RobiRoberto Objavljeno April 21, 2017 Opozori Objavljeno April 21, 2017 (popravljeno) Če mi bo še enkrat uspelo nažicati prevoz mene in kolesa do smučišča Črni vrh nad Cerknom, potem bom prevozil vsaj prvih 30 sekund na tem posnetku = BOLJ STAR, BOLJ NOR, I T A K !!! Popravljeno April 21, 2017. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno April 21, 2017 Opozori Objavljeno April 21, 2017 (popravljeno) Robi je Robertotu prepovedal uporabo Googla, vendar ne verjamem, da bo ta to tudi upošteval ... Popravljeno April 21, 2017. Popravil RobiRoberto Pepos in VS800 2
franc Objavljeno April 21, 2017 Opozori Objavljeno April 21, 2017 Robi, jaz ti kakšen tak podvig toplo odsvetujem, če pa se boš dejansko lotil, si priskrbi zaščitno opremo "body armor" , kolenčnike, integrirano (mx) čelado... lp RobiRoberto 1
rokied Objavljeno April 21, 2017 Opozori Objavljeno April 21, 2017 (popravljeno) pred 3 urami, RobiRoberto pravi: Seveda moje trenutno kolo za tak spust ne bi bilo najbolj primerno, zato sem zopet vprašal strička Googla, ki mi je povedal, da bi za tako za spust primerno novo kolo rabil od 1.999,00 EUR do 5.999,00 EUR ITAK KTM ... Lani sem za tak Lycan 274 v Axle d.o.o. v Kopru ob popustu na gotovino odštel 1600 €. Se splača malo povprašati naokoli za kakšen popust... kot pri vsaki stvari. Kolo je pa za povprečnega uporabnika gorskih koles TOP. Popravljeno April 21, 2017. Popravil rokied RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno April 21, 2017 Opozori Objavljeno April 21, 2017 (popravljeno) Ker se je danes močan severni veter umiril, je bila po kosilu vožnja proti Idrijski Beli in nazaj domov zeeelooo prijetna. Hčerkin fant mi je pri "raztovarjanju" mojega kolesa iz avtomobila na Črnem vrhu nad Cerknom rekel naj zamenjam sprednji plašč čimprej in mislim, da bo to res treba storiti. Zakaj sem v MMV danes dotočil gorivo ??? Popravljeno April 21, 2017. Popravil RobiRoberto Pepos, Erik99, GoBobi in 1 other 4
RobiRoberto Objavljeno April 23, 2017 Opozori Objavljeno April 23, 2017 Ker je sprednja pnevmatika na mojem kolesu že zelooo kritična in ker tudi zadnja "gre za njo", bo obe treba ćimprej tudi zamenjati in "ker downhill" na Črnem vrhu nad Cerknom "ni pisan na mojo kožu" in tudi zato, ker se razen do klavž na Belci in Idrijci ne vozi po makadamu, bi želel oba plašča zamenati z bolj "cestnima", in do tega trenutka sem uspel najti samo Plašč Continental Travel Contact 26" dimenzije 26 x 2.00, seveda pa se bom prej o tem pozanimal še v KC Bonča,vendar takega plašča kakršnega sem imel sedaj nočem več !!!
