Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Marko je " okvarjen" dirkač s šibko roko in še šibkejšo ramo, z veliko nevarnostjo v očesnem živcu.....počasi bo moral to sprejeti, korenito spremenit svoj način razmišljanja in dirkanja, drgač se bo slabo končal......in če mu je ostal še kej sreče, se bo morda vrnil med dobre dirkače.......takega  Markeza kot je bil do 2019 ne bo nič več...... 

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Vse se vrača vse se plača, on in Vinales sta okradla Rossija,  oba sta sedaj nepoznana 

• Hvala 1
  • Ni mi všeč 2
Objavljeno
30 minutes ago, vandrovec said:

Vse se vrača vse se plača, on in Vinales sta okradla Rossija,  oba sta sedaj nepoznana 

O boze mili...

Objavljeno

Qurc tole. Invalidske penzije mu ne prvščim. Škoda. Kako hitro se stvar podre. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 13 minutami, Kugelschreiber pravi:

Qurc tole. Invalidske penzije mu ne prvščim. Škoda. Kako hitro se stvar podre. 

žiulenje se hitr obrne .. tut Afla se lahko pokvar :P

• Haha 2
  • Šokiran 1
Objavljeno
pred 1 uro, maus pravi:

Pa ne samo Afle...tudi kakšna Alfa se pokvari :lol1:

Objavljeno
pred 2 urami, jvalant pravi:

O boze mili...

...saj to vas le hecam 🙂

Objavljeno
3 hours ago, maus said:

in užge, al kako?

Objavljeno

Če bi zmanjšali prostornino motorja ali omejili količino goriva, bi postala tehnična prednost pomagal pri Duceju manjša. Razvoj bi šel naprej, iz manjše kubature bi skušali pridobiti več moči in navora, izpopolnili okvirje ( elektronsko prilagajanje med dirko ), itd. Tako pa gremo nazaj, ker ostali ne znajo naprej. Kot oni neoreintirani Dolfe izpod Urala nazaj v carevino. Zame je to škandal!

Objavljeno (popravljeno)
16 minutes ago, ducar said:

Če bi zmanjšali prostornino motorja ali omejili količino goriva, bi postala tehnična prednost pomagal pri Duceju manjša. Razvoj bi šel naprej, iz manjše kubature bi skušali pridobiti več moči in navora, izpopolnili okvirje ( elektronsko prilagajanje med dirko ), itd. Tako pa gremo nazaj, ker ostali ne znajo naprej. Kot oni neoreintirani Dolfe izpod Urala nazaj v carevino. Zame je to škandal!

Aha, ker drugi ne zmorejo, kaznovati tiste ki zmorejo... zanimivo!  Ni mi pa cisto jasno o kaksni tehnicni prednosti pomagal so pogovarjamo. Ker Ducati ze DOLGO ni bil prvak. In nikjer ne pise, da bi z manjso prostornino ali omejtvijo goriva Ducati pozabil razvijati in izumljati,  drugi bi pa cudezno zaceli.  Za razvijanje novih idej je potrebno prvo imeti ideje, potem se upati sprobati le te ideje, in jih pac razviti. Prostornina motorja ali kolicina goriva nima nic z tem, da vec ali manj samo Ducati nekaj vlaga in se zmisljuje. Ce to dela sedaj, bo to delal tudi z drugimi pravili. Enako velja za druge...

Popravljeno . Popravil jvalant
  • Všeč mi je 2
Objavljeno

jvalant, jasno, saj se razumemo. Kdor gradi na zdravih temeljih vedno stremi k napredku.

Objavljeno
On 3/22/2022 at 7:03 PM, jvalant said:

In nikjer ne pise, da bi z manjso prostornino ali omejtvijo goriva Ducati pozabil razvijati in izumljati,  drugi bi pa cudezno zaceli. 

Pravzaprav so edini naslov ujeli prav v sezoni z zmanjsano kubaturo. Preziosi je z mašino nadmudril vse. 

On 3/22/2022 at 7:03 PM, jvalant said:

Aha, ker drugi ne zmorejo, kaznovati tiste ki zmorejo... zanimivo! 

