RobiRoberto Objavljeno Marec 16, 2017 Deli Objavljeno Marec 16, 2017 HVALA za pohvalo. Skuter je bil kupljen aprila pred dvemi leti, garancije velja dve leti in jaz seveda upam, do bo to šlo pod garancijo, saj nisem nikomur pravil, da sem se z njim vozil "preveč v hrib" ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Marec 17, 2017 Deli Objavljeno Marec 17, 2017 Hrib mu ravno ne koristi, ampak je šlo "narobe" še kaj drugega. Očitno se pregreva. Jaz bi uporabljal boljše olje in večjo šobo (dizo) v vplinjaču ali pa "gostejši" filter (malo omejiti pretok zraka skozi vplinjač) . Če se prav spomnim, ti je nagajal vplinjač (in verjetno je to posledica, da se je pregrel) . lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 17, 2017 Deli Objavljeno Marec 17, 2017 Danes sem se od doma odpeljal ob 7.45 in se vrnil nazaj domov ob 12.30. Varadero Team Logatec, oziroma njegov moški del HVALA za kavo. Semaforja v Zali ni več. Dostop do Črnega vrha in naprej v Godoviču je seveda možen, približno 200 m naprej v križišču "v vasi", ker obnavljajo samo "godoviško obvoznico". GoBobi, notranc, Bmflar in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno Marec 17, 2017 Deli Objavljeno Marec 17, 2017 Dva pira, litr vina, škatlo čikov pa kafe za 64 km? GoBobi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 18, 2017 Deli Objavljeno Marec 18, 2017 (popravljeno) TO je TO ........................................................................, kar sem včeraj uspel med vožnjo pobrati s tal poleg ceste in fotografirati. Očitno je Laško mnogo bolj priljubleno od Uniona, ker sem unionovo edino "konzervo" zagledal nekje med Hotedršico in Godovičem šele med vračanjem nazaj proti domu ... Popravljeno Marec 18, 2017. Popravil RobiRoberto GoBobi in notranc 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 18, 2017 Deli Objavljeno Marec 18, 2017 PRIZNAM, da se NE ZNAM ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Marec 18, 2017 Deli Objavljeno Marec 18, 2017 No vidiš, ena težava manj, pa tudi ena smola manj, če bi poslušal ženo. To rešitev sem našel kot sem ti že napisal, na forumu za sjcam sj4000. Je pa res, da sedaj zvok imaš, ampak to je pa tudi vse. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 19, 2017 Deli Objavljeno Marec 19, 2017 (popravljeno) Če bom v prihodnosti še kdaj želel snemek z originalnim zvokom, bom moral kamero montirati na čelado, pred tem pa poskrbeti še za to, da mi čelada ne bo "opletala po glavi" kakor mi je danes ... Popravljeno Marec 19, 2017. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 19, 2017 Deli Objavljeno Marec 19, 2017 Ta snemek me je končno pepričal, da z mojo kamero zaenkrat ni nič narobe in "da tako pač je" ... Originalen zvok OUT in glasba namesto njega IN !!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 20, 2017 Deli Objavljeno Marec 20, 2017 Danes sem iz stanovanja odšel ob 9.00 in se vrnil nazaj ob 13.05. Asfaltiranje ceste med Dolenjo Trebušo in Oblakovim Vrhom, po mojem pomanjklivem spominu, od moje zadnje lanske vožnje po tej cest ni nič napredovalo. Med Dolenjo Trebušo in Mokraško vasjo (Idrijo) je pet delujočih semaforjev. GoBobi, DXR16, GO_Tomi in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 20, 2017 Deli Objavljeno Marec 20, 2017 (popravljeno) Seveda sem svojo današnjo vožnjo z Oblakovega vrha proti Dolenji Trebušu tudi posnel z mojo mini kamero, toda pred objavo na YouTube, sem moral snemek še zvočno obdelati, kar pomeni odstranitev neprimernih zvokov, ki ji posname kamera in njihovo nadomestilo z glasbo "country mix compilation", kakor je pisalo v eni izmed povezav, ki mi jih je ponudil Google ... Popravljeno Marec 20, 2017. Popravil RobiRoberto Kmet2, Bmflar, GoBobi in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 21, 2017 Deli Objavljeno Marec 21, 2017 To je pravkar prispelo na moj e-mail naslov. