RobiRoberto Objavljeno Marec 24, 2017 Deli Objavljeno Marec 24, 2017 Do tega kažipota v Mrzlirupi se bom moral pripeljati čez Krekovše in ne več v snegu kakor 7. marca ... Letos ali lansko leto? Nekje sem prebral, da je dostop do spomenika možen tudi za invalide, torej ja najbrž kar cesta ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 24, 2017 Deli Objavljeno Marec 24, 2017 Pavla Jerina upravnica. Medicinsko osebje. GO_Tomi in notranc 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Marec 24, 2017 Deli Objavljeno Marec 24, 2017 Robert a bi napisal še nekaj o tej bolnišnici. Večina pozna bolnico Franjo, bolnico Pavlo pa žal ne. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Marec 24, 2017 Deli Objavljeno Marec 24, 2017 Za tako groble kot je bilo na tej gozdni cesti na zadnjem kolesarjenju nimaš ne pravega kolesa ne pravih gum da bi se peljal. Zakaj ne greš peš, kolo pa nasloniš na eno izmed bukajc, bo bolj varno? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 25, 2017 Deli Objavljeno Marec 25, 2017 Peš nisem šel zato, ker sem se kljub temu da sem imel s sabp pohodne palice zavedal, da še vedno lažje vrtim pedala in sedim na sedežu kakor hodim. Vsaj nazaj do ceste bi se lahko peljal. Tudi jaz sem se ves čas zavedal da nimam pravih gum in se bal kaj no, če mi katero od njiju "bogu za leđima" predre kakšen oster kamen ... Slovenska vojna partizanska bolnica Pavla Tako držalo za mojo kamero je sigurno tudi v mojem kompletu in bi ga lahko namestil tudi v nosilec na moji belanci in bi z njim kamera tudi siguurno bolje posnela zvok, vendar se mi zdi kamere (mogoč padec) in objektiva (kamenčki, mrčes) škoda ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno Marec 25, 2017 Deli Objavljeno Marec 25, 2017 Vsaj probaj, da boš videl, če boš zadovoljen z rezultatom ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 25, 2017 Deli Objavljeno Marec 25, 2017 Najprej moram "preiskati" vse dele ki so še v kompletu in če ga bom našel, ga bom tudi preizkusil, seveda najprej po asfaltu ... Danes ..................................................... mogoče ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 25, 2017 Deli Objavljeno Marec 25, 2017 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Marec 25, 2017 Deli Objavljeno Marec 25, 2017 Ja se strinjam s teboj, vpetje v okvir je za lepo cesto, sicer je dobro še kaj dodati. Kar se tiče vožnje navzgor, ko je hitrost majhna, ni problem, za dol po tvojih downhillih pa ... Hvala za podatke o bolnici Pavla. Danes je bil kar živahen promet mimo hiše z motorji. Očitno vsi niso šli v smeri morja. RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 26, 2017 Deli Objavljeno Marec 26, 2017 (popravljeno) Včeraj je moja draga prisluhnila moji želji, zato je bilo moje kosilo na mizi že ob 11.15, tako da sem se ob 11.45 že lahko odpeljal od doma. Že v Putrihovih klavžah sem v nožnih mišicah začutil, da bo danes "težka". Med občasnim porivanjem kolesa proti Krekovšem in kasneje naprej proti Mrzli Rupi, kjer je bilo porivanje večinoma časa, me je ves čas spremljala misel, če sem zmogel v snegu, bom zmogel tudi sedaj, ko snega ni več. Spomenika partizanske bolnišnice Pavla nisem našel, oziroma bi moral preveriti še kam vodi asfaltirana cesta, vendar moji nogi tega nista več zmogli in tudi nazaj domov se je bilo še treba vrniti. Domov sem se vrnil ob 17.40. Kolesarski števec je med vožnjo zopet najmanj 20 km "počival". Po prihodu domov sem se najprej oprhal in takoj nato večerjal. Tudi za današnje kosilo je še vedno ostalo dovolj repe zame ... Popravljeno Marec 26, 2017. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 26, 2017 Deli Objavljeno Marec 26, 2017 (popravljeno) Misel dneva by Roberto: Mislim, da bi včeraj na križišču makadam naravnost in asfaltni vzpon na levo moral nadaljevati vožnjo po makadamu, ker sem tako prebral na internetu, še bolj sigurno in bolje bi pa bilo, če bi v Mrzli Rupi to koga vprašal... Popravljeno Marec 26, 2017. