Skoči na vsebino

Sam svoj mehanik - vse mogoče okoli šraufanja

Priporočene objave

Objavljeno

Sam da pol ne bom kolenčkal z obemi koleni hkrati. :)

ne kaperam kaj si s tem mislu :?

am lej logično pomisl....če je mast na gumi moraš potem z nečim k razmasti, se pravi kašn pril ali pa ....NOVI JAR :OK: ne ne zdej že mal reklame delam :blush:

Objavljeno

Ja če če zletiš kolenčkaš z obemi koleni hkrati :D .

WD, Pril to je lih tko mastno. Kurac je k se mi je mast nasrala lih po robu zadnje gume (in to orng), lih tm kjer je dobr oprijem najbl važn, pol pa se mi je ramazal okrog cele gume. Jebat ga sm pč mal bl nerodn :blush: .

Sm pa stvar rešu tko, da sm dal motor na stojalo, najprej spucu s cunjo, pol pa motor zakurblu in s šmirglom pobral mal gume :OK:

Nemorš verjet kva se človeku vse zgodi :lol1: .

Objavljeno

Ja če če zletiš kolenčkaš z obemi koleni hkrati :D .

WD, Pril to je lih tko mastno. Kurac je k se mi je mast nasrala lih po robu zadnje gume (in to orng), lih tm kjer je dobr oprijem najbl važn, pol pa se mi je ramazal okrog cele gume. Jebat ga sm pč mal bl nerodn :blush: .

Sm pa stvar rešu tko, da sm dal motor na stojalo, najprej spucu s cunjo, pol pa motor zakurblu in s šmirglom pobral mal gume :OK:

Nemorš verjet kva se človeku vse zgodi :lol1: .

Če se ti to še kdaj zgodi ,takoj operi z petrolejem ali s čistilnim benzinom (lahko je tudi navadni benzin) in takoj dobro speri z vodo in stvar je rešena!!!!!! :OK:

Objavljeno

Kva pa nafta?

Veš tudi z nafto smo to že naredili ,ampak po nafti mogoče res malo mastno ostane,zato je najboljši čistilni benzin.Verjetno bo kdo to operekal, kajti postoji še veliko drugih sredstev in načinov kako se mast z gume očisti. Šlo bi naprimer tudi s kirherjem na vročo vodo (80 stopinj) pa z raznimi;razredčili, lugi itd. :OK:

Objavljeno

A se je vam mogoče kdaj zgodilo da ste gumo zasvinjali z mastjo? :cry: Pa kva ste pol nardili? :?

Zna bit najenostavneje nekaj vožnje po drobnem suhem in prašnem makadamu (če se ne moreš peljat, pa s tem najprej zdrgni in potem vse skupaj dobro operi!)

Objavljeno

Zapelji se na bližnji makadam, dvakrat gor pa dol z mal več gasa, pa bo. :devil:

Objavljeno

kaj pa nitro razredčilo... tisto razmaščuje 200%

Objavljeno

Nitro je tud nekak masten... Boljše je triklor. Ampak jaz nobene od teh variant nebi na gumo pacal

Objavljeno

Olfo v roke, pa mal obrezat! :OK: Kwa češ bencin kurt pa motor po šodru mazat! Abrejzat, pa je!

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

mogoče kdo pozna koga v mb ali okolici, ki bi varil aluminij?

nujno rabim, ker se mi je odlomil nosilec za stopalko.

Objavljeno

Takega dela jaz raje ne bi varil.... safety reasons...

Objavljeno

Takega dela jaz raje ne bi varil.... safety reasons...

Hmm, jaz sem zavaril stopalko oz. nosilec stopalke na NSR pa je držal verjetno bolje kot original....

BTW, na GSX-R600 se mi je odlomila sopotnikova stopalka, razlog je pa slab odlitek, veliko mehurčkov v materialu :doze:

Objavljeno

mogoče kdo pozna koga v mb ali okolici, ki bi varil aluminij?

nujno rabim, ker se mi je odlomil nosilec za stopalko.

jst sm jih kupu nove zto kr kaj ce se ti zlomi ravno sredi ovinka ? padec je skor neizogiben .... :blink:

Objavljeno

kaj šele če se ti nova odlomi... :blink: če jo zašvasaš, si lahko siguren da se tam ne bo več zlomila. jst osebno ne vidim prow nič slabega v tem varjenju.

Objavljeno

kaj šele če se ti nova odlomi... :blink: če jo zašvasaš, si lahko siguren da se tam ne bo več zlomila. jst osebno ne vidim prow nič slabega v tem varjenju.

Pa... Varjenje aluminija ni kr neki. Najprej se pozanimaj, koliko stane nova. Če ni glih neki dnar, potem raje novo.

Objavljeno

Ma kaj komplicirate, mislm da bo švas(ki je mimogrede debelejši) bolj držal...

Sicer pa se 1cm debel aluminij ne bo kr sredi ovinka prelomu... Zakaj bi se že? PRobaš pač skačeš mal po taci, če se ne odlomi je kul...

Objavljeno

Pa... Varjenje aluminija ni kr neki. Najprej se pozanimaj, koliko stane nova. Če ni glih neki dnar, potem raje novo.

je že zavarjena in zaenkrat dobro drži. vstajat se med vožnjo in skakat po tački pa itak ne mislim. zavaril pa mi jo je mojster, ki se službeno vsak dan ukvarja z varjenjem aluminija, tako da ziher ima nekaj pojma o tem.

ja cena za novo pa mi je bila trenutno previsoka. ok, saj 30000 SIT ni drugač tako hudo, samo ravno ta mesec moram še menjat obe gumi. pa še dopust pride,... mogoče se čez zimo odločim za novo

• 5 tedne pozneje...
Objavljeno

A mi lahko poveste kam se lahko odda iztrošeno olje, antifriz i.p.d.

(pa ne v kanto za smeti)

A to mogoče vzamejo na Petrolu ali kje tako ??

Objavljeno

Če je v redu zavarjeno, sploh ni strahu, da se kaj odlomi. Garantirano. Sem na Laverdi isto dal zavariti nosilec stopalk po padcu, pa se pri drugem zdrsu ni odlomil- le malo se je zvil. Jebi ga, sem imel učna leta na Laverdi.. Tako da le brez strahu. :OK:

Jaz imam za olje (motorno, zavorno, kuhinjsko,...) 30-litrski sod, v katerega zbiram olje- še kak sosed doda kak liter, potem pa ga peljem na zbirno mesto za odpadna olja. V Šmartnem pri SG. Firma pa ne vem kako se imenuje. Nekaj kot Ekosan ali nekaj takega.

Objavljeno

v kranju je zbirni center za ločene odpadke v zarici. met morš s sabo račun za plačano komunalo in stvari pustiš tam, tud olje in take svinjarije

Objavljeno

HI! Kaka 2 meseca nazaj sem oddal cca 8l starega olja na OMW črpalki na Mariborski (pri bivšem EMU).

Objavljeno

HI! Kaka 2 meseca nazaj sem oddal cca 8l starega olja na OMW črpalki na Mariborski (pri bivšem EMU).

:worship:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!