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 21, 2017 Deli Objavljeno Marec 21, 2017 Ker sem med mojo letošnjo zadnjo vožnjo "z moji kitajskim prijateljem" slišal pod sabo precej čudne glasove in na "stiku riti s sedežem" občutil tudi nekaj podobnega, kakor da bi bil v eni od obeh zadnjih gum kak žebelj ali kaj podobnega, sem danes "vrgel triema na križ", najprej preveril vse tri gume in nato še ležaje vseh treh koles in ker nič ni kazalo na vzrok slišanih glasov in občutkov "na moji riti", sem samo naoljil preeecej zarjaveli verigi ... Ker sem še v snežnih razmerah kmlau za Kočevšem videl smerokaz proti partizanski bolnici Pavla, bo to tudi moj naslednji kolesarski cilj ! amateur 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 21, 2017 Deli Objavljeno Marec 21, 2017 (popravljeno) Še enkrat bo treba iz Krekovš v Mrzlo rupo in tokrat končno na sedežu kolesa in ne s kolesom poleg seb po snegu ... Lokacija: Mrzla Rupa Kontakt: TIC IDRIJA, Mestni trg 2, 5280 Idrija Telefon: +386 (0)5 374 39 16 E-mail: tic@visit-idrija.si Oddaljenost od TIC Idrija: 18,2 km; 34 min vožnje Opis poti: V centru Idrije zavijemo v smeri Vojskega, kjer se začnemo vzpenjati po ovinkasti cesti. Na poti zavijemo proti Mrzli Rupi in nadaljujemo po makadamski cesti proti Hudemu polju. Dostop: avtomobil, motor, kolo, peš Vstopnina: ne Obiskovalci: skupine, posamezniki, družine, živali Priporočena sezona obiska: pomlad, poletje, jesen Priporočeno trajanje ogleda: najmanj pol ure Omogočen dostop za invalide: da Hčerka je pravkar potrdila moj še vedno obstoječi spomin in sicer, da je od bolnice Pavla samo spominsko obeležje (?), Popravljeno Marec 21, 2017. Popravil RobiRoberto Cartman in amateur 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 21, 2017 Deli Objavljeno Marec 21, 2017 Spomenika sta kar dva: Na delovanje bolnice nas spominjata spomenika na Hudem polju v Mrzli Rupi in pri zadnji centrali nad Krekovšami. amateur 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Marec 21, 2017 Deli Objavljeno Marec 21, 2017 Ob 19. 3. 2017 ob 11:38, RobiRoberto pravi: Ta snemek me je končno pepričal, da z mojo kamero zaenkrat ni nič narobe in "da tako pač je" ... Originalen zvok OUT in glasba namesto njega IN !!! Če dobro poslušaš, ima voznik kolo na električni motorni pogon. Ja, muzika namesto poslušanja teka verige. Bolje je delati kratke posnetke in jih potem zložiti skupaj še s slikami. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Marec 21, 2017 Deli Objavljeno Marec 21, 2017 Danes sem se odpeljal 1 km daleč od doma in po 23 letih uporabe se mi je strgala veriga na starem kolesu. Je bla že pošteno znucana, obenem je potrebno priznati, da je pokojni Udovič iz okolice Kranja uporabljal zelo dobro robo pri sestavljanju koles. Kar se pa tiče vremena zadnji teden si pa res imel srečo. Sam sem vreme porabil za brušenje in barvanje lesene ograje na balkonih ter rezanje sadja. Na MTB kolesu in na motorju se še naprej nabira prah. Zanimivo da lepemu vremenu navkljub ni veliko motoristov na cesti mimo hiše. Pa še tisti ki so bili v nedeljo, so se po smrtni nesreči motorista na Ptujskem polju dopoldne tega dne prav lagano vozili. Da je še vedno hladno, se čuti bolj na kolesu kot na motorju, sploh če je cesta v senci (grapi). Previdnost glede na letni čas res ni odveč. Quest, RobiRoberto in Cartman 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 22, 2017 Deli Objavljeno Marec 22, 2017 "V pripravi"! Ker danes dežuje odpade, zato najverjetneje prihodnji teden, ko bo Planica "mimo" ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 22, 2017 Deli Objavljeno Marec 22, 2017 (popravljeno) Če koga zanima. Jaz bom pa moral oba spomenika še najti in ker bo treba do tiste nad Krekovšemi tudi 10 min peš, s sabo obvezno tudi pohodne palice v nahrbtniku !!! Popravljeno Marec 22, 2017. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno Marec 23, 2017 Deli Objavljeno Marec 23, 2017 On 19. 3. 2017 at 11:38 AM, RobiRoberto said: Originalen zvok OUT in glasba namesto njega IN Roberto, ne vem, kakšno kamero imaš, ampak preden obupaš nad posnetim zvokom, probaj najdet kaj takšnega. To je v bistvu aluminijasto ohišje, ki je samo trak okoli kamerce. Z nastavkom GoPro. Odprto spredaj in zadaj. Iz izkušenj ti lahko povem, da ko sem snemal s kamerco v podvodnem ohišju, pa ne pod vodo, se zvok zraku okoli luknjice mikrofona in tresljaji ojačano prenašajo na mikrofon. Neuporabno. Ko sem uporabil tole ohišje (natanko takšno - za Xiaomi Yi kamerco) in sem okoli mikrofona s selotejpom, po zunanji strani, oblepil tisto okroglo vatko, ki jo punce uporabljajo za odstranjevanje ličil, so bili rezultati bistveno boljši. Ni bilo toliko ojačitev tresljajev ohišja, ni bilo šuma vetra. V bistvu tistega plastičnega ohišja (ki se imenuje podvodno ohišje) sploh ne uporabljam več. Bi ga, če bi bil dež ali povišana vlaga in bi ga pod vodo. Sicer pa ne. RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 23, 2017 Deli Objavljeno Marec 23, 2017 Tudi sam sem že razmišljal o tem, če je mojo kamero možno pritrditi kam tudi brez njenega ohišja, saj v kompletu obstaja tudi "samoleepilni podstavek", najbrž za na "spredno polico v avtu" ... Danes sem mislil s kolesom in malo peš biskati eno od "postaj" bolnice Pavla nad Krekovšami in potem posneti še spust od Krekovš v dolino Idrice, katerega še nisem posnel in na katerem upam da se bo tudi videlo, zakaj sem prejšnjič kolo kar precej časa porival poleg sebe ... Če se mi bo po kvalifikaciji v Planici to še vedno ljubilo ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Marec 23, 2017 Deli Objavljeno Marec 23, 2017 Tak okvir je uporaben, vendar bom sam kamerco še dodatno pričvrstil na okvir, da mi ne bi izpadla zaradi vibracij. Je pa pri uporabi takega odprtega nosilca kamere nevarnost, da na lečo dobiš tujek, ki ti jo zapaca, naprimer muho, poleg tega pa jo lahko zadene kamenček, kot se je Robertu že dogodilo z neprijetno poškodbo leče. Med vožnjo s kolesom posneti zvok običajno itak nimaš za ka uporabiti, pri motorju je to malce drugače, sploh če imaš Akrapoviča. Pri montaži lahko uporabiš posneto ali glasbo. Ja posnetkov se pa veselim. RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 23, 2017 Deli Objavljeno Marec 23, 2017 (popravljeno) Tudi pri meni je najbolj pomembna funkcija podvodnega ohišja varovanje leče pred čemerkoli, kar bi lahko priletelo v vanjo in jo poškodovalo ... Danes sem se od doma odpeljal ob 13.30 in se vrnil nazaj ob 17.05. Ne vem koliko mi je še manjkalo do spominskega obeležja (?) "odelka Krekovše" partizanske bolnišnice Pavla, toda na "označenem drevesu" sta obe moji nogi rekli BOLI & STOP in nazaj proti domu. Posnel sem tudi spust od Kočevš do Idrijskega laufa, toda program Movie Maker mi ga nikakor noče uvoziti, zato sedaj na YouTube objavljam kar "surovca", tokrat brez zvoka , seveda zame brez znanega vzroka ... Popravljeno Marec 23, 2017. Popravil RobiRoberto dr.looney 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 23, 2017 Deli Objavljeno Marec 23, 2017 Tudi "današnji neobdelan snetek brez zvoka" je že ready to look it ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pjotr Objavljeno Marec 24, 2017 Deli Objavljeno Marec 24, 2017 En zanimiv prispevek o starejših voznikih, gibčnosti, padcih...: http://www.rtvslo.si/zabava/avtomobilnost/novice/ravno-starejsi-motoristi-bi-morali-obvladati-osnove-gimnastike/401757 izibajker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se