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nemos Objavljeno Marec 26, 2017 Deli Objavljeno Marec 26, 2017 Ob 24. 3. 2017 ob 18:11, amateur pravi: Robert a bi napisal še nekaj o tej bolnišnici. Večina pozna bolnico Franjo, bolnico Pavlo pa žal ne. Na to temo je največ informacij moč dobiti v knjigi Partizanski zdravnik, Aleksander Gala-Peter...Knjižnice jo imajo... LP RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 "Odločil/a sem se", da se bom iskanju spomenika partizanske bolnišnive v Mrzi Rupi precej lažje inn manj utrujeno posvetil, če bo mene in kolo nekdo odpal z avtom približno 13 km v smri proti Vojskem ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 27, 2017 Deli Objavljeno Marec 27, 2017 S pomočjo nezmanjšane resolucije fotografije informacijske table v Mrzli Rupi sem pravkar ugotovil, da bi do spominskega obeležja partizanske bolnice Pavla v Mrzli Rupi, v križišču moral zaviti levo po asfaltu v klanec ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 28, 2017 Deli Objavljeno Marec 28, 2017 Približno tako nekako imam v načrtu za jutri, če naju (mene in kolo) bo hčerka jutri dopoldne odpeljala k "Alču", kjer je odcep z v Mrzlo Rupo. Obstaja tudi druga možnost, in sicer da bi se, če se ne bi počutil 111 % OK, nazaj domov vrnil kar po asfaltnirani cesti, po kateri me bo pripeljala moja hčerka. ZAKAJ ??? Zato, ker če bi med makadamskem spustu proti Krekovšem slučajno padel in se huje poškodoval, bi bil lahko moja prva pomoč samo kakšen medo ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 28, 2017 Deli Objavljeno Marec 28, 2017 (popravljeno) Komu se lahko zahvalim, da "sem napredoval na vrh" v kategoriji Splošno ? , "Alora", če naju (mene in kolo) bo jutri dopoldne hčerka z avtom res odpeljala "do Alča" in če bom ocenil, da se od nekdanje bolnišnice Pavla po makadamu ne bi vračal proti Idrijski Beli, sem z GoogleMaps izračunal tudi potrebne prevožene kilometre v tej varanti ... Popravljeno Marec 28, 2017. Popravil RobiRoberto Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Marec 28, 2017 Deli Objavljeno Marec 28, 2017 Edino na kar moraš paziti pri vožnji po makadamski navzdol je stanje ceste in počasna vožnja, za kar imaš števec. Gume za tam gor po hribih niso ravno najbolj optimalne, kaj praviš. Previdno! RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 29, 2017 Deli Objavljeno Marec 29, 2017 (popravljeno) Ker se je najina hčerka včeraj zvečer vrnila iz Ljubljane z bolečo glavo in povečano telesno temperaturo , sem se danes ob 8.30 s kolesom sam odpeljal od doma in ob 15.00 vrnil nazaj zelooo zadovoljen in z zelooo bolečimi nožnimi mišicami. OBLJUBIM, da takih kolesarskih "tur" v "družbi volkov in medvedov, bogu za hrbtom" NE BOM VEČ izvajal !!! Popravljeno Marec 29, 2017. Popravil RobiRoberto amateur, Joker in fazerčk 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Marec 29, 2017 Deli Objavljeno Marec 29, 2017 Bravo, to je bil podvig, ki se ga moraš resno lotiti in si vzeti zadosti časa, da prideš cel nazaj. Sam sem danes delal svoj podvig. Družini sta od nakupa v Hoferju ostali dve smučarski karti, pa sem se odločil, da greva z ženo na Krvavec in jih porabiva, sicer propadejo. To ne bi bilo nič posebnega, če ne bi smučal od pomladi 2009 dalje. Vreme je bilo super, ponoči je sneg zmrznil, pa sem se nasmučal za eno dobro leto. Mestoma je bil sneg že rjav, še par dni, pa bodo telohi udarili na plan. So pa po šihtu pridrveli v dolino spodaj fantje s kolesi na strehah avtomobilov, jih dali na kabine godole in se odpeljali na spust z zgornje postaje gondole. Ja pomlad je že tu, poleg tebe tudi drugi preganjajo sneg s kolesi. Kako je pa z mopedom, a so ga že dali