Skoči na vsebino

Je ZELENA energija res ZELENA?

ducar

Priporočene objave

Mene pa zanima kako bomo v blokovskih naseljih ob predpostavki da bo 50% električnih avtomobilov le te polnili.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, jama1100 pravi:

Mene pa zanima kako bomo v blokovskih naseljih ob predpostavki da bo 50% električnih avtomobilov le te polnili.

Kakšno vprašanje pa je to ? Kupil si boš diesel agregat, ga postavil zraven avta in čez noč napolnil - simpl k pasulj :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, jama1100 pravi:

... v kleti, ko imate fitnes naprave, na sobne bicikle namontirajte generatorje...  :P, da ne boste vrteli za brezveze....   :P 

• Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mesec nazaj je bila na Slovenija 2 dobra oddaja na to temo...mogoče je kateri najde v arhivih. In če naredim povzetek...

Problem zelene energije je v tem, da še bolj onesnažuje kot una iz crknjenih dinozavrov: za redke kovine so potrebne močnejše kemikalije, da jih dobijo iz zemlje, izkorišča se delovna sila otrok in samo določeni imajo profit od tega(mislim da je bil izpostavljen predsednik južnoameriške države, ki si lasti takšen rudnik redkih kovin).

Potem, navaden železen avto se da skoraj v celoti recilirati, plastičnih z baterijami noče noben, niti še ne znamo dobiti redkih kovin nazaj ven iz baterij.

Spreminjane podnebja močno vpliva na veter in količini dežja: veterne ter hidroelektrarne izgubljajo moč.

Preoblikovanje pokrajin zaradi hidroelektrarn.

Fuzijski generator pa še kar čakamo!

In na koncu moje razmišljanje: najbolj zeleni so tisti avtomobili, ki so predelani na jedilno olje. PIKA !

Jedilno olje je natur proizvod, ob izgorevanju nastane pač zažgan olje, ki je tudi natur proizvod, motor tega avtomobila, pa tudi cel avto je iz kovine, ki se da reciklirat. In porabiš olje, ki bi drugače pristalo v kanalizaciji.

Edini minus je, ker so si določeni prišli to gor in je nemogoče še kje nafehtati uporabljeno jedilno olje. Pa tudi težko je že najti užiten star diesel avto.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eu bi bila rada samostojna. Brez odvisnosti oljarjev.

Kar pa se moto gp tiče. Res je elektromotor je strašna prednost pred notranjim izgorevanjem. Ampak že sedaj elektronika kroti konje, ker jih je preveč. Sicer pa brez zvoka ni prave dirke.

To je isto kot sexy bejba, pa brez jošk ?al katerega drugega atributa.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 18 minutami, DAMI34 pravi:

To je isto kot sexy bejba, pa brez jošk ?al katerega drugega atributa.

:hmm: 

.... jest še nisem vidu sexi bejbe brez jošk.   :eek: 

... brez joškov še bejba ni... kaj šele sexi..   :P    ... je bl podobna dunajskemu dečku...  :D 

pred 1 uro, Buschi pravi:

In na koncu moje razmišljanje: najbolj zeleni so tisti avtomobili, ki so predelani na jedilno olje. PIKA !

Jedilno olje je natur proizvod, ob izgorevanju nastane pač zažgan olje, ki je tudi natur proizvod, motor tega avtomobila, pa tudi cel avto je iz kovine, ki se da reciklirat. In porabiš olje, ki bi drugače pristalo v kanalizaciji.

Edini minus je, ker so si določeni prišli to gor in je nemogoče še kje nafehtati uporabljeno jedilno olje. Pa tudi težko je že najti užiten star diesel avto.

... sem že dostikrat peljal za enim GOLF II, ko je za njim dišalo enkrat po pomfriju..... drugič pa po ocvrtih kalamarih...... ampak nisem pa mogel ugotoviti, al so bili samo frigani z moko... al tut z jajcem....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če samo v LJ vsi vklopijo klime, počepne celotni elektrosistem ... to se dogaja tudi v malo bolj razvitih državah, kot je Amerika..

če bi v LJ imeli 20 % vozil na elektriko in jih vsi polnemo, ne bomo gledali televizije ali rudarili kriptovalute ;) 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 8 minutami, Zivnorc pravi:

:hmm: 

.... jest še nisem vidu sexi bejbe brez jošk.   :eek: 

... brez joškov še bejba ni... kaj šele sexi..   :P    ... je bl podobna dunajskemu dečku...  :D 

lih tak...ko moto GP na bencin zapoje je opera, se vse trese, ko pa dunjaski deček...ja sej neki poje, celo ubrano....sexy pa ni :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...
On 10/6/2021 at 11:38 AM, Zivnorc said:

... v kleti, ko imate fitnes naprave, na sobne bicikle namontirajte generatorje...  :P, da ne boste vrteli za brezveze....   :P 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...
Ob 6. 10. 2021 ob 15:58, Buschi pravi:

Če bi bil avtomodelar bi ti tudi ta zvok bil seksi:

https://youtu.be/c2AifxvVSgw?t=144

imam Kratona 6S.... pa še kako manjšo igračo.... pa mi je še vedno luštno poslušat 2,5 ccm HPI , ko zavrti mašinco, pa ko prešalta v drugo brzino.....    :D

...pa tudi letala... sej gredo fino na LiPote....    ampak ko prižgeš boxarja na 170 ccm je čist neki druzga...   :D 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 6 mesecev pozneje...
pred 59 minutami, Frenk 67 pravi:

EU proti ruskim energentom z obveznimi sončnimi celicami na strehah - 24ur.com

Dej nej jim en pove, da ponoč sonce ne svet. ☹️

kaku ne, vremena so se Slovencem po volitvah razjasnila. Ob polni luni še sončna dela :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa lih nedolgo nazaj sem nekje bral, do so ravno izuml celice, ki dajejo štrom, četudi luna sveti na njih.

Drgač pa, sem za obvezne celice. Naj jih dajo na obroke in namesto mesečnega obroka za štrom plačuješ obrok za celice. Pa teslino baterijo.

Leto nazaj sem za 5€ kupil delujoč JNA dizel agregat...zdej ga je treba še sam predelat na jedilno olje, pa mal elektronike na njega dat, pa bo zastonj štrom...rečmo.

Po eni strani sem vesel, da nisem podlegel fanatičnemu kupovanju toplotnih črpalk. Bajto grejem z ''kuhinjsko centralno''(etažni kotel), ki ima poleg normalnega gretja radiatorjev še kuhalno površino in če bi blo treba, bomo pač južno kuhal v kurilnici.

Me pa pizdi, da je pol leta nazaj vrgla mati stran 40 let star šporhet na drve, rabljen lih desetkrat...kot kaže, bi prišel prav.

Popravljeno . Popravil Buschi
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!