Odkar spremljam MotoGP, je (po mojem mnenju) največjo “kazen” pokasirala Honda. Ducati pa je prav takrat dobil pravila pisana po njegovi meri. Hondaši so komentirali, da je predpisana Marellijeva elektronika kakih 8 let za njihovim hišnim paketom. imam filing, da HRC prednji sistem za nižanje med dirko takoj zamenja za svoje črne škatlice. 

plus. Prepoved se nanaša samo na uporabo med dirko. Na startu so vsi ti gadgeti še vedno dovoljeni. In tudi ne drži čisto, da so ti sistemi popolnoma neuporabni na civil motorjih. Priblizno na 1min25sec. 

Objavljeno (popravljeno)
9 hours ago, Kugelschreiber said:

Pravzaprav so edini naslov ujeli prav v sezoni z zmanjsano kubaturo. Preziosi je z mašino nadmudril vse. 

Odkar spremljam MotoGP, je (po mojem mnenju) največjo “kazen” pokasirala Honda. Ducati pa je prav takrat dobil pravila pisana po njegovi meri. Hondaši so komentirali, da je predpisana Marellijeva elektronika kakih 8 let za njihovim hišnim paketom. imam filing, da HRC prednji sistem za nižanje med dirko takoj zamenja za svoje črne škatlice. 

Tezko reci... Vsi so pac dobili enotni Marelli.   Ne vemo, ali je le ta podoben, enak ali cisto drugacen od Marellija ki ga je uporabljal Ducati (in Yamaha mislim da tudi). Verjeti Hondasem, Ducatistom, ipd pa tudi ni prevec pametno...  Honda naj bi sforsirala kar par reci, 800ccm naprimer, ko so se opekli. pa nazaj na 1000,  pa pravilo rookijev, itd...  Nisem ne dovolj spremljal, niti imam dovolj preverjenih informacij, da bi lahko sodil. Lahko je pa Marelli samo prirocen izgovor. Prvenstev so osvojili veliko z Marellijem, naprimer...

Je pa enotna elektronika v tem razredu po moje traparija... Mora  biti prototip, ampak mora pa imeti serijsko elektroniko, zanimiv problem...  Kot vse ostalo: VSI pac vzamejo kar ima na policah Ohlins, recimo (no KTM ne).. Spet en rahlo kocljiv element, to ni ravno prototipno, ce imasjo vsi ostali tudi to. Tudi nastavljajo reci Ohlinsovi ljudje. Precej vec razlik je med modeli v stacunah.  Prav vsi dobijo serijski strom. Se kako leto, pa bodo lahko samo se printali svoje nalepke, pa nic drugega. KTM je  edini,  ki se nekako upira. In je ze dokazal da  par "samo to deluje, smo probali" trditev ne drzi ravno vode...

Popravljeno . Popravil jvalant
Objavljeno (popravljeno)

Marc nebo dirkal v argentini :( stanje pa naj bi se hitro izbolševalo 🤞

Popravljeno . Popravil Shillien
Objavljeno

Da pride v ameriko in ga koncno nazgejo tm. 

Objavljeno
pred 14 urami, TakeALookAround pravi:

uuu ta je bla pa hejtrska ajga 😆

• Haha 2
Objavljeno
pred 56 minutami, Lipstick pravi:

Matješič je colngo dal......

Joj kaj bi človek dal, da bi s tako hitrostjo delali naši cestarji 😎 ...

Objavljeno
Ob 29. 3. 2022 ob 20:02, TakeALookAround pravi:

Težko ......... General meni drugač.....

Carmelo, wann rechnest du persönlich mit dem Comeback von Marc Márquez?

Die Diplopie betrifft Marc jetzt nicht so schwer wie im Oktober. Ich wünsche ihm, dass er möglichst bald wieder fahren kann. Vielleicht wird er es in Portimão am 24. April versuchen. Aber es sieht so aus, als könnte die Pause auch länger dauern.

• Všeč mi je 1

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!