skupaj? RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 30, 2017 Deli Objavljeno Marec 30, 2017 Ker me s servisa v Tolminu še niso poklicali, da je moped popravljen in pripravjen na prevoz domov, bom jutri dopoldne telefoniral ... Ker sem včeraj vozil s sabo tudi kamero, sta nastala tudi dva "snemka". Prvi od spomenika bolnišnice Pavle proti Mrzli Rupi je brez zvoka, ker mi ga kamera NE VEM ZAKAJ ni posnela in mi ga zaradi tega najbrž tudi Muvie Maker ni hotel uvoziti, zato sem moral na YouTube objaviti kar "surovca". Drugi od "pr' Alču" do Idrijskega zdravstvenega doma pa je spremljajoč zvok tudi posnel, tako da sem ga lahko uvozil v Muvie Maker in tudi "zvočni in tekstovno obdelal" ... amateur 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 31, 2017 Deli Objavljeno Marec 31, 2017 Pravkar sem telefoniral na servis v Tolmin in bil z njihovim odgovorom 51 % zadovoljen. Ker so pozabili naročiti še eno "dihtngo" , so jo naročili šele ko so to ugotovili , tako da bo prispela danes ali v ponedeljek in ko jo bojo imali v svojih rokah, bojo majo majhno vespo takoj sestavili nazaj v njeno "rady to go home" stanje ... Bal sem se, da je danes 31.03. še zadnji možen dan vožnje skuterja z omejitvijo 25 km/h brez njegove registracije, toda s pomočjo Googla sem ugotovil, da zakon prične veljati šele 01.05. ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Marec 31, 2017 Deli Objavljeno Marec 31, 2017 Danes sem zadovoljen s sabo v vlogi kolesarskega serviserja (ker je bil hod ročice za zadnjo zavoro že preeecej velik in "šponar" za zadnjo zavoro na belaci odvit že do konca, sem ga privil nazaj na začetek in pletenico s pomočjo imbus ključa 5 skrajšal na zadnji zavori), dopolnil zračnici na obeh kolesih, ... ..., v vlogi filmskega tehnika, ... ..., v vlogi kolesarja s pravilno izbiro današnega kolesarskega oblačila ter obuutve ..., ...,in nazadnje tudi s kamero, ker je danes končno zopet posnela spremljajoči zvok v redu in se tudi sama ni izklopila. Rdečo luč na semaforju v Idriji "na vagi" sem prevozil namerno, ker je kamera še vedno snemala ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Marec 31, 2017 Deli Objavljeno Marec 31, 2017 Vidim da si uporabil kolesarskokolekcijo, ki sta ti jo punci priporočili in nabavili. Kako se je kaj obnesla? Sedaj imaš zvok, film dolg dobro tretjino ure, kaj boš z zvočnim zapisom? Me pa veseli, da si rešil težave z njim. Ob tem pa pravijo, da imajo cenejše kamerce (kopije) goproja precej slabši zvočni zapis in da rabiš dodatni zunanji mikrofon, če kamerca ima priključek zanj. Se pa na kolesu pozna, da ga voziš tudi pozimi, ko je cesta soljena. RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno April 1, 2017 Deli Objavljeno April 1, 2017 Kamera na balanci se ne izkaže najbolje, ker: tresljaji so preveliki, prenašanje zvoka preko nosilca in kolesa na mikrofon je premočno, dinamika vožnje je preskromna, saj ni pred objektivom nič drugega kot cesta. Predlagam (preverjeno iz lastnih izkušenj) takšen nosilec za na prsa. Vse zgoraj napisano je v tem primeru odpravljeno. Probaj, saj ne košta veliko. Boš zadovoljen. (na tej internetni strani kupujem precej ...) RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno April 1, 2017 Deli Objavljeno April 1, 2017 Tule je, kakor boš videl, eden približno takšnih posnetkov. Kamerca je prišraufana na spodnji del downhill čelade, torej je nekje v višini sredine prsnega koša. Ne slika ne zvok nista v nobeni meri spremenjena, samo konvertirano je (s precej slabim konverterjem) iz HD v 720p ločljivost. Tresljaje absorbira telo. Zvok se ne prenaša, kvaliteta je zadovoljiva. Zaradi balance, ki poplesuje po ekranu, je ustvarjena dodatna dinamika. Upam, da se razumeva ... samo predlagam in razjasnjujem, nič ne vsiljujem. Delim izkušnje. YDXJ0345.mp4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se