RobiRoberto Objavljeno April 23, 2017 Opozori Objavljeno April 23, 2017 Včeraj si nisem upal objaviti, danes sem pa za to že zbral dovolj poguma, in sicer, da sem se včeraj od spodnje postaje šestsedežnice Počivalo do Alpske Perle pripeljal kar z MMV po trasi bike parka Cerkno navzgor ... , ,
amateur Objavljeno April 23, 2017 Opozori Objavljeno April 23, 2017 pred 5 urami, RobiRoberto pravi: Včeraj si nisem upal objaviti, A si predstavljaš da bi prinorel kolesar navzdol? Ne vem pa kako si se prebil po tej slabi stezi navzgor. Za tako pot spust moraš biti zdrav in cev, trezno glavo in misli, imeti moraš kolo polnovzmeteno, disk zavore, široke gume, zaščito, izkušnje, ... Če padeš je lahko zelo hudo in ne razumem zakaj ob vseh težavah, ki so posledica padca z motorjem osem let nazaj, še sanjaš, da bi se s kolesom peljal tam dol. Verjemi, da si večji del tebi dodeljene sreče porabil ob nesreči. Že tvoji spomladanski posnetki spustov z Vojskarske planote so mi ježili lase. Padec je bil na ledu, če bi bil na makadamu, Bog ve, kako bi se končalo. Kar se tiče gum na kolesu moraš kupiti take, ki imajo cestni profil za dež, pa znotraj zaščito proti predrtju. So kak euer dražje ampak zato dobre. Na starem kolesu imam Schwalbe marathon, so odlične za asfalt pa tudi za normalen makadam, samo jih žal v tej izvedbi ne delajo več. Ta kontinentalka je po sredini gladka. Ima zato manjši kotalni upor, bolje leti, vendar ti se voziš v vseh vremenskih razmerah, tudi po snegu, slani, ledu, vodi. Sam je ne bi vzel, bi poiskal kako drugo treking varianto. Na ženinem MTB (v glavnem asfalt, hribi, malo ravnine, občasno tudi malo makadama) so Schwalbe marathon plus 26 x 1,5 cole. Sam imam kontinental city ride, so že izrabljene, nadomestil jih bom z marathon plus, enako 1,5 cole (bi vzel 1,75 cole, pa nimajo). Se pa na 2 colskih bolj udobno pelje. Vsekakor boš pa moral ob nakupu bolj cestne gume za kolo hitrost na makadamu malce zmanjšati. V trgovini v Idriji imajo verjetno zelo omejen izbor gum za MTB. Poglej še na internet, pa na youtube, mogoče pa najdeš kaj pravega. Moram te pa opozoriti, da trgovci prodajajo dva tipa 26 colskih gum, samo en od teh je za tvoj MTB (vprašaj trgovca oz. pazi pri naročanju preko interneta). GoBobi in RobiRoberto 2
RobiRoberto Objavljeno April 24, 2017 Opozori Objavljeno April 24, 2017 (popravljeno) Vesel sem, da sem v tej temi opazil tvoj odgovor ... Pred tem pa sem s pomočjo v Google vpisanih besed KOLESARKA TRGOVINA, "svojo izbiro" primernih plaščev za moje kolo skrčil na (UPAM !!!) samo dve zame sprejemljivi možnosti: 1. Schwalbe Plašč Hurricane 700x40 2. Schwalbe Marathon Plus Še nekaj sem pozabil vprašati ... Ali je mogoče v moja kolesna obroča namestiti tudi plašča dimenzij 26 x 1.75 , ker bi se s to možnostjo izbira primernih plaščev za moja kolesna obroča preeecej povečalo ... , Glede spusta po kolesarski progi na Črnem vrhu nad Cerknom, pa ti izbira novih plaščev za moje kolo pove dovolj ... Popravljeno April 24, 2017. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno April 24, 2017 Opozori Objavljeno April 24, 2017 (popravljeno) Tudi danes me je Idrijske Bjelina poklicala na zagovor moje dobre volje in pozitivne odločitve, kljub zelooo sumljivem vremenu in med vračanjem domov sem se ustavil še v KC Bonča, kjer sem našel kar sem iskal in v kar mi bo g. Bonča enkrat v prihodnosti tudi preobul moy bycykl (KENDA KWEST 26 x 1.25?) ... Popravljeno April 24, 2017. Popravil RobiRoberto GoBobi 1
GO_Tomi Objavljeno April 24, 2017 Opozori Objavljeno April 24, 2017 On 23. 4. 2017 at 3:30 PM, RobiRoberto said: z MMV po trasi bike parka Cerkno navzgor Reči da ni res.
