RobiRoberto Objavljeno Marec 9, 2017 Deli Objavljeno Marec 9, 2017 Ker se s kolesom še nikoli nisem peljal v Tolmin, sem imel namen jutri "onlajn" preveriti kako je z mojim skuterjem, vendar to odpade = kavč = + GoBobi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 10, 2017 Deli Objavljeno Marec 10, 2017 "S pomočjo" lažjih bolečin, sem včeraj približno 10 cm nad desnim kolkom našel še eno vidno posledico mojega torkovega nenamernega srečanja s tršo podlago ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 10, 2017 Deli Objavljeno Marec 10, 2017 Še en "kolesarski downhill po asfaltu" imam namen posneti, ko mi bo to dovolila moja poškodovana leva noga ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 10, 2017 Deli Objavljeno Marec 10, 2017 (popravljeno) Ker je nadmorska višina Idrije 334 m in Tolmina 201 m, bom moral za vožnjo s kolesom izbrati dan, ko bo pihal severni ali severovzhodni veter, da mi bo nazajgrede, med vožnjo "v klanec" proti Idriji, pomagal veter ... Popravljeno Marec 10, 2017. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Marec 10, 2017 Deli Objavljeno Marec 10, 2017 Vidim da si novo turo izbral na asfaltni podlagi in na prisojni strani, veliko bolje kot zadnjič. Tole z vetrom je ponavadi kontra kot načrtuješ, vsaj v naši dolini ga imaš vedno v prsa. Danes pa itak vleče kot pri norcih. Ja nazaj do doma boš imel par klancev, pa dvomim, da ti bo veter tam pomagal toliko kot si želiš. Pa udari Pr Kmincih po mizi kot se spodobi. April bo hitro tu. RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 11, 2017 Deli Objavljeno Marec 11, 2017 Danes sem se vrnil domov že ob desetih in deset minut. S kamero sem posnel eno od hitrostnih preizkušenj, enega ali celo več minulih relijev Idrija in za katero se sploh ne spomnim, kje sta bila start in cil in v katero smer je potekal. Iz Razpotja proti Kanomlji ali iz Kanomlje proti Razpotju ??? Vidna in boleča posledica torkovega padca "se sumljivo obnaša" in če tudi "gaza namesto flajštra" ne bo pomagala (zračnost !!!), bom moral obiskati svojo zdravnico ... notranc, Miha X, igc1 in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 11, 2017 Deli Objavljeno Marec 11, 2017 Kdor išče ta najde, sicer je bilo to lansko leto, ampak je bilo sigurno tudi kdaj prej, ker se jaz še vedno spomnim in si nisem mogel kar izmsliti ... Idrija - Češnjice - Kanomeljsko Razpotje- Srednja Kanomlja Bmflar in GoBobi 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 12, 2017 Deli Objavljeno Marec 12, 2017 Nisem še pozabil, da sem "v svojih boljših časih" včerajšnjo kolesarsko turo prevozil tudi v obratni smeri. "Misel dneva": Kje so Robertotivi tisti časi ??? Že včeraj sem opazil, da moj posnetek nima nobenega zvoka !!! Kaj sem zopet z.....l, oziroma, kaj se je pri kameri pokvarilo ??? GoBobi, Quest in Bmflar 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 12, 2017 Deli Objavljeno Marec 12, 2017 Včeraj mi je hčerkin fant povedal, da je bil štart hitrostne preizkušnje Idrija - Srednja Kanomlja približno na polovici vzpona med PB Idrija in Kmečkim turizmom Podobnik = po domače pr' Kobalu. Bmflar 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 12, 2017 Deli Objavljeno Marec 12, 2017 Najprej sem moral v navodila pogledati, kje pri moji kameri mikrofon sploh je ... ... in takoj dobil tudi vprašanje, če voda ne more do mikrofona, ali lahko do njega pride zunanji zvok ... Poizkus je pokazal, da kamera brez "vodnega ohišja" zvok posname bolje ... ... kakor z ohišjem. Pred preizkusom sem preveril še nastavitve in "pojačal zvok" iz 6 na največjo možnost 8, vendar to ne bi bil smel biti razlog, za včerajšnji posnetek poopolnoma brez zvoka. Mogoče je bil to tudi vzrok, da včerajšnjega posneka sploh nisem mogel uvoziti v program Movie Maker in sem moral na You Tube objaviti kar "surovega" ... Danes sta se moja draga in najina hčerka odpeljali na obisk v Novo Gorico in jaz sem jima pred odhodom obljubil, da se danes ne bom odpeljal nikamor in tudi moji nogi nimata nič proti počitku ... GoBobi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Marec 12, 2017 Deli Objavljeno Marec 12, 2017 Če hočeš imeti dober zvok, kot si sam ugotovil, ne smeš imeti zunanjega ohišja. Ampak pri kolesu ta zunanji zvok niti ni pomemben. Ker je zadnji posnetek narejen na slabi vozni podlagi, se verjetno trese kamerca v ohišju in to se lepo sliši na posnetku. Na forumu sem prebral, da se da temu izogniti tako, da daš malce vate med steni ohišja in kamerce, kamerco s tem stabiliziraš in to ropotanje izgine. Če bi imel rad zvok od zunaj, bi moral verjetno uporabiti kamerco brez ohišja, za zaščito pa namestiti pred kamerco pleksi ali akrilno steklo, ki bi preprečilo poškodbo leče kamerce s peskom, žuželkami. Sam bom to verjetno naredil za motor. Če pa hočeš kaj več, moraš pa kupiti kamerco, ki ima priključek za zunanji mikrofon, tega pa lahko uporabiš za snemanje zvokov iz okolja ali svojega govora - to uporabljajo motoristi, zato se pri nekaterih zelo dobro sliši zvok izpušnega lonca, pa komentarji med vožnjo, drugi pa zaradi šumenja vetra dajo kar glasbo. Danes sem bil na Blegošu. Zgoraj je bila še prava zima, ampak napovedana toplina ta teden bo marsikje na sončni legi sneg pobrala. Ja bo treba ketno namazat pri kolesu in pri motorju ter na izi narediti kako turco. So mi pa prav danes rekli, da je marsikatera stranska cesta v naši okolici zaradi mraza pozimi letos zmahana, z luknjami!? Se je pa povečal promet ta vikend na cesti mimo naše hiše, kolone kolesarjev, vmes pa posamezni motoristi. Še ena zimska slika s pogledom na Porezen, Črno prst, Rodico, Krn čisto v ozadju. RobiRoberto in GoBobi 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 13, 2017 Deli Objavljeno Marec 13, 2017 (popravljeno) V mojem pomanjklivem spominu "imam zapisano", da sem pri svojoh preteklih posnetkih moral najprej "utišati" posneti zvok kamere in šele nato dodati glasbo ... Ker imam na računalniku tudi mapo Kamera, bom to takoj sedaj preveril ... Danes "je moj dan" (RD) in ponavadi sem ga po 6.9.2009 izkoristil za vožnjo s kolesom, danes bova pa z mojo drago, ko se bo vrnila iz službe, najprej preverila stanje moje "ranice" na levi nogi ... Popravljeno Marec 13, 2017. Popravil RobiRoberto GoBobi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 13, 2017 Deli Objavljeno Marec 13, 2017 Našel sem "potrdilo", da je moja kamera v preteklosti posnela zvok vožnje s kolesom dosti bolje ... Spust z gorskim kolesom Krekovše ---> Putrihove klavže GoBobi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 13, 2017 Deli Objavljeno Marec 13, 2017 (popravljeno) Letošnjo "nožno kolesarsko" sezono sem otvoril že zdavnaj, danes sem še "električno" in seveda upam, da me bojo kmalu poklicali iz servisa v Tolminu, da bom lahko otvoril še 95 oktansko ... Zakaj danes "električno"? Zato ker se rana po zaslugi moje drage lepo "suši", vendar ji kakšne večje obremenitve trenutno najbrž še ne bi koristile ... Ker sta oba akumulatorja počivala celo zimo, je prvemu zmanjkalo "vsebine" že malo pred kopališčem pr' Lajštu, drugi pa je "vsebine" imel točno za mojo vrnitev domov, "z mojim dodatkom", da sem zmeraj, ko je bila cesta malo nagnjena navzdol, gas "izključil". Letos svojega rojstnega dneva nisem praznoval z moped obiskom Zadra, kakor "pred nekaj leti, vendar tudi to šteje". Popravljeno Marec 13, 2017. Popravil RobiRoberto Quest, Joker, GoBobi in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Marec 13, 2017 Deli Objavljeno Marec 13, 2017 Kolikokrat si pa že napolnil baterijo oz. koliko polnjenj obljublja proizvajalec? Kar se pa rane tiče se res lepo celi. Ja na tistem ledu bi se lahko zgodilo še kaj bolj bolečega. RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 14, 2017 Deli Objavljeno Marec 14, 2017 pred 13 urami, amateur pravi: Kolikokrat si pa že napolnil baterijo oz. koliko polnjenj obljublja proizvajalec? Kar se pa rane tiče se res lepo celi. Ja na tistem ledu bi se lahko zgodilo še kaj bolj bolečega. Števila dosedanjih polnjen se seveda ne spominjam, vidna pa je razlika med prvo, ki sem jo dobil skupaj s triemom in drugo, ki sem jo dokupil kasneje, ker je prva že precej bolj uboga od druge. Cene nove? Tudi stric Grunf iz Alan Forda si ne bi upal reči sitnica ... Če se prav spomnim, vsaj približno polovica cene celega tricikla ... Tudi sam se zavedam, da bi se pri padcu lahko tudi boj poškodoval in kdo bi me prišel iskat "bogu iza leđa", če sam ne bi zmogel več naprej ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 14, 2017 Deli Objavljeno Marec 14, 2017 Tudi danes sem se odpeljal od doma takoj po kosilu in kofetu in se vrnil nazaj čez približno 3 ure in pol. Starejši triemov akumulator sem moral zamenjati že po 13 km, nekaj sto metrov po kopališču pr' Lajštu, drugi mi je pa kljub moji stalni pomoči z obračanjem pedal "omagal" na Kočevšu, tako da je bila vožnja nazaj proti domu, tam kje cesta ni potekala navzdol, ves čas "podrejena" mojima nogama ... Jutri ??? gretzky, amateur in GoBobi 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 15, 2017 Deli Objavljeno Marec 15, 2017 (popravljeno) Kakor vidite na zgornji drugi in četrti fotografiji, "sem včeraj zopet razmišljal o skoku v globino", toda ker nisem bil čisto prepričan, da je globina dovolj velika, nisem hotel, da bi se "moja zgodba" z UKC in URI Soča še enkrat ponovila ... "Na zadnjem sestanku pri moji psihiatrinji" je ugodila moji želji, da bi se namesto čez tri zopet videla čez šest mesecev in me prosila, naj ji vmes pošljem tudi kakšen mail, da bo vedela kaj se dogaja z mano. Pravkar sem ji poslal nekaj včerajšnjih fotografij s pripisom, da sem tudi včeraj popoldne s triemom iskal svoj osebni mir ... Danes sem imel v načrtu osebni obisk servisa v Tolminu s kolesom, vendar mi boleče mišice na obeh nogah "svetujejo" da danes rajši ne, oziroma naj raje počakam vsaj do jutri ... Popravljeno Marec 15, 2017. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 15, 2017 Deli Objavljeno Marec 15, 2017 Tudi če iz servisa v Tolminu do danes nisem dobil še nobenega obvestila kakšno je stanje mojega skuterja, sem pravkar vseeno preveril kje je najbližji servis za v bodoče, ker v Tolminu niso več "uradni zastopniki", in v prihodnje bom moral moj skuter peljati na servis v Kromberk ali na Brezovico. