavljeno December 8, 2016 Če sem si med včerajšnjim gledanjem oddaje Mega tovarne, na kanalu National Geographic, pravilno zapomnil, bi vse steklenice piva Heineken, ki ga proizvedejo v enem letu, če bi jih postavili v vrsto eno za drugo, po ekvatorju štirikrat obkrožile svet ... dr.looney, notranc in Bmflar 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 8, 2016 Deli Objavljeno December 8, 2016 Danes sem se odpeljal od doma ob 10.00, ter vrnil nazaj ob 15.00 in v teh petih urah obvozil trojček klavž v občini Idrija. Ker se je Živnorc na svoji zadnji vožnji očitno nekje izgubil , bi rad prevzel njegov forumski vzdevek ... notranc, Erik99, CINDAPP in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 10, 2016 Deli Objavljeno December 10, 2016 (popravljeno) Ker sva se s kolesom ta teden za letos že poslovila od Brusovih, Putrihovih in Kanomeljskih klavž, sva se danes poslovila še od Oblakovega vrha in Dolenje Trebuše. Od doma sva se odpeljala ob 8.30 in vrnila nazaj čez 4 ure. Popravljeno December 10, 2016. Popravil RobiRoberto Pepos, bisson, notranc in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno December 11, 2016 Deli Objavljeno December 11, 2016 Saj vem (vidim), da je bilo mraz in da je 50 km kar precej na takšnem biciklu (ni gorc in je zato hiter, posledično zebe še bolj) in da večina življa doma greje riti, zato nimajo pojma, kaj pomeni gonit in pospešeno dihat tak mraz ... ampak ne moreš temu rečt downhill no ... Vožnja po makadamski cesti širine 5 metrov nima absolutno nič skupnega z downhillom ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 11, 2016 Deli Objavljeno December 11, 2016 (popravljeno) Angleško slovenski spletni slovar: DOWNHILL - dol (po hribu) - navzdol - spust NI GORC IN JE ZELO HITER = je gorsko kolo in vseeno dovoj hitro, če imaš v nogah dovolj moči ... GO_Tomi_GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ... Popravljeno December 11, 2016. Popravil RobiRoberto ataIBA 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno December 11, 2016 Deli Objavljeno December 11, 2016 Ne bom komentiral SMX17 in ataIBA 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 13, 2016 Deli Objavljeno December 13, 2016 Od nedelje do pred približno eno uro "smo bili odrezani od sveta" = brez internetne povezave in posledično tudi brez TV ... Varadero Team Logatec (Bogdan) HVALA, ker brez "tvojega" programa za obdelavo fotografij GIMP 2 ne bi mogel narediti svojega prvega kolaža z naslovom Kanomeljske Krnice z dodatki ... Joker in Keiko 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 14, 2016 Deli Objavljeno December 14, 2016 Včeraj je moja draga pospravljale "šaro" in v njej našla tudi nekaj mojih fotografij, med katerimi je bila tudi ena iz mojega tretjega letnika ETŠ in na kateri se po izgledu še vedno spomnim sedem mojih tedenjih sošolcev. To je bilo pred približno 38 leti ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 14, 2016 Deli Objavljeno December 14, 2016 (popravljeno) Ob 11. 12. 2016 at 7:05, GO_Tomi pravi: Saj vem (vidim), da je bilo mraz in da je 50 km kar precej na takšnem biciklu (ni gorc in je zato hiter, posledično zebe še bolj) in da večina življa doma greje riti, zato nimajo pojma, kaj pomeni gonit in pospešeno dihat tak mraz ... ampak ne moreš temu rečt downhill no ... Vožnja po makadamski cesti širine 5 metrov nima absolutno nič skupnega z downhillom ... Ali je to zate bolj podobno pravemu downhillu ? Lansko leto sedmega oktobra ... Popravljeno December 14, 2016. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno December 14, 2016 Deli Objavljeno December 14, 2016 Ob 13. 12. 2016 at 11:45, RobiRoberto pravi: .... programa za obdelavo fotografij GIMP 2 ne bi mogel narediti svojega prvega kolaža z naslovom Kanomeljske Krnice z dodatki ... Zakaj si pa kar 5 enakih kolažev gor nalepil, samo okvirji so malenkost drugačni? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 14, 2016 Deli Objavljeno December 14, 2016 Postopek "gradnje" ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno December 14, 2016 Deli Objavljeno December 14, 2016 4 hours ago, RobiRoberto said: Ali je to zate bolj podobno pravemu downhillu ? Ne. To je vožnja po cesti navzdol. Nekaj, kar gorski kolesarji ne počnemo. To je čista zguba časa in zapravljen dan. Govorim resno in brez sarkazma. Vsakomur sicer svoje oz. kar mu paše, s spoštovanjem in brez slabe namere, ampak to ni gorsko kolesarjenje. Za pokušino: to je mene lani novembra snemal kolega na nočnem spustu iz Čavna. Glih tolko, da malo občutiš, kaj bi lahko bil downhill (pa to ni, ker se ponoči vozi veliko bolj počasi). RobiRoberto in bisson 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 15, 2016 Deli Objavljeno December 15, 2016 ... fazerčk in ataIBA 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gusar Objavljeno December 15, 2016 Deli Objavljeno December 15, 2016 pred 17 urami, GO_Tomi pravi: Ne. To je vožnja po cesti navzdol. Nekaj, kar gorski kolesarji ne počnemo. To je čista zguba časa in zapravljen dan. Govorim resno in brez sarkazma. Vsakomur sicer svoje oz. kar mu paše, s spoštovanjem in brez slabe namere, ampak to ni gorsko kolesarjenje. Za pokušino: to je mene lani novembra snemal kolega na nočnem spustu iz Čavna. Glih tolko, da malo občutiš, kaj bi lahko bil downhill (pa to ni, ker se ponoči vozi veliko bolj počasi). Dragi Tomi, nevem zakaj se zapenjaš glede spusta z hriba navzdol(kar v prevodu pomeni),če bi uporabljali sovenščino bi tvoje pojmovanje pomenilo :Čez drn in strn.Ampak ker smo bol nobel ,če rečemo downhil,kar bi lahko to tudi pomenilo pač uporabljamo to frazo.