amateur Objavljeno April 24, 2017 Opozori Objavljeno April 24, 2017 pred 12 urami, RobiRoberto pravi: Pred tem pa sem s pomočjo v Google vpisanih besed KOLESARKA TRGOVINA, "svojo izbiro" primernih plaščev za moje kolo skrčil na (UPAM !!!) samo dve zame sprejemljivi možnosti: 1. Schwalbe Plašč Hurricane 700x40 2. Schwalbe Marathon Plus Še nekaj sem pozabil vprašati ... Ali je mogoče v moja kolesna obroča namestiti tudi plašča dimenzij 26 x 1.75 , ker bi se s to možnostjo izbira primernih plaščev za moja kolesna obroča preeecej povečalo ... , Glede spusta po kolesarski progi na Črnem vrhu nad Cerknom, pa ti izbira novih plaščev za moje kolo pove dovolj ... Sam sem ob nakupu kolesa imel 2,25 colski gumi, pa sem jih zamenjal za 1,4 colski za asfalt, manj za makadam. Verjetno imava enake obroče. Sam kupujem v Extreme vital v Škofji Loki, tu imajo na strani: https://www.extremevital.com/sl/kolesa/kolesarski-plasci-mtb-plasci-c-2_15_136.html ponudbo za MTB plašče širine 1,75 in 2,0 firme Schwalbe, profila sta različna (1,75 cole bolj hiter, 2,0 cole manj hiter, boljši oprijem, cena pa je enaka 32 €. Za tvoje potrebe bi bila 2 varianta bolj primerna (asfalt in makadam). Sta pa obe težji od cenejših oz. cenenih variant, vendar to zate naj ne bi bilo pomembno. Če je to za invalidsko penzijo predrago lahko kupiš tudi cenejšo varianto npr.: http://www.grasca.si/plasc-michelin-protek-cross-mtb-t26x1-85 ima odsevnike na strani (bel pas). Verjetno pa nima zaščite proti predrtju na koloteku. Imel sem tudi to gumo Ride tour širine 1,75 col od Continentala: http://www.veb-company.si/izdelek/4982/pla-continental-ride-tour.html Cenejše imajo verjetno slabšo zmes gume, kar se v toplem delu leta niti ne občuti, če voziš zmerno in z občutkom, pozimi pa zna biti guma trša. Se pa hčera vozi celo zimo v Ljubljani s cenejšo gumo, pa gre, le ob strani se prej pojavijo razpoke, delno tudi v primeru, da ima zračnice premalo nafilane. Sam pri gumah ne šparam, saj je od njih odvisna moja varnost, vedno kupim take z odsevniki na robu. Kar se pa tiče spusta s kolesom po stezah pa pozabi nanj. Po nesreči z motorjem so te pokrpali kot so te lahko, še en zoprn padec pa bi lahko še kako poslabšal tvoje fizično stanje, tvojim domačim pa otežil .... RobiRoberto 1
amateur Objavljeno April 24, 2017 Opozori Objavljeno April 24, 2017 pred 7 urami, RobiRoberto pravi: (KENDA KWEST 26 x 1.25?) A si se zmotil pri širini? 1,25 cole je za dirkanje z MTP po asfaltni podlagi (primerna za maraton Franja). Koliko pa stane? RobiRoberto 1
RobiRoberto Objavljeno April 25, 2017 Opozori Objavljeno April 25, 2017 pred 15 urami, GO_Tomi pravi: Reči da ni res. Seveda ni res ... Peljal sem se po širšem kolovozu samo do tam (recimo 100 do 200 m), kjer sem označil da se oba zaključka downhill proge priključita na njega. GO_Tomi in Pepos 2
RobiRoberto Objavljeno April 25, 2017 Opozori Objavljeno April 25, 2017 (popravljeno) pred 10 urami, amateur pravi: A si se zmotil pri širini? 1,25 cole je za dirkanje z MTP po asfaltni podlagi (primerna za maraton Franja). Koliko pa stane? Mogoče je 1.50 , zato sem za 1.25 tudi postavil vprašaj. Mislim, da mi je omenil ceno okrog 20 € + 5 € za zračnico. Danes sem kolo najprej pripravil za dostavo v mesto in glede na vremensko napoved za prihodnje dni ga bo v KC Bonča odpeljal zelooo kmalu, danes !!! Plašča bom zamenjal iz dveh razlogov. Prvi je bolj prijetna in hitrejša vožnja po asfaltu, druga je pa samozaščita prot vožnji prvega dela downhill proge na Črnem vrhu nad Cerknom ... Popravljeno April 25, 2017. Popravil RobiRoberto Pepos in GoBobi 2