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 15, 2017 Deli Objavljeno Marec 15, 2017 (popravljeno) Med pravkaršnjo približno 500 m dolgo vožnjo s kolesom, so si vsi ki so me prehiteli ali mi pripeljali nasproti mislili marsikaj, toda za tako kratko razdaljo se mi res ni ljubilo preobuvati in preoblačiti. Kolesarska čelada "TAK" !!! Popravljeno Marec 15, 2017. Popravil RobiRoberto GoBobi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 15, 2017 Deli Objavljeno Marec 15, 2017 (popravljeno) Včeraj sem za odpravo težav kamere pri snemanju zvoka uporabil "pamet seljaka" in z zrakom prihajajočim skozi usta iz mojih pljuč, na kameri spihal vse "utore" skozi katere bi zvok lahko prišel do mikrofona in z rezultetom svojega "popravila" seveda zopet nisem zadovoljen ... Ker sem očiten "lovilec slabih stvari", mi med vožnjo ni deloval tudi kolesarski števec, kateremu je skoraj gotovo "došla" njegova baterija ... Komentar moje drage bi bil: "Ali je še kje kaj slabega, kar te ni doletelo" ... Popravljeno Marec 15, 2017. Popravil RobiRoberto GoBobi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Marec 15, 2017 Deli Objavljeno Marec 15, 2017 Če nimaš glasnega auspuha na kolesu je prava figa vsaj zame ali zvok je ali ni. K posnetkom dodaj glasbo, pa bo. Itak imaš kamero zgolj za svoje kolesarjenje. A si preveril nastavitve na programu, si kaj spremenil? Pri mojem programu za obdelavo posnetkov lahko preverim ali je zvok in koliko ga je - kliknemo samo na gumb za zvok in pokaže se krivulja za zvok. Vsekakor pa prah ni problem. Če je na kameri problem je ali mikrofon ali programska oprema. Na forumih pravijo da ni dobro ponovno naložiti originalni program saj ni garancije da si kupil pravi to je originalni sjcam sj4000, pa potem ne bo delalo nič, če si nabavil kopijo. RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Marec 15, 2017 Deli Objavljeno Marec 15, 2017 Pa saj zvok dela na zadnjem posnetku. Ker imaš zaščito, zvok težko pride noter, se pa sliši udarjanje kamere v ohišje zaščite zaradi tresljajev (poskusi z vato). Dober zvok da samo zunanji mikrofon. Poglej malo forume, YouTube. Sam sem dal za kamero zavestno samo 80 €, pa od nje ne pričakujem veliko. Sliko imaš pa kar dobro. RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 16, 2017 Deli Objavljeno Marec 16, 2017 Do takega mišljenja sem prišel tudi sam, ker sem do sedaj posneti zvok kamere skoraj vedno nadomesti z glasbo. Danes sem se od doma odpeljal ob 8.30 in vrnil nazah ob 14.15. Med Stražo (Želin) in Dolenje Trebušo na treh mestih širijo cesto in promet je na vseh treh mestih urejen s semaforjema. Na servisu v Tolminu mi je vodja servisa povedal, da so prav danes dobili naročen nov colinder in bat in da upajo, da bodo v torek tudi res dobili še obljubljeno tesnil, tako da bi bila lahko moja majhna vespa do prigodnjega petka že "rady to ru+ide home" ... Na moje vprašanje "kaj je bilo narobe", mi je vodja servisa odgovoril, da je moj skuter "praktično zaribal" ... By Roberto: očitno moj skuter s svojimi omejenimi zmogljivotmi ni namenje "osvajanju gorskih prelazov po makadamu" (zmajarsko - jadralnopadalsko vzletišče nad Tolminom), ampak le vožnji po asfaltirenih cestah "za normalen promet" ... schwantz, Quest, amateur in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Marec 16, 2017 Deli Objavljeno Marec 16, 2017 Bravo za odpeljano distanco, to je že skoraj mala Franja. Kako se je kaj obnesel sedež? Ja skuter pa je verjetno res namenjen bolj vožnji do trgovine kot pa strmim klancem. Bo šlo v garancijo? RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se