Če,bi prebral Robertove objave od začetka bi verjetno pokapiral za kaj je takle spust za Roberta velik dosežek. franc, raza, jskrablin in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 15, 2016 Deli Objavljeno December 15, 2016 Downhill Idrija 1993 = "brezpotje" + asfalt + makadam + "stezice" ... Ktr1sk 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno December 15, 2016 Deli Objavljeno December 15, 2016 pred 3 minutami, RobiRoberto pravi: Downhill Idrija 1993 = "brezpotje" + asfalt + makadam + "stezice" ... Robi, zdaj ko obvladaš Muvimejker lahko take predolge filme kompajliraš na gledljivih 4-6 minut... Srečno in ne popuščaj. RobiRoberto, gusar in Bmflar 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno December 15, 2016 Deli Objavljeno December 15, 2016 Kar sem povedal je, da ne moreš spečt 2 zrezka in rečt, da si speku pol prasca. Zato še enkrat (in hkrati zadnjič): Vožnja po makadamski cesti širine 5 metrov nima absolutno nič skupnega z downhillom ... Over & Out Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Carlo Objavljeno December 16, 2016 Deli Objavljeno December 16, 2016 (popravljeno) ... Popravljeno December 16, 2016. Popravil Carlo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bmflar Objavljeno December 16, 2016 Deli Objavljeno December 16, 2016 Roberto ... kje si zdej ???? RobiRoberto in notranc 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 16, 2016 Deli Objavljeno December 16, 2016 (popravljeno) Kje drugje, kakor zopet za računalnikom na kavču v dnevni sobi in moja največja prijatelja Bil in Tačka na moji levi strani, za njima, na istem kavču pa še moja draga. Ker danes zjutraj nisem pričakoval 4 oC in okolico brez slane sem se od doma odpeljal ob 9.00 in vrnil nazaj ob 11.00. Tokratni posnetek vožnje z mojim Cultom iz Ledin ("pr'Šnitu") v Spodnjo Idrijo (avtobusno postajališče) bi bil lahko mnogo boljši kakor lanski, posnet z "mikro kamero", če jaz danes kamere ne bi premalo "privijačil" v njen nosilec na belanci in se mi je zato, zaradi "grobega terena", med vožnjo sama premaknila navzdol proti sprednjemu kolesu ... Popravljeno December 16, 2016. Popravil RobiRoberto notranc, GO_Tomi, Keiko in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 17, 2016 Deli Objavljeno December 17, 2016 Upam, da sem našel vzrok za včerajšnji, z moje strani nenadzorovani in neželeni premik kamere, pritrjene (premalo !!!) na krmilo mojega kolesa ... Tudi pnevmatika gorskega kolesa se obrabi, vendar ne na obeh "bočnih straneh" kakor pri mopedih, ampak kar po sredini !!! Upam, da sem našel vzrok za včerajšnji, z moje strani nenadzorovani in neželeni premik kamere, pritrjene (premalo !!!) na krmilo mojega kolesa ... Tudi pnevmatika gorskega kolesa se obrabi, vendar ne na obeh "bočnih straneh" kakor pri mopedih, ampak kar po sredini !!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 18, 2016 Deli Objavljeno December 18, 2016 Mislim, da sem v letošnjem letu uresničil vse, ali celo malo več ("diwnhill" Ledine --> Sp. Idrija), kar sem imel namen prevoziti s kolesom. Drugo današnjo kahvo sem si zaželel spiti na nadmorski višini 1.083 m, zato sem se ob 9.00 odpeljal od doma in se vrnil nazaj ob 14.00, da sem bil deležen kosila in še zadnje tretje današnje kahve ... Kilometer ali dva vožnje od Oblakovega vrha proti Vojskem sem moral kolo porivati zraven sebe , vendar ne zaradi premalo moči v mojima nogama, ampak zato, ker se je zadnje kolo zaradi "šodra" (?) na cesti na odsekih z večjimi nakloni v klanec, vrtelo "na mestu v prazno" ... Bmflar, Keiko, Kmet2 in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mato295 Objavljeno December 19, 2016 Deli Objavljeno December 19, 2016 Pohvale za celotno turo ob teh temperaturah... RobiRoberto in GoBobi 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 20, 2016 Deli Objavljeno December 20, 2016 Dans sm se imel namen s kolesom zapeljati do Idrijske Bele, "z namenom preverjanja, če so kakšne spremembe", vendar so me kihanje, rahlo šmrkanje, rahlo boleča glava, mišice in pekoče oči, ŽE ODVRNILE OD TEGA Bmflar 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno December 20, 2016 Deli Objavljeno December 20, 2016 Jutranji in dopoldaski "prehlad v nastajanju" sem s pomočjo pogleda skozi okno med kosilom prestavil za nedoločen čas , oziroma, če se mu letos nikakor ne bom mogel izogniti, na čas, ko vreme za vožnjo s kolesom ne bo več primerno ... notranc, GoBobi, Joker in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se