RobiRoberto Objavljeno April 25, 2017 Opozori Objavljeno April 25, 2017 HipHipHura = ker sem se domov zopet vrnil suh in kar s kolesom z novima gumama, zračnicama in tudi rezervno zračnico, ker mi ga je "mehanik" v KC Bonča takoj vzel v delo ... Cena: 460 € z 90 % popusta ... Pepos in GoBobi 2
VS800 Objavljeno April 25, 2017 Opozori Objavljeno April 25, 2017 Robi a se ne voziš ti bl po gmajnah, pa si tak profil uzeu? GoBobi in Pepos 2
GO_Tomi Objavljeno April 25, 2017 Opozori Objavljeno April 25, 2017 Te gume, ki si jih namontiral, so izključno za po asfaltu. Napumpane na 4,5 do 5 ATM leti ko sneta sekira. To ni za makadam. Nikoli in nikdar. Pomni. GoBobi in VS800 2
RobiRoberto Objavljeno April 25, 2017 Opozori Objavljeno April 25, 2017 Po kosilu sem moral nova "poltabularja" preizkusiti še z vožnjo v Idrijsko Belo in zadovoljen ugotovil, da sedaj kolo "leti kakor sneta" ... ... Danes pri nas doma nekdo praznuje svoj rojstni dan ... GoBobi in malakai 2
RobiRoberto Objavljeno April 26, 2017 Opozori Objavljeno April 26, 2017 (popravljeno) Danes sem se v rahlem dežju s kolesom in kamero odpeljal približno 300 m daleč od doma in nazaj, z namenom da bi videl kako dež vpliva na kvaliteto snetka in v bolj močnem dežju bi bil snetek popolnoma neuporaben. Pri prvem snetku kamera zopet ni posnela zvoka in ko sem s kolesom "obračal" sem jo izklopil in preden sem se odpeljal nazaj proti domu zopet vklopil in takrat je kamera posnela tudi zvok, ki je sicer tako šibak, da se ga nič ne sliši, toda vseeno za program Movie Maker dovolj močan, da sem snetek lako uvozil v njega in brez kakršnekoli obdelave shranil za približno polovico manjšo velikost. ZAKAJ IMAM TEŽAVE S SNEMANJEM ZVOKA, včasih JA in včasih NE ??? Popravljeno April 26, 2017. Popravil RobiRoberto
RobiRoberto Objavljeno April 27, 2017 Opozori Objavljeno April 27, 2017 V Google sem vpisaj SJ4000 TEŽAVE in ena izmed ponujenih povezav me je privedla do nekega kolesarskega forima, kjer sem prebral, da je servis za te kamere na eni od firm Gorenja (GORENJEPOINT), kamor sem mail tudi že posal, ker se mi kamere na Madžarsko res ne pošilja ...
RobiRoberto Objavljeno April 27, 2017 Opozori Objavljeno April 27, 2017 Pravkar sem mail z eneko vsebino poslal še na poštni naslov: shop@digital.SI
RobiRoberto Objavljeno April 28, 2017 Opozori Objavljeno April 28, 2017 Če ni biv ravno ta snetek, potem je bil eden ki mu je podoben in kateri je bil tudi "osnova" za menjavo plaščev na mojem kolesu in dokončna "odpoved", da bi jaz kdaj prevozil kolesarsko progo na Črnem vrhu nad Cerknom ...
RobiRoberto Objavljeno April 28, 2017 Opozori Objavljeno April 28, 2017 Shop@digital.si = Pozdravljeni, naročili smo kurirsko službo, ki vas bo pred prihodom kontaktirala in prevzela izdelek. Kurirska služba pride v sredo, naslednji teden med 8 in 18 uro. Prosimo vas, da izdelek vrnete v originalni embalaži, z vsemi pripadajočimi deli, garancijo in kopijo računa in vse skupaj zapakirate v vrečko. Lep pozdrav, Težava je le v tem, ker imam dve kameri, eno SJ4000 in drugo HD in ne vem kateri pripadajoči deli pripadajo eni in drugi, poleg tega pa imam en nosilec na kolesu, drugega pa na čeladi ...
RobiRoberto Objavljeno April 28, 2017 Opozori Objavljeno April 28, 2017 Ker upanje "umrje" zadnje, seveda upam, da sem s pomočjo "sestavne liste" na embalaži, vanjo zložil vse potrebne dele ... amateur in Slow 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se